Contururile și rezerve, blogbatik

Contururile și rezerve, blogbatik
Contururile sunt proiectate pentru a separa culori pe material. Ele pot fi incolor (transparent) sau colorat. Dispoziție - un circuit incolor care împiedică cerneala să curgă în exteriorul conturului predeterminat.Această dispoziție definește selectarea artei batic. cald și la rece.

În batic fierbinte ca o rezervă încă din cele mai vechi timpuri folosite ceara topită. picături care impregnate țesături și pentru a preveni colorarea secțiunilor de țesut care urmează să rămână nevopsită. zone libere de dispoziție, pictate. Numele acestui tip de ambarcațiuni «ba-tik» folosim astăzi pentru aproape toate tipurile de țesături de pictură.

Originea cuvântului „Batik“. Batic - batic - cuvânt indoneziană. Traducere din limba indoneziană cuvântul „ba“ - înseamnă țesătura de bumbac și «-tik» - «punctul“ sau «picătură», o picătură de ceară fierbinte.

batic Hot este o tehnica de pictura foarte interesant, dar din cauza necesității de a achiziționa instrumente și materiale speciale, precum și de complexitatea procesului de vopsire, vom lua în considerare în alte evidențe, dând cuvântul celor mai importanți specialiști în acest tip de creativitate.

Tehnica rezervelor solubile în apă rece batik aplicate și gutta-rezerve (pe bază de cauciuc natural și benzină). Hutten este uneori se face referire la toate rezervele pentru batic la rece (deși specialiștii corectați-mă dacă am greșit).

1. Furnizarea de apă pe bază - este un circuit incolor, care se spală de la spălare, lăsând pe tesatura liniei de culoare, pentru care a fost impus.

Avantaj - ușurința în utilizare, preț rezonabil.

Lipsa - aceeași grosime de linie, care depinde de tubul de scurgere. Acesta este utilizat numai pentru vopsele de fier fixabil. Vândute în tuburi de 18 ml. Foarte bine pentru începători. Nu necesita ingrijire speciala, pur și simplu ștergeți duza și sigila tubul.

2. Contururile colorate sunt rezerve de apă osnovene. acestea sunt folosite pentru a decora tesatura deja vopsite.

Există contururi de tip Metalik, imitând de aur, argint, bronz, cupru, ele sunt folosite destul de des (în special de aur, care este foarte decora munca). De asemenea, după uscare, contururile trebuie să fie fixate padele. Vândute în tuburi. Foarte util pentru începători, deoarece nu are nevoie de îngrijire specială, pur și simplu ștergeți și sigila tubul de scurgere. producătorii lor sunt producătorii aceleași, și cerneală.3. Schiță și rezervă gutaperca poate fi incoloră și de culoare. Cale gutta Incolor este o rezervă. astfel încât după vopsire și de fixare trebuie să fie îndepărtate cu benzină sau spirt alb. În locul său, puteți stabili linia de contur de culoare sau de a părăsi nevopsite.

Color konturgutta folosit atât ca o rezervă. Dupa ce pictura este fixat cu vopsea de fier fierbinte.

Invenția în România compoziție care rezervă pe bază de gutapercă kleyapolozhilo de cauciuc care începe batic rece.

Gutta-rezervă trebuie să contureze tehnica pentru vopsele parozakreplyaemyh. La temperaturi ridicate, se păstrează proprietățile de barieră între cerneluri, nu permițându-le să se amestece și rupe model. A rezerve solubile în apă la paroobrabotke vaporizeaza cerneala se poate amesteca în limitele, afectând astfel munca (le folosesc numai cu vopsele de fier dockable).

Contururile și rezerve, blogbatik
Gutta vândute în borcane sau tuburi. Borcanele de ea se introduce într-un tub special de sticlă cu cioc subțire sau o sticlă de plastic cu un vârf metalic subțire.
Contururile și rezerve, blogbatik

Aceste instrumente vă permit să desenați linii de diferite grosimi. Gutta bine pătrunde tesatura, asigurând culori ale zonelor adiacente mixare. Este folosit în tehnica de contur pentru a picta sub călcarea și culorile parozakreplyaemymi. Meritele de mai sus sunt evidente.

Dezavantajul pentru incepatori - trebuie să aibă grijă grijă de uneltele după finalizarea sondei pentru a spăla vârfuri și duze de benzină sau spirt alb, pentru a curăța deschiderea tija lor îngustă de construcții subțire de metal, care este vândut în kit. Producătorii circuite sunt aceleași ca și culorile.

De asemenea, este demn de remarcat faptul că sticla de magazin cu rezervă mult mai bine în alte borcane de sticlă obișnuită pentru a preveni evaporarea și mirosul. Cât timp o astfel de rezervă nu este stocat, încercați să-l folosească, nu cumpăra în magazin.

Toate cele de mai sus se referă la tehnica batic rece.

batic Hot este mai bine să ia un maestru experimentat. care va explica modul de utilizare ceara, care trebuie să fie achiziționate, etc.

Site Prieteni BlogBatik

Site-ul artistului, un membru al Uniunii Artiștilor Plastici din Creative România, Tatyana Nikolayevna Kazakova. Aici puteti gasi nu numai picturile ei, dar, de asemenea, cursuri de master, mici secrete, expoziții, articole și imagini în lucrare, și multe altele.

Personal artist site-ul Porfolio Kareliană Nifantevoy Svetlany