Complicată printr-o propoziție simplă - studopediya

comună maximă poate fi o propoziție simplă.

Este complicat - în cazul în care există o cale de atac, în cazul în care orice cuvinte introductive și construcții false, se separă propoziția, care leagă, și design utochnitelnye explicative și părți omogene ale sentinței.termeni omogene
părți ale omogeni teză se face referire la termenii asociați relațiilor coordinative cu privire la un singur cuvânt, și sunt un membru al sentinței, dar nu întotdeauna.
omogenitate logică importantă.
Unele reduceri de aprovizionare. Profesorii și elevii au luat pe acoperiș. (Și poate studenți)
Dispozitive cu membrii uniforme stilistice la baza.
Repetiție da ritm.
Pe baza:
1) Absolvire - se repetă de multe ori 3 componente pentru a spori sau de a reduce semnificația lor în propoziție. Eu vin. Am văzut. A câștigat. Numerativnaya gradație.
2) Trimite prin descrescator masina - crescator nu primesc
Zeugma - Acoperire - fără uniformă logică. A avea o soție, un solid și un kapitalets chelie solid.
3) Amplification - când un număr 6,7,8 uniform. Nu mânca pepeni verzi, mere, căpșuni, coacăze, pepeni, mango, banane.
4) Anadiplozis - dublarea. Repetă componenta anterioară. Și așa sa întâmplat - pierdut și roși, înroșită și coborî ochii, coborî ochii și a înghețat.

Scrie cu propoziții complicate. Întâlnirea a avut loc. Comun este complicată (toate structurile). Fara aceasta, modul în care, atunci când.
Tratamentul. Ieri, însoțit de ore de luptă, fatală, grațios, se apropie atât de rapid, periculoase întâlnire semnificativă,, bun venit a avut loc la Moscova, pe un fond de tapet cu flori.

În cazul în care studiul stilistic al membrilor omogene oferă un interes deosebit este funcția lor în diferite stiluri de vorbire, posibilități expresive mari și dificultățile care apar în discursul folosind membrii omogene.

Stilurile de carte sunt adesea folosite termeni omogene ale propunerilor care apar ca cel mai important lucru înseamnă o descriere detaliată a obiectelor și a proprietăților lor, precum și o varietate de fenomene, procese, etc. completitudinea specială și acuratețea enumerarea concepte similare - o cerință obligatorie pentru legislația lingvistică, reglementările în stilul oficial de afaceri:

Transferul de stiluri de carte de multe ori arata ca un lung șir de membri similare, și într-un număr de lucrări lor, de regulă, prevalează link-ul conjunctionless. În cazul în care ultimul cuvânt în enumerarea dată, fără o alianță, un număr de termeni omogene este perceput ca un neterminat, deschis pentru eventuale completări (care sunt uneori indicate prin cuvintele și așa mai departe și așa mai departe): Boala poate provoca agent patogen de gripă, Streptococcus pneumoniae, Streptococcus, Staphylococcus, cataral Micrococcus etc.

Adesea folosit seria „închis“ de termeni omogene cu Uniunea de închidere și înainte de ultimul cuvânt de transfer; Uniunea aduce epuizare valoare, o acoperire completă a tuturor cazurilor: Sunetele muzicale variază în putere, înălțime și timbrul.

Stilurile de carte care utilizează termeni omogene de claritate specială se realizează prin ele numerotare, ajutând pentru a evidenția și sublinia fiecare dintre obiectele enumerate: aparatul vocal este format din patru părți principale:

1) un aparat de respirație, 2), laringe, 3) oral și 4) cavitatea nazală.

Diviziunea logică a textului, inclusiv o lungă listă de membri similare, facilitează titlurile, este utilizat pe scară largă în stil științific și oficial:

Particula nu este scris împreună cu adverbele în următoarele cazuri:

a) adverbe care nu sunt utilizate nu: absurd, indignat;

b) cu adverbele în o- care în combinație nu formează un cuvânt cu valoarea opusă (aceste cuvinte sunt de obicei ușor înlocuite sinonime: scăzute (scăzut), ușor (slab);

c) în adverbele negativ nicăieri, nicăieri, nicăieri, nici un motiv;

g) în dialecte denominativă largul mării, în apropiere.

În discursul jurnalistic se adaugă termeni omogeni nu mai puțin popular decât în ​​afaceri științifice și oficiale, precum și caracteristicile lor semantice și estetice, în calitate de jurnaliști rândul său, de a transfera nu numai în ceea ce privește prezentarea testat sredstvy subțire, logică a materialului, dar, de asemenea, ca un luminos sursă de vorbire de expresie. Acesta din urmă reunește discursul jurnalistic cu art. Cum punct de vedere emoțional de sunet, de exemplu, transferul de membri omogene într-un text jurnalistic:

Modernitatea și literatură. Este o problemă veșnică, și este întotdeauna curent. Există perioade în soarta țării, atunci când apare necesitatea de a verifica viața lor personală, munca lor, creativitatea cu timpul în care trăiești. Dar acum trăim într-un timp extraordinar. Este căutare național, la nivel național și la nivel național pentru măsurile cele mai corecte, precise și democratice pentru restructurarea tuturor aspectelor societății noastre.

În același timp, în discursul jurnalistic poate fi monitorizată și de preferință părți omogene ale sintaxei teză, concepute ca propuneri separate: On gândire de vacanță. Am lucrat șapte zile pe săptămână. Am lucrat 12 ore. Am lucrat în două schimburi. . A lucrat zi și noapte ... (de gaz) Această construcție sintactică de exprimare emoțională îmbunătățește său; Miercuri Am lucrat fără ieșire la 12 ore, două modificări - în text transformat diminuează tensiunea de vorbire.

Exprimarea de termeni identici și accentuează antiteza reprezentate de antonime comparație: Ea [poezie] vorbește de a fi și neantul, credincioșia și zel, tineri și bătrânețe, sensibilitate și furie, un bob de nisip și planeta, miere si veninul (de gaz.). Această ciocnire antonime, formând estimări semnificative suplimentare ale, distruge obișnuite similaritate părți omogene ale sentinței.efect stilistic luminos și creează un compus ca paronime omogene membri: funcționari aleși, trădând și vânzarea intereselor oamenilor, paronomazie: Dark Glory negru de fum, nu este gol și nu plin de ură, dar obosit și rece, eu stau. Incalziti-mă (Chl.).

În arta de apel discurs membrilor uniforma poate fi asociată cu punerea în aplicare a mai detaliate descrieri vii (atunci când se administrează o serie de epitete colorate sau a altor tropi); a crea o imagine dinamică (dacă este utilizat predicate verbale omogene); cu imaginea având forma în mod clar în concretizarea legală a naturii, vieții etc.

Din aceasta, cu toate acestea, nu implică faptul că părțile omogene ale sentinței, în toate cazurile, sunt cele mai bune mijloace de exprimare artistică. Artiștii folosesc posibilitățile de cuvinte expresive ale membrilor omogene numai în anumite condiții. De exemplu, în poveste "After the Ball" LN Tolstoi atrage termeni omogene pentru a descrie mingea, atunci când povestea este ton calm, liric, discursul eroului colorat cu adjective care transmit splendoarea imaginii imagisticii, luminozitatea impresiile sale:

... Am fost la o minge de la mareșalul provincial, blajin om bătrân, om bogat, ospitalier și Chamberlain. Ea a luat aceeași blajin ca el a fost, soția lui într-o rochie de catifea pyusovom în Ferronniere diamant pe cap și deschise, grăsuț umeri vechi, albe și piept, ca portretele Elizabeth. Ball a fost minunat: o sală mare, cu coruri, muzicieni celebri - în timp ce iobagi moșier amatori, bufet piscină magnific și vast de șampanie.

Există o mulțime de adjective emoționale înșirate definiție uniformă unul de altul sau combinate în perechi, recrearea imaginea vizibila de lux, distracție.

Aceasta contrastează puternic cu descrierea scenei pedepsei soldat greu afectează rigoarea ascetică culorilor. Determinarea în termeni ei rare și de fond, omogene nu sunt prezentate. Aceasta aduce povestea pentru a cronica descrierea evenimentului.

Apel către membrii uniforme pot complica uneori sintaxa „împovărează“: prea mult timp o listă a acestora propune voluminoase. Cu toate acestea, diferite structuri sintactice ale membrilor omogene ajuta la evitarea monotoniei în enumerarea de concepte, fenomene. În acest scop, în primul rând diferitelor asociații, animarea declarație specificând natura omogenă a membrilor de conectare, care pot fi grupate, cântărite, opuse, combinații forma două durată cu conectarea sau izolarea sindicatelor, micșioare reflectorizant sau excluderea reciprocă a obiectelor. utilizarea Stylistic de o varietate de tipuri de comunicare termeni omogene posibile, nu numai în arta vorbirii. Ilustrăm acest fragment tehnica de articole științifice populare:

În ciuda existenței burgheze și filosofia proletar sau economia politică, istorie sau etică, adevăruri obiective cu privire la fiecare problemă specifică nu este de două sau mai multe, dar unul. Și în mod obiectiv, adevăratele concluzii ale științei sunt egale pentru toți ... Experiența istoriei ne învață că politica este un domeniu al relațiilor umane, care sunt importante nu numai la principiile generale și scopurile finale, dar, de asemenea, ceea ce face, înseamnă, metodele efectuate în practica politică de zi cu zi.

definiții comune sunt omogene. în cazul în care fiecare dintre ele este conectat direct cu cuvântul definitoriu. Cu fiecare alte astfel de definiții sunt în relația: asociat coordonator conjunctions sau transfer de doar intonație (sau mai puțin - comparație) și pauze, fiecare dintre definițiile are stresul logic.

definitii omogeni denota orice caracteristici ale diferitelor obiecte sau caracteristici diferite ale aceluiași obiect, ambele sunt echivalente funcțional: a) în partea de jos, în pete albastre, galben, violet ritmic legănat oraș reflecție (Sayans). b) El mi-a întins o mână roșie, umflată, murdar (T.). Astfel de definiții de celălalt sunt independente, fiecare dintre care este conectat direct cu cuvintele care definesc: o combinație de pete albastru, galben, purpuriu înseamnă, în sensul sumei de trei fraze pete albastre, pete galbene, pete purpurii - acestea sunt lucruri diferite; Combinația de mână roșie, umflată, murdară înseamnă că mâna era și roșu, și umflate, și murdar, în același timp - ele sunt diferite semne ale aceluiași obiect, și semne, fiecare independent de celelalte.

Eterogena, de obicei, determina dacă acestea sunt exprimate prin pronumele și adjectivul (costumul albastru, noua noastră casă), a fost de acord cu cifre și adjective (prima zi de iarnă, doi tei vechi); participiu și adjectiv (mărunțire frunze de toamna, ochi cenușii dispărută) adjectiv calitativă și relativă (casă mare de piatră, steaua de dimineață strălucitoare, a doua zi de iarnă caldă, o voce puternică de sex masculin, acoperișuri de fier roșu). Aceste definiții indică diferite atribute ale obiectelor: care aparțin și culoare; dimensiunea și materialul; formă și culoare; calitatea și locația, etc.

Cu toate acestea, contextul poate facilita convergența acestor definiții semantice. Devenind sinonim cu contextuală, își schimbă în mod natural relația sintactică: verigă merge la o paralelă, fiecare definiție este logic izolat și devine direct corelat cu cuvântul definitoriu. Astfel de determinări sunt combinate printr-o trăsătură comună. Baza acestei asocieri poate fi produs similaritate impresie relație cauzală, etc. De exemplu: Scrisoarea a fost scrisă într-o mare, nervos, scrierii de mână delicată (ICAM) (Aspect);. În jurul valorii de primăvară verdeață scurt, iarba de catifea (T); Ea [Gull] abia acum extinde încet aripile sale lungi spre marea familiară, spre joasă, soarele Crimson (T) (relație cauzală). O astfel de determinare poate forma o gradație de sens: O dată acasă, Laevsky și Nadejda Fedorovna a intrat în întuneric ei, înfundat, camera plictisitoare (Ch); Bob izbucni băiețesc râs deschis,, irepresibil (Prishv.). Când convergența semantică a doua a definițiilor, de obicei, crește mai întâi accentuează său: Cu mare suflare umed vânt rece (MG); În cerul cenușiu erau din bumbac, nor uscat (Paust.); Printre Moscoviții pal de culoare închisă, în sudul tan vizibil (GP.). Aceste cuvinte pot fi convergența asociativă în domeniul secundar, în formă (mai degrabă decât directe) valori și, prin urmare, astfel de definiții obicei definiții ale artei (epitete). În acest caz, contextul poate fi explicată și nu destul de obișnuit, mult mai aproape, de exemplu, Serghei prins pe sine atent, greu uite bolnav (Prishv.); Am început o serioasă de vorbire, dur, și în fiecare zi, disputa a izbucnit mai puternică și mai puternică (Prishv.).

Pe definițiile relației sintactice când unul definește cuvântul afectează modul de exprimare, precum și poziția în raport cu cuvântul definit. Astfel, determinarea exprimat adjective și apoi implicate și pot fi omogene sau heterogene, în funcție de locația lor. Când prepoziție adjectiv sunt omogene, deoarece descoperirea de comunicare paralelă (adjectiv participial blochează și substantiv): Deasupra spumante mașinile trecut praguri, acoperite cu cărucior de sticlă albastră - Wed. (GP). acoperit cu sticlă albastră cărucior de mare. În acest sens, o combinație interesantă de trei determinări: în portbagaj am găsit o îngălbenită, scrisă în limba latină, scrisoarea nu-hatman lui (Paust.). Relația de aici este compus după cum urmează: certificat hatman îngălbenite și scris în latină hatmanul diplomă.

Definițiile plasate după cuvântul este întotdeauna uniform, indiferent de modul lor de exprimare, sensul lexical etc. Ei se leagă de transferuri de legătură intonație fiecare scoate în evidență logice: voi avea atunci adevărul etern, desigur (T); Am știut frumusețile inaccesibile, rece, pură, cum ar fi iarna, evaziv, incoruptibili, de neînțeles pentru mintea (PA). Miercuri Ei au construit o casă mare de piatră - a construit o casa mare, o piatră; Am fost lovit de micile mâini vechi. - Am fost lovit de arme de calibru mic, senil. Excepțiile sunt combinații terminologice care sunt eterogene postpositional determinare: Aster mai devreme terry, îngheț de iarnă de grâu.

Prezența cuvintelor explicative cu definiții și subliniază robustețea lor, aceeași poziție sintactică: babys aproape de talentul restive, mereu plin de viață, mereu îngrijorat a trăit cea mai mare de viață ușoară (Paust.).