Crearea unui corp de apă în țară cu propriile mâini - un exemplu cu propriile sale mâini - cum să profite la maximum

Crearea unui corp de apă în țară cu propriile mâini - un exemplu cu propriile sale mâini - cum să profite la maximum

Crearea de iazuri provoacă, de obicei, o mulțime de îndoieli, „greu de“, „țânțarii“, „cum de a servi?“.

În cazul nostru, aceste întrebări nu au fost. După ce gazdele au avut un vis: un iaz mare, cu un foișor pe mal și sol-danei.În primul rând, un loc confortabil sa constatat, trasat pe configurația proiectului ca iaz și foișor, apoi a crezut că banda de coastă, iar în timpul iernii teren de mari dimensiuni plantate pin. Și apoi în primăvară ne-am mutat planul pentru zona.

se întâmplă de multe ori, totul pare în mod natural pe hârtie, în realitate necesită o regândire. Atunci când un client se uita la proiect, nu se simte spațiul și numai în dimensiunea de transfer la parcelă există o înțelegere completă și se pune întrebarea: Nu vreau cu adevărat acest lucru?

După urmărirea (aspect) zona ne cerem întotdeauna toți membrii familiei pentru o plimbare, dar căile planificate, stau în diferite colțuri ale grădinii viitoare, se obisnuiasca cu imaginea proprietarilor norocos visul de rezervor. După astfel de experiențe de viață znachitelyyu nostru proiect a schimbat: iaz a crescut de mai mult de două ori au dispărut pereți, care a ajutat spațiu Zoned și de a rezolva problema cu o picătură de ușurare de reținere. Iazul a devenit dominant în toată grădina.

Cu toate acestea, au existat unele dificultăți în proiectarea de decorare a litoralului: un copac mare de pin, plantat în timpul iernii, împiedicat extinde zona rezervorului. Dar, dacă există dorință, nu există nici un obstacol în calea nuga. Astfel, clasic „Fasolea“ a devenit o „Mickey Mouse“.

Crearea unui corp de apă în țară cu propriile mâini - un exemplu cu propriile sale mâini - cum să profite la maximum

Săpat un iaz de mână ...

Suntem conștienți de faptul că pentru îndeplinirea competentă de lucru va necesita o mulțime de timp, asa cum să sape un iaz pentru a manual, astfel încât să nu perturbe logica terase și traverselor, litoral.

Pond cu un comic numit „Mickey Mouse“ a fost ornament șef al grădinii, centrul de greutate al publicului de diferite vârste, locul preferat de odihnă, în cazul în care fiecare membru al familiei a luat o fantezie la un loc, fie că este vorba în umbra unui copac de pin asupra lui pe o bancă soare râu de nisip sau pe doc deasupra apei.

Tehnica solului Scoateți este ușor, dar asta e doar o găleată și lăsați un excavator mic poate prinde excesul de teren, iar consecințele sunt sumbre: colaps toate formele de logica, si, cel mai important, „lipici“ înapoi la sol nu mai este posibilă. Spre deosebire de nisip argilos nu poate fi compactat, adică este contracția naturală dă câțiva ani mai târziu, iar acest lucru conduce la faptul că a format coasta de a pierde forma armonioasa. Din păcate, uneori, doresc să modul de executare a proiectului, cât mai curând posibil, clienții încalcă tehnologia de lucru, iar apoi designer de peisaj trebuie să dau seama cum să iasă din această situație.

Pentru a obține prioritate decor pe tot parcursul anului a fost dat conifere cu creștere rapidă.

Crearea unui corp de apă în țară cu propriile mâini - un exemplu cu propriile sale mâini - cum să profite la maximum

Coastline iaz suburbane

mediu Juniperus (Juniperus media) 'Mint julep', m. cazac (Ju. Sabina) 'Tamariscifolia' și grupurile 'Arcadia' au fost plantate. „Mint julep“ tradus în engleză înseamnă „dulce cocktail menta.“ Juniperus această clasă are o aromă plăcută picant și are ramură arcuită cu bălăbăneală elegant se termină lăstari. Acesta creste destul de repede. Ace - solzoase, verde stralucitor - foarte decorativ. În acest context, atractiv uite boabe rotund albăstrui.Prefera locuri insorite. Ea creste pe toate sol uscat și proaspăt, moderat bogat. Excelent suferă înghețurile severe și secetă. Mri plantarea de câteva arbuști trebuie să respecte densitatea nu mai mult de două plante pe 1 m 2 m ca el. Cazaci „Tamariscifolia“ și „Arcadia“. În primul rând clasa - original, cu o scurtă ace aciculare de culoare verde deschis la culoare albastru-verde. Planta este undemanding de sol și de umiditate, face puțină umbră, dar plin soare dă culoare mai saturate de ace de pin.

Crearea unui corp de apă în țară cu propriile mâini - un exemplu cu propriile sale mâini - cum să profite la maximum

Grad „Arcadia“ cu ace moi-verde pal prefera spațiu însorit,-iarna Hardy. Inițial, ea crește ca o pernă, dar cu vârsta, acoperă o suprafață mare, transformându-se într-un covor rafinat. Ca accente utilizate m. Intermediar Gold Star cu culoare galben-aurie și m. Scuamoasa (Ju. Squamata) „Albastru Carpet“ cu ace argintii-albastre.

Datorită creșterii relativ rapidă a tuturor celor cu gura literalmente ani dificili au făcut față cu sarcina - toate pante întărite și dealuri, devenind un decor covor continuu.

Sprijinit de conifere ansamblu de munte pin (Pinus mugo) 'Pumilio' și 'Mughus'. Ambele soiuri sunt foarte rezistente la condiții adverse. Ei nu se tem de frig și de secetă, acestea sunt undemanding la sol, dar foarte lumină care necesită.

Pe fondul verdeață abundente uite grup spectaculos Berberis thunbergii (Berberis thunbergii) „Rose Glow“, cu o placă de violet închis foaie, se stropesc cu accidente vasculare cerebrale alb și roz și arbuști răspândire Chief Red cu frunze aproape negru. Farmecul specială în toamna aduce coloristic b. Thunberg „Golden Ring“ și Spirea japoneză (Spiraea japonica) „Froebelii“ - singurul de spirit letnetsvetuschih, care, în toamna devine visiniu de culoare. Alegerea acestui tip nu a fost întâmplătoare: stând în foișor pe malul apei, este frumos să visezi cu un pahar de vin de Burgundia.

Nu mai puțin provocator a fost separarea căii de mers strâns adiacent de marginea bazinului, adâncimea care la acest punct până la 2 m O instalație excelent pentru acest scop a devenit nadrezannolistnaya stefanandra (Stophanandra Incisa) „crispa“. - este în creștere rapidă, cu lăstari lungi de fixare pantă perfect tunse în formează o pernă mică, cu toate acestea, înțepător.

Crearea unui corp de apă în țară cu propriile mâini - un exemplu cu propriile sale mâini - cum să profite la maximum

Echipament pentru rezervor

Pentru polderzhaniya echilibrului biologic al bazinului în echipament la scară mare este necesar, cum ar fi un sistem de filtrare.

Unde este locul?

Inițial, un mic iaz a fost oferit The Place Beyond Pines, care a planificat pentru a decora „o piatră naturală. Dar, cu dimensiunea crescută a lacului și a devenit lea este de înțeles: de a construi un munte - este ilogic. Am avut de a plasa un filtru principal pentru chioșc, și trei skimmer staționare - pe perimetrul iazului.

Desigur, crearea unei plante speciale starea de spirit în iaz. Inițial, backwaters de mică adâncime au fost prescrise pentru ei, dar scopul principal al iazului sa schimbat - acum aici, în vreme bună merge companie veselă a generație și de conduită în competițiile de înot mai tineri, astfel încât decorul de plante a devenit irelevant aici.

Această apă nu a înflorit
M-am întrebat ce zatsvetshuyu apă curată într-un iaz de 3 × 3 m și o adâncime de 1,5 m la site-ul. Familiar nu a determinat consumatoare de timp și mai ieftin mod de: tablete de turbă (pot fi cumpărate de la magazin pentru grădinari). El este aruncat într-un iaz de șase bucăți. Dimineața, apa a devenit limpede și transparentă. Eu folosesc această rețetă tot timpul, pentru că este ideal pentru flori și plante - nici chimie.
În peștele meu iaz acolo, pentru că nu știu cum funcționează această metodă pentru ei.

complot și înnobilare a dat seama amenajată că nu este suficient de rezervor.
Freeform săpat adâncimea groapă de 60 cm și punga de plastic lay bucată, din care muchiile superioare sunt cimentate. Partea de jos a cărămizi așezate și dărâmături. Shore armate cu pietre mari, care sunt adunate în zonă, vopsite în culoarea albă. Iaz umplut cu apă, decorate animale artificiale, plantate în recipientul fecale cu solul și coborât în ​​apă. În cazul în care corpul de apă încălzit cu nepotul său lansat guppy acvariu. In caldura, apa se evapora, dar am completat cu ea din fântână.

Pe site-ul există un iaz cu bunica lui, care nu se usucă, chiar și în cea mai tare vreme. Și toate pentru că în loc de apă în ea ... pietre!
Lansat în zona de grădină, care a trebuit să fie în mod constant cosit sau plivire, bunica sa transformat într-un lac „uscat“. Pat pentru filmul negru sol pus pe el pietre și împodobită smaltul lor. Pe perimetrul îngrădit iaz gard decorativ. În „apă“ gol pereche Crinul artificiale.