Conceptul de produs și conceptul de marcă - studopediya

Conceptul de produs - este conceput versiune a ideii, exprimată într-o formă ușor de înțeles pentru a fi necesară.

TM Concept Produs Concept = + numele, ambalarea, modificarea, informați cu privire la tovarășul (+ avantaje Explicație Tovarășul priemusch Insulele)TM - numele, termenul, semn, simbol, imagine, sau o combinație a acestora prednaz pentru a identifica bunurile și serviciile și diferențierea lor de bunuri și servicii concurente.

Conceptul de produs - este „un set de caracteristici utile furnizate în produsul din punctul de vedere al consumatorului.“

Produse - cel mai important element al mixului de marketing. Este cunoscut faptul că propunerea de valoare a consumatorilor pentru parametrii, cum ar fi calitatea produsului și proprietățile sale distinctive, servicii și servicii de calitate, mărfurile și prețul său.

„Acest produs - este tot ce poate fi oferită pe piață pentru a satisface nevoile sau vrea.“

In formarea ofertei de piață este adesea folosit modelul produsului multiatributivnaya, format din cinci niveluri. Împreună, aceste cinci nivele ale unei ierarhii a valorilor pentru consumator, precum și trecerea la nivelul următor înseamnă o creștere a valorii bunurilor către consumator.

Conceptul de produs și conceptul de marcă - studopediyaNivelul 1 - beneficiile pivot. Aceasta este o nevoie de bază a cumpărătorului, care trebuie să fie îndeplinite. De exemplu, pentru oaspeții hotelului este odihna si somn.

Nivelul 2 - marfa de bază. Ea se bazează pe avantajul său cheie. Acest lucru înseamnă că același oaspete al hotelului sugerează că această cameră este un pat, dulap, birou, toaletă și baie.

Nivelul 3 - produsul așteptat. Acesta este setul de proprietăți și condiții pe care utilizatorul se așteaptă să primească, atunci când achiziționați - set minim de așteptări. Pentru hotelul este disponibilitatea de lenjerie de pat curat in camera, prosoape proaspete, lumină și tăcere relativă.

Nivelul 4 - bunuri avansate. Aceasta oferta Vanzatorul în plus față de ceea ce se așteaptă clientul, sau în plus față de ceea ce este familiar cu el. De exemplu, în camera de hotel poate fi un televizor modern cu telecomanda, aer conditionat, flori proaspete; bucătărie rafinată în restaurantul hotelului, servicii de calitate, etc.

5 nivel - un potențial marfă. Acest lucru este tot ce poate fi eventual efectuate cu mărfurile pentru beneficiile aduse consumatorilor. Este la nivelul potențialelor companii de produse sunt în căutarea de noi oportunități de satisfacție a clienților și de a îmbunătăți ofertele lor de piață. De exemplu, o cameră de hotel, constând din mai multe camere și o bucătărie complet echipată, în cameră un vas cu fructe, bomboane de ciocolată, un DVD-player cu un set de discuri cu filme și muzică sau o abordare individuală pentru fiecare oaspete, atenție la obiceiurile sale în camera de pregătire, etc. .D. Astfel de avantaje neașteptate, nu numai pentru a satisface consumator, dar, de asemenea, provoca un sentiment de plăcere, care este rezultatul unui exces de așteptări normale.