Chlorophytum houseplant linii directoare de îngrijire și de reproducere în casă

Chlorophytum Chlorophytum sau tip -rastenie de iarbă. Până de curând, Chlorophytum face parte din familia Liliaceae. Cercetările moderne nu a condus la un consens în ceea ce privește afilierea de acest gen. Royal Botanic Gardens, Kew au genul de date pe care chlorophytum poate fi atribuită familiei de sparanghel, și în conformitate cu site-ul GRIN - familia Agave.Chlorophytum houseplant linii directoare de îngrijire și de reproducere în casă

Aceasta este o plantă monocotiledonată comună se caracterizează prin faptul că ofilite tulpini și frunze lungi liniare, care formează un radical grinzi. Arcuate tulpinile sunt echipate cu mici, adunate într-un flori panicul vrac care infloresc, în final rândul său, într-un rădăcini de aer de tip frunză. Cu cât mai puternică planta, cu atat mai formele moleșit tulpini cu rozete de frunze.

populare tipuri de fotografii și Chlorophytum flori acasă

Chlorophytum cuprinde aproximativ 250 de specii. habitat natural sunt cele mai multe regiuni tropicale și subtropicale din America de Sud și Africa, precum și pe teritoriul insulei Madagascar, Asia de Sud și Australia.

Cele mai frecvente tipuri de Chlorophytum:

 • amaniense
 • arundinaceum
 • bichetii
 • borivilianum
 • capense
 • comosum
 • heynei
 • hoffmannii
 • inornatum
 • macrophyllum
 • nepalense
 • orchidastrum
 • tuberosum

La domiciliu, se acordă prioritate celor patru tipuri principale:

Chlorophytum houseplant linii directoare de îngrijire și de reproducere în casă

Chlorophytum flori buclate pe tot primăvara și vara

Chlorophytum ondulat. Aspectul Chlorophytum este similar cu o tufă de iarbă, dar cu frunze largi și lungi, care sunt dungi de culoare verde închis sau deschis. Cu grijă corespunzătoare, planta formează un simplu inflorescență Similar cu măturică. Perioada de înflorire este tot timpul primăvara și vara.
 • Chlorophytum crestate. Tipic erbacee perene tulpina scurta din care frunzele cresc curbându alungite lancet formă și o culoare verde deschis. Escape cu flori mici albe de tip stea crește pachet de coli. Sinusurile imaginii frunzelor unei plante tinere. Sistemul de rădăcină de chlorophytum crestate au prezentat rădăcini dense și albe.
 • Chlorophytum portocaliu. Acest tip este caracterizat prin prezența frunzelor chlorophytum de culoare verde închis, care cresc pe tulpini lungi de roșu-portocaliu sau roz. frunze canelate îngustat în partea de jos și la partea de sus. Grad de foc Flash sau verde Orange pețiolele frunze au portocaliu. Pentru a păstra această neobișnuite tulpini de colorare ar trebui să fie eliminate tulpini de flori.
 • Chlorophytum Capul. Se referă la o rozetă de plante perene erbacee, rădăcinile care sunt similare cu tuberculi. frunze lanceolate sunt vopsite într-o culoare verde deschis. Ei posedă șindrilă pe partea superioară a foii și carena pe partea inferioara. Dimensiunile sunt mai mult de o jumătate de metru în lungime și aproape trei centimetri lățime. inflorescențe Racemiform sunt formate din sinusuri foaie situate pe tulpină. Acest punct de vedere nu formează priză de filială Chlorophytum.
 • Chlorophytum houseplant linii directoare de îngrijire și de reproducere în casă

  Și tu știi cum reproduce planta kordilina? A se vedea răspunsul aici.

  Proprietăți utile de chlorophytum

  În plus față de utilizarea practică, cultivarea Chlorophytum are o valoare estetică. Ei bine, de plante întreținute pot decora nu numai glafuri, mașini de plantat și oale, rack-uri, dar, de asemenea, rafturi obișnuite. Ignorat frunze verzi umbră diferă compatibilitate excelentă cu aproape orice plante de interior si alte.


  Cultivarea chlorophytum în bucătărie ajută la combaterea emisiilor nocive din exploatarea aparatelor cu gaz. Producția crescută de oxigen îmbunătățește foarte mult microclimatul facilități de bucătărie. În plus, aparatele care produc o cantitate semnificativă de energie termică nu este, practic, dăunează Chlorophytum.

  În plus față de curățare și kislorodonasyschayuschey funcțiile instalației reglează rata de umiditate în cameră și poate servi ca o alternativa de buget pentru gadget-uri scumpe pentru a îmbunătăți microclimatul. Potrivit numeroase studii, Chlorophytum are un efect antimicrobian și reduce semnificativ numărul de organisme dăunătoare și de agenți patogeni.

  In tandem cu geranium ambient, Chlorophytum funcționează ca un agent protector puternic. Aterizarea acestei plante uimitoare pe pervazul ferestrei se poate reduce cantitatea de praf, și, prin urmare, îmbunătățirea calității vieții pentru persoanele care suferă de astm, alergii și imunitate redusă.

  Bazele de îngrijire corespunzătoare pentru o instalație de ghiveci Chlorophytum

  Chlorophytum houseplant linii directoare de îngrijire și de reproducere în casă

  Chlorophytum este o planta care iubeste lumina

  Chlorophytum cameră este printre cele mai comune și nepretențioase plante ornamentale. Grija Chlorophytum in casa nu are nevoie de mult timp și efort. Cu toate acestea, faptul că planta a avut un aspect sănătos și bine îngrijit, ar trebui să acorde o atenție la cultivarea de caracteristici biologice și să adere la punerea în aplicare a tehnicilor agronomice de bază.

  De iluminat. camera Chlorophytum - planta destul de fotofil. Se acordă prioritate iluminare puternică, dar indirectă. Locul optim pentru a creste va fi fereastra de est sau vest. Planta nu se simte disconfort special și pe fereastra de nord, dar cu o întunecare puternic și umbrire pot fi pierdute apel decorativ. Acest lucru este valabil în special pentru formele cu frunze pestrite, care își pierd adesea culoarea lor în aceste condiții. Chlorophytum ușor expunerea directă rezistă la soare timp de câteva ore, dar când sunt crescute în ferestrele de sud ar putea avea nevoie de umbrire.

  Temperatura. Modul superior Temperatura nu are sens și poate fi în intervalul de la 10 ° C până la 25 ° C Condițiile nefavorabile nu provoacă moartea Chlorophytum, dar un impact negativ asupra aspectului. Principalele daune nefinalizate. Cauza

  Chlorophytum houseplant linii directoare de îngrijire și de reproducere în casă

  stropitoare Bad poate provoca îngroșări tuberoase

  Udarea. Chlorophytum foarte receptiv la umezirea solului. udare abundenta are nevoie de primăvara până toamna. În timpul iernii, intensitatea de irigare ar trebui să fie redusă. Pentru buna dezvoltare a solului trebuie să fie menținută în mod constant într-o stare umedă. udare Lean provoacă formarea de îngroșare tuberoase.

  Umiditate. foliarå nu este obligatorie, dar Chlorophytum răspunde la o astfel de manipulare, precum și dezvoltarea rapidă a unui aspect proaspăt. În timpul verii, un efect benefic duș cald.

  Fertilizarea. principal de furajare realizat în primăvara și vara. Chlorophytum fertiliza de două ori pe lună, alternativ îngrășăminte organice și minerale. Puteți utiliza îngrășăminte complexe pentru plante decorative-foioase.


  Sol. Capacitatea Best aterizare este un vas care este umplut cu pochvosmesi lumină și friabil constând din nisip râu, gazon, humus și un raport de frunză 1. 2. 2. 2. Partea de jos a vasului este necesar pentru a furniza stratul de scurgere.

  Chlorophytum houseplant linii directoare de îngrijire și de reproducere în casă

  Reproducerea plantelor Chlorophytum

  Chlorophytum houseplant linii directoare de îngrijire și de reproducere în casă

  Chlorophytum pot fi propagate în două moduri, stratificarea și semințe

  Există trei căi destul de rapid și fără griji de reproducere a acestei plante. Cea mai simplă metodă și sunt adulte rozetă prin divizarea tufiș.

  Reproducerea prin stratificarea

  Se realizează cu ajutorul unui copil prize cu frunze, care sunt produse pe un vârf al unor specii. Aceste lăstari trebuie separate de planta mamă, iar apoi rădăcina în pământ.

  Propagarea semințelor chlorophytum

  semănat semințe pre-înmuiate chlorophytum asupra reproducerii sunt produse la sfârșitul primăverii - începutul verii. Se înmoaie semințele în apă la temperatura camerei timp de o zi, schimbarea apei la fiecare trei ore. amestec de sol Calitatea de nisip si turba, umezește, iar semințele sunt ușor presate în suprafață. Pentru a crea un film de utilizare efect de seră sau din sticlă.

  Temperatura optimă pentru tratarea germinare a semințelor este de 22-24 ° C Aterizare pulverizat și difuzat în mod regulat. Răsadurile tinere cu patru frunze se arunca cu capul în containere separate, și de ceva timp mai târziu transplantat într-o locație permanentă.

  Boli și dăunători

  Chlorophytum houseplant linii directoare de îngrijire și de reproducere în casă

  Nu este adevarat Chlorophytum poate fertiliza duce la îngălbenirea frunze

  hrănirea insuficientă sau incorectă a chlorophytum de multe ori duce la o schimbare a culorii frunzelor, care transforma galben. Același efect determină o creștere semnificativă a temperaturii, aer uscat excesivă și deteriorări mecanice ridicate.
 • La temperaturi ridicate, în combinație cu exces de udare in timpul iernii chlorophytum frunze innegri.
 • Pierderea turgescența și culoarea frunzelor observate în lumină slabă, în combinație cu o temperatură ridicată, precum și lipsa de minerale din sol.
 • Irigarea excesivă și solului provoca insuficienta looseness evacuare foaie rot.
 • Chlorophytum cu frunze pestrițe nevoie pentru a evidenția în vreme tulbure. Atunci când iluminarea și colorarea suplimentară persistă Chlorophytum îngălbenire.
 • Motivul pentru lipsa de înflorire plante tinere devine adesea capacitatea de locuri pe scaune prea limitat.
 • Chlorophytum pot fi afectate de insecte scara, afide și acarieni, care populează plantele bolnave și slabe.