Circumferința - studopediya

Ia-o busolă. Stabilim piciorul unui ac de busolă pentru punctul O, iar piciorul unui compas cu un creion se va roti în jurul acestui punct. Astfel, obținem o linie închisă. Aceasta se numește o linie închisă - cerc.Luați în considerare mai multe detalii cerc. Vom înțelege că apelul centru, raza și diametrul unui cerc.

Circumferința - studopediya

  • (•) O - numit centrul cercului.
  • Segmentul care face legătura între centru și orice punct al cercului se numește raza cercului. raza cercului este de litera R. Imaginea de mai sus - un segment OA.
  • Segmentul care face legătura între două puncte ale cercului și trece prin centrul său, numit diametrul cercului. cerc cu diametrul notat cu litera D. În figura de mai sus - un segment BC.
    Cifra de asemenea, arată că diametrul este egal cu dublul razei. Prin urmare, avem expresia D = 2R.


Numărul tt și circumferința

Înainte de afacere este considerat a fi circumferința, este necesar să se afle ce tt numărul (a se citi ca „PI“), care este atât de des menționată în clasa.

În cele mai vechi timpuri, matematica greaca a studiat cu atenție cercul și a ajuns la concluzia că circumferința unui cerc și diametrul său sunt interdependente.

Raportul dintre circumferința și diametrul său este același pentru toate circumferințele, și este notată cu litera grecească tt ( «Pi").
π≈3,14.

Numărul „Pi“ se referă la numerele, valoarea exactă a care nu pot fi înregistrate utilizând oricare dintre fracții, sau prin utilizarea zecimale. Ne pentru calculele noastre este suficient pentru a utiliza valoarea π,
rotunjită la π≈3,14 sutimi cifră.

Acum, că știi ce numărul pi, putem scrie formula pentru circumferința.

Circumferința - un produs al numărului tt și diametrul cercului. Lungimea circumferențială desemnată prin litera C (citește „Ce“).
C = πD
C = 2πR, deoarece D = 2R