Contuzia degetul asupra simptomelor de mana, cauze, tratament, fotografii

Cele mai frecvente leziuni includ un degete de mana învinețită pe de o parte. Deteriorarea această parte a pensulei aduce disconfort fizic face dificilă auto-service, executarea de viață necesare și a operațiunilor de lucru. Contuziile pot fi însoțite de fracturi de oase sau de deteriorare a unghiei, astfel încât, în scopul de diagnostic și tratament adecvat trebuie să fie un tratament în timp util la medic-traumatologist.clasificarea leziunilor

Pentru diferite tipuri de leziuni, inclusiv degetele, se produce leziuni tisulare, fără a compromite integritatea pielii. Astfel, din cauza ruperii de sânge mici și a vaselor limfatice provoacă hemoragie internă, marcată umflarea țesuturilor. Prost degetul mare accidentat ușor poate duce la fisuri în fractură de os sau os.

Distinge 4 grade de leziuni ale degetelor:

 • Aceasta a observat o mică deteriorare a pielii, uneori, prezența escoriații sau zgârieturi pulmonare. Este nevoie de 3-4 zile pe cont propriu, fără nici un tratament special;
 • Vătămat integritatea țesutului muscular la hematom advent, durere severă și umflare în zona leziunii;
 • mușchii sau tendoanele, deteriorate posibilă dislocarea unui deget;
 • Gradul cel mai grav prejudiciu care necesită tratament în spital. Trauma cauzată de o lovitură puternică, ceea ce duce la ruperea tendonului, însoțite de durere severă, hematom severă, care are un albastru inchis, aproape negru;

Leziuni ale degetelor pot fi unice și multiple. La locul de localizare pot fi identificate leziuni care apar în domeniul comun deget, care face legătura falanga cu o perie, pe falanga cel mai reprezentativ sau o combinație a acestor două tipuri de daune.

Cauzele leziunilor

Contuzia degetul asupra simptomelor de mana, cauze, tratament, fotografii

Contuzia degetul pe de o parte poate provoca diferite tipuri de efecte mecanice:

 • cad pe brațul întins;
 • lovind o suprafață dură;
 • traumatismelor industriale sau domestice;
 • prejudiciu de mână în sport.

Simptomele unui prejudiciu deget

Contuzia degetul asupra simptomelor de mana, cauze, tratament, fotografii

În acest articol vom lua în considerare măsurile necesare pentru a oferi primul ajutor imediat pentru un prejudiciu

Următoarele semne indică un deget strivită:

 1. Durerea care rezulta din leziuni ale nervilor si creste presiunea asupra receptorilor nervoase;
 2. Vărsarea vaselor de sânge rănite;
 3. Ulcerația la simpla apăsare a unui deget, și încercați să îndoiți sau pentru a îndrepta;
 4. În primele minute după impactul este pulsație în degetul din cauza leziuni vasculare;
 5. Din cauza hemoragiilor în prejudiciu site-ul pielii devine albastru, rosu inchis sau violet;
 6. gonflează cu degetul, crește dimensiunea maximă;
 7. Rupt degetul mobilitate, durere și edem preveni comiterea oricărei acțiuni;
Contuzia degetul asupra simptomelor de mana, cauze, tratament, fotografii
În cazul în care un deget este albastru in fata, atunci este principalul simptom al prejudiciului

Severitatea simptomelor depinde de forța impactului și gravitatea leziunii. În cazul în care un puternic durere contuzie deget de la picior este atat de severa incat este dificil de susținut, degetul deteriorat mutat, acestea nu se pot deplasa sau este caracterizată prin patologică (necaracteristică pentru o stare normală) mobilitate. poate să apară fractură osoasă, ducând la formarea de hematom sub unghie poate afecta aportul sanguin și respingerea ulterioară.

Înainte de numirea tratamentului efectuat diagnosticul de leziuni tisulare, pentru a determina gradul de vătămare, integritatea oaselor și articulațiilor. Dezvăluie o fractură sau luxație a studiului de raze X permite Ce este un X-ray? Studiul structurii interne a obiectelor care sunt proiectate prin utilizarea unui film special cu raze X sau de hârtie. .Evenimente de prim ajutor

Imediat după rănire, brațul trebuie răcit cu apă rece sau se pune într-un recipient de apă rece. Poate fi aplicat la locul leziunii ambalajului rece, de exemplu, sub formă de pânză învelite în zăpadă sau gheață. Acest lucru va duce la o îngustare a vaselor de sânge și de a reduce sânge de intrare la leziuni tisulare, reduce ușor intensitatea durerii. Persoanele care suferă de diabet astfel de comprese sunt contraindicate din cauza circulatie proasta angiopatie la nivelul membrelor.

În prezența unei răni sângerării suprapuse bandaj compresiv, cu nici o deteriorare a pielii este desenată cu iod cu ochiuri pe acestea pentru îndepărtarea și prevenirea edem al infecției la suprafața deteriorată. În prezența subungual suprafeței plăcii de hematom unghiilor tratate cu peroxid de hidrogen și iod.

Pentru a preveni iritația de suprafață și creșterea umflarea ei iodo aplicat la o zi după prejudiciu. Acest lucru va împiedica pătrunderea microfisurilor formate în timpul impactului bacteriilor patogene ce provoacă inflamația purulentă a țesuturilor.

Anestezie și imobilizarea degetului deteriorat

Elibereaza durerea va primi analgezic, cum ar fi paracetamol sau ibuprofen. Reduce severitatea de disconfort poate fi fără numerar, nu se suprapune alimentarea cu sânge, bandaje. Reducerea mișcărilor degetelor rănite la un nivel minim, puteți dezinfecta degetul într-învinețită o perioadă mai scurtă.

Contuzia degetul asupra simptomelor de mana, cauze, tratament, fotografii
Este deosebit de important să se asigure său (deget răniți) repaus în fracturi și luxații, astfel încât să nu agraveze starea de a oferi îngrijire medicală de specialitate. În același timp, mobilitatea moderată a mâinilor (framantare, rotație în lateral) este util. Aceasta va îmbunătăți scurgerea fluidului, prevenind stagnarea și formarea de edem, dar, de asemenea, asigură un flux de sânge arterial, care alimentează celulele cu oxigen și substanțe nutritive.

tratament în spital

Raze X a site-ului prejudiciului permite medicului pentru a obține informații complete cu privire la prejudiciu. Tratamentul comun luxație, fractură osoasă, simplu și contuzii puternice au propriile lor caracteristici. Pentru a elimina dislocării produs metoda de reducere închisă folosind anestezia locală. Apoi, articulația degetului este fixată în poziție prin intermediul bandaj ipsos.

Contuzia degetul asupra simptomelor de mana, cauze, tratament, fotografii
După îndepărtarea de gips (în medie apare după 3 săptămâni) pentru a restabili peria deteriorat în curs de dezvoltare eficiența prin exerciții de fizioterapie. Pentru a îmbunătăți starea degetului deteriorat permite efectuarea de masaj și fizioterapie.

La rândul său, a fragmentelor osoase potrivite sub anestezie locală. Dacă există deformare unghiulară, degetul trageți ușor. Poziția degetului este turnat ipsos fix, care poate fi îndepărtată după 3 - 4 săptămâni. Cu oblice sau fracturi cominutive ale falanga fixat în poziție cu ajutorul spite speciale. Pentru tratamentul fracturii articulatiilor utilizate metoda osteosinteză.

Tratamentul prejudiciului simplu și puternic cu degetul

Cu un prejudiciu deget simplu pe mâna lui în procedurile complexe de tratament includ aplicarea pe suprafața deteriorată de unguente și geluri, reduce inflamatia, pentru a îmbunătăți absorbția de hematom și de a elimina edem. Cel mai des folosit în acest scop Heparina unguent, diclofenac, Troxevasin, Fastum gel Bystrumgel, Voltaren. Accelerarea tesut de vindecare fizioterapie ajutor.

În cazul în care o contuzie puternică atribuită în plus terapia cu antibiotice. Utilizarea antibioticelor ajută la prevenirea infecției prin suprafața plăgii în țesutul deget. Înmulțirea rapidă, agenții patogeni pot duce la dezvoltarea de inflamație purulentă, și pericolul de complicații - delincvent, septicemie, osteomielita.

Contuzia degetul asupra simptomelor de mana, cauze, tratament, fotografii

Medicina tradițională oferă o serie de reteta eficiente pentru a reduce durerea atunci când leziunea degetului și a accelera resorbția hematomului:

 1. cataplasmă de cartofi. Cartofi fierți triturează coaja, este așezat pe un strat al segmentului de bandaj și fixat pe suprafața leziunii. Dacă se dorește, se poate face un amestec de cartofi și o cantitate mică de miere sau bicarbonat de sodiu.
 2. Prepararea unui amestec de aceeași cantitate de miere, oțet, unt. Compoziția rezultată a impregnat taie materia care se aplica pe site-ul vatamate si fixat pe degetul prin bandaj.
 3. Ceapă strivit blender sau pe o răzătoare fină. Tulbureala este aplicat pe un segment de tifon, care este apoi pribintovyvayut la degetul pacientului. Bandaj de două ori pe zi ar trebui să fie schimbat.
 4. Utilizare ca o compresă sau infuzie tinctura de alcool de pătlagină.
 5. Aplicarea la prejudiciu în mai multe straturi de tifon bucată pliată acoperite cu un unguent Vishnevsky.

Restaurarea degetul cu o vânătaie simplu durează 1,5-2 săptămâni, echimoze grave durata acestuia poate ajunge la șase luni. Contactarea ajutor medical oferă un tratament de atribuire, caracteristicile corespunzătoare ale fiecărui caz specific de accidentare, pentru a obține un rezultat bun, fără complicații.