Corectă cusătură de tratament ingrijirilor dupa cezariana

După operația de extragere a fătului în abdomen este femeia cicatrice neatractiv. Cel mai adesea este nevoie de forma unei cutelor longitudinale deasupra pubisului, vindecă rapid și pierde culoarea originală strălucitoare. Lungimea sa poate fi de aproximativ 12-15 centimetri. În același timp, există o altă incizie pe uter. Tratamentul articulațiilor după operație cezariană - o etapă foarte importantă în perioada postoperatorie. Această procedură necesită responsabilitate și abordare competentă.Primele zile după naștere

De-a lungul timpului cicatricea devine insesizabilă. Pentru prima dată, el devine nuanță violet pronunțat, care este evidentă. Cu toate acestea, doar peste un an, aceasta ia forma unui fir subțire pal.

Corectă cusătură de tratament ingrijirilor dupa cezariana

În timpul și după cezariană este întotdeauna posibilitatea unei infecții bacteriene. În perioada postoperatorie motivul pentru care acest lucru este de multe ori greșit rana de ingrijire sau neglijarea igienei personale.

Obținerea de pe suprafața plăgii, bacteriile incep sa se multiplice instantaneu. Site-ul de concentrația lor inflamate rapid. Ca urmare a inflamatiei suturii postoperatorie poate fi observată:

 • Aspectul dureros de sigilii mici, fierbinte la atingere;
 • răni purulente, fistulelor;
 • abces purulent;
 • febră

Infecția poate fi depășită cu ajutorul antibioticelor. În plus, inflamația acută este în măsură să conducă la o intervenție chirurgicală suplimentară. Utilizarea unor astfel de terapii este de dorit în timpul alăptării, poate afecta negativ copilul nou-născut.

Există o posibilitate de încă o complicație. Dupa cezariana pot fi diferite cusături. Motivul pentru acest lucru sunt îmbunătățite de activitate fizică sau lenjerie de corp necorespunzătoare sau debutul prematură a activității sexuale.

Cicatrice asupra uterului vindecă săptămână după operație, simultan formate și cicatrice dermale. Pentru a menține în comun sănătos va avea nevoie de asistență medicală atentă regulate.

Îngrijirea postoperatorie sutura în două etape. La început, femeile sprijinite de asistente medicale cu experienta. Examinarea și tratamentul a sudurii dupa cezariana ar trebui să fie efectuate în fiecare zi, dimineața. Pentru aceste scopuri Zelenka sau alți agenți antiseptici. În plus față de dezinfectarea personalului medical de zi cu zi înfășurată impune un nou bandaj steril. Aceste proceduri sunt efectuate până evacuarea.

De la prima cusătura mamicile destul de vizibil în gât care au dat nastere prin cezariana, un timp să îndure disconfort, mai rău în timpul tratamentului rănilor. Pentru a reduce durerea femeile adesea prescrise analgezice.

De regulă, o săptămână mai târziu asistenta elimina suturi si bandaje. Cel mai adesea, femeile sunt oferite recomandări cum să se ocupe de cusătura după cezariană acasă.

După aceea, tratamentul cicatrice trebuie să continue pentru o anumită perioadă de timp. După externare, femeile vor trebui să aibă grijă de el acasă de obicei.

Cum să se ocupe de cusătura după cezariană la domiciliu

Procedura pentru îngrijirea postoperatorie a sutură acasă destul de simplu. Acesta include:

 • proceduri de igienă obișnuite;
 • Antiseptice de prelucrare;
 • postnatal dispozitive care transportă;
 • exercitii fizice moderate;
 • efectuarea de exerciții speciale


Respectarea reguli simple va contribui la accelerarea procesului de post-operatorie vindecarea rănilor și restaurarea fostei formei fizice.

Corectă cusătură de tratament ingrijirilor dupa cezariana

igienă

În cazul în care procesul de vindecare este satisfăcătoare, atunci, imediat după îndepărtarea suturilor femeilor li se permite să ia un duș (fără baie!). Acest lucru nu este frecare intensiv cicatricea sau de a folosi bureți dure. Se spală este mai bine să săpun obișnuit, cunoscut pentru proprietățile sale antiseptice.

Nu trebuie să uităm grija atentă a locurilor intime ale femeilor. Acesta trebuie să fie de cel puțin 2 ori pe zi, pentru a spăla organele genitale, pentru a preveni pătrunderea bacteriilor în interior. Se recomandă să se efectueze independent și dusurile. În acest scop, miramistin adecvat sau clorhexidină.

Prelucrare antiseptice

Prelucrarea se efectuează după un duș. cicatrice pre trebuie sters uscat cu un prosop moale. Este important să știe cum să se ocupe de cusătura dupa cezariana. În mod tradițional, low-cost și antiseptic eficient este un verde strălucitor. Este perfect potrivit pentru tratamentul rănilor și cicatrici. Dezavantajul ar putea fi lăsat de urmele sale pe lenjeria intimă. Pentru a evita acest lucru, și pentru a proteja cicatricea de contactul nedorit, este posibil să se atașeze o tampoane sterile de unică folosință.

În unele cazuri, în schimb zelenki recomandat clorhexidină, peroxid de hidrogen, o soluție sterilă sau furatsilina mangan. Pentru procedura, puteți utiliza tampoane de bumbac. le umezeste în antiseptice, trebuie să se ocupe cu atenție întreaga cusătură. De asemenea, în farmacie puteți cumpăra un atașament special pentru tratamentul rănilor. Procedura se face in fiecare zi, cel mai bun timp pentru a efectua va fi dimineața.

Corectă cusătură de tratament ingrijirilor dupa cezariana

De obicei, la externare medicul informează pacientul cu privire la modul în care să se ocupe de cusătura dupa cezariana. În mod tradițional efectua manipulări necesare în termen de două săptămâni după îndepărtarea copci.

În plus, este necesar să știe cum să proceseze cusătura după cezariană pentru vindecarea eficientă și resorbția cicatrice. tratamentul comun al pielii vitamina E este în mare parte datorită elasticitate mai mare și formarea de cicatrice abia vizibile. Pick up un medicament eficient pentru soluționarea cicatricea poate ajuta calificat.

Purtarea postnatale adaptări speciale

Pentru a proteja incizia de frecare postoperatorie și reduce senzația de disconfort este recomandat să se utilizeze o special giulgiu postoperatorie sau talie postpartum pant. În plus față de protecția pe care o oferă o restaurare mai rapidă a formei anterioare a abdomenului.

Corectă cusătură de tratament ingrijirilor dupa cezariana

Bandajul nu este necesar să se poarte 24 de ore pe zi, ar trebui să fie conștienți de beneficiile de bai regulate cusătură de aer.

exerciţiul fizic moderat

cusătură internă necesită mai puțină întreținere. vindecarea lui este destul de rapid timp de o lună. Prima dată când o femeie nu ar trebui să ridice mai mult de 4 kg, și de a face mișcări bruște, iar în caz de disconfort, aveți grijă să consulte un medic.

Efectuarea de exerciții speciale

La șase luni după o intervenție chirurgicală exercițiu reprezintă o amenințare pentru organism a dat naștere femeilor. În plus, acestea pot afecta producția de lapte matern. Mai târziu, cu toate acestea, sportul este un excelent mod de a restabili și de a îmbunătăți starea fizică.

Pentru prima dată, va fi benefic somn în poziția predispuse. Acest lucru va ajuta nu numai accelerarea contracțiilor uterine postpartum, dar, de asemenea, să consolideze mușchii abdominali.

Dupa operatie cezariana permisiunea de a efectua aceste exerciții de gimnastică ușoare:

 • tensiune și relaxarea mușchilor pelvine alternativ;
 • retracția abdomenului și pelvisului uplifts;
 • flexie, extensie, mișcările de rotație ale mâinilor și picioarelor ale membrelor inferioare;
 • coturi ale corpului și pãtrat superficiale

Ar trebui să se concentreze pe exerciții pentru a efectua, care nu trebuie să implice muschii abdominali. Chiar și mai ușor exercițiul este recomandat numai pentru acele femei care sunt în perioada post-operatorie nu se observă complicații nedorite.

Dacă în timpul antrenamentului apar dureri sau senzație de tragere - punerea în aplicare a acestora trebuie să fie oprit imediat.

Pe parcursul perioadei de recuperare este necesar să se monitorizeze îndeaproape formarea corectă a cicatrice. cusătură de vindecare după cezariana are loc treptat. La început, suprafața rănii este acoperită cu un strat subțire de celulele pielii nou formate. De-a lungul timpului, acest strat devine mai gros. Exprimat nuanță violet de cicatrice după câteva luni, începe să se schimbe culoarea.