Conceptul de drept vamal - studopediya

Capitolul 2. Drept vamal ca o ramură a dreptului românesc

Problema locului legislației vamale în sistemul juridic al România este controversată. YA Vrăbii, BN Gabrichidze și altele. Posibilitatea de selectare a legislației vamale într-o ramură complexă independentă de drept. KK Sandrovsky, LL Markov a determina legea vamală ca o sub-ramură a dreptului administrativ. DN Bachrach face o concluzie lipsită de ambiguitate că legea vamală - este un institut de drept administrativ.Statul este interesat în mod serios stabilirea legislației vamale ca o ramură independentă de drept. Interesul său se află în sistem, definirea unui temei juridic, economic și organizatoric stabilă a vamale. Fără crearea unui sistem cuprinzător de reglementare vamală a întregului complex de relații vamale este imposibil să se asigure protecția suveranității vamale și securitatea economică a țării, intensificarea legăturilor economiei românești cu economia mondială, protecția drepturilor cetățenilor, întreprinderilor și agenții guvernamentale, precum și conformitatea acestora cu obligațiile în domeniul vamal.

Legea vamală se alocă ca o ramură independentă de drept, și, prin urmare, care are propriul subiect specific de reglementare - o gamă largă de relații sociale în domeniul vamal. Cu toate că, în general, compoziția acestor relații și relații administrative prevalează, dar ele nu epuizează obiectul reglementării vamale. Acesta include multe alte calitate necesare relații publice reglementate prin norme ale diferitelor ramuri de drept :. constituțional, administrativ, fiscal, de muncă, servicii bancare, etc. precum și dreptul internațional. Fiind diversă în compoziția sa, toate aceste relații sunt integrate în anumite comunități specifice - relațiile vamale, ceea ce este un semn al sistematizării circulației mărfurilor și a vehiculelor peste frontiera vamală a Federației Ruse. Prin urmare, relațiile vamale, fiind o formațiune complexă, cu toate acestea, sunt integrate și să stea ca subiect independent de ramură complexă a dreptului vamal.Sub rezerva reglementarea relațiilor vamale sunt mărfurile și mijloacele de transport transportate peste frontiera vamală a Federației Ruse.

Din moment ce relațiile vamale sunt complexe, în mod obiectiv nu este nevoie de o specială, singura metodă de reglementare juridică. Pentru fiecare tip de relații publice acoperite de noțiunea de obiceiuri care le sunt specifice sunt utilizate metode de expunere. Natura cuprinzătoare a relației vamale corespunde cu „metoda complexă“ a legislației vamale - utilizarea combinată a mijloacelor legale de a influența actori în aspectul asigurării punerii în aplicare a regimurilor vamale și a altor mijloace de politică vamală a România.

Următoarea alocare bun motiv de drept vamal într-o ramură complexă independentă de drept ar trebui să fie considerate ca fiind prezența unor acte majore de codificare - vamale kodeksaRumyniyai ZakonaRumyniya „Cu privire la tariful vamal“, care sunt, în esență, principalele surse ale legislației vamale.

Întregul set de norme juridice de diferite articole de toaletă juridice, care reglementează diferite tipuri de relații vamale, TKRumyniyaintegriruet într-o singură funcție-tionally interconectate, vzaimoobuslov-feud din punct de vedere logic și coerent sistem de norme vamale-piciorul drept. Astfel, ca un important TKRumyniyavystupaet Nation-factor, care determină alocarea vămii picior drept o ramură independentă în sistemul juridic România. Tocmai din cauza acestei legi diferite, pravootras-accesorii din stânga fiind incluse în Codul muncii, să rămână pentru totdeauna în dreptul vamal și în forma sa-COBOL kupnosti o comunitate juridică specială a unui can-ta-lege ca o industrie complexă.

Astfel, pentru a afla toate condițiile obiective pentru apariția și stabilirea legislației vamale în sistemul juridic românesc, și anume, prezența de interes public clar definite în alocarea unor astfel de industrii; relații sociale complexe în domeniul vamal, constituie obiectul specific de reglementare a legislației vamale; implementat în combinație spe-fi forme c metode de expunere legale (metode) în domeniul vamal; special semnificative în ceea ce privește codificarea surselor de bază, este posibil să se formuleze conceptul de drept vamal ca o ramură complexă a legii române.

dreptul vamal - o ramură complexă a legii române, care este un sistem de norme juridice de diverse accesorii pravootraslevoy care sunt instalate de stat (sancționate) și destinate reglementarea relațiilor sociale asociate cu circulația mărfurilor și a vehiculelor peste frontiera vamală a Federației Ruse, colectarea taxelor vamale, vămuire, controlul vamal și alte mijloace ale politicii vamale ca parte integrantă a politicii interne și externe.