Cultivarea de șofran în casă

Acasă »Boli» Cultivarea de șofran în casă

Descrierea plantelor

Saffron - o planta perena, care are o înălțime de 25 până la 35 de centimetri în înălțime. Acesta este caracterizat prin prezența tijei scurtat și în formă de pâlnie floare violet. Originalitatea floare portocaliu stigmat, care este situat pe un peduncul scurt atașat.Noul bec apare în fiecare an, în partea de sus a staroy.Shafran popular menționate plante ca lunar. Acest lucru se datorează faptului că rata de dezvoltare a plantelor depinde de cantitatea de zile lunare.

Pe de o tufă a acestei plante, de regulă, este o floare violet. Uneori, există flori și albe. Sofranul este cel mai complet dezvoltate în sol fertil.

Prin urmare, este uneori menționată ca un indicator al solului.

tipuri de șofran

Astăzi, există mai multe varietăți de șofran. Cele mai frecvente includ:

Caracteristicile distinctive ale soiurilor de șofran este culoarea florii, dimensiunea sa, iar perioada de înflorire. În general, aceasta planta este împărțit în două tipuri: primăvara și toamna cu flori.

Cultivarea șofran

Grow șofran destul de dificil. Aceasta planta este destul de solicitantă, nu numai la sol, dar, de asemenea, la clima nu usloviyam.Shafran tolera umbra, deci trebuie să fie cultivate pe suprafețe bine luminat:

Toată vara planta este realizată într-o stare de repaus. Ei floare numai la începutul toamnei. Inflorirea este caracterizat prin frunze înguste și muguri.

Colecta culturi șofran este dificil. Florile sale se pot usca într-o singură zi, astfel încât colectarea lor se face foarte frecvent (și, uneori, de mai multe ori pe zi). De asemenea, complică procesul de recoltare și plante cu flori lungi (una până la două săptămâni).

Sofranul este destul de plante rezistente, astfel încât capacul și izolați-o în timpul iernii nu este necesar. Este, dimpotrivă, poate duce la moartea plantei.

reproducerea șofran

Sistemul de rădăcină al plantelor este destul de simplu. Acesta are un bec care simplifică semnificativ procesul de transplant.

Aceasta planta este necesar să repot la fiecare 4-5 ani. Dacă nu efectuați această acțiune, aceasta va duce la o reducere a dimensiunii cepelor și pentru a reduce randamentul. Dacă o îngroșare puternică a acestei plante se poate face pentru a pierde recolta.

Pentru a păstra puritatea soiurilor utilizate de razmnozhenie.Inogda reproducere vegetativă produc șofran și semințe. Cel mai calitativ pentru primăvară, soiurile.

Acest lucru se datorează faptului că, spre deosebire de soiurile de toamnă, ei au timp suficient pentru deplin matur. Se însămânțează în sol sunt cele mai bune semințe de proaspăt recoltate. Plantele tinere floare numai 3-4 ani de la plantare.

bolile plantelor

Sofranul este o plantă destul de undemanding, dar poate transporta mai multe boli. Cele mai frecvente boli care afecteaza șofranul sunt putregai și rugina frunzelor. De asemenea, pe șofranul este adesea atacat de insecte - un șobolan, nematozi, păsări, plante kroliki.Listovaya rugina cauzate de ciuperci:

  • Aceasta se extinde foarte rapid în condiții de umiditate ridicată, precum și temperatura crește.

Este, de asemenea, o boala la șofran poate fi rezultatul unui exces de îngrășăminte cu azot.

  • Pentru primele semne ale acestei boli includ aparitia de pete luminoase inconspicuous pe partea superioară a foii. Câteva zile mai târziu, patch-uri se poate extinde în diametru la dimensiunea de 5 millimetra.Pri acestei boli cu partea inferioară a frunzei poate dezvolta vezicule albe. pustule Full maturitate ei a lua maro. După înfrângerea bolii pe frunze de șofran observate deformări, răsucirea și uscare. După un timp planta la toate moare.

Dacă șofran este plantat într-o zonă cu umiditate ridicată, atunci boala devine si flori:

  • Acesta este caracterizat prin prezența unor pete necrotice de dimensiuni diferite pe perioada stufului lepestkah.Inkubatsionny a bolii dureaza 14-60 Dnei.pri primul semn al bolii care trebuie tratate insecticide șofran, și, de asemenea, pentru a elimina foile afectate de răspândirea ruginii.

Pentru a preveni boala este necesară pentru a asigura udare exacte. Udarea șofran este necesară numai la rădăcini. De asemenea, trebuie să evite apa pe frunzele acestei plante.

Astfel, este necesar să se efectueze inspecția periodică a șofran și primele manifestări ale bolii pentru a îndepărta secțiunile bolnave ale plantei. Insecticidul mai eficient pentru controlul acestei boli este un amestec amestec și cupru săpun Bordeaux de vitriol.

  • Apariția unor pete pe planta, care va deveni în cele din urmă mai mult și mai mult, ceea ce duce la căderea frunzelor. Petele pot fi variate culoare - gri închis, roșu, brun. În propagarea șofranul bolii frunzele se ofilesc și se desprinde. Rot se poate extinde, de asemenea, la instalația de tulpină, determinându-l să cadă.

Boala este capabil să se răspândească foarte repede, astfel încât atunci când primele semne, este necesar să se procedeze imediat la eliminarea acestuia. Pentru a preveni boala, este necesar să se dezinfecta bulbii de șofran în timpul aterizării sale.

Plantarea bulbilor aproape împreună și nu este necesară, deoarece acest lucru poate duce la putrezire plante. În cazul în care sofranul este rar plantat, acesta va fi foarte bun provetrirvatsya care îi va furniza imposibilitatea de a contracta o boală.

De asemenea, este necesar să se prevină putrezi în cantități mici, pentru a asigura alimentarea fosforului vegetal și potasiu, dar supraalimentarea cu azot nu este necesară. Pentru a lupta împotriva acestei boli, folosind amestec Bordeaux sau pepel.Dlya să restricționeze șofran atace o varietate de rozătoare puteți prelucra cu insecticide.

Dar, după aceea, se aplică frunzele și florile de plante pentru scopuri medicinale este imposibilă. Acesta este motivul pentru controlul dăunătorilor este foarte des folosit o varietate de otpugivateli.Pri îngrijirea corespunzătoare a șofran nu va afecta diferite boli.

Mai multe articole despre cabana și grădină

Saffron - singurul condiment, din care prețul rămâne același lucru este valabil în secole. La fel ca sute de ani în urmă, un gram de acest condiment este în valoare de aproape la fel de mult ca un gram de aur. În acest caz, cultivarea de sofran - o afacere pe culorile în adevăratul sens al cuvântului.

Cu toate că suntem mai interesați nu de flori (flori șofran și frumos), și stigmatul care are tsvet.Nekotoryh portocaliu-roșu acest fapt este surprinzător, deoarece este vândut în piață este mult mai ieftin și este ieftin. Dar, de fapt, în acest caz, sub masca de șofran sunt vândute în mod obișnuit turmeric sau șofran, care, deși acestea sunt numite șofran indian și mexican, respectiv, dar pentru cele mai multe condimente „șofran“ nu au nici o relație.Este util să știm cât de mult este de fapt șofran. Deci, prețul său de vânzare cu amănuntul este de 10 $ per 1 gram. Sunt de acord, nu un preț rău pentru o instalație care necesită o întreținere minimă! Orice altceva, șofran are un număr de proprietăți medicinale, și în doze mari (ca orice medicament) yadovit.Elena Malyshev, „Sănătatea“ program de televiziune și „Live sănătos“, de asemenea, a atras atenția spre șofran:

Cerințe față de sol și aterizare

Cultivarea plantelor șofran, care poate fi o afacere destul de profitabilă, nu este prea exigent pe sol, ci pe calitatea acestuia depinde în mare măsură pe ce rezultat veți obține. Aceasta planta este rezistent la secetă, dar nu este foarte bine tolerat de excesul de umiditate, astfel încât în ​​cazul în care locul de aterizare este de multe ori apa stagnantă, becurile șofranului vor începe pur și simplu să putrezească, și recolta de nici un discurs nu merge.

Pentru șofran mai bine atunci când există o deficiență de umiditate decât atunci când există un exces de ea. În plus, șofran se referă în mod normal, la umbra partiala, dar este mai bine pentru a planta într-o locație care este bine luminat solntsem.Shafran se simte bine în solurile permeabile la aer, soluri ușoare pentru cultivarea ei trebuie să facă humus și SOD terenurilor și a solului acid trebuie să fie tratate cu var.

Cel mai greu lucru este cazul cu soluri argiloase, în care aveți nevoie pentru a face turba, nisip, și de a crea drenaj cu nisip sau pietriș. Teren pentru plantare este pregătită în prealabil, în timp ce face plantarea komponenty.Vremya necesar depinde de tipul de instalație.

De ce și cum să crească șofran?

In principiu, sofranul este crescut din semințe. Ei trebuie să fie plantate în toamna, de mică adâncime (aproximativ 1 cm). Dar, în acest caz, florile sofran te, cel mai bun caz, doi ani mai târziu (nu va floare în primul an).

Prin urmare, cel mai adesea este crescut din tuberculi, în special achiziționate de la crescători. În același timp, într-un singur loc liniștit în creștere șofran 5-6 ani.

Inițial a cumpărat becul împărțit după înflorire (foarte) „puțini copii“, care sunt apoi plantate separat, astfel încât câțiva ani, vă puteți extinde în condiții de siguranță a acestora „plantație.“ Atunci când cultivate din tuberculi de sămânță sunt împărțite în „copii“ până la al treilea interesant god.Chto - obține semințe de sofran sunt, de asemenea, într-o clipă.

Floarea este polenizate de insecte, dar ovar se formează sub pământ, iar apoi vine la suprafață sub forma unei cutii triunghiulare. Este foarte important pentru ei, în timp pentru a colecta semințele nu dorm suficient, în caz contrar anul următor veți obține o „amestecatura“ din primul an de șofran, care va înflori numai după god.Kak înțelegeți această lucrare la domiciliu - cultivarea de sofran - nu prea complicat, dar are un număr de subtilități care au nevoie să știe, în caz contrar riscati nu a așteptat pentru înflorire. O atenție deosebită este nevoie, și principalele riscuri pentru el sunt animale, nu boala.

Deci, avem o idee generală a unei culturi, cum ar fi casa cultivarea șofran, care nu este prea mare deranjul. Dar rămâne cel mai important lucru - curățare urozhaya.Sleduet să înțeleagă că este destul de activitate consumatoare de timp, deoarece nu mecanizarea în acest caz, nr.

Pentru că, dacă te gândești ce fel de afaceri pentru a deschide de la zero, este posibil ca sofranul nu este cea mai bună opțiune - este nevoie de experiență și de efort, dar rezultatul poate oferi, de asemenea, costurile forței de muncă corespunzătoare. Mai mult decât atât, situația este agravată de calendarul (acestea sunt foarte mici), precum și urgența colecției.

Fiecare singur infloreste Crocus flori doar o zi, apoi se ofilește, și colectarea deja nepotrivite. Astfel, în fiecare dimineață timp de două săptămâni, trebuie să mergi pe teren și să colecteze florile care raspustilis.Rabota destul de complicată și „mohorât“, pur și simplu pentru că are loc în soare și necesită îngrijire - nu poți părăsi „patul de mâine“, tot ce trebuie să faci seychas.Uchityvayte aici și, de asemenea, că „în cazul“ merge toată floarea, astfel încât, în scopul de a primi, ca urmare a 1 gram de condimente finite, ar trebui să fie tratate aproximativ 150 de flori.

Cu toate acestea, prețul ridicat justifică efortul. Vindem șofran la un preț normal (nu prea scăzut ca piață) - nu este, de asemenea, o sarcină foarte ușoară, așa că ar trebui să ofere pentru viitoarele canale de vânzări, chiar înainte de a lua creșterea lui.

GrowMarket

AvokadoAvokado HassArbuzBazilikBig Berples HibridBrokkoliKarlikovoe copac avokadoKiviKlubnikaKrasnaya malinaKukuruzaMalinaMorkovMorozoustoychivye sortaMyataNasekomye-vrediteliOreganoPetrushkaRozmarinSalatSeldereySeraya gnilSparzhaSuit SaksessTlyaTykvaTeysti GrinChesnokShpinatavokado Don Gilloglyavokado Holidayantraknozbelokrylkavishnyakapustamuchnistaya rosaogurtsyosveschenie teplitspodrezkaposev semyansad zimoysad osenyutsvetnaya kapustachereshnyayabloki

Cultivarea șofran în casă: îngrijirea Saffron Casa

Șofran () - este una dintre cele mai scumpe condimente din piață, este util să învețe cum să crească șofran în condiții de cameră. Îngrijire șofran ca îngrijire ușoară a oricărei plante bulboase.

Pentru a obține șofranul Crocus este crescut; Dificultatea constă în recoltarea de stamine șofran, ele sunt numite stigmatul. Fiecare Stamen este într-un timp bine definit asamblate manual; dacă este recoltat prea târziu - să crească șofran stigmate uvyanut.Kak acasă usloviyahPrezhde toate, pentru cultivarea de bulbi de sofran trebuie să fie achiziționate.

Asigurați-vă că ați cumpărat becuri în companie de comerț de semințe cu o reputație bună, și că veți obține becurile de semințe Crocus (acesta este, de asemenea, numit șofran șofran), mai degrabă decât pajiștea de toamnă Crocus - aveți nevoie. în schimb. pentru a determina cât de multe becuri care aveți nevoie pentru a cumpara, există o regulă generală: 3 stamine pe persoană, înmulțit cu numărul de membri ai familiei, înmulțit cu numărul de feluri de mâncare cu șofran pe care le produc în timpul anului. De exemplu, în cazul în care o familie de patru pregătește feluri de mâncare cu șofran o dată la fiecare două luni, au nevoie de 24 de rasteniya.Krokus orice fel de putregai, în cazul în care este plantată în sol umed, astfel încât plantarea de șofran Crocus în mediul interior se va asigura că becurile sau tuberculii nu putrezesc .

Furnizorul de becuri le va trimite la momentul potrivit pentru plantare și / sau sfătui cu privire la condițiile climatice și locația, dar trebuie să planteze bulbi osenyu.Na de fund 15 cm. containerul sub debarcaderului de 2,5 - strat de 5 cm de pietriș mazăre sau nisip grosier .. Se umple restul de amestec de sol bine drenat container bogat.

Sape o gaură de plantare 5-7 cm. În diametru, pentru a pune jos rădăcini cepele (șutează în sus!), Se toarnă solul. Distanta dintre bulbi trebuie sa fie de 5-7 sm.Postavte container cu șofran într-o cameră rece, cu o temperatură de + 2 + 9 ° C, planta trebuie să ajungă la 4-6 ore de soare pe zi.

Udarea este necesar, prin intermediul den.Kazhdy floare are trei stigmatele, care au nevoie pentru a colecta strict în ziua când floarea se deschide. Flori tăiate din tulpina cu foarfeca și stigmate otschipnite din floare.

Apoi, a pus aceste fire pe un prosop de hârtie, astfel încât să se usuce (asigurați-vă că nu a existat nici un vânt sau proiecte!). Depozitați într-un container sigilat, care nu conține umiditate.

Aplicarea turmeric, puteți fie prăji firele de sofran, iar apoi maseaza-le sau prepara o infuzie de ea, care poate fi utilizat pentru frunzișul paeli.Obrezayte numai atunci când sunteți sigur că planta nu va mai inflori. Muguri noi izbucnesc 1-7 zile după prima înflorire.

Le puteți partaja cu alți grădinari. Planta poate trăi până la 15 de ani, dar este recomandat să actualizeze planta, sapat, divizarea si transplantarea-l la fiecare 4-5 ani.

Aveți răbdare, pentru că înainte de primele flori pot merge un god.Informatsiya pentru a colecta șofran: cum și când să colecteze urozhayShafran un nativ din sudul Europei și Asia, Crocus sofran - o planta unic printre alte 75 de specii de Crocus. Numele oficial este derivat din limba latină, însemnând „semințe“.

De fapt, Crocus are o lunga istorie a culturii lor, deoarece utilizarea acestuia de către medicii egipteni în 1600 î.Hr. în scopuri medicinale. Să învățăm mai multe despre recoltarea șofran Crocus și modernă data primenenii.Na recoltarea șofran Crocus sa se intampla de dragul de a obține sofran - plante folosite în scopuri culinare, în special în vasul național spaniol antena paella și America Latină Pollo bucătăria Arroz con (orez cu carne de pui) .

Fiind unul dintre cele mai scumpe mirodenii din lume, costul de sofran este cauzata de consumatoare de timp procesul de obținere a stamine, pentru ca trebuie sa floare doar 3 stigmate. Costul de șofran pe piața fluctuează de la 500 $ la 5.000 $ pe pound (aproximativ 453 g), în funcție de soi și florile Crocus kachestva.Shafranovy în toamna timp de trei săptămâni, timp în care doar începe recoltarea șofran.

Când este timpul să colecteze cultivatorii de sofran care cresc șofran șofran, pot lucra timp de 19 ore, timp de zile pentru a colecta cu atenție toate plantele cu flori, și apoi se separă stigmatele, care sunt apoi uscate și ambalate pentru vânzare pe piață. De exemplu, pentru a obține o livră de șofran (care este de aproximativ 453), trebuie să 75.000 de culori, oferind 225.000 de stamine! Saffron în creștere în Spania, Portugalia, Franța și India, flori de liliac, cu un parfum într-o lungime de aproximativ 5 cm.

În ciuda miros plăcut, partea cea mai de dorit de floare pentru care este crescut - este de trei organe de sex feminin luminos portocaliu, numit stigmatul, care oferă condimentul necesar. Întrebarea este, cum să colecteze stigmatele sofran colecta stigmate de sofran - nu pentru cei slabi de inima, dar factorul motivant este suma de bani care poate fi câștigat din vânzarea de condimente.

De fapt, cele trei stigmate mici și fragile de flori sunt colectate manual. Într-un pound (sau 453 g) conținea 225.000 rakers care sunt asamblate manual, folosind pintseta.Kak cresc regiuni șofran krokusV perfect potrivite pentru cultivarea șofran șofran, ar trebui să fie 37-45 cm pe an. Precipitațiile.

Dar, dacă locuiți în zonele în care există precipitații abundente, ploile abundente pot deteriora flori delicate. În ciuda acestui fapt, Crocus șofran este relativ ușor și relativ rapid să crească și să se multiplice, o familie medie are nevoie de 150-200 lukovits.Vysazhivayte suficient de bulbi de sofran la o adâncime de 5 cm.

A se vedea, de asemenea,