Comedoanele închise și în special tratamentul acestora

Comedoanele închise și în special tratamentul acestora

Care sunt Comedoanele închise?

Vom începe cu o definiție generală a comedoanelor. Această varietate de acnee, care sunt împărțite în interior și exterior. Comedoanele închise arata ca puncte albe. Deschide - ca puncte negre. Pe Comedoanele deschise de multe ori a spus în ton batjocoritor, deoarece acestea sunt foarte mici și cu greu provoca probleme. Și aici este închis poate fi o sursă de durere severă, dimensiunea lor poate fi de până la cinci milimetri. Și nu e doar acnee, acestea sunt noduli grase neplăcute, amestecate cu celulele moarte si microbi.Este trist, dar comedoanele inchise sunt familiare pentru majoritatea dintre noi. Ele apar în timpul schimbărilor hormonale active astfel coșurilor tind să se răspândească pe tot corpul în timpul stresului și boli diferite.

Sebumul este concentrată sub piele sub forma unui nodul alb. Apoi, mănunchiul începe să reacționeze cu oxigenul, o reacție chimică apare ca rezultat al cărui conținut nodului se închide la culoare și devine un comedon închis. Astfel de pete dot nas, frunte, bărbie și spate. Dar, desigur, punctele negre cele mai inestetice - pe fata.

Aceste cosuri - aproape inevitabil probleme pentru adolescenți în timpul pubertății, și pentru femei în timpul sarcinii. menopauză, cu încălcarea ciclului menstrual. Comedoanele într-un grad sau altul apar în majoritatea persoanelor cu vârsta cuprinsă între 12 și 24 de ani.

Care sunt cauzele comedoanelor

Medicina solicită mai multe motive principale pentru aparitia comedoanelor:

 • genetica;
 • pielea neîngrijit;
 • modificări hormonale de fond;
 • efectul anumitor medicamente;
 • stres;
 • alergic la ulei sau pe bază de grăsime cosmetice;
 • iritație fizică la nivelul pielii.

Proprietățile de bază ale comedoanele

Comedoanele deschise sunt un grup de acnee „negru“. Comedoanele închise - o acnee „alb“. Acestea sunt numite popular porumb Bunting, deoarece acestea sunt foarte asemănătoare cu boabe de mei. Un limbaj medical se numesc Whitehead. Aceste puncte negre sunt formate sub forma unor mici tuberculilor. Ele sunt practic invizibile, dar dacă o mână pat piele, sentimentul de planeitate și rugozitate.

Caracteristica principală a acestor chisturi este că ele se umfla ca urmare a faptului că glandele sebacee produc sebum în mod activ. Acest lucru de multe ori duce la inflamatie, componentele de formare și pustule.

După cum se poate vindeca Comedoanele închise

Ce se întâmplă dacă stabilit comedoane pe obraji și în alte locuri vizibile? Toată lumea știe că Comedoanele deschise face destul de ușor. miez întunecat unsuros al anghilă poate fi îndepărtată prin stoarcere. Dar Comedoanele închise mecanic puțin probabil să facă față. Când ies din suprafața de extrudare a pielii, dimpotrivă, chiar cu cosuri gigant mai inflamate și forma, care au un cap alb. Deci, există modalități de a elimina aceste comedoane pe frunte și pe intreaga fata?

Estheticians și dermatologi cred că, în principiu, orice persoană va înțelege cum să scape de comedoane, în cazul în care este de a efectua anumite reguli simple și de a folosi recomandările experților.

Chiar dacă nu utilizați machiaj, pielea ta are nevoie de curățare periodică. Se elibereaza pielea, nu numai de murdărie, ci și din celule moarte. Dacă acestea nu sunt eliminate, funcția excretor este parțial blocată. Sebumul iese pe suprafață și umple se intareste porii pielii.

Fața trebuie spălată cu apă caldă de două ori pe zi cu săpun delicat de dorit. Bun pentru curățare și loțiuni, dar ele nu trebuie să conțină alcool, astfel încât să nu se usuce pielea.

Este posibil să se utilizeze produse cosmetice, care includ acid salicilic și peroxid de benzoil.

Dacă este posibil, ștergeți și se spală fața cu apă termală.

Comedoanele închise și în special tratamentul acestora


Acestea sunt modalități bune, dar ele joacă un rol secundar.

consultații de specialitate

Pentru a găsi propria cale - de a scăpa de comedoanelor închise - cel mai probabil, nu va funcționa. Nu este necesar să-l atingă, deoarece acest lucru poate duce la consecințe foarte neplăcute. De exemplu, vor exista cicatrici acnee. care sunt foarte dificil de îndepărtat.

Asigurați-vă că pentru a vizita la o recepție la dermatolog, gastroenterolog si endocrinolog înainte de a începe tratamentul. Este posibil ca va apărea tulburări endocrine sau boli ale tractului gastro-intestinal.

Comedoanele sunt tratate exhaustiv. Mai întâi de toate - terapia sau corectarea bolii subiacente. Este posibil utilizarea de antibiotice sau pastile cu hormoni. Dar unele dintre aceste căi de atac pot avea efecte adverse, așa că nu ar trebui să auto-medicate fără recomandarea medicului.

După etapa de tratament terapeutic al pielii vindeca tratamente cosmetice pentru a echilibra producția de grăsime și îndepărtarea celulelor moarte. Acest lucru este în primul rând microdermabraziune sau peeling acizi din fructe. Apoi, - acțiunea medicamentelor cosmetice cu proprietăți antikomedogennymi. zone ale pielii afectate de acnee, alcool salicilic și ștergeți-le aplicați gelul antibacterian. În același timp, aveți nevoie pentru a lua complexe de vitamine și de a se conforma cu dieta hipoalergenice, care exclude alimente grase si dulci.

Dacă aveți în continuare o infecție secundară, un dermatolog prescrie medicamente antibacteriene.

Acasă Tratamentul

Cum de a trata punctele negre la domiciliu. Există un set de instrumente, produse și proceduri prin care se recomandă tratarea pielii cu comedoane închise.

 • Dimineața și seara, fața trebuie să fie curățate cu grijă folosind o spuma speciala cu burete sau bureți. O persoană ar trebui să fie umezite, a pus pe ea spuma și a bătut-o până când apar bule mici. Apoi se spală cu un burete. Această procedură este bine îndepărtează particulele de grasime, celule moarte și murdărie.
 • peeling săptămânal util sau frecarea cu acizi din fructe. Dar, în același timp, aceste proceduri nu se poate face, sau va iritarea pielii.
 • Complexul este procedurile medicale la domiciliu pot fi completate cu măști badyagoy sau lut. Dacă faci frecarea paralel sau exfolierea, masca trebuie aplicată o dată pe săptămână. Dacă proceduri suplimentare, nici o de trei ori.
 • Machiaj, în orice caz, nu ar trebui să fie lăsat pe fața ta pe timp de noapte. Trage trebuie să folosească tonice de lapte cosmetic sau care nu conțin alcool.
 • În cazul în care pielea este uscată, trebuie să alegeți o cremă hidratantă care nu bloca porii pielii.
 • Estheticians foarte recomandat să utilizați o mască făcută de legume pentru tratamentul comedoanelor închise. Pentru acest bun morcovi, castraveți, dovlecei. Legumele sunt frecate pe o răzătoare fină. În această masă se adaugă suc de lămâie sau ulei de măsline. Masca se aplică pe fața curățată după 15 minute se spală cu apă caldă.
 • Echilibra dieta ta. Minimizarea utilizarea produselor alimentare, prăjituri, dulciuri, produse afumate, carne grasa prajita si condimente. O astfel de alimente activeaza secretul pielii care nu este în concordanță cu tratamentul comedoanelor. Dieta ar trebui să fie o mulțime de legume, fructe, cereale.
 • In anotimpul cald, să renunțe la fundație în machiaj de zi cu zi. Înlocuiți-l cu o pulbere friabilă.
 • Nu trebuie să uităm despre droguri, care distrug treptat comedoanelor închise. Tratamentul nu este posibilă fără administrarea zilnică „Skinoren“ și „Differin“. În „skinorenom“ conține acid azelaic, care încetinește creșterea celulelor epidermice și promovează necroza acestora. „Differin“ are proprietăți similare, dar, de asemenea, ajuta la exfolierea stratului epidermic superior.

Dacă primiți în mod regulat aceste fonduri de la comedoane, trei luni mai târziu subțiat pielea, porii sunt deschise, sunt ușor să iasă dop alb.

Acasă căi de atac ajuta treptat. Dacă nu sunteți mulțumit cu un astfel de ritm, trebuie să faci o curățare mecanică a pielii într-un salon de specialitate, și apoi trece la activitățile de terapie de întreținere.

 • Nu stoarce punctele negre. Acest lucru poate duce la noi inflamații. În cazul în care există o nevoie pentru această procedură, se face într-un salon de înfrumusețare. Un cosmetolog profesionist elimina Whitehead sau electrocoagulare cu un ac steril.

Metode de a face cu acnee multe, dar cel mai bine este de a evita apariția de comedoane închise. În cazul în care pielea este foarte sensibilă, trebuie să luați în mod constant grijă de ea, pentru a curăța, și nu aveți probleme inutile.

De ce este medicația nu ajută

Această întrebare este întrebat de un dermatologie si cosmetologie dornici, mulți pacienți după câteva săptămâni de tratament, medicamentul recomandat. Medicii explica de obicei, că există mai multe motive pentru a accepta medicația ineficientă:

 • în cazul în care a fost folosit numai în locul în care a existat acnee;
 • cerere corespundea instrucțiunilor atașate medicamentului;
 • medicamente luate în mod continuu și într-o doză specificată;
 • folosind medicamente pentru a respecta toate regulile de igienă.

Dacă comedoane pe nas sau alte părți ale feței nu au dispărut într-o săptămână după ce a primit de droguri, este destul de natural. La prima etapă de droguri previne apariția unor noi cosuri. Vechi dispar, dar va avea nevoie de timp, de cel puțin o lună.

Modificare agenți, este de dorit numai în cazul în care apare o reacție alergică.

Cât de eficient este acest lucru sau că medicamentul poate fi nu mai devreme de două luni evaluate.

Nu ar trebui să fie luate în același timp, cele două medicamente, deoarece este dificil de înțeles care dintre ele aduce un beneficiu real.

Și vorbesc despre lipsa de eficiență a tratamentului este posibilă numai după două luni, atunci când devine clar că îmbunătățirea nu se produce, există noi leziuni de acnee. În acest caz, trebuie să aplicați la medic.