Constipatia la pisici tratament la domiciliu parafină lichidă, și alte mijloace, cauze

Constipatia la pisici tratament la domiciliu parafină lichidă, și alte mijloace, cauze

Fiecare companie, indiferent dacă câinele sau pisica, cel puțin o dată în viață a fost constipat durată diferită.

În ciuda faptului că această boală este larg răspândită și adesea încalcă funcționarea normală a animalului de companie, proprietarii neexperimentati sunt îngroziți pentru că nu știu cum să-l trateze.Constipatia privind terminologia veterinară - încetarea totală sau parțială a actului de defecare, precum și neregularități în trecerea de fecale de pe buclele intestinale, cauzând aceste perturbări.

Constipatia la simptome pisici: simptome această boală se manifestă în mod clar, este dificil să se confunde cu alte boli. Diagnosticul nu este dificil, chiar proprietarii de novice pentru a face față cu ea.

semne directe sau indirecte care indică constipație la animalele de companie sunt:

Constipatia la pisici tratament la domiciliu parafină lichidă, și alte mijloace, cauze

 1. încetarea completă a defecare.
 2. cantitate insuficientă de excreție fecale.
 3. Cal tare, uscat și bine, sau nu au format și acoperite cu mucus și sânge.
 4. La palparea zonei abdomenului tare, umflate, dureroase. Animalul este nervos atunci când atingeți burta.
 5. Când încetarea completă a simptomelor defecare indispoziție generale dezvolta rapid (depresie, scăderea activității motorii, letargie, pierderea totală sau parțială a apetitului, aport excesiv de lichide).

Constipatia apare adesea simptomatologie complexă, și anume include toate simptomele enumerate mai sus. Unul dintre semnele este dominat de cazuri rare.

Pentru a determina corect prezența constipației, este necesar să se cunoască cu precizie caracteristicile individuale ale animalului și, în special, - De câte ori pe săptămână, merge în tava „în mare“. Aceasta va identifica procesele patologice în organism.

În medie, actul de exercitare defecare pisica o dată pe zi - două. Defecare o dată în trei zile poate fi considerat normal cu condiția ca un singur caracter, nezatyazhnogo.

În cazul în care pisica ta nu merge în tava are patru zile - acesta este un clopot avertisment serios. caracterizarea funcționarea anormală a sistemului digestiv.

Acasă Tratamentul

Constipatia la pisici pot fi tratate în mod independent, dar acest lucru nu trebuie neglijat. Dacă tratamentul nu dă un rezultat pozitiv sau da, dar pe termen scurt, este mai bine pentru a cere ajutor la o clinica veterinara, un specialist calificat și-a dat îndrumarea necesară și tratamentul a fost ajustat.

Ulei mineral pentru constipație la pisiciConstipatia la pisici tratament la domiciliu parafină lichidă, și alte mijloace, cauze

Este cel mai comun mijloc de tratament. Este important să rețineți că puteți utiliza numai ulei mineral, achiziționat într-o farmacie, dar nu și cosmetice vaselina.

Ulei turnat în gura animalului într-o doză mică (4-6 picături sunt suficiente).

straturi de ulei mineral scaun si faciliteaza avansarea acesteia prin intestine.

Acest instrument poate fi folosit inclusiv pisicuțe, sterilizați și femeile gravide, pisicile mai in varsta din cauza inofensivitatea sale absolute.

Înainte de a da pisicile petrolatum cu constipație, asigurați-vă că data de expirare nu a expirat.

Laxativele pentru constipație pentru pisici

Constipatia la pisici tratament la domiciliu parafină lichidă, și alte mijloace, cauze

Laxativele sunt utilizate numai în cazurile în care uleiul mineral la nici un rezultat.

clisme Introducere sunt cele mai bune stânga pentru profesioniști calificați, deoarece animalul va rezista. Există un risc de proprietari neexperimentați rănit accidental pentru animale de companie.

Doza de laxative trebuie să fie determinată numai de către medicul veterinar, după examinarea pisici!

Ca laxative sunt utilizate pentru animale clisma: Duphalac, microlax. Aceste medicamente pot fi ușor achiziționate de la cea mai apropiată farmacie umană.

Treat remedii populare pentru animale de companie la domiciliu nu este în valoare de ea. pisicile pot reacționa la organismul fel de ambiguu de droguri. Puteți folosi ulei de ricin numai în cazuri extreme, nu mai mult de una - de două ori pe lună.

Prevenirea constipație

Principala metodă de prevenire este de a elimina cauzele, cauzând probabil constipație:

Constipatia la pisici tratament la domiciliu parafină lichidă, și alte mijloace, cauze

 1. hrănire necorespunzătoare, excesul sau lipsa de proteine ​​in dieta.
 2. O tulburare în tractul gastrointestinal, afectarea intestinului motilitatea.
 3. Violarea proceselor metabolice din organism, inclusiv de fluid si reglarea electrolit.
 4. Tumori, chisturi, ulcere, tumori și abcese în cavitatea abdominală.
 5. Lipsa de apă într-un bol pentru a bea.
 6. Excesul de uscat și furaje grosiere în dieta.

Odată ce constipație apar atunci când animalul mănâncă ceva care nu a fost destinat pentru el. Uneori, această boală poate să apară după sterilizare sau o alta interventie chirurgicala, dar acest lucru este normal și de multe ori rezolva de la sine, fără intervenția proprietarului.

În constipație cronică ajută masaj vindecarea a peretelui abdominal, precum și utilizarea de lumânări.

Amintiți-vă! Nu este de a cere de fiecare dată: „pisica constipație ce să facă“, este mai bine să aibă în medicina cabinet de casa ta petrolatum.

pisici de putere sunt predispuși la apariția bolii

Constipatia la pisici tratament la domiciliu parafină lichidă, și alte mijloace, cauze

Proprietarii de animale ale căror animale de companie suferă periodic de această boală, ar trebui să își asume responsabilitatea pentru pregătirea dietei.

Alimentarea acestor animale? Mai bine pentru a da de alimentare de primă preferință sau o clasă de mijloc: Royal Canin, Hills, despre planul, și alte purina.

Minerale si vitamine din ele sunt echilibrate, luând în considerare toate nevoile organismului pisici.

De multe ori în aceste feed-uri au o linie de specialitate, destinate pentru diete terapeutice.

În orice magazin care vinde hrana pentru animale, puteți găsi hrană, reduce formarea si acumularea de smocuri de păr, deoarece acumularea excesivă poate fi, de asemenea, o cauza indirectă de constipație.

Optim, dieta pentru pacientii cu animale de companie este un nutritionist veterinar calificat.