Chrysanthemum sferice de plantare, cultivare, îngrijire, fotografii soiuri

Chrysanthemum sferice de plantare, cultivare, îngrijire, fotografii soiuri

Crizanteme - flori cu o istorie bogata. Prima menționare a acestora datează din secolul 1 î.Hr. Chiar și atunci au fost cultivate în grădinile imperiale din China antică. În timpul vieții sale lungi a plantei de multe ori a schimbat aspectul, iar acum, datorită talentele crescătorilor, avem o alegere de mai mult de 650 de soiuri de crizanteme. Toate acestea au proprietăți decorative înalte, dar unul dintre cele mai populare în design peisagistic este sferice multiflora Chrysanthemum.Pe copertă fotografie clasa crizantema sferice Branbeach de caise.

descrierea multiflora soi

Chrysanthemum sferice de plantare, cultivare, îngrijire, fotografii soiuri
Multiflora crizantema (Chrysanthemum multiflora) - reprezentant al familiei Asteraceae tip melkotsvetkovogo. Odată cu creșterea de sine crizantema ia forma unei bile de culoare dreapta, care lasă practic invizibile. Datorită acestei proprietăți sale, planta a primit un al doilea nume - înfloresc crizantema sferică. În ciuda faptului că soiul este destul de nou, are deja mai mult de 4.000 de hibrizi de diferite culori.

Unul dintre motivele pentru care multiflora populare în design de gradina - posibilitatea de a alege înălțimea plantelor necesară. Printre soiurile sale distinse:

 • piperniciți, înălțimea de 20-30 cm;
 • înălțime medie, 30-40 cm în înălțime;
 • Tall, cu o înălțime de 60-70cm.

Important. Datorită acestei diversități, Crizanteme sferice se potrivesc perfect în orice interior. În plus, crizantema subdimensionată potrivite pentru cultivarea în ghivece. Ele pot decora nu numai grădini, dar, de asemenea, un balcon, sau chiar și o cameră.

Chrysanthemum sferice de plantare, cultivare, îngrijire, fotografii soiuri
Diferite multiflora și calendarul de înflorire:

Atunci când o combinație de mai multe tipuri de crizanteme sferice, vă puteți bucura de flori de la sfârșitul verii și până la îngheț.

Un alt avantaj important al soiului este o oportunitate de a nu efectua tăierea plantelor, deoarece forma unei mingi încorporate în genele sale. Uneori, gradinari recomanda prindeți vârful floare atunci când el are deja 2-4 perechi de frunze, care forma a fost perfect. Dar chiar și fără ciupirea multiflora destul de rotunjite.

Dar au o crizanteme sferice si un dezavantaj semnificativ. Planta este absolut rezistente la frig. În cazul puțină zăpadă și de iarnă rece, crizantema poate vymerznut, în ciuda adăpost. Deci, nu-i lăsați pentru iarna în sol. Pentru a păstra planta până în anul următor, este necesar să se creeze condiții speciale.

Pregătirea pentru multiflora de iarnă

La fel și hibernează crizanteme, care sunt cultivate în ghivece. În timpul iernii, aerul în apartamente prea calde și uscate pentru aceste plante, astfel încât în ​​toamna lui multiflora cameră bordurate și plasate pentru depozitare într-un loc răcoros întuneric.

Pregătirea pentru iarnă - singura dată în multiflora de reproducere, ceea ce va necesita un efort din partea ta. În alte privințe, cultivarea acestor culori nu aduce o mulțime de probleme. Acum, că știi cum cel mai bine pentru a menține crizantema sferice de iarnă. Dar asta ar putea fi că, pentru a salva, trebuie să știți cum să efectueze flori de plantare.

Chrysanthemum sferice de plantare, cultivare, îngrijire, fotografii soiuri

Metode de aterizare crizanteme globuloase

Una dintre condițiile de crizanteme de plantare de succes - un loc bine alese. Multiflora cerând iluminare bună, așa că ridica pentru complot ea soare. O cantitate suficientă de soare va garanta o formă sferică perfectă a plantei. Și în lumină scăzută, lăstarii vor fi atrase în direcția în care lumina este mai mare, iar forma acestui distorsionat. Lipsa soarelui în cantitate și un impact suficient asupra momentului de la începutul înfloririi și durata acestuia.

crizanteme de plantare realizate prin două metode:

 • prin semințe;
 • plantare muguri.

Chrysanthemum sferice de plantare, cultivare, îngrijire, fotografii soiuri
Plantarea semințelor se împarte, la rândul său, însămânțare directă și răsad.

 1. Se prepară godeurile, păstrând o distanță de 25 cm între ele.
 2. Liberally le stropesc cu apă.
 3. La fiecare godeu a fost pus pe câteva semințe.
 4. Se presară culturile și să le acopere cu polietilena, semintele au germinat mai repede.

Răsaduri considerate gata pentru transplantare în floare, dacă are tulpini puternice și o înălțime de aproximativ 20 cm.

Un alt mod - plantarea de crizantema lăstari. Acest lucru este recomandat să grădinari cu experiență.

Plantarea semințelor este periculoasă, deoarece crizantema poate pierde caracteristicile de soi, astfel de plantare șutează întotdeauna de preferat.

Chrysanthemum sferice de plantare, cultivare, îngrijire, fotografii soiuri

Grad Crizantema Crizantema „Turner“.

 1. Pregătiți solul. Ar trebui să fie lumină, în vrac, și nutritive. Pentru a îmbunătăți fertilitatea, se adaugă amestecul de humus și turbă. Dar mai ales să se implice în îngrășăminte nu este necesară, în caz contrar, planta va începe să crească puternic și înflorire va fi sărac.
 2. La o distanță de 60 cm unul de altul, sape puțuri de aproximativ 40 cm adâncime.
 3. Se toarnă-le bine și puneți drenaj. în care se poate folosi ca un nisip grosier granulat-. Presărați pe partea de sus de teren fertil.
 4. Aprofundarea răsad în sol. Nu este nevoie să o facă prea adânc, pentru că sistemul de rădăcină de crizanteme de suprafață sferice.
 5. Dacă ați ales o specie de crizantema înalte, ea a ridica pentru a sprijini piedestal.


În această lucrare nu va fi terminat. Pentru multiflora a crescut rapid și nu a fost bolnav, căci trebuie să poată fi privit în mod corespunzător după.

Condiții de îngrijire pentru crizantema sferice

Grija pentru multiflora crizantema include o serie de măsuri standard pentru flori în creștere:

 1. Umbrirea. Este necesar să se coloreze în primele câteva zile după plantare în sol. plante tinere fledgling ar trebui să fie protejate de soare strălucitor, care acoperă tesatura lui non-țesute. Este important să se facă o astfel de înveliș de design, astfel încât să nu atingă frunzele de crizanteme.
 2. Udarea. Multiflora foarte iubitoare de umiditate, asigurați-vă că pentru a menține în căldură, astfel încât solul de sub ea nu sa se usuce. Dacă este posibil, folosiți apa de ploaie pentru irigare sau apă bine stabilit. Fie adăugați o găleată de apă pentru moliciune câteva picături de amoniac.
 3. îngrășământ. Acesta trebuie să fie făcut în primăvară, cu începutul sezonului de creștere. Acest lucru poate fi folosit pentru a lumanarica sau humus. Și în timpul formării mugurilor, pentru o înflorire mai intensă și prelungită, sol poate fi superfosfat (50 g per 1 m²).
 4. Ciupit. În cazul multiflora, această procedură nu este necesară. Planta este programata genetic sub forma unei sfere. Dacă suferiți de perfecționism, și sunt importante pentru a controla forma plantei personal, face procedura de topping imediat după aterizare. Vyschipite scape dintr-un punct de creștere, și după 20 de zile, se repetă procedura. A doua oară va trebui să ștergeți toată partea de sus a trage cu mai multe noduri.

Multiflora Grad apreciat pentru rezistenta mare la cele mai multe culori de boli. Dar aceasta nu are o imunitate de 100%, prin urmare, ar trebui să fie de cel puțin protecția minimă împotriva bolilor și dăunătorilor.

grădinari sunt adesea găsite pe crizanteme de jos a tulpinii și a frunzelor înnegrite expuse. Deci, pe culorile manifestat boala „făinarea“. Aceasta boala apare, în principal, din îngrijirea necorespunzătoare, care constă în udarea solului și densitatea excesivă a bucșelor. Dacă multiflora dumneavoastră care suferă de această boală, să ia imediat următoarele măsuri:

 1. Scapă de frunze deteriorate și tulpini.
 2. Înlocuiți întregul strat superior al solului sub plante. Acest lucru este în cazul în care sporii de ciuperca mint care cauzeaza boala.
 3. Asigurați-o soluție de cupru-săpun și le presară crizantema. În acest scop, sticlă de apă fierbinte se amestecă 5 g de sulfat de cupru, și se dizolvă separat 50 g săpun în 5 litri de apă caldă. Apoi, un flux subțire de cupru se toarnă apă într-o soluție de săpun și se amestecă bine toate. Acest amestec de culori pulverizat de 3 ori, la intervale de o săptămână. Soluția poate fi de asemenea utilizat pentru prevenirea, tratarea lor pentru a planta la începutul verii.

Dintre toate insectele, cel mai adesea suferă de invaziile sferice Crizantemelor omizi. Pentru a preveni apariția lor, Multfloru pulverizați produse chimice Intavir și Iskra, urmând instrucțiunile de pe ambalaj.

Dacă urmați regulile de ingrijire pentru crizanteme sferice, ei generos recompensa cu perioada de înflorire luminos și lung. Pentru multiflora de reproducere de succes de-a lungul anilor, încă bun pentru a învăța să-l reproducă singur.

Chrysanthemum sferice de plantare, cultivare, îngrijire, fotografii soiuri

Reproducerea multiflora crizantema

Există trei metode de crizanteme globulare de reproducere:

 • înmulțire prin butași;
 • divizarea tufei;
 • diviziune a sistemului radicular.

Prima metodă ar trebui să înceapă în primăvară. într-un moment când este timpul pentru a obține multiflora după hibernare. Puneți cutia înapoi în soare și umeziți în mod regulat solul în ea. De-a lungul timpului, rinichiul va crește boboci. La atingerea lungimea de 10 cm, Bush în comun, iar unele muguri sunt plantate în teren deschis. O astfel de metodă nu permite decât să se propage crizantema, dar, de asemenea, întinerește planta. arbuști mai vechi care nu au permis accesul, în timp, își pierd proprietățile sale decorative.

Sfat: multiflora reproduce perfect și butași rasinoase. Taie-le la plante și să păstreze în apă până la rădăcini, iar apoi a aterizat în sol.

două moduri de a permite crizantema rămase propagate prin altoire. transplant Multiforu poate fi la sfârșitul verii și toamna. Principalul lucru să-i dea o șansă să prindă rădăcini bine înainte de primul inghet. Și puteți economisi timp și pentru a planta plantele tinere direct în ghivece pentru iarna in camera.

Învață să crească crizanteme sferice, puteți crea cu ei o mulțime de interioare frumoase pentru gradina ta. Varietatea de multiflora impresionante la cele mai populare soiuri de o anumită specie.

Cele mai populare soiuri de crizanteme globulare

În peisaj de design multiflora populare soiuri de mai jos:

Chrysanthemum sferice de plantare, cultivare, îngrijire, fotografii soiuri

Chrysanthemum sferice de plantare, cultivare, îngrijire, fotografii soiuri

Chrysanthemum sferice de plantare, cultivare, îngrijire, fotografii soiuri

 • Branhill Red. plantă Srednerosloe, până la 40 cm în înălțime. Timpurie-înflorire. Floare de culoare este roșu închis.

  Chrysanthemum sferice de plantare, cultivare, îngrijire, fotografii soiuri

  Chrysanthemum sferice de plantare, cultivare, îngrijire, fotografii soiuri

  Chrysanthemum sferice de plantare, cultivare, îngrijire, fotografii soiuri

  Chrysanthemum sferice de plantare, cultivare, îngrijire, fotografii soiuri

  Chrysanthemum sferice de plantare, cultivare, îngrijire, fotografii soiuri

  Chrysanthemum sferice de plantare, cultivare, îngrijire, fotografii soiuri

  Chrysanthemum sferice de plantare, cultivare, îngrijire, fotografii soiuri

  Marea diversitate de specii permite multiflora se încadrează în orice interior. bile luminoase de flori sunt perfecte pentru a descrie limitele paturi sau alei de grădină. sau ar netezi, prin formele sale Netezimea severe de conifere. plantă undemanding nu are nevoie să abilitățile de producător profesionale și floarea va fi luminos și lung, până toamna târziu.

  Articolul de mai jos, prezentat de programul Tatyanoy Bashmakovoy „dacha ta“, a explicat punctul de ingrijire pentru crizantema sferice, o atenție deosebită trebuie acordată cea mai presantă problemă - cum să se asigure o instalație de iernare confortabil? Cum cel mai bine pentru a salva iarna?