Cultivarea curcani la domiciliu pentru afaceri începători

Cultivarea curcani la domiciliu pentru afaceri începători
Domesticirea curcani petrecut zece secole în urmă în America. Această pasăre frumoasă și maiestuos a fost foarte iubitor de libertate și nu atât de calm și lent, la fel ca rudele sale moderne. În procesul de domesticire nu a apărut o cantitate mică de specii noi, care sunt diferențe majore și stabilizator coloratie în masă. Mai puțin frecvente întrebare, ceea ce este curcanilor de diferență și curcani - o greșeală să credem că acestea sunt diferite păsări, de fapt, și unul, iar al doilea - femela din specia de păsări. Utilizarea cuvântului curcan este mai popular în țări străine, a doua sondă în țara noastră.Merită să crească curcani?

Cultivarea curcani la domiciliu pentru afaceri începători
Greutate adult curcan poate ajunge la 30-40 kg. În plus, carnea este gustos, este la aceeași dietă și foarte util. În fiecare carcasă a conținut de carne mai mult de 50%, 15% - grăsime și un pic mai mult de 10% - piața internă. Nu mai puțin importante sunt ouă, pene de curcan.

curcani în creștere destul de suparatoare si costisitoare, care necesită competențe specifice. Mulți înfricoșător să nu știe cum să aibă grijă în mod corespunzător pentru curcani, precum și opinia că curcanii sunt adesea ucise din cauza adaptabilitate slabă la noile condiții. Cu toate acestea, furnizarea de îngrijire medicală, chiar și un fermier neexperimentat poate evita aceste consecințe negative.

Cea mai mare atenție și pui de îngrijire speciale curcani - în creștere și hrănire este necesară în prima lună de viață. Nu este necesar să se renunțe la cultivarea de curcani din cauza posibilelor boli lor. Corectați condițiile de detenție și puterea de a ajuta la evitarea și de a depăși dificultățile inițiale, iar în viitorul apropiat copiii devin adulți curcani și curcani, care cresc aproape în fiecare oră.

De fapt, mor din cauza bolii nu mai mult de două sau trei curcani. Și pentru a evita astfel de incidente nefericite și să asigure dezvoltarea calitativă a puilor va contribui la respectarea normelor.

Metode de conținut

Există mai multe modalități de a menține curcan la domiciliu, pentru a alege cel mai potrivit este cel mai bun înainte de echipamentul spațiilor. Pe fiecare dintre ele afectează climatul și scopul creșterii animalelor.

Total de trei moduri:

 1. Cultivarea curcani la domiciliu pentru afaceri începători
  Extinse potrivite pentru cultivarea sezon. Vă rugăm să păstrați păsări de curte în casă păsări de curte, și mai târziu până la momentul în care fața - în pășune. Capac de vară pentru curcani servește peste noapte și protejează împotriva ploii. Pentru efectivele de animale în valoare de o mie de capete are nevoie de o suprafață de cel puțin patru hectare.
 2. Podeaua este cel mai popular, deoarece vă permite să crească curcani în casă. Acum cu siguranță, ar trebui să fie cald, luminoase și bine ventilat.
 3. Celula este selectată mai frecvent atunci când este necesar pentru creștere de curcani pentru îngrășare Gatere mai ușoare, straturi de conținut tineri. Celulele sunt puse în niveluri într-o cameră încălzită și ventilată.

Construcția casei

Cultivarea curcani la domiciliu pentru afaceri începători
Vă întrebați cum să crească curcani, o mare atenție trebuie acordată amenajarea corespunzătoare a casele lor. Pentru a începe, vin și cutie, și un țarc mic sau celula, care ar elimina riscul de tot felul de boli.

Habitat echipate în mod necesar pui de curcan cu hranire si adapare boluri, un sistem de încălzire și un termometru.

Ai nevoie, de asemenea, iluminarea camerei și înlocuirea regulată a gunoiului.

Cultivarea curcani la domiciliu pentru afaceri începători

Nu este ultima cerință, care depinde de alegerea spațiilor este:

 • Condițiile climatice. Deși în curcanii sălbatici și poate rezista până la minus 15 ̊, sănătatea lor este foarte importantă regim de temperatură de cel puțin 32 ̊ pentru tineri și 17 ̊ pentru păsările adulte.
 • Conținutul metodei.
 • Numărul de păsări de crescătorie.


Condiții de conținutul de pui de curcan

Crescătorilor de întrebare frecventă: este posibil să se păstreze pui și curcani împreună într-o singură cameră? Pe masura ce expertii recomanda, si medicii veterinari - astfel încât să nu ar trebui să facă. Dar dacă acest lucru nu este posibil, cocoși și pui curcani sunt în aceeași cameră, cea mai bună opțiune ar fi de a face gard.

În plus, cultivarea de curcani la domiciliu pentru începători oferă o serie de reguli importante:

hrănire curcani

Cultivarea curcani la domiciliu pentru afaceri începători
Pentru a asigura o crestere rapida in greutate, este important să știe cum să se hrănească curcani la domiciliu, în plus față de un regim alimentar variat și echilibrat, puteți fi siguri că păsările sunt sănătoase. O cantitate suficienta de proteine, vitamine, grăsimi, carbohidrați și minerale - toate componentele trebuie să fie prezente în curcanii nutriție.

procentul adecvat de hrana curcanilor cuprind cereale și leguminoase într-o cantitate de aproximativ 70%. Cea mai bună opțiune este de a pregăti un flux de animale tinere, înainte de cumpărare. Cea mai buna alegere ar fi gata furaje complete. Avantajul său incontestabil este că nu necesită amestecuri suplimentare. În plus, hrănirea furaj reduce pierderile printre pui de curcan, și crește în mod semnificativ viabilitatea.

Hrănirea curcani hrănesc cu alte specii de păsări de fermă caracterizate printr-un număr mare de proteine ​​si vitamine.

Cultivarea curcani la domiciliu pentru afaceri începători
În caz contrar, atunci când un curcan stil de viață sedentar ridica prea mult de grăsime dăunătoare.

În plus, gustul va cădea curcani și o varietate de must pe baza de lapte degresat sau iaurt. Aditivii pot fi pește, zarzavat, cartofi și brânză. Dar este necesar să se ia în considerare faptul că plămada destul de repede de produse perisabile, și să le pregătească imediat înainte de hrănire ei înșiși și nu sunt cantități foarte mari. Frecvența de curcani de hrănire este de șapte ori pe zi, iar mai târziu a redus la patru.

Cultivarea curcani la domiciliu pentru afaceri începători
Numărul de adulți de alimentare este de trei. În prima jumătate a zilei pentru a oferi cele mai bune plămada și verde și boabe seara. Furajarea ambele pot adăuga și să producă în formă pură.

Există un excelent curcani opțiune care pasc într-o pășune în lunile mai calde. Ierburi ca alimente nu va fi doar o sursă de vitamine și minerale, dar, de asemenea, permite proprietarului de a salva pe achiziționarea de produse alimentare. În plus, acest stil de viață activ nu dă o pasăre pentru a crește grăsime.

crescătorii cu experiență care deja știu totul despre curcani, știu cât de important aditivi au proteine ​​de origine animală, precum și vitaminele E și A. În timpul iernii, evita deficit de vitamina sunt mături din nuiele, fân verde, și chiar și varză acră. Mături de tei, plop si salcam recoltat din vara, puteți pur și simplu închide în interior sau freca și se adaugă la terci.

mese principale includ Turcia:

Cultivarea curcani la domiciliu pentru afaceri începători

 • cereale și fasole;
 • făină de turtă și soia;
 • paie și verdeață;
 • pește, carne și oase și făină de sânge;
 • ace de pin și brad;
 • ghinde, nuci și uleiuri vegetale fac păsări de curte neobișnuit de moale și delicat.

Cultivarea curcani la domiciliu pentru afaceri începători
Este important de știut că, în etapa tribală a apetitului la bărbați dispare, ci ca un curcan tipa - aude întregul district. Și pentru a evita pierderea in greutate, acestea sunt hrănite fasole și brânză, morcovi și nuci, și cereale încolțite. Dar femele pentru a crește producția de ouă și de a îmbunătăți calitatea ouălor este recomandat pentru a adăuga la dieta de drojdie, ierburi proaspete și cereale încolțite, de asemenea. Apropo, nu întreb dacă curcani de păsări sunt diferite, diferența dintre bărbați și femei - aceeași specie de păsări.

În plus față de problema importantă a modului în care să se hrănească curcani, nu mai puțin important este pasarea potabila - apa nu trebuie să fie prea cald, rece, sau puii sunt abandonate. Înlocuiți este recomandat la fiecare 5 ore. De câteva ori în 7 zile în scopul dezinfectării poate da o soluție slabă de permanganat de potasiu.

bautori de îngrijire necesită clătire și cârpe curate.

sfaturi profesionale

Cultivarea curcani la domiciliu pentru afaceri începători
curcan pasăre sclifosit și cultivarea ei are diferențe față de alte păsări. Studiul literaturii de specialitate, sau consultanță de specialitate în valoare de timp.

Una dintre aceste recomandări - este plasarea bautori într-un loc umbrit. În ceea ce privește tinere hrana în ea, cu excepția vitaminelor și mineralelor sugerează adăugarea fulgi de ovaz, faina de porumb și lapte praf. Într-un alimentator separat pentru păsări turnat pietriș.

Cultivarea curcani la domiciliu pentru afaceri începători
Taboo obține biban prea mare pentru curcani și locuiesc împreună cu alte păsări sau animale. De asemenea, casa de păsări de curte trebuie să fie întotdeauna curat.

Atunci când alegeți un curcan, ar trebui să acorde o atenție la cei mai activi tineri.

Astfel, deși tineri și necesită îngrijire specială și trebuie să se joace cu ea, probleme cu curcani adulți se întâmplă de multe ori - acestea sunt în creștere rapidă și câștigă în greutate. Ca rezultat, creșterea de curcani la domiciliu pentru începători se pot dezvolta într-o modalitate foarte bună de a genera venituri.