cuie striate în mâinile cauze, simptome, tratament

cuie striate în mâinile cauze, simptome, tratament

Nereguli și valuri de pe unghii pot provoca disconfort doar estetic nu, dar, de asemenea, să fie o manifestare a perturbațiilor în organism. Gradul de deformare este ușor vizibilă sau pronunțată. unghiei degetele mari sunt cele mai utile pentru diagnostic, datorită lățime suficientă. Defectele externe pot apărea ca un singur val, sau ca o rugozitate creasta continuă. deformare Notă pot fi considerate unghiile inegale în profil, sau acoperindu-le cu un lac de suprafață.unghiei vălurită poate indica un procese negative care au loc în organism. Prin urmare, identificarea acestor simptome este o nevoie urgentă de a vedea un medic pentru sfaturi. În curs de revizuire astăzi vom vorbi în detaliu despre unghiile ondulate.

cuie striate în mâinile cauze, simptome, tratament
unghii denivelate pe mâna ei

cauzele

Apariția munceilor ondulator pe unghii, cu excepția apariției efectelor traumei, de multe ori dovezi de nereguli grave în activitatea organelor și sistemelor interne. Identifica mai multe cauze majore de lovituri:

  • Istoricul traumatică;
  • infecții fungice;
  • dezechilibru hormonal;
  • beriberi;
  • Tulburări gastro-intestinale;
  • lipsa de fier din organism;
  • Stresul frecvent.

Uneori, unghiile ondulate apar din cauza unor proceduri cosmetice conduită necorespunzătoare. cuticulele tăiere aspră și o încălcare gravă a regulilor de manichiura performante pot afecta negativ starea unghiilor. Evitați leziunile traumatice ale unghiei.

cuie striate în mâinile cauze, simptome, tratament
unghii vălurită pe degetul mare

plăci de unghii micotice

Cele mai frecvente cauze ale tuberculilor sunt diverse infecții fungice - onicomicoza. La primele semne ale bolii este necesar pentru a vedea un specialist pentru a stabili diagnosticul și de a stabili istoricul medical destinație tratament eficient. În condiții favorabile de căldură și umiditate ridicată, ciuperca se poate răspândi rapid.

etapa acută a bolii este de obicei însoțită de durere și inflamație. Porțiunile de unghii infectate au o culoare gălbuie, uneori cu pete închise la culoare. Suprafața devine structură neuniformă și în vrac. Boala afecteaza progresând vaste zone ale unghiei și în dermă.

cuie striate în mâinile cauze, simptome, tratament


cuie din carton ondulat pe mâna ei

Există un număr foarte mare de varietăți de infecții fungice, care au un efect patologic asupra unghiei. Din acest motiv, este important să se stabilească un diagnostic precis pentru terapie eficientă. Laboratoarele moderne au efectuat un studiu unic pentru a determina speciile și subspecii de microorganisme fungice.

Abordarea universal la tratament este inacceptabilă, deoarece numirea ar trebui să ia în considerare caracteristicile individuale ale pacientului, contraindicațiile, si intoleranta personal de droguri.

măsuri preventive

Pentru a evita infectarea, infecții fungice ar trebui să adere la regulile de bază de igienă, utilizarea de antiseptice în locuri publice cu umiditate ridicată (bazine, dușuri în săli de sport, saune), pentru a evita contactul direct cu persoanele infectate.

Neregularități în suprafața unghiilor poate fi, de asemenea, cauza leziunilor non-fungice. Există destul de multe soiuri de germeni care provoacă deformarea. Numai un dermatolog poate determina tipul de boală și de tratament adecvat pentru a elimina caracteristicile patologice și o recuperare rapidă.

Comunicarea cu sănătatea organismului

Infecțiile fungice afecteaza de obicei persoanele cu predispoziție congenitală sau dobândită la astfel de boli. De asemenea, este important să se ia în considerare funcțiile de protecție ale corpului - un sistem imunitar sănătos. Stil de viață sănătos, nutriție adecvată și igiena regulată este cea mai bună prevenire se vor boli micotice.

Funcționarea corectă și coerentă a organelor interne și a sistemelor de protecție împotriva influențelor agresive de mediu. Bine metabolismul, longevitate si frumusete bazat pe dieta completă, rutina de zi cu zi dreapta, plimbari frecvente în aer curat, somn sănătos și de recreere.

Metode medicale elimina problema

Scapa de defect estetic al unghiilor va ajuta la aportul de complexe și preparate cu vitamine. Pierderea de luciu, plăci de unghii ondulație poate vorbi despre lipsa în corpul de oligoelemente esențiale și substanțe. In cazul leziunilor micotcie trebuie să adere la un tratament complex, care include o dietă echilibrată și luând medicamente antifungice.

cuie striate în mâinile cauze, simptome, tratament
cuie din carton ondulat la femei de 33 de ani

mijloace exterioare sub formă de corticosteroizi și unguente antimikoznyh, creme ajuta la creșterea efectului terapiei. Consumul de cantități suficiente de fructe si legume, nuci și semințe este o componentă esențială pentru consolidarea generală a organismului. Este important sa mananci alimente bogate in fier, care este absorbtia optima de fluor si vitamina C.

unghiile vălurite: cum să trateze la domiciliu

Scapă de unghii deluroase pot fi cu ușurință la domiciliu în caz de excludere a leziunilor fungice. O selecție largă de rețete de medicina tradițională și de îngrijire corespunzătoare, repara rapid problema. Evitați leziunile mecanice de unghii care apar de multe ori în timpul stilou prelungite și necorespunzătoare exploatație atunci când scrieți, sau în timpul lucrului cu tastatura.

îndepărtarea grosieră și incorectă a cuticulei, se poate deforma, de asemenea, o suprafață plană a unghiilor. Orice deteriorare, cum ar fi zgârieturi și fisuri care în timpul procedurilor de manichiură crește susceptibilitatea la atacul fungic. Pliurile unghiilor nu pot fi eliminate cu ajutorul unor proceduri cosmetice de udare, lac de unghii și plăci.

Ingrijirea adecvata pentru sanatatea unghiilor

îngrijirea unghiilor regulate și sănătos pentru a păstra frumusetea unghiilor. Aceasta trebuie să efectueze în mod sistematic câteva reguli de bază:

  • manichiura profesionala (taiere corecta, cuticulele de tăiere, îndepărtarea precisă și tratarea fracturilor, leziuni ale unghiilor și a pielii);
  • proteja unghiile împotriva efectelor toxice ale substanțelor (mănuși de utilizare, aplicați ulei, lacuri de întărire);
  • respectarea de igienă (set manichiura personale, utilizați un antiseptic).

Nu este întotdeauna frumos si unghiile sanatoase sunt un dar al naturii. îngrijire corectă a mâinilor presupune un efort pentru a obține rezultatul dorit. Efectuarea de proceduri regulate și de igienă vor ajuta la protejarea împotriva defectelor estetice neplăcute și boli.