Conjunctivita la copii - tratament, simptome si tipuri

Conjunctivită de multe ori apare la copii de toate varstele, de la nou-nascuti la adolescenti. Motivul apariției sale pot fi hipotermie, infecții virale sau bacteriene, alergii.

Puteți preveni sau reduce incidența inflamației conjunctivale, reduce severitatea manifestărilor lor, în cazul în care următoarele cerințe:

În timp util de spălare jucării, schimbarea lenjerii de pat, de curățare premisele pentru a efectua;

Să respecte regulile de igienă și să învețe pe copii la acest lucru (în special, spălarea obligatorie de mână după fiecare contaminare, interzicerea contactului cu ochii, mâinile faciale);

Sistemul de climatizare în camera unde există copii, difuzăm si umidifica aerul;

Ajustați dieta copilului, evita alimentele care provoacă apariția alergiilor;

Conduita merge in orice vreme de cel puțin 2 ore fiecare;

Selectați prosop privat pentru copii;

Reducerea comunicarea copiilor cu infecție distribuitori.

Natura a creat o barieră naturală împotriva pătrunderii infecției - este pentru totdeauna și rupe fluid. Dar chiar și această protecție este de încredere de la introducerea de viruși, bacterii și alte infecții, în cazul în care copilul are un statut imunitar scazut.

Simptomele de conjunctivita la copii

Manifestările de mucozită la copii și adulți cu privire la aceeași reacție, doar diferit de simptomele bolii - copiii devin neliniștite, sau, dimpotrivă, letargic, isi pierd apetitul lor, capricios.

Principalele simptome de inflamație a conjunctivei sentimentele copiilor - o senzație de crampe sau „nisip“ în ochi. Boala este cauzata de virusuri, bacterii sau alergeni.

Simptomele de conjunctivita la copii:

Ochii rândul său, pleoapele roșii, umflate;

Pe pleoape cruste galbene vizibile;

După dormit pentru totdeauna greu de descoperit, deoarece acestea se lipesc între ele;

Se pare că purulent sau eliberare de mucus;

Inrautateste sau lipsa poftei de mâncare, devine somn nelinistit lui.

Simptomele la copii mai mari care pot caracteriza starea lor:

senzație de corp străin sub pleoapele;

Vision se deteriorează, copilul vede indistincte;

Pruritul și de ardere.

Pentru a vindeca copii conjunctivita, este necesar să se consulte un oftalmolog. Medicul va determina cauza inflamației mucoaselor, se prescrie un tratament pe bază de vârstă și posibilele contraindicații. În unele cazuri, este necesar să se diferențieze conjunctivita de la simptome similare de cazuri - care se încadrează în corp străin ochi de lovituri de bici. Este posibil ca patologia este mult mai gravă decât pare la prima vedere. Intracraniene copil sau presiunii intraoculare poate fi crescută.

Cum de a determina tipul de conjunctivita la un copil?

Pe membrana mucoasa apare puroi - o formă bacteriană de inflamație;

Diagnosticat iritație și roșeață fără puroi - alergică sau formă virală;

Combinația dintre faringită și conjunctivita - formă adenoviral de inflamație;

Utilizarea antibioticelor nu aduce alinare - agentul cauzal al bolii rezistente la medicamente, sau nu este forma bacteriană.

Regulile de bază ale tratarea conjunctivitei la un copil

Nu este necesar să se facă propriile aranjamente pentru tratamentul bolii de a consulta un oftalmolog. În cazul în care este imposibil în viitorul apropiat, pentru a obține ajutor medical, măsuri urgente vor insufla Albucidum formulări pediatrice pentru factorul infecție bacteriană sau virală suspectată. Pentru bolile alergice formă suspectate de copii ar trebui sa dea antihistamină sub formă de tablete sau suspensii.

În cazul în care medicul oftalmolog a stabilit ca conjunctivita este de origine virală sau bacteriană, ochii unui pacient copil spălat cu mușețelul sau soluție Furacilinum (1 tabletă per 100 ml apă). Clătirea se face din templu la nas. cruste purulente trebuie îndepărtat cu o cârpă sterile îmbibate în soluții antiseptice de mai sus, se pot spăla, de asemenea, copilul. Pentru fiecare ochi, folosiți o cârpă separat. Cu inflamație ambutisare acest proces se realizează cel puțin - nu mai mult de 3 ori pe zi. In ochii conjunctivitei alergice spălate.

Atunci când procedurile de igienă conjunctivită unilaterală se efectuează cu ambii ochi pentru a preveni răspândirea de inflamație a vederii sănătoase.

Folosirea de bandaje pe ochi provoacă reproducerea Amplified microorganismelor patogene prezintă un risc de rănire a vârstei țesuturile inflamate.

Pentru a aplica o astfel de formă de dozare sub formă de picături aplicate medic medicamente aprobate numai. Regula de bază - pentru a le îngropa la fiecare 3 ore, în perioada acută. medicamente comune pentru copii sub un an - sulfacetamide soluție de 10%, la copiii mai mari folosesc soluții Cloramfenicol Kolbiotsin, Futsitalmik, Eubital, Vitabakt.

În numirea unui unguent pentru ochi oftalmolog, se pune pentru inferioare mișcările exacte ale pleoapelor. Tratamentul de conjunctivită la copii petrec tetraciclina sau eritromicina unguent.

Periodicitatea procedurilor medicale folosind picaturi, unguente sau soluții de igienă după îmbunătățirea neefectuate mai mult de 3 ori pe zi.

<

?php include ($ _SERVER [ "DOCUMENT_ROOT"] "/ vstavki / blokvtext2.html".); ?> S-au găsit eroare în text? Selectați-l și alte câteva cuvinte, apăsați Ctrl + Enter

Cum să îngroape ochii unui copil

Tratamentul conjunctivita la sugari petrece o pipeta cu vârful rotunjit în condiții de siguranță pentru a preveni deteriorarea corneei.

Infant este plasat pe o suprafață plană, un asistent fixează capul încă.

copil pleoapei inferioare tras și a scăzut la sacul conjunctival de 1-2 picături. Medicamentul este distribuit în mod independent, se șterge cu grijă excesul de mucus al ochiului. Fiecare ochi ștergeți tifon separat.

În cazul în care copiii se împotrivesc îngroparea medicamente zazhmurivaya ochi, suficient pentru a elibera o pipetă picături între pleoape. Ei cad pe mucoasa la deschiderea pleoapelor. Dacă este necesar, cu ochii deschiși închis, care se întinde ușor pleoapele.

În cazul în care picăturile prescrise depozitate în frigider, le-a încălzit, ținând în mână. Pentru a nu irita pielea, nu puteți utiliza medicamente de temperatură scăzută.

Nu utilizați picăturile dacă acestea nu sunt etichetate la data de expirare, acestea au fost deschise pentru o lungă perioadă de timp.

Junior elevii de liceu și tinerii pot efectua în mod independent, proceduri medicale, sub supravegherea unui adult.

Cum de a trata diferite tipuri de conjunctivita la copii

Tactica de tratament a inflamației mucoaselor la copii depinde de factorul care a provocat boala:

conjunctivită bacteriană la copii. Tratamentul de conjunctivită la copii, care a apărut datorită acțiunii bacteriilor, patogeni, a avut loc antibiotice topice - picături și unguente. Agenții cauzatori ai conjunctivita bacteriene - streptococ, stafilococ. gonococ, Chlamydia pneumoniae. Complicațiile acestei forme de inflamație sau recidiva tratate cu antibiotice operație generală, prin utilizarea de medicamente suplimentare.

conjunctivita virala la copii. Patogeni - virusul herpes, enterovirus, adenovirusul, virusul Coxsackie. Tratamentul de conjunctivită la copii, provocat de un virus, care efectuează un oftalmolog. Herpesvirus andocat unguent Zovirax, aciclovir, picături trifluridină. picături eficiente în contact cu virusul în mucoasa - Aktipol, Poludan.

conjunctivită alergică. Această formă a bolii cauzate de alergeni - medicamente, alimente, praf, scuamele de animale, polen de la plante cu flori. Principalele simptome - mâncărime severă, roșeață, umflături, ochii umezi. Doctor cu o probă determină tipul de alergen boala provocatoare, pentru a limita contactul copilului cu el. Dacă nu efectua un astfel de studiu, există riscul de astm si alte complicatii.

Tratamentul de conjunctivită la copii, provocate de un alergen, cheltui antihistaminice. Cel mai des folosit in pediatrie Deksametozon, ALLERGODIL, Lekrolin, kromogeksal, Olopatodin.

Diagnosticul și tratamentul la timp de conjunctivita la copii sub îndrumarea unui medic va elimina rapid simptomele negative ale inflamației. Auto-medicatie creste riscul de recurență și trecerea bolii într-o formă cronică.