Cronică ooforitei - tratament, simptome, diagnostic

Numita inflamatie ooforitei a ovarelor - pereche de organe ale sistemului reproductiv feminin, uterin (uterină) se conectează tubul uterului. Ovarele sunt responsabile pentru maturarea ovocitelor și producerea de hormoni sexuali feminini, astfel inflamația ovariene, mai ales ooforitei cronică, poate avea consecințe grave asupra sănătății femeilor, inclusiv cauza de infertilitate.motive ooforitei

Cronică ooforitei - tratament, simptome, diagnostic

Ooforitei este aproape niciodată o boală independentă. Ovarele sunt localizate astfel încât infecția primară în ele nu pot penetra. Cel mai adesea transmise în inflamația ovar a trompei uterine, în acest caz, ooforitei, salpingita însoțit (inflamație a tubului uterina), o astfel de stare se numește salpingoooforitom sau anexita (inflamație a uterului). Activatorii sunt ooforitei infecțiilor cu transmitere sexuală (ITS): chlamydia, gonococ, Trichomonas, etc. Mai puțin inflamația transmisă de ovar de la o altă sursă, plasat în cavitatea abdominală, cum ar fi apendicita. În acest caz, agenții patogeni sunt streptococi, stafilococi, E. coli.

În unele cazuri, ooforitei poate fi cauzată de o boală infecțioasă comună a corpului, cel mai adesea de origine virală.

Factorii care contribuie la apariția ooforitei sunt:

  • hipotermie;
  • Boli ale sistemului genito-urinar;
  • o infecție cronică în organism;
  • boli endocrinologice;
  • Fumatul. Sub influența produselor din fumul de tutun, care intră în organism, schimbarea compoziției mucus cervical formând tub, reducând astfel proprietățile sale de barieră, ceea ce conduce la penetrarea infecțiilor externe ale tractului genital;
  • mod greșit de viață, oboseală, stres ca un factor care reduce proprietățile de protecție ale sistemului imunitar;
  • Promiscuu, în special fără utilizarea contracepției de barieră.

Tipuri și simptome ooforitei

În practica clinică distinge acută, subacută și cronică ooforita, procesul poate fi unilaterală sau bilaterală.

ooforitei acută începe brusc, cu o durere ascuțită în abdomen, care poate fi administrat în zona inghinală, lumbosacral. Urinarea devine dificil, uneori dureroase, apar secreție purulentă din vagin. Semne ooforitei însoțită de o deteriorare generală: temperatură ridicată, febră, dureri de cap și dureri musculare si articulare.

Cronică ooforitei - tratament, simptome, diagnostic

ooforitei cronica este adesea un început ascuns, care este de a fi inițial-cronice, sau de a dezvolta ca urmare a ooforitei acute nu vindecat. Singurul semn al ooforitei cronice timp nu este exprimat sindrom dureros. Durerea este de obicei instabil, este plictisitoare, dureri în natură, apare oboseala, raceli, traume informate, la momentul actului sexual. Cel mai adesea, aceste simptome ooforitei în forma sa cronică sunt prezentate în ajunul menstruației. Un alt semn ooforitei în funcționare sunt tulburări cronice ale ciclului menstrual ca urmare a producției de estrogen defectuoasa a ovarelor.

În unele cazuri, ooforitei cronică apare, astfel implicit că apare doar în studiu cu privire la infertilitate sau tulburari ale ciclului menstrual.

diagnosticul ooforitei

Diagnosticul ooforitei considerat o provocare, deoarece sindrom dureros, care este principalul ooforitei caracteristică, poate însoți orice boli ale cavității abdominale. Dacă suspectați o ooforitei efectua examen ginecologic, cu studiul obligatoriu al microflorei vaginale. ecografie ovariană poate arata schimbarile care au avut loc ca urmare a ooforitei cronice, pentru boala în forma acută a acestei metode nu este informativ.Principala metodă de diagnosticare a ooforitei este laparoscopie. Acest studiu cu ajutorul unui endoscop, care permite vizualizarea țesutului ovarian și de a detecta semne de inflamație. Pentru a determina gradul de încălcare a funcției ovariene în cronica de examinare ooforitei endocrinologice se realizează, cu pregătirea jurnalul ovulatiei.

tratamentul ooforitei

Tratamentul ooforitei cronice și acute variază.

În ooforitei acută prescrie un curs de terapie cu antibiotice cu antibiotice cu spectru larg, de multe ori în combinație cu medicamente sulfanilamidnymi. analgezice utilizate și agenți anti-inflamatori, repaus la pat de dorit, în regiunea de ovar afectate aplicat pachete de gheata pentru a calma durerea. Când simptomele dispare inflamație acută, proceduri fizioterapeutice recurs la :. electroforesate, terapie cu laser, terapia magnetică, terapie UHF și microunde, etc. Tratarea ooforitei sub forma acută se efectuează într-un mediu spitalicesc.

Tratamentul ooforitei cronice ar trebui să fie efectuate în mod constant și persistent, în caz contrar s-ar putea confrunta cu pierderea functiei ovariene. Pentru tratamentul ooforitei cronic aplicat, de asemenea, terapia cu antibiotice, luând în considerare microorganismele identificate. Prescrierea steroizi anti-inflamatorii. Eforturi majore au ca scop eliminarea infectiei si combaterea proceselor adezive, care sunt numiți pentru preparate injectabile resorbabile și electroforeză. Fizioterapie balneoterapie si sunt principalele metode de tratament al ooforitei cronice.

Trebuie să se înțeleagă că tratamentul ooforitei cronice necesită o modalitate obișnuită de schimbare a vieții mai sănătoasă. Tratamente necesare de restaurare care stimuleaza apararea bodys proprii, trecerea la o dieta sanatoasa, evitarea obiceiurilor nocive și creșterea activității fizice pentru eliminarea de stagnare în pelvis. Numai atunci când toate aceste condiții putem vorbi despre posibilitatea unui tratament complet.

complicații ooforitei

Complicații de ooforitei acute și exacerbat poate fi abces ovarian. Acest proces inflamator acut, care apare ca urmare a fuziunii purulente de ovar, și este transformată într-o formațiune sferică cu pereți subțiri pline cu puroi. Această condiție necesită o intervenție chirurgicală de urgență, deoarece ruptura ovariana care duce la peritonita.

Cronică ooforitei - tratament, simptome, diagnostic

ooforitei cronică, se execută greu, cu recidive frecvente, în asociere cu salpingita cronică poate duce la saktosalpinksu - tumora purulente a uterului. O astfel de stare necesită, de asemenea, o intervenție chirurgicală. Ovar și tubul uterin sunt eliminate.

Cea mai frecventă complicație este dezvoltarea aderențelor ooforitei cronice violeaza permeabilității trompelor uterine, ovar și călire, la care tesutul inlocuit de tesut fibros, ceea ce duce la pierderea functiei. Deoarece ovar este o glanda de secreție internă, funcționarea sa incorectă afectează fondul hormonal al femeii, care poate provoca o varietate de tulburări - de la anorgasmia la infertilitate.

Prin urmare, tratamentul ooforitei ar trebui să înceapă cât mai curând posibil, și să fie sigur să urmeze.

Știați că:

Când iubitorii de sărut, fiecare dintre ele pierde 6,4 kkalory pe minut, dar au în comun de aproape 300 de tipuri diferite de bacterii.

Cariile - este cea mai frecventa boala infectioasa din lume, concurând cu care nici măcar nu se poate gripa.

Prepararea „Terpinkod“ Tusea este unul dintre vanzatori de top, nu din cauza proprietăților sale medicinale.

Stomatologi au aparut relativ recent. Înapoi în secolul al 19-lea pentru a trage dintii rau a fost responsabilitatea unui coafor convențional.

Chiar dacă inima unei persoane nu bate, el ar putea trăi pe o perioadă lungă de timp, care ne-a arătat norvegian Rybak Yan Revsdal. „Motorul“ sa oprit la ora 4:00, după un pescar a pierdut drumul său și a adormit în zăpadă.

Pentru a spune chiar cuvintele cele mai simple și scurte, vom folosi 72 de mușchi.

Oamenii care obișnuiau să mănânce în mod regulat micul dejun sunt mult mai puțin susceptibile de a suferi de obezitate.

stomacul uman se descurcă cu obiecte și fără intervenție medicală. Este cunoscut faptul că sucul gastric se poate dizolva chiar și o monedă.

Potrivit mulți oameni de știință, complexe de vitamine sunt practic inutile pentru oameni.

În patru lobuli de ciocolata neagra contine aproximativ două sute de calorii. Deci, dacă nu doriți să obțineți mai bine, cel mai bine este să nu mănânce mai mult de două felii pe zi.

rinichii sunt capabili de a purifica un minut la trei litri de sânge.

În plus față de persoanele care sufera de prostatita doar o singură ființă vie de pe planeta Pământ - câinele. Aici, cu adevărat prietenii noștri cei mai fideli.

Persoana a lua antidepresive, în cele mai multe cazuri, va suferi din nou de la depresie. În cazul în care o persoană să facă față cu depresie pe cont propriu, el are o șansă bună de a uita despre această condiție.

Peste o viață, persoana medie produce mai puțin de două bazine mari de salivă.

În timpul funcționării creierului nostru vom cheltui cantitatea de energie egală cu puterea becului de 10 wați. Deci, imaginea bec peste cap la momentul ideilor interesante nu sunt atât de departe de adevăr.

Mituri despre curățare dezintoxicare

Condițiile de viață moderne, în metropola, stres constant, dietă săracă să ne determine să apeleze la diferite metode de curățare a corpului tau. Business.