Conducerea și gestionarea energiei - studopediya

Cel mai valoros șef al unei astfel de organizații, care este, de asemenea, liderul informal și să gestioneze în mod eficient subordonații lor. Aceasta afectează de altă parte, astfel încât să îndeplinească lucrarea încredințată organizației.Impactul este definit ca comportamentul individului, care schimbă comportamentul, atitudinile, senzațiile unui alt individ. Mijloacele specifice prin care o persoană poate afecta o alta, diversă, și se solicită, și amenințarea concedierii, și arma, cu scopul de piept. O persoană poate afecta, de asemenea, celelalte și prin intermediul unor simple idei. Un exemplu este ideea comunistă.

Managerii ar trebui să aibă un impact într-un mod care este ușor de prezis, și că nu este ușor să accepte această idee, și la acțiune - de lucru necesare pentru atingerea obiectivelor organizationale. Pentru a face conducerea și influența liderului acestuia eficient trebuie să dezvolte și să aplice putere.

Puterea - este abilitatea de a influența comportamentul altora. În plus față de puterile formale ale șefului autorității este necesară, deoarece depinde întotdeauna de oamenii care nu sunt subordonate cap, de exemplu, că angajații din alte departamente, și alte organizații, clienți. În plus, majoritatea lucrătorilor în organizațiile moderne nu sunt respecta pe deplin toate ordinele, deoarece acestea sunt date șefului.

Pentru a asigura funcționarea eficientă a organizației trebuie să fie un exercițiu corespunzătoare a puterii. În cazul în care managerul nu are puterea de a influența pe cei de care depinde eficiența operațiunilor sale, aceasta nu va fi în măsură să gestioneze în mod eficient organizației.

Echilibrul puterii. Influența și puterea este la fel de dependentă de individ, care sunt afectate, precum și cu privire la situația și capacitatea capului. Prin urmare, puterea absolută reală nu există, deoarece nimeni nu poate afecta toți oamenii în toate situațiile. Organizația, de exemplu, puterea este determinată doar parțial de ierarhie. Cât de mult putere face acest lucru sau acea persoană într-o situație dată, nu este determinată de nivelul puterilor sale oficiale, precum și gradul de dependență de o altă persoană. Cea mai mare Recurgerea la o altă persoană, cu atât mai mare puterea persoanei.

Cu toate acestea, orice organizație subordonată să aibă putere asupra conducătorilor lor. Managerul ar trebui să fie conștienți de faptul că, deoarece unitățile subordonate au, de asemenea, puterea de a le utiliza în mod unilateral a puterii sale în deplină poate avea ca rezultat subalternii de reacție adecvată.

Fiecare lider eficient trebuie să mențină un echilibru rezonabil de putere, suficient pentru a realiza obiectivele organizației, dar nu a cauzat sensul subordonat de protest și revoltă. Mai mult decât atât sclav pe deasupra poate avea puterea colegilor săi conducători, șefi de secretari, deoarece acestea au resursele necesare pentru a fi.

1) putere bazată pe constrângere, justificată de convingerea că managerul are capacitatea de a pedepsi un subordonat;

2) de putere, care se bazează pe remunerația, bazată pe credința performer în ceea ce influente pot satisface nevoile interpretului;

3) Puterea de experți se bazează pe convingerea că influențele are expertiza, care va satisface nevoia;

4) puterea de referință - puterea exemplului se bazează pe caracteristicile de atractivitate afectează atât de mult încât vreau să-i urmeze exemplul;

5) Regimul juridic se bazează pe performer credința în ceea ce influente are dreptul de a da ordine, iar datoria Executivului - să se supună:

Metodele de constrângere, de obicei însoțită de autoritățile în toate cazurile în care persoana are nevoie într-adevăr ceva, și este sigur că cealaltă persoană este în măsură să-l ia de la el. Mulți oameni experiență de anxietate acută asupra faptului că acestea pot pierde protecția lor, dragoste sau respect. Prin urmare, chiar și în situațiile în care violența este prezentă, frica este un motiv comun de ce oamenii își permit să influențeze. Frica în anumite circumstanțe, de a utiliza cu ușurință și eficient unii lideri: chiar și un indiciu de concediere, negarea oricărei autorități sau retrogradarea, de obicei, dă rezultate imediate.

Influențat de frica dezavantajele inerente care sunt legate de faptul că aceasta dă naștere la nemulțumire. Acest lucru pe termen lung duce la o scădere a eficacității și a eficienței, ar putea duce la prăbușirea organizației. Forțarea bazata pe frica, poate provoca subordonat supunere temporară, dar dă naștere la rigiditate, frica, dispoziție și locuri.

Una dintre cele mai vechi și cele mai eficiente metode de a influența altora este o putere bazată pe remunerare. Conform teoriei așteptărilor interpretului motivațională este că există o probabilitate mare de a obține o remunerație directă sau indirectă, care va satisface nevoia lui, și că el este capabil să facă ceva care cere capul.adecvarea interpret Imaginar de efort si recompensa - principalul avantaj al acestui tip de putere. Dezavantajele sunt că guvernul, pe baza compensației pentru a fi eficiente în cazul în care capul poate determina în mod corect ceea ce este în ochii artistului este recompensa, și va fi în măsură să-i ofere o recompensă. În practică, acest lucru nu este întotdeauna posibil, ca liderii de oportunități limitate pentru a recompensa, în plus față de multe ori dificil de a determina ce s-ar găsi o recompensă.

putere expert. Influența prin credință rațională se bazează pe faptul că făptuitorul credea - influente posedă o expertiză specială pe o problemă importantă sau o problemă. Artistul ia acordat pentru valoarea liderului cunoașterii. Influența este considerată rezonabilă, deoarece artistul este o decizie conștientă de a asculta și de logică. Directori obține, de obicei, o astfel de putere, datorită realizărilor sale evidente.

O persoană poate folosi puterea la egal la egal în organizație, în cazul în care consideră că are informații sau idei care, la propunerea celuilalt, va ajuta organizația pentru a atinge obiectivul. Acest lucru este valabil chiar și atunci când această persoană nu este atribuită competența sa.

convingere rezonabilă explică de ce experții pot avea o influență efectivă în organizație, chiar dacă nu au nici o autoritate formală. Bazându-se pe profesioniști, managerii vor folosi puterea de a trece restul organizației soluții de specialitate.

Puterea de exemplu, carisma - este puterea, construită pe puterea calităților personale și a abilităților de conducere. Puterea de exemplu, influența carismatică este determinată de înclinația personală a liderului, identificând identitatea făptuitorului cu un lider, precum și necesitatea de a artistului de apartenență și de respect. Artistul își imaginează că el are o mulțime de a face cu liderul, și subconstient de așteptare pentru această prezentare va face să arate ca un lider, aprobarea cauzei și respect.

Puteți specifica anumite caracteristici ale personalității carismatice:

1) schimbul de energie - se pare că această persoană radiază energie și reîncarcă din jurul acesteia;

2) pare impresionant - un lider carismatic nu este neapărat frumos, dar atractiv;

3) independența de caracter - acești oameni nu se bazează pe alții;

4) Bune abilități retorice, abilitatea de a vorbi, capacitatea de a comunica;

5) Percepția persoanei sale, fără a rapirii arogant sau egoist; comportare demnă și încrezător, auto-disciplina și stăpânirea situației.

Puterea bazată pe tradiție, au dezavantaje cauzate de faptul că tradiția poate acționa în detrimentul organizației, pentru a inhiba dezvoltarea și adaptarea acesteia la schimbările din mediul înconjurător.

Metode de influență: influența prin convingere și prin participarea la conducerea organizației.

Influența prin convingere bazată pe autoritate și exemplul de experți. Singura diferență este că contractantul înțelege pe deplin ceea ce face și de ce. Prin convingere executantului potențial al conștiinței a adus ideea că, procedând astfel, ca el vrea capul, va satisface nevoile lor. Pentru a realiza acest lucru, managerul poate utiliza logica, emoțiile.

persuasiune efectivă este posibilă, în cazul în care capul este demn de încredere. Raționamentul său trebuie să țină seama de nivelul intelectual al angajatului, acesta nu ar trebui să fie prea dificil, sau, dimpotrivă, este prea simplist. Un obiectiv pe care și-a stabilit capul, trebuie să fie în concordanță cu sistemul de valori al angajaților săi.

Pentru utilizarea eficientă a influenței prin convingere urmează:

1) determina cu exactitate nevoile artistului și a răspunde acestor nevoi;

2) începe o conversație cu un gând, care este sigur îi place;

3) să încerce să creeze o imagine care cauzează o mulțime de încredere și un sentiment de securitate;

4) pentru a cere un pic mai mult decât au nevoie pentru a obține de fapt, și apoi să facă concesii;

5) vorbesc cu respect, în conformitate cu interesele interpretului;

6) încearcă să vorbească ultima, după cum argumentele auzit ultima, au cel mai mare impact asupra ascultătorilor.

Principalul dezavantaj al acestei metode - impactul lent și incertitudine. Pentru a convinge pe cineva de ceva, este nevoie de mai mult timp și efort decât de a emite un ordin, sprijinit de guvern, bazat pe constrângere, tradiție sau carisma. În plus, este posibil, Executivul nu a putut fi convins. Trebuie avut în vedere faptul că influența de convingere este o acțiune de o singură dată în fiecare situație nouă, este necesar, din nou, pentru a convinge. Avantajul folosirii persuasiunii constă în faptul că munca umană, care este influențată de, cel mai probabil, nu vor fi verificate, deoarece acesta va încerca să facă mai mult decât să stabilească cerințe minime.

Influența prin participarea la managementul este mult mai mult decât o credință, ea recunoaște o parte, puterea și capacitatea interpretului. Șeful direcționează eforturile și promovează schimbul liber de informații. Power Manager Expert și artistul pot fi combinate într-o singură soluție, în care ambele sunt corecte, cred sincer. Influența este un succes, deoarece oamenii sunt inspirate de cerințele de nivel înalt, ele tind să lucreze mai greu doar la țintă, care a fost formulată cu participarea lor.

Participarea la destul de clar bazat pe nivelul ridicat al necesităților de luare a deciziilor - are nevoie de putere, competență, succes și de auto-exprimare. Prin urmare, această abordare ar trebui să fie utilizate numai în acele cazuri în care aceste cerințe sunt motivatori activi.

Cel mai adesea, în cazul în care angajații sunt implicați în discutarea modificărilor propuse în activitatea lor, acestea sunt mai puțin rezistente la aceste schimbări. În plus, creșterea productivității, a redus cifra de afaceri angajat. Dar acei lucrători care nu le place incertitudinea, nu sunt înclinați să individualism și preferă strict controlate situație, cel mai bine este de a lucra într-un mediu controlat.

Condițiile de influență efectivă. Puterea capului trebuie să fie suficient de puternic pentru a încuraja pe alții să depună eforturi pentru realizarea obiectivelor organizației.

Acest lucru poate fi realizat prin efectuarea următoarelor condiții:

1) Necesitatea, pe baza căreia efectul trebuie să fie activ și puternic;

2) persoanele care sunt afectate, trebuie să ia în considerare efectul ca o sursă de satisfacție sau nemulțumire față de anumite cerințe;

3) o persoană care este afectată, trebuie să fie sigur că execuția va provoca satisfacție sau insatisfacție cu cerințele;

4) Oamenii care sunt afectate trebuie să creadă că eforturile sale pot satisface așteptările capului.