Contact simptome dermatită și tratament cauzează dermatita de contact, mijloace eficiente atunci când

Contact simptome dermatită și tratament cauzează dermatita de contact, mijloace eficiente atunci când
dermatita de contact - o boală a pielii, care este natura supărător-inflamatorii. Cel mai adesea factor major în apariția acestei patologii este orice substanță chimică care poate ajunge în piele de curățare / detergent, haine și aer. Stimulii mai puternici includ alcaline și acide, deoarece aceste substanțe pot provoca arsuri chimice pe piele.Dacă luăm în considerare dermatita de contact dintr-un punct de vedere medical, este o inflamație acută a pielii, care se dezvoltă pe zonă bine localizate ale pielii, în locurile de contact cu un iritant. Boala nu are restricții de vârstă și de sex, dar în conformitate cu statisticile cele mai multe ori apare la femei, datorită utilizării mai frecvente de produse cosmetice, parfumuri, produse de curățare / detergenți.

dermatita de contact: cauze

În general, studiile pe parcursul a mai mult de 100 de substanțe au fost identificate vizate boala care poate duce la dezvoltarea sa. Dar medicii sunt izolate și cele mai „populare“ cele:

 • solvenți;
 • apa cu clor;
 • Acid;
 • produse chimice de uz casnic;
 • alcali;
 • bandaje adezive;
 • diverse substanțe chimice pentru a lucra cu metal;
 • iritant mecanice.

Contact simptome dermatită și tratament cauzează dermatita de contact, mijloace eficiente atunci când
De exemplu, putem menționa ekzemopodobnye erupții pe mâinile casnice și de curățare, erupții cutanate sub lung pentru a elimina inele, iritație în formă de erupții cutanate datorate utilizării frecvente și prelungite de mănuși de cauciuc, modificări patologice ale pielii după aplicarea produselor cosmetice. Adesea este posibil pentru a satisface caracteristica de dermatita de contact este o erupție pe mâinile unor persoane care lucrează în domeniul gătit și alimente - este afectată de expunerea constantă la apă și de curățare / detergent.

dermatită de contact, în principiu, pot apărea din orice motiv. De exemplu, îndeplinește această patologie și după expunerea la pielea de aer rece, iar atunci când poartă clătire rea rufele după spălare (iritant în acest caz, este spălat praf sau gel), și după contactul cu fibra de sticla (este deosebit de frecventa la persoanele construirea unui comerț).

Simptomele de dermatita de contact

Boala subiect poate apărea în două forme - acută și cronică. În primul caz, dezvoltarea dermatitei de contact se va produce brusc a apărut înroșire și infiltrarea în zona afectată de factori iritanți.

Dacă vorbim despre dermatita cronica, simptomele sale vor fi „unse“, să apară din când în când - anumite părți ale înroșirea pielii, descuamarea, cracare și umflare ușoară a zonei afectate.

Contact simptome dermatită și tratament cauzează dermatita de contact, mijloace eficiente atunci când
Acordați o atenție deosebită stării pielii ar trebui să fie tratate mumii - (! Și numai în fază incipientă și chiar mai mult) în copilărie, dermatita de contact pot să apară brusc și du-te repede într-o formă cronică a fluxului. Pe pielea copilului apare un pic de culoare roșie în ea și că zona afectată poate deveni umflarea pronunțată, pielea începe să „ude“ sau dezlipirea și crack. Copiii se plâng de mâncărime și de arsură la locul de apariție a dermatitei de contact.Notă: tabloul clinic al bolii în cauză poate fi variat - totul depinde de cât de puternic stimul este de lucru pe piele, cât timp acest efect a durat, ce imunitatea în organism și un altul.

În cazul în care pielea afectata un stimul puternic, puternic, simptomele pot include următoarele:

 • Contact simptome dermatită și tratament cauzează dermatita de contact, mijloace eficiente atunci când
  roșeață;
 • umflare;
 • ardere;
 • maloasa vezicule și ulcerații la locul leziunii.

Dar, agent iritant ușor va provoca simptome mai putin intense - piele uscată, roșeață ușoară, exfolierea, fisuri.

Ca dermatita de contact diagnosticat

În ciuda simplității aparente si simptome severe, boala în cauză necesită o atenție deosebită, nu banal „unge crema și lăsați-l să fie.“ Pentru a alege un tratament competent, pentru a identifica dermatita de contact iritanta reale și să se diferențieze de alte boli de piele, este necesar să se caute ajutor medical.

Contact simptome dermatită și tratament cauzează dermatita de contact, mijloace eficiente atunci când
In primul rand, elimina patologia pielii origine fungică - efectuat cercetări în soluție de hidroxid, potasiu. Următoarea etapă - excluderea patologiei a pielii alergice origine - a avut loc testul de mozaic. Acesta este adesea confundat cu dermatita de contact, neurodermatita, scabie, eczeme, și după tratamentul acestor boli este foarte diferit de tratament pentru această patologie!

Cel mai simplu mod de a distinge între dermatita de contact alergică și iritant dacă iritația și simptomele de inflamație nu sunt localizare clare, aceasta se dezvolta dermatita de origine alergică. Dacă leziunea are limite clare, este încă în testele de diagnosticare sunt efectuate petice - dermatita alergica poate avea loc într-un mod complet repetarea tabloul clinic al dermatitei de contact.

dermatită de contact Tratamentul

Primul dermatolog ar trebui să stabilească cauza dermatita de contact - depinde de succesul tratamentului. Dar, după ce acest lucru este necesar pentru a izola pacientul de la a cere factor iritant și începe medicație.

Recomandări generale pentru izolarea pacientului:

 1. Pentru a exclude sau de a limita contactul pacient cu potențialii iritanți - săpun, detergenți universali și detergenți.
 2. Pentru a inmuia pielea, puteți utiliza vaselina albă - nu provoacă iritații, dar înmoaie maxime și hidratează pielea, chiar și în zonele afectate.
 3. În caz de contact forțat cu orice produse chimice (de exemplu, acesta poate fi conectat cu locul de muncă) pacientul ar trebui să efectueze toate lucrările în mănuși de protecție.

Notă: în multe cazuri, pentru a izola pacientul de factor iritant poate elimina dermatita de contact, fără posibilitatea de a recidiva. Și în acest caz, nu este atribuit la terapia medicală.

În cazul în care dermatita de contact, medicii preferă să prescrie mijloace de corticosteroizi de impact local, iar cel mai convenabil și eficient unguent din oțel multe din acest grup de medicamente - de exemplu, Lokoid, Advantan și Elidel.

Condiții de utilizare a unguentelor in dermatita de contact:

 1. Contact simptome dermatită și tratament cauzează dermatita de contact, mijloace eficiente atunci când
  Mijloace aplicate pe zonele afectate ale pielii o dată pe zi un singur strat subțire. Setați să masare lumină.
 2. Aplicați corticosteroid înseamnă impactul local este necesară atunci când simptomele accentuate ale dermatitei de contact - zonele inflamate apar vezicule eroziune.
 3. Cursul de tratament astfel de medicamente nu este mai mult de 14 de zile, dar, de obicei, medicii recomanda să le utilizeze pentru a completa dispariția simptomelor, și se poate întâmpla cu 5-7 zile de tratament.
 4. Înainte de a începe tratamentul la orice medicament special, asigurați-vă că pentru a citi rezumatul - contraindicații fiecare medicament, în special efectele secundare și utilizarea.

dermatita de contact - o boala urât mic, care oferă o persoană o mulțime de neplăceri și disconfort. Dar nimic grav - doar în timp util pentru a cere ajutor medicilor, supuse procedurilor de diagnostic și de a executa toate sarcinile dermatolog în legătură cu tratamentul.