Coacăz - plantare și îngrijire fotografie coacăze, îngrășăminte și de tăiere coacăze, boala coacăze

 • Coacăz - plantare și îngrijire fotografie coacăze, îngrășăminte și de tăiere coacăze, boala coacăze
  Gooseberry (lat. Ribes uva-crispa). sau respins. sau european - de tip, aparținând genului din familia de coacăz coacăze. Inițial agrișe bace din Africa de Nord și Europa de Vest, precum și în sălbăticie ea crește în Europa Centrală și de Sud, Caucaz, Asia Centrală și America de Nord. Agrișe prima dată descrisă de Jean Ruelle în 1536, în cartea sa «De natura stirpium». În Europa, pe coacăze a devenit cunoscut în secolul al XVI-lea, și deja în secolul al XVII-lea a devenit atât de popular în fructe de pădure Anglia, care a început activitatea de creștere activă, ceea ce a dus la apariția mai multor soiuri de agrișe, și în secolul al XIX-lea era de ordinul sutelor. În același timp, a început să lucreze și crescătorii americani care au reușit să aducă hibrizi coacăze, care sunt rezistente la boli fainarii - inamicul principal al instalației. Acum, agrișe sunt cultivate în aproape toate grădinile lumii. Am numit acest boabe struguri de nord.  asculta articolul

  tufe de coacăze - Descriere

  Coacăz - plantare și îngrijire fotografie coacăze, îngrășăminte și de tăiere coacăze, boala coacăze

  agrișe plantare

  La plantare agrișe.

  Coacăz - plantare și îngrijire fotografie coacăze, îngrășăminte și de tăiere coacăze, boala coacăze

  Plantarea în coacăze toamna.

  Solul din jurul inconvenientul de buruieni coacăze, din cauza spinilor sale, atât de devreme în toamna au nevoie pentru a curăța zona în care intenționați să crească agrișe, de buruienile care formează vlăstare - cum ar fi de la iarba de grâu. Înainte de plantare agrișe, teren săpat prin alegerea cu atenție din rizomi măcinați de buruieni, atunci nivelul suprafeței solului cu o greblă, spargerea cocoloașe. 2-3 săptămâni înainte de plantare, în țara pe care a avut timp să se așeze, săpat adâncimea groapă, lungimea și lățimea de 50 cm: sol fertil superior este îndepărtat și pus deoparte, apoi de stabilire celălalt fund lateral, strat infertile. Solul vegetal se adaugă circa 10 kg gunoi de grajd sau compost descompuși și 50 g de îngrășăminte sulfat și superfosfat de potasiu și se amestecă cu solul - această aprovizionare micronutrienți la plante ultimii câțiva ani. În cazul în care solul argilos site-ul, adăugați o găleată de groapă de nisip de râu. Distanța dintre cele două bucșe ar trebui să fie de la o jumătate de metru la și între rândurile - aproximativ trei metri.

  Coacăz - plantare și îngrijire fotografie coacăze, îngrășăminte și de tăiere coacăze, boala coacăze

  Pentru plantare este necesar să se ia plante anuale sau bianuale de agrișe cu un sistem radicular bine dezvoltat - rădăcinile 25-30 cm în lungime, iar o parte la sol trebuie să constea din mai multe lăstari puternice. Înainte de plantare, rădăcinile de răsaduri de macerat timp de o zi, într-o soluție de îngrășământ organic, la rata de 3-4 linguri de humat sodiu cinci litri de apă. Răsadurile au în puțul înclinat dreaptă sau ușor, astfel încât gulerul rădăcină a fost câțiva centimetri sub nivelul solului, rădăcinile trebuie să fie bine îndreptat. Pământul este turnat în porțiunile groapă, fiecare porțiune a pământului este compactat. arbuști Plantat udate găleată de apă, iar când acesta este absorbit, o porțiune mulci două straturi trei centimetru de turbă sau humus - această măsură va reduce evaporarea umezelii, și va preveni formarea unei cruste pe suprafața solului. După plantare și porțiunea de mulcire glisează tăierea lăstarilor, lăsând doar de la fiecare segment de aproximativ cinci centimetri lungime, cu cinci sau șase rinichi.

  Coacăz - plantare și îngrijire fotografie coacăze, îngrășăminte și de tăiere coacăze, boala coacăze

  Plantarea coacăze de primăvară.

  Coacăz - plantare și îngrijire fotografie coacăze, îngrășăminte și de tăiere coacăze, boala coacăze

  coacăze Îngrijire

  Îngrijirea agrișe în primăvară.

  Plantarea agrișe și îngrijire de complexitate deosebită nu este prezent, în special pentru cei care au deja experiență în cultivarea acestei plante, dar, de asemenea, pentru începători creștere agrișe, sub rezerva toate regulile de tehnici agricole, aceasta nu va fi o pedeapsă. La începutul primăverii, chiar și în zăpadă, a făcut prelucrarea tufe de coacăze apă caldă prin dozatorul. Această prelucrare primăvară agrișe „fierbinte“ este realizată ca o măsură preventivă împotriva infecției dăunătorilor plantelor și a bolilor.

  In luna mai, în jurul tufelor slăbiți sol la o adâncime de 8-10 cm și mulci ea, pentru a evita slăbirea frecventă în viitor, în același timp coacaz loc pansament infuzia de bălegar sau o soluție de îngrășăminte potasiu și azot, dacă este necesar.

  Coacăz - plantare și îngrijire fotografie coacăze, îngrășăminte și de tăiere coacăze, boala coacăze

  Planta este foarte sensibil la lipsa de umiditate în sol, mai ales în primăvară în timpul perioadei de înflorire, iar vara, cand fructele se coc coacăze. Cel mai eficient și tehnici de irigare prin picurare sub suprafață, deoarece permite umidității să livreze direct la rădăcinile plantelor - la o adâncime de cinci până la patruzeci de centimetri. Pe parcursul perioadei de creștere necesare pentru a efectua trei până la cinci astfel de irigațiilor. Unul nu poate fi udate prin stropire agrișe, în special apă rece. Dacă zamulchirovat site-ul în luna mai, nu va trebui să lupte de multe ori buruieni și slăbiți solului cu perspectiva de spini ascuțite zgâriate coacăze, dar să fie pregătit pentru a realiza acest feat, dacă este necesar.

  În cazul în care plantate în rânduri agrișe agățat ramuri ridica plasele sau fanioane înșirate între rânduri, la o înălțime de 25-30 cm pe fiecare parte a rândului.

  Coacăz - plantare și îngrijire fotografie coacăze, îngrășăminte și de tăiere coacăze, boala coacăze

  Îngrijirea toamna coacăze.

  În toamna anului coacăze se pregătesc pentru iarna - fertiliza la planta a fost alimentat la muguri de fructe semn de carte pentru anul viitor, tăiate pentru a face acest lucru de primăvară pentru a planta de risc pentru sănătate.

  Cele agrișe furajere.

  fructe de coacăze pentru mai mulți ani, alegând dintr-o cantitate semnificativă de substanțe nutritive din sol, astfel încât devine necesară introducerea îngrășămintelor anuale și minerale și organice. Spring sub fiecare bucșă este introdusă de o jumătate de găleată de compost și superfosfat 50 g până la 25 g de sulfat de amoniu și sulfat de potasiu. În cazul în care bucșa este foarte mare și bogat fertil, crește rata de jumătate. Fertilizatori sunt introduse în sol pe perimetrul coroanei - în această minciună rădăcinile agrișe diametru - și sunt sigilate prin slăbirea solului. Imediat după înflorire, și apoi încă 2-3 săptămâni a avut loc fertiliza soluție Mullein într-un raport de 1: 5, la rata de 5-10 litri pe coacăz.  Coacăz - plantare și îngrijire fotografie coacăze, îngrășăminte și de tăiere coacăze, boala coacăze

  tăiere coacăze

  Tunderea agrișe în primăvară.

  La începutul primăverii, înainte de a muguri tumefacție produc tăierea coacaz - neproductive îndepărtat, slab, uscat, rupte sau bolnave, precum și peste iarnă podmerzshie muguri; În plus, este necesar să se elimine bazali muguri și prune capete ușor libere de ramuri la tesutul sanatos. Dar, înainte de a tăia agrișe, asigurați-vă că fluxul de seva în ea nu a început încă: coacăze trezit foarte devreme, și nu poți prinde până la momentul în care ramurile prejudiciul ar fi periculoase pentru plante - vă tăierea restante doar cauza daune plantelor, slăbirea lui . Acesta este motivul pentru care oamenii responsabili preferă să facă o scădere majoră de tăiere coacăze.

  Coacăz - plantare și îngrijire fotografie coacăze, îngrășăminte și de tăiere coacăze, boala coacăze

  Tunderea coacăze toamna.

  Tunderea ar trebui să fie efectuate anual, sau de al treilea an de viață sunt îngroșat arbuști, și în mijlocul de fructe de calitate slabă sunt formate. Și trata coacăze de dăunători și boli este mult mai ușor în cazul în care rugul nu este prea mare. Cele mai valoroase ramuri coacăze pe un tufiș - cinci sau șapte ani, iar ramificațiile - primele trei comenzi, ramurile rămase și ramificare neproductive. Pe această bază, ramuri de tăiere la sol pentru a fi mai vechi de 8-10 ani - acestea sunt aproape negre. Această măsură va permite tufiș pentru a forma un zero muguri, care va înlocui în cele din urmă îmbătrânirea. Vârfurile lăstarilor sunt tăiate numai atunci când încep să se formeze mici de fructe de slabă calitate, dar prea mic sau prea departe de creștere lăstarii sunt culturi, de asemenea, mai bine. Procesul de agrișe după tăiere, în special pe felii groase de muguri, cu un diametru mai mare de 8 mm, astfel încât, prin aceste răni nu au apărut suc din planta? Acest lucru se face cel mai bine pas de grădină.

  Coacăz - plantare și îngrijire fotografie coacăze, îngrășăminte și de tăiere coacăze, boala coacăze

  Boala agrișe și tratamentul lor

  făinării pe agrișe.

  fainarii sau sferoteka - una dintre cele mai periculoase boli ale coacăze, care pot distruge întreaga recoltă de fructe de pădure, dar în cazul în care boala nu se lupta, ea se va pierde, iar planta in cativa ani. mucegaiul Cel mai activ în vreme caldă și umedă. făinarea apare ca pete albe pe coacăze libere, care apar la sfarsitul primaverii sau inceputul verii pe frunze, muguri si fructe deja formate. De-a lungul timpului, un film alb se transformă într-o crustă maro și acoperite se împușcă sunt îndoite și uscate, frunzele sunt rasucite, rupte, se oprește creșterea lor, fructe de pădure nu se coc, se crape și se desprinde din tufiș. Ca combaterea mucegaiului aplicat procesarea tufiș înainte de înflorire „HOM“ rata formulare de soluție conținând cupru de 40 g la 10 litri de apă sau prin tratarea de droguri „Topaz“ înainte și după înflorire conform instrucțiunilor. Cele mai multe alte persoane susceptibile de a fi infectate cu făinare astfel de soiuri: date, lumina de aur, prune, română, triumfător. Dar există soiuri, aproape niciodată nu lovește aceste boli străine (oidium originar din America): Grushenka, senatorul, african, Houghton, Finlanda și altele, printre care mulți au fost retrase doar crescătorii americani.

  Coacăz - plantare și îngrijire fotografie coacăze, îngrășăminte și de tăiere coacăze, boala coacăze

  Alte boli coacăze.

  Uneori, coacaz afectează boli cum ar fi pata alba, antracnoza, rugina bokalchataya si mozaic. Mozaic - o boală virală, care nu este tratabila, astfel încât plantele mozaic afectate ar trebui să fie dezgropat și ars. Un antracnoza, rugina pătarea și distruge prin pulverizare nitrafenom, sulfat de cupru sau Bordeaux lichid, care se realizează în două sesiuni: prima - în primăvara devreme, înainte de pauza mugurilor, iar al doilea - la zece zile după recoltare. Ca o măsură de prevenire a elimina primăvara devreme de frunziș tufe de coacăze anul trecut, care pot fi agenți patogeni sau permite buruieni să se întindă.

  Coacăz - plantare și îngrijire fotografie coacăze, îngrășăminte și de tăiere coacăze, boala coacăze

  dăunătorilor coacăze și controlul acestora

  Uneori devine agrișe și dăunători. Cea mai comuna problema cu molii încolți coacăze și afide. Butterfly, molie iese din sol înainte de înflorire agrișe și pune florile sale ouă, din care la sfârșitul înfloririi trapei de fructe și mânca roade semințele omizi luminoase verde. Ca urmare a germina vieții frunze afidelor coacăze răsucite, îndoite și mai subțiri muguri, opri în creștere și fructe de pădure sunt în scădere și se desprinde, nu are timp să se maturizeze. Împotriva acestor dăunători insecticide, cum ar fi aktellik și fufanon utilizate. Dar problema este mai ușor să previi decât să se ocupe de ea, așa că încercați să intre în obiceiul de a următoarelor măsuri:

  Coacăz - plantare și îngrijire fotografie coacăze, îngrășăminte și de tăiere coacăze, boala coacăze

  • - de îndată ce zăpada se topește, se acoperă solul sub materialul dens arbuști, cum ar fi material pentru acoperișuri, să stropească cu marginea pământului, la fluture molia nu a apărut din pământ. Îndepărtează material pentru acoperișuri după înflorire;
  • - Petrece tufe de toamnă mușuroirea la o înălțime de 10 cm;
  • - colectează în mod regulat și dispune de fructe căzute cu piese interior;
  • - după înflorire prin pulverizare tufele de coacăze sau Lepidocide Bicol.

  Coacăz - plantare și îngrijire fotografie coacăze, îngrășăminte și de tăiere coacăze, boala coacăze

  soiuri de agrișe

  soiuri de coacăze sunt împărțite în europene și americane-europene, sau hibrid. soiuri europene în comparație cu hibrid au o viață mai lungă productivă și se disting prin fructe de mare, dar mult mai des expuse la daune cauzate de insecte și boli. Diferite soiuri, de asemenea, în dimensiune, culoarea și forma boabelor de pe prezența sau absența țepi pe maturare și nivelul de productivitate. Va oferim o familiaritate cu câteva din mai multe sute de soiuri de agrișe:

  - african - agrișe cu spini mici, în care o bună hardiness de iarnă. Dulce-acru fructe aromă coacaze, mărime medie, cu un strat de ceară violet închis - ideal pentru a face lăptișor;

  Coacăz - plantare și îngrijire fotografie coacăze, îngrășăminte și de tăiere coacăze, boala coacăze

  - negru Negus - coacaz negru într-adevăr, cu o piele strălucitoare. Acest silnoshipovaty sortare a adus chiar Miciurin, dar el mereu popular în climatul nostru: clasa de mijloc, de iarnă-Hardy, boabe mici, bogat gust dulce-acru, nu crapa - perfect pentru gem, gem, compoturi și vinuri;

  - lumini Krasnodar - agrișe roșu, besshipny, soi mare boabe este potrivit pentru cultivarea în orice condiții climatice;

  - galben română - după cum deja evident din numele, acest coacăze soiuri galbene rezistente la boli fungice, cu crampoane ocazionale, situate în principal în partea de jos a lăstari. Fructe de padure sunt mari, ovale, lungi se năruie din tufiș;

  - coacăze alb triumf - un soi productiv cu creștere rapidă cu spini, boabe de culoare verde deschis, cu o ușoară tentă galben când coapte timp, dulce, mult timp nu a căzut din tufiș;

  Coacăz - plantare și îngrijire fotografie coacăze, îngrășăminte și de tăiere coacăze, boala coacăze

  - datele - în ciuda faptului că acest soi este susceptibil de a fainarii, cu toate acestea, ea rămâne una dintre cele mai populare datorită randamentului ridicat, miros puternic și un gust extraordinar. Fructele sunt de culoare verde cu fard de obraz violet-purpuriu.

  Soiuri cu gust dulce și acru de fructe de padure: malachit, prune, Romania, Donetsk macrocarpa.

  Soiuri cu un gust dulce: vulturaș, Hinnomaki Gelb, Nord căpitanul primăvară, Africa, turtă dulce.

  soiuri de coacăze parfumați: triumf alb Defender, Flamingo, Hinnomaki Strayn, african.

  soiuri timpurii: vulturaș, primăvară, focuri de artificii, de primăvară. Mediu timpuriu: Flamingo, prune, afectuos. Media: Turtă dulce, Pax, Krasnoslavyansky, prune. Srednepozdnie și târzii soiuri: malachit, Sadko, schimbare, Serenade, Chernomor.

  Coacăz - plantare și îngrijire fotografie coacăze, îngrășăminte și de tăiere coacăze, boala coacăze

  Silnoshipovatye soiuri de agrișe: Defender, Jubilee, malachit, Donetsk macrocarpa.

  Soiurile care au vârfuri situate pe partea de jos a lăstarilor: date, română, se schimbă.

  Soiuri cu câteva spini: Chernomor, Gingerbread Man, Kaptivator.

  Besshipnye clasele: vulturaș, Gentle, Serenade, Pax.

  Ea cere în cultura ca un hibrid de coacăze și de coacăz negru numit Jost.


  Coacăz - Boli și dăunători: mânerul
  Mobilier de grădină în „New Line“: femei - scaune, copii - leagăn

  Vă rugăm să evaluați site-ul nostru. Am încercat atât de greu;)

  Coacăz - plantare și îngrijire fotografie coacăze, îngrășăminte și de tăiere coacăze, boala coacăze

  Muscari (Muscari) - Flowers nepretențioase și rezistente la diferite condiții meteorologice. Le puteți pune într-un colț umbrit de grădină sau la soare. Acest pa.

  Coacăz - plantare și îngrijire fotografie coacăze, îngrășăminte și de tăiere coacăze, boala coacăze

  Catina (lat. Hippophae) face parte din familia ventuze gen de plante care cresc pe malurile râurilor și lacurilor în principal, pe nisip sau pietriș. Mișunau.

  Coacăz - plantare și îngrijire fotografie coacăze, îngrășăminte și de tăiere coacăze, boala coacăze