Cronica apendicita, cauze, simptome, diagnostic și tratament

forme ale bolii

apendicita cronica - este o inflamatie pe termen lung a apendicelui cecului. Boala poate începe ca un proces cronic primar, și rezultă din apendicita acută transferate, care sa remis fără intervenție chirurgicală.În prezent timpul necesar pentru a determina cele trei forme ale bolii:

  1. apendicita cronica recurente. Un astfel de diagnostic este pacienții care în trecut au fost în mod repetat atacuri de durere la nivelul abdomenului inferior din dreapta.
  2. Forma reziduală. Diagnosticul se face în cazul în care pacientul are în trecut a fost singura bout de dureri abdominale dreapta jos.
  3. Formularul Bespristupnaya. Ea apare ca proces cronic primar. În această formă de pacienți nu a spus atacurile la nivelul abdomenului inferior drept în trecut.

Astfel, pentru a forma primară se referă bespristupnaya boala, precum și secundare - formele reziduale și recurente.

Cauzele problemei

În apendicita acută, perturbat complet fluxul de excrescență a lumenului, se dezvoltă rapid tromboză și necroză. Spre deosebire de patologii acute în formă cronică a bolii este o îngroșare progresivă a pereților.

Proliferarea țesutului conjunctiv și formarea de aderențe în bolile cronice cauza lumen parțiale de proces se suprapun. Când îngustării lumenului apendiculare ajunge la un astfel de grad, care cauzeaza o scurgere tulburare și țesut proces de întindere excesivă, există durere.

Cronica apendicita, cauze, simptome, diagnostic și tratament


In apendicita cronica se produce pereți de proces apendice îngroșare

Procese inflamatorii modificări peretii pot apărea la om:

  • având orice organe abdominale patologie infecțioasă (enterite, colite, colecistită);
  • infectate cu diverși paraziți (infestare cu helminți, giardia, Amoebas);
  • constipație cronică, ceea ce duce la stagnarea de fecale in intestin pentru a forma pietre;
  • cu anomalii congenitale ale apendicelui (coturi, îngroșarea peretelui datorită proliferării țesutului conjunctiv).
  • cu dezvoltarea adeziunilor abdominale și în pelvis, care limitează mobilitatea apendicelui. Schimbarea rezultatului intestinului subțire în mișcări peristaltice sau în timpul efortului fizic apendice se află în poziția tensionată. Prelungită forțată se întinde zone de proces duce la o perturbare a aprovizionării pereților și dezvoltarea modificărilor inflamatorii;
  • în vârstă. La pacienții vârstnici, adulți observat declin legate de vârstă a imunității. În acest context, chiar și o infecție respiratorie comună (ARI, pneumonia) poate provoca leziuni ale tulburărilor vasculare în organism. Pe fondul de constipatie cronica, care afecteaza adesea persoanele în vârstă, aceste spasme vasculare și microthrombuses poate declanșa o inflamație cronică a apendicelui;
  • copiii sub doi ani. inflamație cronică a apendicelui la copii apar cel mai des în fundalul procesului îndoituri congenitale. Combinația de anomalii structurale ale apendicelui cu constipatie sau grupuri de viermi pot duce la modificări inflamatorii cronice în apendice.

simptome

Simptomele depind de forma de inflamație cronică se dezvoltă într-un caz particular.

formă cronică recidivantă

În perioada interictale a bolii nu se manifestă nu. În perioada de simptome acute seamănă cu imaginea procesului acut, dar există o diferență între ele.

Tabel: compararea semnelor de forme acute și cronice ale