Conceptul de întreținerea și repararea echipamentelor - studopediya

În funcționarea echipamentului există o schimbare calitativă în starea pieselor și componentelor cauzate de uzură a suprafețelor de lucru interconectate. Complet evita uzura echipamentului imposibil. Cu toate acestea, funcționarea corectă a echipamentului de foraj, utilizarea de lubrifianți de înaltă calitate și de întreținere a sistemului ajută la prelungirea timpului între echipamentele de întreținere.întreținerea și repararea planificată a sistemului de echipament de foraj include o serie de operațiuni reglementate conținute în GOST 18322-78.

Întreținere - o operațiune complexă sau de întreținere a performanței sau funcționare a produsului atunci când este utilizat ca regia, în așteptare, depozitare și transport. Acesta conține o operațiune reglementată în documentația de proiectare, în scopul de a menține performanța sau funcționare a produsului de-a lungul duratei sale de viață. Întreținerea poate include produse de curățare, controlul stării sale tehnice, de curățare, ungere, montare îmbinări șuruburi, înlocuirea unor componente ale ajustării.

Baza de calitate și în timp util repararea este sistemul de MOT și PR. (Întreținere și întreținere programată). Acest sistem este format din următoarele secțiuni principale: de întreținere a sistemului și a lucrărilor de întreținere programate, structura și durata ciclurilor de reparații și timpul de răspuns, organizarea de contabilitate și raportare operațională și tehnică. PR și echipamente se realizează după o anumită perioadă de funcționare. Alternanță și periodicitatea TO și durata de PR a determinat timpul de răspuns al fiecărei unități care constituie sistemul.

Sistemul și OL stabilește principiile fundamentale de organizare a acestora, care creează condițiile necesare pentru o utilizare mai eficientă a echipamentelor, creșterea timpului de răspuns, reducerea ratei de uzură a pieselor de împerechere, face posibil să se pregătească mai bine lucrările de reparații efectuate de aceștia în cel mai scurt timp posibil și la un nivel tehnic ridicat. Planificarea, pregătirea și organizarea TO și PR cu scopul de a le deține în cel mai scurt timp posibil și cu costuri minime. pregătire tehnologică este de a dezvolta specificațiile tehnice pentru reparații, procesul tehnologic de dezasamblare, asamblare, repararea și pregătirea foilor defecte.Organizarea de lucrări de reparații implică planificarea reparațiilor, pregătirea tehnică a producției, utilizarea tehnologiilor de reparații avansate, mecanizare montarea și asamblarea de muncă, dezvoltarea de specializare în funcție de tipul de echipamente pentru reparații, extinderea aplicațiilor de agregate, și metoda în linie de reparare, documentația de reparații de întreținere.

Ol sunt furnizate echipamente de foraj care operează în industria de petrol și de sistem, de întreținere (TO), întreținerea (TR), repararea (CR).

Întreținere (TO) - este împărțit în două tipuri - periodice și de sezon. Periodic este executat la valori predeterminate în documentația sau intervalul de timp de funcționare (de exemplu la1. TO2. TO3). Sezonieri include operația de înlocuire a uleiurilor soiuri sezoniere, instalarea sau îndepărtarea izolației termice, unitățile de preîncălzire, etc. Întreținerea echipamentelor se realizează de către personalul de operare sau forțele de foraj echipa de reparații. Rezultatele sunt înregistrate în jurnal. Apoi, complexul este guvernat de instrucțiunile producătorilor.

reparații curente (TP) este efectuată în timpul funcționării, în scopul de a garanta disponibilitatea echipamentelor. Când TP are loc demontarea parțială a echipamentelor, repararea componentelor individuale sau de înlocuire a pieselor uzate, ajustări și de testare, în conformitate cu instrucțiunile de utilizare. piese si componente defecte sunt reparate în ateliere. TR efectuat echipaje de întreținere cu implicarea personalului, în conformitate cu planurile.

Recondiționare (CR) este efectuată în scopul de a restabili sănătatea și viața echipamentelor. În cazul în care CD-ul se face demontarea completă a echipamentelor, curățarea și inspectarea pieselor, reparare, reglare, asamblare, testare sub sarcină și colorat. KR efectuate în conformitate cu planul de reparații-program de la fabrici specializate, dotate cu echipamente tehnologice corespunzătoare. Procedura de punere în reparații, de testare și inspecție după reparații specificațiile definite pentru reparația capitală a echipamentului.

Organizarea de TO și PR efectuate în cadrul serviciului de orientare șef mecanic metodologică și tehnică. Aplicarea în practică a responsabilității bazei de întreținere de producție, fabricile de reparații centralizate.

Astfel, operarea echipamentelor de sistem și PR oferă un complex de natură preventivă a activităților care vizează menținerea echipamentului în pregătire operațională constantă și pentru a asigura cea mai bună performanță și de foraj de înaltă calitate, perioadele de întreținere a crescut de serviciu, reducerea costurilor de reparații și întreținere a echipamentelor, îmbunătățirea calității reparației lucrări.