Conceptul de substanță medicamentoasă, materialele, forma, preparare - studopediya

substanță medicație-ing - un compus chi nomice de origine naturală sau sintetică, care este principalul principiu activ, determinarea proprietăților medicinale. Inclus în medicament.materii prime medicinale sunt sursa etsya de droguri. Cele mai populare și bine stabilite materiile prime medicinale includ multe plante, cum ar fi proprietăți sălbatice și cultivate gazde-specializate. A doua sursă de materii prime medicinale - organe și țesuturi ale diferitelor animale, fungi și deșeuri Theurillat cisternă care hormonii, enzime, antibiotice și alte substanțe biologic active. Un rol important în această inginerie genetică-ur raet, care permite obținerea unei substanțe necunoscute anterior. A treia sursă - unii derivați naturali și synth-Kie. După un tratament adecvat medicație Nogo obținut substanța activă farmaceutic activă brută.

În funcție de metoda de prelucrare a preparat medical pregătit preparatele prime-guvernamentale și novogalenovyh galenice.

medicamente Ha-Lenovo - o compoziție chimică complexă de medicament obținut din părți de plante sau de țesuturi animale. Ele conțin efectul compusului activ în combinație cu balast vesche-proprietăți. Pentru preparatele galenice includ tincturi, decocturi, ki-infuzie, extracte, siropuri și altele.

Preparate Novogalenovyh - acest extracte hidroalcoolice de materii prime pe bază de plante de înaltă puritate, cu îndepărtarea tuturor fibră. Datorită unor astfel de formulări de curățare pot fi administrate prin Parente-eral.

Drug (medicament) - este „orice substanță sau un produs este utilizat sau planificat pentru a fi utilizate pentru a investiga sau de a modifica starea fiziologică sau patologică a sistemului în beneficiul beneficiarului“ (definiția grupului științific OMS) pot conține alte substanțe, asigurând forma stabilă. Termenii „droguri“ și „droguri“ sunt folosite alternativ. Medicamentul poate fi un singur component sau compoziție complexă având eficacitate profilactică și terapeutică. VRumyniyalekarstvennymi considerate agenți care sunt aprobate de Ministerul Sănătății în modul prevăzut.De droguri - medicamentul într-o formă gata de utilizare. Acesta este dozat produse farmaceutice in-vennoe mijloace adecvate formei de dozare individuale-Application-TION și design-ul optim cu sub-false adnotări privind proprietățile și utilizarea acestuia.

formă de dozare - condiția fizică le un medicament, ușor de utilizat (vezi mai jos).

Toate medicamentele au fost împărțite în trei grupe, în funcție de efectele potențiale ale acestora toxice asupra organismului uman atunci când SRI-a aplicat greșit. Listele de medicamente pre-a pus în farmacopeea de Stat. Pentru lista A (VENENA - otrăvuri) alocate droguri, destinatie, aplicare, Dozy-TION și depozitare a căror datorită toxicității ridicate Dol-zhny făcută cu prudență extremă. În această listă, inclusiv Cheny și mijloace pentru a face dependenta. Prin Lista B (Heroica - puternic) alocat medicamente cesiona-set, utilizarea, stocarea și dozarea care trebuie să fie condus cu pro-precauție din cauza posibilelor complicații-uri atunci când sunt utilizate fără supraveghere medicală. Al treilea grup - medicamente care sunt eliberate din farmacii fără prescripție medicală.

3.Lekarstvennye plante ca sursă de medicamente. Diferențele preparate pe bază de plante de sinteză.

Concepte: Plante medicinale - plante medicinale Plante medicinale (MATERIALUL medicinalis Plantae) - plante care conțin substanțe biologic active, care acționează asupra organismului omului și animalelor utilizate pentru recoltarea plantelor medicinale, utilizate în scopuri terapeutice. Plante medicinale (material de plante medicinale) plante medicinale întregi sau părți ale acestora, sunt utilizate în formă uscată, mai puțin în stare proaspătă, ca medicament sau pentru medicamentul și formulările și aprobate pentru utilizarea de către un organism autorizat în modul prescris.

Substanța medicamentoasă utilizată pentru prevenirea, diagnosticarea, tratamentul bolii, prevenirea sarcinii. Acesta poate fi obținut din sânge, plasmă de sânge, precum și organe, țesuturi umane sau animale, plante, microorganisme, minerale, metode de sinteză sau folosind tehnici biologice. Medicamentele sunt substanțe de origine vegetală, animală sau sintetică, care au activitate farmacologică și sunt destinate fabricării de medicamente. medicamente de dozare a medicamentului ekarstvenny gata de utilizare. Forma de dozare convenabilă pentru utilizare, atașat la un medicament sau materii prime de plante medicinale, care să permită obținerea efectului terapeutic dorit. Substanța medicamentoasă este o substanță care are proprietăți terapeutice sau preventive și destinate producerii de medicamente finite.

Formularul 5.Lekarstvennye, clasificarea lor, caracteristici. Forma de dozare selecție valoare.

Forme de dozare - medicamente având anumite proprietăți fizico-chimice și care asigură un efect terapeutic optim.