Construirea unui plan de oppl standard - studopediya

C = + 2 + 3 1 + 4 + 1 = 11 - ONPL poate crea.

Planul standard pentru exemplul prezentat în Fig. 5.9.2.

Planul Standard este construit pentru o cifră de afaceri perioadă ONPL. Linie orizontală prezintă un grafic al echipamentului la fiecare loc de muncă în toate operațiunile procesului. Între diagrame (diagrame) privind dinamica groundwork modificări interoperare (MH) sunt construite între operații.Planul de constructii OPPL standard include următoarele etape.

Pasul 1. Asigurarea de locuri de muncă pentru lucrători și determinarea numărului total de lucrători și de încărcare a acestora.

După stabilirea numărului de locuri de muncă se dovedește că un număr de operații OPPL t. E. Locurile de muncă ale acestor operațiuni nu este complet încărcată. trebuie să se atribuie o muncă de mai multe locuri de muncă insuficient utilizat pentru a se asigura de încărcare completă de lucru, pe care el trebuie să servească consecutiv urmând un program prestabilit de la un loc de muncă la altul.

În acest exemplu, locuri de muncă prea puțin utilizate sunt disponibile pentru operațiunea. Pentru fiecare astfel de operațiune de încărcare completă în timpul stabilit numărul de locuri de muncă cifra de afaceri perioadă egală cu partea întreagă a numărului. Întreaga underloading fiecăreia dintre aceste operații este concentrată la un loc de muncă această operație. Pentru astfel de locuri de muncă calculat factorii de încărcare și a perioadelor de lucru.

Mai mult, procesul este efectuat în mod corespunzător mai multe locuri de muncă sigure underloaded pentru un program redus de lucru. În acest scop, un set de locuri de muncă insuficient utilizate sunt descompuse în care nu se suprapun omogenă în operațiuni de grup de tehnologie și echipamente utilizate, pentru fiecare dintre care locuri de muncă insuficient folosit factorul de încărcare totală pentru toate operațiunile din acest grup este aproape de unitate, dar nu o depășește. În acest exemplu, poate fi, de exemplu, Etapa 1 și 5 (). 2 și 3 ().

Întregul set de operații de lucru underloaded plasează fiecare grup atribuit unui program redus de lucru separat (aici două parțial de lucru) furnizarea de factori de sarcină acest lucru, respectiv, și perioadele lor de muncă egală cu :. Astfel, într-un grup ar trebui să conțină nu mai mult de trei operații, astfel încât să nu provoace tranziții frecvente și pierderea asociată de timp și pierderea productivității de lucru-compatibilizare.

Numărul de adrese secret determinat de numărul de lucrători OPPL încărcate complet de locuri de muncă OPPL pentru fiecare operațiune, numărul de lucru parțial și numărul de ture într-o OPPL zi, m. F

Factorul de încărcare mediu de lucru o OPPL

OPPL necesare pentru ca, în caz contrar OPPL crearea de nepotrivite. În prezentul exemplu ,.

Etapa 2. Stabilirea de ordine și de muncă pentru lucrătorii tranzițiile la service locurile de muncă.

Poziția reciprocă privind perioadele la locul de muncă insuficient utilizat de muncă pot fi foarte diferite, iar numărul acestor prevederi este infinit de mare. Cu toate acestea, aceste dispoziții nu sunt echivalente între ele în ceea ce privește operațiunile care au loc în MH adiacente: MH la o poziție de mare obținută la cealaltă - mică.

Pentru a reduce MOH pe OPPL să fie ghidată de următoarea regulă: .. În cazul în care o pereche de operațiuni legate de operațiuni anterioare de producție a urmat, de exemplu, ar trebui să fie posibil să se asigure o combinație de momente începe perioadele de lucru și locuri de muncă underloaded la aceste operațiuni, în caz contrar, t . e. atunci când este necesar să se prevadă posibilitatea combinației de la sfârșitul perioadei de lucru. Selectarea alte poziții reciproce underloaded locuri de muncă perioade de funcționare operațiuni legate conduce la o creștere a CLM.Fig. 5.9.1. Schema de locuri de muncă insuficient utilizate

a) -, se suprapun începutul perioadelor de muncă;
b) - în înmatriculare de la sfârșitul perioadei de lucru

Cu toate acestea, în unele cazuri, această regulă nu poate fi pe deplin realizată din cauza limitărilor impuse de parte- succesive de lucru insuficient folosit pentru locurile lor de muncă atribuite.

Vă recomandăm următoarea procedură pentru stabilirea de reglementări pentru a lucra cu fracțiune de normă, și tranzițiile lucrătorilor servit la locurile de muncă:

a) Primul mod este setat locuri de muncă complet încărcate prin aplicarea unui plan de standard de linii continue fiecare dintre care descrie timpul de un loc de muncă într-o singură operațiune în timpul perioadei de circulație;

b) este apoi setat modul de funcționare și de tranziție la operațiunea privind operațiunea cu fracțiune de lucru prin aplicarea unui segmente de plan standard, care arată durata fiecărui lucru parțial pe fiecare operațiune care i se atribuie, și săgețile care arată direcția tranziției celor care lucrează cu funcționarea pe operațiune. Acesta ar trebui să adere la următoarele reguli:

- de către unul fix pluralist nu mai mult de 3 operații;

- cu o operație fixa pe tehnologice pluraliste ar trebui să aibă similaritate ce corespunde unui grad de lucru și de calificare;

- dacă nu puteți încărca complet de lucrări pluraliste pe linia de producție, întreaga Subsarcină se referă la începutul sau la sfârșitul perioadei de cifra de afaceri, care vă permite să organizați într-un mod convenabil de a executa această sarcini de lucru, program de non-încărcare-line.

Etapa 3. Determinarea dimensiunii și dinamicii Ministerului Sănătății. Trasarea Ministerul Sănătății modificări. Toate calculele și construcția acestei faze sunt efectuate separat pentru fiecare pereche de operații adiacente.

Apariția Ministerului Sănătății este cauzată de faptul că, în timpul perioadei de schimbare raportul de performanță cifra de afaceri a operațiunilor legate de echipamente dintr-o nepotrivire în programele lor de lucru. În cazurile în care funcționarea grafică a echipamentelor în stațiile de lucru adiacente sunt aceleași, Ministerul Sănătății nu sunt disponibile, iar această pereche este de lucru în operațiunile legate de modul ONPL (sincronizare completă).

Luați în considerare procesul de calcul MH pentru o pereche arbitrară de operații adiacente (i. I + 1), care, pentru concizie vom nota numărul primei operațiuni, adică. Numărul E i.

1) Perioada de afaceri este împărțit în intervale de timp pe parcursul căreia stocate același raport de lucrări active. În prezentul exemplu, operațiunile 1 și 2, trei astfel de perioade (j = 1,2,3):

- , raportul de lucrări active :;

- , raportul de lucrări active :;

- , raportul dintre lucrările active :.

2) Modificarea CLM orice interval este liniară. Prin urmare, pentru a reprezenta grafic schimbări în Ministerul Sănătății este suficient să cunoască valorile Ministerului Sănătății la limitele intervalului. Se calculează incrementul Ministerului Sănătății, în fiecare interval de timp. Onopredelyaetsya ca diferența dintre numărul de articole emise în timpul operațiunilor cu i număr. iar numărul de produse care sunt consumate în aceeași perioadă, în următorii i + operațiune 1-lea:

Un semn pozitiv indică o creștere în trepte, iar negativ - scăderea valorii totale a CLM i-lea pereche de operațiuni legate de gama. Exemple de calcule sunt prezentate în Fig. 5.9.2.

Rețineți că rezultă din definiția cifra de afaceri perioadei. Această relație poate servi drept criteriu convenabil pentru validarea calculelor Ministerului Sănătății.

3) se calculează valorile pentru limite de interval MH.

Cantitatea totală de schimbare în i CLM -lea pereche de operații conexe de la începutul perioadei de circulație până la sfârșitul intervalului se determină ca sumă de creșteri ale tuturor intervalului anterior, plus o creștere a intervalului :.

Valoarea absolută a MH în sfârșitul intervalului se determină ca valoarea sumei la începutul circulației și toate CLM incremente ulterioare:

Dacă valoarea acesteia determină valoarea materialului rezervei (de lucru) pentru o anumită pereche de operații adiacente. Rolling restante crește volumul de muncă în curs de desfășurare din cauza mezhsmennoe produselor prolezhivaniem. Prin urmare, este de dorit să se reducă la minimum cantitatea totală a tuturor perechilor de ONPL adiacente pentru operații ca întreg.

La calcularea valorii de rulare Ministerul Sănătății ar trebui să se țină seama de faptul că, în esență, la un moment dat. Pe de altă parte, valoarea minimă trebuie să fie zero, deoarece în caz contrar există o creștere nejustificată a producției neterminate. Prin urmare, în cazul în care există între valoarea non-pozitiv, apoi selectat ca modulul maxim non-pozitiv:

Descărcați locuri de muncă

Lucrul pe linie. * Elev. Joint-stiteli

programarea lucrărilor și pe graficele linie de interoperare groundwork dinamice pentru perioada de circulație (a = 480 min)