Cloroza - o fotografie clorozei în plante - tratamentul cloroza

Cloroza - o fotografie clorozei în plante - tratamentul cloroza

Sunt sigur că mulți cultivatori cu care se confruntă cu problema de cloroză și știu cum să arate ca o plantă, care a suferit soarta de deficit de micronutrienți.

Cloroza - o fotografie clorozei în plante - tratamentul cloroza
simptome


coroana suculent Bright devine brusc palid, devine verde deschis, aproape salata, lightens în continuare la alb. Uneori, primele semne ale cloroza manifestate prin îngălbenire între porțiuni de lamina încă vene verzi. Frunze acoperite ryabeyuschim model nesănătoase, în unele locuri nu sunt pe deplin ocupă întreaga suprafață a frunzelor, și parțial colorat.
Printre primele semne de cloroză - înfășurarea plăcilor de margine foaie, de reducere a dimensiunii frunzele tinere și boboci nou suflate sunt formate, uscarea întregi sfaturi trage.
Uneori, luminarea frunze clorotice începe pe perimetrul frontierei primul îngust, creșterea lățimii, în cazul în care nu se ia nicio măsură pentru a salva planta.
frunze și muguri clorotice afectate se estompeze treptat, se ofilesc și se desprinde, iar planta întreagă moare.
Cel mai adesea apare la trandafiri chlorosis, Brumărele, petunii, Clematis, viță de vie ornamentale. De la houseplants boala apare în primul rând pe hortensie plante, lămâi, azalee, gardenii și Clerodendrum.
Cauzele bolii
Culoarea verde pal frunză indică prezența unui minor în țesuturile lor de clorofilă, de aceea plantele nu pot asimila în mod corespunzător. Cauza principală a cloroza este în principal lipsa de saruri de fier dizolvate în sol, precum și alte elemente - magneziu, mangan, potasiu și azot.


Cloroza cauzate de alte motive - umiditate excesivă sau invers, uscăciune a solului, influența temperaturilor scăzute, suprasaturare solului de săruri de calciu, calcar. cloroza infecțioase cauzate de viruși.
Măsuri de prevenire și control
Măsurile preventive pentru prevenirea bolilor plantelor cloroza sunt reduse la un echilibru de oligoelemente în sol și îngrijirea adecvată a florilor, în special prioritatea tulburare.
O serie de acțiuni simple, va permite de a salva animalele de companie verde de boala neplacuta:

  • rațional compilat substrat pentru plante de interior cresc, permitand umezelii sa patrunda liber la sistemul de rădăcină și nu stagneze în straturile superioare;
  • măsoară periodic aciditatea solului în containere de flori - cloroza apar destul de curând în sol alcalin;
  • adăugat la apa de irigare puțin acid citric - aproximativ 1 g, și plante de apă astfel de apă, cel puțin o dată pe lună.

Desigur, în cazul în care primele simptome chlorosis au apărut deja, medicina preventiva nu va ajuta să aleagă o acțiune mai eficientă pentru a restabili rata elementelor lipsă din sol, in special fierul de călcat.
Industria intern oferă o serie de medicamente care pot crește nivelul de săruri de fier în sol de plante de apartament avantajos chelate. absorbția mai rapidă are loc în timpul pulverizării coroanei foliar - doar câteva ore. După udare rădăcină efecte pozitive apar nu mai devreme decât în ​​trei zile.

Cloroza - o fotografie clorozei în plante - tratamentul cloroza

Prin urmare, majoritatea producătorilor sunt medicamente similare in ambalaje adecvate, furnizarea de pulverizare prin pulverizare. microfertilizer universal cu magazine de fier chelatate sunt reprezentate de următoarele nume: antihloroz, ferovit, ferrilen, Breksa-Fe, Micro-Fe, și alte chelat de fier.
Unii cultivatori sunt preparate chelat de fier proprii la domiciliu, dar astfel de soluții sunt stocate pentru mai mult de 2 săptămâni, nu este recomandată.
Compoziția fierului chelat de uz casnic includ acid citric - 4d, sulfat de fier - 7,5 g dizolvate în 1 litru de apă fiartă răcită pentru a forma un lichid oranj pal, și care poate fi udat și pulverizat plantele bolnave. O altă opțiune componente - 20 g acid ascorbic și 10 g de sulfat de cupru a fost dizolvat în același volum de apă.
Unii cultivatori, sunt mari fani ai hortensii și alte predispuse la plante de interior chlorosis, practică neobișnuită, dar modalități destul de eficiente - de exemplu, într-un vas cu o planta îngropa un cui ruginit sau doar mulci suprafața solului într-o coaja de pin container de flori.
În orice caz, clorozei în plante este destul de ușor pentru a scăpa de, cel mai important, să nu întârzie tratament.