Coccidioza la pui, găini, pui de carne simptome, tratament

Proverb, care prevede că numărul final de pui eclozați poate conta doar in toamna, este adevărat. În timp ce de la o mică gazdă, nodul galben cresc un pui plin, în acest fel se va aștepta la o mulțime de dificultăți și obstacole în formă de o varietate de boli care pot duce la moartea animalelor tinere. Unul dintre ei - coccidiozei. Ce este această boală, de unde vine și cum să-l lupta, astfel încât toți puii erau sănătoși?Coccidioza la pui, găini, pui de carne simptome, tratament

Coccidioza sensibile în special la pui

Coccidioza. Ce este?

Coccidioza de pui - boli infecțioase cel mai frecvent cauzate de protozoare, capabilă să provoace moartea tuturor puilor de animale, în cazul în care măsuri eficiente în timp util, nu au fost acceptate.

Acesta a identificat 11 specii de coccidii, adaptate la dezvoltarea în intestine de păsări, dar cel mai frecvent - Amery Tenel și, prin urmare, nu au fost încă un alt nume - eymirioz.

Agenții patogeni coccidiozei - un ouăciste, închis într-un zigot. Ei înșiși sunt ovale cerc incolor sau gălbui. Odată ajuns în corpul de pui sub influența enzimelor și a zigotului biliar este rupt, iar ouăciste invazive încep să împartă. Acest ciclu este complex, dar au timp pentru un termen scurt să-l treacă complet, alternând între dezvoltarea de reproducere asexuată și sexuală, și materiile fecale devin proeminente noi ouăciste sunt deja 4 zile după infectare.

Coccidioza la pui, găini, pui de carne simptome, tratament

Coccidiile cauza molimă tinere

În funcție de specie, sunt situate în mucoasa intestinului subțire, uneori, în colon și rect, celulele de hrănire intensive ale epiteliului. Pericolul acestui efect este agravată de faptul că, din cauza încălcării apare sensibilitatea la alte boli.

Când integritatea la nivelul mucoaselor este violată, multitudinea de celule mor, și este un teren fertil pentru dezvoltarea microorganismelor patogene, având ca rezultat formarea nespecific toxice organism otrăvire substanță. Coccidioza de pui afecteaza vaste zone ale intestinului, ceea ce duce la o perturbare a funcției de digestie, substanțele nutritive sunt absorbite într-o măsură mai mică, iar sucurile interne si toxinele intra in fluxul sanguin. La rândul său, ea perfect în intestin, ceea ce explică prezența în fecale.

tipuri de boli

Rezistența la coccistului mediului extern - caracteristică a acestor microorganisme în sol a vieții lor se întind până la 9 luni, și în locuri, cu arbuști prea mare, ei pot păstra viața potul este de 3 ori mai mult.

Pui, pătrunde în organism, ele sunt capabile de hrană sau apă, pot transporta insecte infecție și proprietar de animale însuși uneori livrează microorganisme coteț pe talpa pantofului sau pe inventar.

Boala caracterizata prin forma cronica si acuta. În primul caz, începe număr destul de mic de ouăciste Ea găini adulte adesea bolnavi și pui de găină, au depășit bariera de vârsta de 4 luni.

Coccidioza la pui, găini, pui de carne simptome, tratament

pui Grown, de asemenea, sunt la risc

În această situație, simptomele nu se manifestă atât de luminos, iar durata crește de sănătate bolnav la câteva săptămâni. Animalele pierde in greutate, dar în multe cazuri supraviețuiesc.Puii au supraviețuit devin imune la acest tip de agent patogen, dar înainte de 12 luni sunt un vorbitor nativ.

Atunci când un număr semnificativ de unicelular, forma severă de evoluție acută pătrunde în organism.

Pericolul coccidiozei la puii de găină, care într-un stadiu incipient de a detecta nu este posibil. Deja păsări infectate inițial nu arata bolnav. Simptomatologia de - scăderea poftei de mâncare, atunci există letargie și somnolență. Pui stând cu ochii închiși, cu pene zburlite. Smoc de păr și cercei pierde culoarea strălucitoare, iar zona din jurul ochilor, iar pielea devine tentă albăstruie.

La găini adulte a redus semnificativ producția de ouă, iar apoi se opresc, în general, de stabilire. Asenizare poluat cu fecale, cultură umplută cu lichid și întindere. Fecale devine lichid, spumoasă, apare sânge în ea. Este posibil apariția pareze și paralizii. Această condiție durează în general de la 4 zile la săptămâni, apoi, dacă pasăre epuizat netratate moare.

Coccidioza la pui, găini, pui de carne simptome, tratament

Letargie - primul simptom al bolii

Flatulenta de exemplare moarte, pline cu consistență scaun apos cu punct de stropi de sânge. Un simptom caracteristic este o umflătură la procesul de deschidere a intestinului care seamănă mănușii umplut cu aer. pui infectate si carcasele de pui au o nuanta de albastru.

Din aceste motive să fie suspectat de coccidiozei la puii de găină, dar este pe deplin diagnosticat după așternut de cercetare și intestine de păsări moarte în laborator.

Caracteristicile bolii la puii de găină și pui de carne

La etapa inițială, atunci când nu este prezentat încă simptome ale bolii in sine, trebuie remarcat faptul că o creștere a consumului de alimente, nu există nici o creștere în greutate. Unii pui deranjat de coordonare a mișcărilor. De îndată ce primul suspectat, începe tratamentul și măsurile preventive necesare imediat.

Coccidioza la pui, găini, pui de carne simptome, tratament

Puii de găină trebuie să fie uniform câștigă în greutate

In timp ce eliminarea coccidioza parazitare la puii de găină nu sunt întotdeauna atinge rezultatul dorit, utilizat în mod tradițional, astfel furazolidone la o doză de 5 g sau norsulfazol 1000 găini și de băut numit furatsilin. Dar acum în farmacii, există mai multe medicamente moderne, ceea ce face posibilă atingerea succesului în tratamentul și prevenirea coccidiozei la puii de găină.

Pentru prevenirea și tratarea cu succes a folosit droguri Koktsiprodin. Este capabil de a schimba structura parazit în orice etapă, fără impact negativ asupra imunității păsărilor de curte. Această tehnică a fost utilizată cu succes pentru tratarea puilor și de viței, ci pentru găini ouătoare este contraindicată. 1 ml de medicament se dizolvă într-un litru de apă de băut. Utilizarea sa este de 2 zile, atunci când boala este într-o formă mai complexă, tratamentul este efectuat în mod repetat în aceeași doză și lungime.

Pe un curs de două zile este proiectat și Baykoks de droguri, de asemenea, el a aplicat ca prevenire. Necesită dozare precisă: 1 ml de fluid atunci când este diluat concentrație de 2,5% per litru de apă pură și pasăre dezlipire. În infestări severe, ciclul se repetă după 5 zile.

Un alt instrument pentru combaterea coccidii - Avatek 15%, la moartea parazitului este o încălcare a transportului anumitor ioni. El acționează în membranele mucoase, și din corpul de pui în aceeași stare. pui broiler și este administrat cu alimente: 10 kg furaj amestecat 5 g de pulbere. Având în vedere că încă din primele zile, la momentul în care pasărea împlinește 4 luni. Broilerii destinate sacrificării, timp de 4 zile pentru a da să se oprească.

Coccidioza la pui, găini, pui de carne simptome, tratament

Medicamentele împotriva coccidiozei trebuie acordată recuperarea integrală a păsărilor

Pentru tratamentul nu numai animalele tinere, dar, de asemenea, cu boala, de obicei, ales straturi Koktsidiovit. 1 un sfert de pulbere de medicament este amestecată cu un kilogram de alimente. Pentru doza dubla de tratament, este luat per kilogram de furaj, durata administrării de 2,5 - 7 zile. Slaughter este permis să-și petreacă cel puțin o săptămână după administrarea medicamentului.

O atenție deosebită este acordată nutriție din dieta elimină furaje proteice contribuie la exacerbarea bolii.

măsuri preventive

Având în vedere că pagubele provocate de manifestările bolii aplicate la momente de simptome ale bolii, iar tratamentul nu este întotdeauna util să se facă fără pierderi, cel mai eficient mod de a stoca efectivele de animale, este de prevenire. Principalul lucru este de a preveni intrarea microorganismelor de la păsări esofag. Măsuri preventive necesare:

Pentru a crește puii de găină fără pierderi trebuie să se aplice toate căile de atac. Nu permite supraaglomerarea tinere, adulte și găinile tinere ar trebui să fie ținute separat. O bună îngrijire, atenție și îngrijire rândul său, într-un rezultat excelent până la sfârșitul verii, și coccidiozei la puii de găină nu este atât de periculos.