Conectarea aparatului cu mâinile pas cu pas

În cele mai multe cazuri, proprietarii de astfel de echipamente preferă să sune la expertul să-l instalați. Cu toate acestea, în cazul în care sunt determinate pentru a economisi bani și au o anumită experiență de lucru cu instrumente de putere, este posibil să se efectueze această operație cu mâna. În acest articol, vă vom arăta cum să vă conectați aragaz electric și le prezintă normele de siguranță care trebuie respectate în timpul procedurii.reglementările de siguranță

Conectarea aparatului cu mâinile - este o operație cu un grad ridicat de risc, prin urmare, normele de siguranță - aceasta este prima regulă. La momentul acestor lucrări este necesar să se acorde o atenție specială fiabilitatea conexiunilor. Conexiunea corectă - este cheia pentru instalarea cu succes a sobe electrice.

Înainte de a conecta 220V aparat, ar trebui să citiți cu atenție instrucțiunile de instalare. Orice eroare care a fost făcută în timpul instalării acestui dispozitiv poate provoca defecțiuni grave, atunci sau chiar defectarea aparatului. Și este doar în cel mai bun caz. În cel mai rău - se întâmplă de bronzare cabluri și poate chiar apariția focului deschis necontrolat. Dacă nu ați avut vreodată de a face cu o inginerie electrică similară, este mai bine să nu încercați să-l faci singur și încredința experților de instalare.

Conectarea aparatului cu mâinile pas cu pas

Este necesar să se respecte normele de siguranță

lucrările pregătitoare

aparat conexiuni cu o fază preliminară presupune de pe rețeaua de alimentare. Pentru a lucra în condiții de stres nu poate fi chiar electricianul cel mai experimentat.
După deconectarea sursei de alimentare necesară pentru a scoate placa din cutie și verificați starea acestuia. Este necesar să se verifice suprafața plăcii pentru o varietate de defecte, precum și conținutul pachetului. Dacă aveți întrebări, cel mai bine este să contactați imediat furnizorul echipamentului.

Acum trebuie să deconectați dispozitivul vechi și scoateți-l din bucătărie.

Apoi, trebuie să consultați instrucțiunile și examinați cu atenție secțiunea, care este dedicat descoperirea locația optimă a dispozitivului.

Conectarea aparatului cu mâinile pas cu pas

În cele mai multe cazuri, dispozitivele moderne nu sunt echipate cu un fir, astfel încât trebuie să știți ce este nevoie de un fel de cablu pentru a conecta aparatul. Acest fapt se explică prin faptul că aceste aparate este mai bine să se conecteze prin elementele terminale. Folosind acest tip de contact, puteți folosi link-ul fuzibil în locul întreruptorului și conectați cuptor electric cu rețeaua printr-un cablu lung. Puteți utiliza, de asemenea, socket, dar numai cu condiția ca acesta este proiectat pentru 32 de amperi.Instrucțiuni pentru conectarea la linia monofazată

Pentru a efectua corect conexiunea cu o singură fază de sobe electrice, ce urmează este necesar să se efectueze operațiunea:

Conectarea aparatului cu mâinile pas cu pas

Schemă de conexiuni pentru aparate de rețea cu o singură fază

 • În primul rând, trebuie să opriți disjunctorul, care este responsabil pentru rețeaua de alimentare cu o singură fază;
 • Lungimea firelor de alimentare electrică nu trebuie să depășească 2 metri. Această lungime este, uneori, din cauza necesității de a deplasa dispozitivul.
 • Apoi, trebuie să efectueze o inspecție a cablului și asigurați-vă că firul are secțiunea transversală corectă și siguranța. După această operație, va trebui să scoateți capacul echipamentului de alimentare cu energie.
 • Acum este necesar să se instaleze cupru jumper, care au o secțiune transversală de 6 milimetri pătrați la distanța dintre terminale. Produsele se completează cu fiecare dispozitiv.
 • După aceea, terminalele să fie conectate la zero, faza și la sol. În acest stadiu, este esențial să se asigure fiabilitatea conexiunilor electrice. Dacă acest lucru nu se întâmplă, se poate întâmpla mai târziu de cabluri de aprindere.
 • Indicator de fază ar trebui să fie verificate, iar sonda de sârmă zero.
 • Apoi, trebuie să dețină conexiunea la priză cuptor electric, și setați priza de alimentare de pe cele trei contacte pentru ea.
 • Apoi, introduceți ștecherul în priză, apoi verificați tester la sol lipsă.
  În pasul următor pe care doriți să verificați dacă există circuite scurte între zero și conductorul de fază. Și trebuie să verificați fiecare mod de lucru placă. În cazul în care testerul a arătat performanță acceptabilă, puteți include un întrerupător de circuit.
 • Dacă alegeți să activați conexiunea fără ieșire, acesta trebuie să fie efectuată în cutia de borne, care trebuie să fie montat pe perete, la o înălțime de aproximativ 0,6 metri deasupra nivelului podelei.
  Pasul final în aparat de conectare la o rețea de fază unică va fi de verificare de funcționare. În cazul în care fiecare placă fierbinte va fi de lucru, iar cuptorul este la prima încercare, atunci ai făcut totul bine, și puteți trece acum la utilizarea completă a dispozitivului electric.

  Conectarea la o linie cu trei faze

  Când este vorba de o casă de țară, instalarea de sobe electrice vor reguli ușor diferite. Problema este că, în acest caz, este necesar să se utilizeze o conexiune cu trei faze.

  Conectarea aparatului cu mâinile pas cu pas

  Conectarea la linia de dale cu trei faze

  • Deci, primul pas este de a determina locul de amplasare a plăcilor.
  • Acesta este urmat de a pune firul de legătură.
  • După aceea, ar trebui să setați comutatorul, proiectat pentru amperaj de 16 amperi.
  • Următorul pas este de a conecta firele la priza.
  • Apoi, trebuie să vă conectați ștecherul la sârmă, și șirul fixat la partea din spate a unității. Conductorul trebuie să fie în DISTRIBUȚIE.

  Dispunerea la sol corectă necesară pentru buna funcționare a aparatului, astfel încât în ​​această etapă, este necesar să se arate grijă deosebită. Deci, ar trebui să facă mai întâi că carcasa este împământat acasă electrice. În cazul în care solul este prezent, puteți conecta pur și simplu un fir de împământare la corpul plăcii. Nu se recomandă utilizarea rețelelor de utilități ca un loc pentru a conecta cablul de masă.

  Punerea gresie necesare, astfel încât carcasa și elementele care nu sunt alimentate cu energie, nu se ating.

  Conectarea aparatului cu mâinile pas cu pas

  Scheme de conexiuni posibile

  În această etapă a instalării de aragaz electric poate fi considerată finalizată. Încă o dată, în cazul în care instrucțiunea nu este clar faptul că cele de mai sus pentru tine, este mai bine să încredințeze această specialiști de operare pentru a evita probleme.