Cultivarea acasă Pepino din semințe și butași


Puțini dintre locuitorii satelor și orașelor mici din România au încercat Pepino, aceste fructe pot fi găsite doar în hypermarket-urile de orașe. Dar pentru toate segmentele populației din America de Sud, aceste fructe de padure, cum ar fi cartofii pentru noi, face parte dintr-un număr mare de feluri de mâncare. Fructele sunt numite uneori pepene galben pere piriform cauza și un gust asemănător cu pepene galben. Nu este nevoie să fie gelos locuitorii orașelor mari, fiecare dintre noi poate să crească de fructe exotice la domiciliu. Principala dificultate - pentru a germina semințe, iar grija in continuare este aproape imposibil de distins de lucrările cu privire la cultivarea de tomate sau ardei.Cultivarea acasă Pepino din semințe și butași

Ce este Pepino

În zonele muntoase ale centurii tropicale găsit o planta uimitoare. tufe foarte ramificat ajunge la o înălțime de 1,5 m. Tulpinile nu sunt la fel de puternic ca lemnul, iarba, dar ele nu pot fi numite. Sezonul de înflorire este decorat cu ciorchini de parfumate inflorescență lăstari. După o anumită perioadă de timp, florile se transforma in fructe, care sunt pe clasificarea botanică aparțin boabe.

Tipul și mărimea fructului depinde de soiul: cea mai mică mărimea unei cireșe și să ajungă la mare cu o lungime de 17 cm și o greutate de 1,3 kg. Soarele a produs fructe cu un gust delicat dulce, în umbra boabe nu câștigă dulceață. Dacă vrei să mănânci carne suculent, încercați mai întâi să coaja. La unele specii, are un gust amar și este eliminat înainte de consum. Situat în interiorul clusterele de fructe de semințe din care să crească o nouă Bush.

Pepino aparține genului Solanaceae, familia lui imediată - roșii, cartofi, ardei. Aceste culturi, de asemenea, nu a fost prezentă în România, dar acum ele pot fi găsite în orice site țară. Dacă se dorește, este posibil să crească pere și pepene galben în banda de mijloc atunci când plantarea pentru a asigura o ingrijire adecvata.

Cultivarea acasă Pepino din semințe și butași

Beneficiile pepene galben pere

Agricultorii țările sudice cresc cantități mari de fructe Pepino, dar distribuția largă a produsului la nivel mondial a preveni dificultățile cu transport. boabe delicate pot fi ușor deteriorate, pentru transportul fiecăruia dintre acestea să fie ambalate într-un container protector. Crescătorilor sunt de lucru pentru a dezvolta noi soiuri, există mai multe tehnologii avansate de transport și fructe exotice acum disponibile, și rezidenții din țările nordice.

delicioase de fructe din lume sunt multe, nu toate dintre ele sunt utile. Sub fierbinte tropical soare pepene galben pere acidul ascorbic acumulat nu este mai mic decât lămâi și mandarine. O mulțime de ea și alte vitamine, carbohidrati si fier minerale. Locuitorii din plante tropicale utilizate în medicina tradițională. O astfel de multitudine de componente utile ale fructului este foarte util pentru locuitorii din regiunile nordice.

Poate că într-o Pepino câțiva ani vor fi vândute în orice magazin de sat, iar acum este foarte dificil de a cumpăra în România. Nu vom sta pe spate și să încerce să crească fructe exotice tine. Această experiență a fost mai mult de un secol în urmă, pepene galben pere crescute în sere România.

Cultivarea acasă Pepino din semințe și butași

cultivare Caracteristici Pepino

Pentru cultivarea în banda de mijloc din Romania soiuri speciale crescute. Acestea sunt potrivite pentru sere, și pentru cultivare în casă. Cele mai cunoscute sunt 2 tipuri de „Consuelo“ și „Ramses“. materiale de plantare vinde Agrofirm, dar pachetul este semințe foarte mici, și germinare lor mici.

În cazul în care orașul a vândut Pepino fructe coapte, puteți încerca să utilizați semințele lor. Rețineți că, în patria acestei culturi crește ca un arbust peren perene. Poate că, în apartamentul tău, el se simte în elementul său și bine perezimuet în caz contrar trebuie să fie plantate în fiecare an, pepene galben pere.

Cultivarea acasă Pepino din semințe și butași

semințelor încolțite

După 1-2 săptămâni, nu va fi rădăcini, apoi șutează pentru a menține lumina în jurul ceasului. Asigurați-vă că pentru a deschide fereastra în fiecare zi, timp de câteva secunde, astfel încât aerul umed nu stagneze. Asigurați-vă că materialul nu se usucă. Când va frunzele cotiledonate, taie timpul zilei la 14 ore.

Dacă nu cădea de pe coaja cu foi și nu pot fi dezvoltate, de mai multe ori pe zi, cu apă caldă de pulverizare lăstari. Coaja este frageda si se desprinde cu cotiledoane.

Când se va dezvolta două frunze reale, răsaduri trebuie să se scufunde în ghivece individuale. Pentru a nu deteriora radacinile, ia un răsad cu o bucată de material pentru care a crescut. Solul trebuie să fie ușoare și fertile, cu o reacție neutră. Puteți cumpăra terenuri pentru plantarea de tomate sau ardei.Cultivarea acasă Pepino din semințe și butași

Cultivarea de la butași

Cultivarea din semințe - un proces foarte laborios, dacă aveți posibilitatea de a obține plante nuiele care se propagă prin butași Pepino. Lăstarii ia foarte ușor rădăcină, ei vor prinde rădăcini în câteva zile. Puteți tăia fraieri să ia răsadul sau procese cu prietenii. Această metodă este mult mai eficient: plantele se dezvolta mai repede, iar de la un tufiș poate obține o mulțime de plantare lăstari.

Până la sfârșitul găleții de transfer de iarnă în cameră cu o temperatură de + 16⁰, hrana pentru animale și de a face udare mai frecvente și abundente. Nu lasa aspectul de boboci de flori, ucide-le. Trim apar vitregi și le planta în sol pentru plantare. Pentru înrădăcinarea butașilor nevoie de umiditate ridicată. Se acoperă cutiile sau film realizat pentru fiecare plantă capacul unei sticle de plastic.

Cultivarea acasă Pepino din semințe și butași

Mutarea la un loc permanent

În seră sau într-un container puieți plantați regulat în jurul vârstei de 4 luni. Acest lucru se întâmplă de obicei în luna mai, dar trebuie menționat faptul că temperatura nu trebuie să scadă sub + 18⁰, dar solul trebuie să se încălzească până la + 20⁰. În regiunile nordice, în astfel de scopuri adecvate numai bine izolate sau sere încălzite.

În cazul în care cultura va avea loc în casă, selectați o mai insorita pervazul ferestrei de plante. O galeata trebuie să fie suficient de mare, 8-10 l. În acest caz, poate fi pe termen lung Pepino flori sădite și aduce rod în fiecare an. Nu uita că locuitorii de la tropice există o perioadă de odihnă. În timpul iernii, timp de 2 luni pere loc pepene galben într-o cameră rece la o temperatură de aproximativ + 10⁰.

sol de plantare nevoie de lumină, aer bun și permeabile la umiditate. 1 m 2 pot fi plantate tufe nu mai mult de 3. Nu exagerati cu îngrășăminte cu azot, în caz contrar acesta va crește în mod activ ierburi si fructe nu sunt ușor de stabilit. Solul trebuie să facă gunoi de grajd și a produselor de anul trecut cu fosfor și potasiu.

În funcție de disponibilitatea zonei suburbane și zona dvs. de răsaduri climatice plantate, puteți:

  • în teren deschis;
  • într-o seră;
  • într-un container pe un balcon sau loggie;
  • în mare capacitate de a se dezvolta pe un pervaz.

Cultivarea acasă Pepino din semințe și butași

Ingrijirea plantelor

Cultivarea chiar și la domiciliu, chiar și pe stradă nu neagă nevoia de substanțe nutritive pentru plante și oligoelemente. La fiecare 10 zile petrec se hrănesc cu frunze, este de dorit să se adauge o soluție de stimulente de creștere. Uda plantele pana cand este necesar fructul ca usuca solul. Când va fructe, volumul de apă ar trebui să fie crescută, dar nu „turna“ a plantei. Din abundența de apă în tufișuri atacate de infecții fungice, și fructele de spargere. Pentru a reglementa umiditatea solului la rădăcini, puteți face hidrogel. Suprafața zamulchirovat solului este dorită.

Cine a crescut roșii în țară știe cum să crească rapid vitregi. Pepino face parte, de asemenea, din familia Solanaceae, iar procesele în exces apar cu o intensitate incredibilă. Cel puțin o dată pe săptămână, pentru a inspecta tufele și îndepărtați excesul de lăstari. În cazul în care plantele cresc mai puternic, pentru a rupe mâinile vitregi va fi dificil, poate dura un cutit sau foarfece de grădină. Nu uitați să se ocupe de instrumente de dezinfectanții, astfel încât să nu transfere infecția la toate tufișuri.

Lăsați pe fiecare plantă nu mai mult de 3 tulpini. Cultivarea arbuști cu vegetație densă este nedorită: fructul va fi mic, iar gustul lor va deveni mai rău. Oriunde te-ai sunt cultivate pepene galben pere, atunci când tulpinile cresc, ele trebuie să fie montat pe un piedestal. La domiciliu, cu atât mai bine pentru a asigura o structură pentru legarea tulpini.

Pentru un fruct mai bun set în timpul înfloririi arbuști se agită. Polenul intens răspândit și de plantare polenizează mai multe flori.

Este important să nu fie târziu cu recolta, sau boabele pierd dulceata lor. Atunci când fructele sunt moi și burdufurile vor fi afișate pe banda de culoare violet, este timpul pentru a curăța pere pepene galben în depozit. În frigider boabe intacte pot sta câteva luni. fructe necopt poate fi pus într-o cameră caldă, în cazul în care se coc. Dacă este lăsat pe crengile multor ovare mici, transplanta planta într-o găleată și au dus într-o cameră sau într-o seră. În timpul iernii, încă se colectează noua recoltă.

Cultivarea acasă Pepino din semințe și butași

Boli si daunatori pepino

Deși pepene galben pere a venit la noi din teritoriile tropicale, insecte din Romania nu refuza sa manance si ierburi si fructe. Mai ales le place să atace plantele slabe și oprimate sau plantare prea dens.

Pe tufișuri, puteți găsi:

Controlul dăunătorilor trebuie să utilizeze insecticid adecvat. Pentru a proteja melcii turnați ace de suprafață a solului. Acul corp si melci blând intepatura nu va ajunge la plantele. Ceas pentru temperatura aerului și conținutul de umiditate a solului, nu peste irigare. Crescând în condiții bune nu va permite dăunătorilor să vă lăsați fără o cultură.

Ingrijirea adecvata va preveni pepene galben de pere de boala. Asigurați-vă că aterizare un bine ventilat, solul nu a fost prea umed. În general plantele suferă de infecții fungice: putregai, la înnegrire. Trata astfel de boli este foarte dificil, este mai bine să se concentreze asupra prevenirii.

Cultivarea acasă Pepino din semințe și butași

La domiciliu, puteți crește o varietate de plante exotice, inclusiv Pepino. Atunci când cumpără semințe, este de dorit să acorde o atenție la varietatea selecției românești „Ramses“, „Consuelo“. Mult mai ușor și mai productiv în creștere de la butași. Lasă un tufiș într-o cameră rece în timpul iernii, în primăvară, el vă va da o mulțime de material săditor.

tufe de îngrijire simple, la fel ca și pentru tomate. Asigurați-vă că pentru a vă asigura că planta nu este acoperit cu vitregi, doar elimina procesele inutile. Când frunzele groase se vor transforma fructele mici și fără gust și dăunători și agenți patogeni cum ar fi într-adevăr aceste condiții.

fructe Pepino pot fi utilizate ca legume, și fructe de pădure, cum ar fi: a face salate, adăugate la feluri de mâncare de legume, gemuri și compoturi bucătar. Consumul de pepene galben pere, veți obține o mare cantitate de acid ascorbic și alte vitamine și minerale. livrările de iarnă pentru a ajuta la depășirea perioadei de beriberi, iar anul viitor nu va mai gândi la melancolie de primăvară.

În dumneavoastră paraziți corp viu?

Simptomele apariția paraziților în organism poate fi:

  • reduce apărarea sistemului imunitar
  • somnolență
  • oboseală frecventă
  • depresiune
  • dureri de cap, precum și dureri și crampe la nivelul organelor interne