Consultarea „modul zilei

Irina Aleksandrova
rutina de zi cu zi consultare“- de ce ai nevoie de ea"

catering sofisticate, de somn, conținutul fiecărui copil asigură bunăstarea ei și activitatea, previne oboseala și emoție.Știm că regimul zilei - acesta este un bine gândit de rutină, adecvate vârstei copiilor. Aderența zilei. comportamentul tuturor elementelor sale constitutive sunt întotdeauna în același timp, promovează dezvoltarea unor obiceiuri sănătoase, un puternic relații contingente care facilitează trecerea de la o activitate la alta. corpul copilului, deoarece pregătit pentru tipul de activitate, pe care o va efectua la un anumit moment.

Modul corect - baza unui mod sănătos de viață a copilului, principala condiție pentru păstrarea sănătății sale. stil de viață sănătos presupune, de asemenea, respectarea tuturor standardelor de igienă. în selectarea condițiilor de mobilier, echipamente, lumina si temperatura din grupa de vârstă camerei, durificare sistematică.

Copilul ar trebui să fie alimentat la un anumit interval de timp, mulți părinți nu respectă, ceea ce duce la dificultăți în educație. alimente turbulent este rău pentru sănătate. Este important ca copilul nu este așezat la masa de așteptare pentru produsele alimentare - se reduce rapid pofta de mancare. În plus, gustul alimentelor. Temperatura sa și modul în care este depusă - toate acest lucru este foarte important pentru buna digestie. Nu este nevoie pentru a distra copilul în timpul meselor, deoarece interesul său în acest moment la ceva străin împiedică secreția de sucuri digestive, care reduce, de asemenea, pofta de mancare. După o masă trebuie să clătiți gura cu apă fiartă.

După masă ar trebui să joace jocuri liniștite. Sistemul nervos este foarte sensibil la o varietate de influențe de mediu. Copiii obosesc repede și necesită odihnă frecvente și prelungite.Principalul tip de vacanta - este un vis. În cazul în care visul este suficient de lung, copilul nu se sprijină pe deplin. Acest lucru este rău pentru sistemul nervos. Este important de a preda un copil pentru a merge la culcare, în același timp. Inainte de a merge la culcare este recomandat pentru a juca jocul liniștit. De luat masa au nevoie de o oră - o jumătate înainte de a merge la culcare. Copilul ar trebui să fie un pat separat. Inainte de a merge la culcare trebuie să aerisiți camera. Înainte de somn noapte un copil trebuie să se spele pe dinți întotdeauna, se spală fața, mâinile, picioarele.

Pentru un copil o perioadă foarte importantă de ședere în aer liber. În timpul verii, copilul poate fi în aer liber cea mai mare parte a zilei, în primăvară, toamna și iarna, pentru câteva ore.

Copii preșcolari alocat timp special pentru activități productive. Clase în desen, modelare, matematică și altele. Durata instruirii depinde de vârsta copiilor. Copii 4-5 ani - 20-25 de minute. De asemenea, este necesar să se activități alternative. Important a studiilor, cele mai potrivite pentru acest scop, după micul dejun.

În conformitate cu caracteristicile activității mai mare nervos al copiilor sunt diferite. Acest lucru se reflectă în comportamentul lor. Unele imediat incluse în clasa sau focalizarea jocului nu este deviată. Cu astfel de copii modul ușor de a regla. În alți copii, dominat de procesele de excitație. Ei consideră că este greu să se concentreze pe ceva specific, în mod constant distras, zasy Paiute-tare mănâncă, rău. Sunt copii care au dominat procesele de inhibare. Ele sunt lente, ca o lungă perioadă de timp pentru a dormi sau se trezească și să se întindă în pat. Aproape incluse în orice activitate.

Modul Crearea este foarte important să se ia în considerare toate caracteristicile individuale ale copilului. Respectarea modului corect al zilei ar trebui să fie un obicei durabil pentru un copil să devină o necesitate. Acest lucru necesită consecvență. nu suficient timp pentru a permite copilului să meargă la culcare, te ridici mai târziu, purtat jocuri - abilități utile vor fi distruse, tulburarea devine obișnuită.

Înainte de sarcină pentru adulți este de a crea o stare de spirit pozitivă la copii, să organizeze un mod rațional motiv. avertizare este rezhdat baby-oboseala alternanță rezonabilă a diferitelor activități și odihnă ac tive.

Forme și metode de lucru educaționale, care contribuie la păstrarea și întărirea sănătății a procesului de învățământ formele și metodele de lucru educaționale, contribuind la păstrarea și întărirea sănătății metodelor procesului de învățământ - mod.

Sistemul funcționează pentru a proteja și de a promova sănătatea copiilor, respectarea unui mod optim cu motor în grădiniță pentru a proteja și de a consolida sistemul de sănătate copiilor muncă respectarea funcționare optimă a motorului în forme grădiniță de muncă fizică.