Compuși preferați ai crime - studopediya

(Cu privilegiaþi circumstanțe atenuante) tipurile de omor (Art. 106, 107, 108 din Codul penal) + 2 tipuri suplimentare de crime nu aparțin privilegiați, și nici la execuțiile de calificare, ele sunt autonome. Este acceptat faptul că infracțiuni contra vieții pot fi împărțite în trei grupe: Grupa 1. Kills (poziția 105 -. 108 CC RF) și doar 2 sau 3 grupe - această artă. 109, 110, care, de asemenea, nu a uitat.Uciderea mamei unui copil nou-născut în timpul sau imediat după naștere, precum și uciderea mamei unui copil nou-născut într-o situație traumatică, sau într-o stare de tulburare mintală nu exclude bun-simț, pedepsită cu reținere de libertate pe un termen de doi până la patru ani, sau în folosul comunității de până la cinci ani, sau închisoare pentru aceeași perioadă.

Obiect - viața unui copil nou-nascut.

Latura obiectiv este prevăzut în mod alternativ pentru omor:

  • în timpul sau imediat după naștere;
  • într-o situație traumatică;
  • mama într-o stare de tulburare mintală nu exclude bun-simț.

vina este partea Subiective caracterizat ca o intenție directă sau indirectă.

Subiect. persoană specială, fizică, raționali care a împlinit vârsta de 16 ani, mama a unui copil nou-născut.

1. Omorul comis într-o stare de emoție puternică bruscă (afecteaza) cauzate de violență, bătaie de joc, sau insultă gravă de către victimă sau de către alte acțiuni ilegale sau imorale (inacțiunii) ale victimei, precum și situația de lungă psihologică, care a apărut în legătură cu ilegale regulate sau comportamentul imoral al victimei.

Obiectul infracțiunii - un atentat asupra vieții umane (un grup de relații publice, care pot fi atribuite drepturilor și libertăților omului și cetățeanului)

Latura obiectivă este o crimă comisă într-o stare de emoție puternică bruscă (afecteaza) cauzate de violență, bătaie de joc, sau insultă gravă de către victimă sau de alte acțiuni ilegale sau imorale (inacțiunii) ale victimei.

Asasinarea pasiune are următoarele caracteristici:

emoție puternică;Incorectitudinea cauzate de violență, bătaie de joc, sau insultă gravă de către victimă sau de către alte acțiuni ilegale sau imorale (inacțiunii) ale victimei.

Latura subiectivă a uciderii în focul pasiunii este caracterizat prin vina în formă de intenție bruscă directă sau indirectă. Subiectul uciderea pasiunii este o persoană fizică, raționali care a împlinit vârsta de șaisprezece ani (subiectul unui general).

Persoanele cu vârste cuprinse între paisprezece-cincisprezece ani pentru cauzarea intenționată a morții în focul pasiunii dintre care nu sunt de natură.

# 9679; Omorul comise depășesc limitele necesare apărării sau depășesc măsurile necesare pentru reținerea făptuitorului (art. 108)

Conceptul de depășire a limitelor de apărare necesare este dată în ore. 2, art. 37 din Codul penal - acte deliberate apără, nu este în mod clar în concordanță cu natura și pericolul de agresiune. nu depășesc limitele acțiunii de apărare necesare apărării unei persoane în cazul în care persoana, ca urmare a încălcării surpriză nu au putut evalua în mod obiectiv amploarea și natura pericolului de atac.

Obiect - relațiile sociale în domeniul siguranței vieții umane.

Latura obiectiv este exprimat sub forma unor atacuri asupra relațiilor publice protejate în mod special. atacator ucidere din culpă nu implică nici o răspundere juridică sub sancțiunea acestui articol.

vina este partea Subiective caracterizat ca o intenție directă sau indirectă.

Subiect. persoană fizică, raționali care a ajuns la vârsta de 16 ani.

# 9679; Cauzatoare de moarte prin neglijență (art. 109)

Cauzatoare de moarte prin neglijență pot atât de frivolitate și neglijență. Cauzatoare de moarte prin neglijență să se facă o distincție din cauza moartea inocentă atunci când o persoană: a) nu a prevăzut moartea victimei prin acțiunile sale (inacțiunii) și circumstanțele cauzei nu ar trebui sau nu putea să le prevadă; b) deși a prevăzut posibilitatea de a provoca moartea, dar nu a putut preveni acest lucru din cauza incoerență calităților lor psiho-fizice ale cerințelor de condiții extreme de stres sau nervoase și mintale.

Latura obiectivă este exprimată într-un act în formă de acțiune sau inacțiune.

Compoziție în conformitate cu proiectare. materiale, adică, crima este considerat încheiat în momentul morții biologice.

vina laterală Subiective se exprimă sub formă de neglijență (neglijență gravă penal sau din neglijență). Această circumstanță distinge de omor prin crimă.

# 9679; Aducerea la sinucidere (art. 110 CC)

Aducerea unei persoane de a comite suicid sau de a încerca la sinucidere prin amenințări, tratament crud sau umilire sistematică a demnității umane a victimei pasibile de restricție a libertății de până la trei ani, sau în folosul comunității de până la cinci ani, sau închisoare pentru aceeași perioadă.

Obiectul pre-nÎncercați este un drept al omului la viață.

Latura obiectivă a incitare la sinucidere comite un act sau o omisiune, și anume în aducerea unei persoane de a comite suicid sau tentativă suicidară.

Aspectul subiectiv al compoziției include nu numai existența intenției, ci și imprudența. Subiect. comună.