chist sinus maxilar cauze, tratament

chist sinus maxilar cauze, tratament
Aproape fiecare a cincea persoană de pe planetă, cu un studiu detaliat al nasului poate detecta chisturi ale sinusurilor maxilare.

Aceste formațiuni nu se poate manifesta pe tot parcursul vieții sau simptome neplăcute manifesta și durere. Boala observa dinamic și trata chirurgical, dacă este necesar.Ce este?

Este o formațiune chist benign, care seamănă cu o cavitate cu pereți și conținutul. Este foarte frecvente în sinusurile paranazale, în special în maxilar, dar niciodată nu trece dincolo de ele.

chist sinus maxilar cauze, tratament

Dimensiunea pensulei variază foarte mult: de la mici și mici pentru a gigantice, umplând întreaga cavitate. Există două tipuri:

 • adevărat. Ele sunt căptușite cu epiteliu;
 • fals. Ei nu au o căptușeală specială.

Pe mecanismul de dezvoltare a cazului:

 1. Retenția chist. Înfundarea se dezvoltă la conductele de excreție glande mucoase.
 2. chist odontogene. Motivul devine patologia dentară.

În plus, ele pot fi unice sau multiple, precum și congenitale și dobândite. În funcție de localizarea chistului este frontală sinusurilor, maxilară și altele.

Codul său ICD 10 este notat ca K09 J33.8 sau în funcție de tipul și mecanismul de formare.

Un chist la nivelul sinusurilor maxilare: Cauze

Ea devine cauza de blocaj al glandelor sale anexe care secreta un secret special. Când conectați acest secret începe să se întindă peretele conductei și umplut lent cu lichid seros.

Contribuie la apariția unor proeminențe anormale ale mucoasei de următorii factori:

 • procese cronice în acest domeniu (sinuzită);
 • predispoziție genetică;
 • traumatisme;
 • anomalii ale structurii osoase și conducte excretorii;
 • boli ale dinților superiori și gingiilor (apariția cariilor, boli parodontale si altele.).

Este cunoscut faptul că rădăcinile dinților de sus, de obicei, 5 și 6 pot merge în peretele inferior sau sinusuri le separă pe perete foarte subțire. Odată cu dezvoltarea patologiei dentare a acestui domeniu sunt în curs de dezvoltare așa-numita proeminență odontogene. Acestea sunt:

 1. Radiculară. Acest lucru înseamnă că, pe rădăcina dintelui.
 2. Folicular. Acesta a servit ca bază pentru lor deplasată germenului dintelui.

chist sinus maxilar cauze, tratament
diverticul chistica găsit în timpul unei inspecții aleatorii a planificat aproape fiecare al cincilea pacient. Unii oameni sunt egocentric și în liniște, alții trăiesc cu ei toată viața mea și nu știa despre asta.

Atunci când ajunge la o anumită dimensiune, și începe să perturbe pacientului, medicul recomandă o intervenție chirurgicală.

Simptome și semne

Chist al sinusului maxilar, în cele mai multe cazuri, nu se manifestă. Detectează prezența sa dovedit în mod accidental în timpul scanării CT, RMN sau cu raze X pe de altă boală.

La o anumită locație și dimensiune mare a acestei proeminențe provoacă pacientului discomfort semnificativ. Care sunt simptomele punct la existența?

chist sinus maxilar cauze, tratament

În primul rând este:

Distensie și durere în zona locației sale. Pacientul se plânge de disconfort în obraji spre dreapta sau spre stânga.

secreții nazale abundente și frecvente congestie.

Dureri de cap. Ele sunt persistente și recurente, adesea asociat cu o schimbare a condițiilor climatice și de stres.

Probleme de respirație. Nu respira pe una sau pe ambele jumătăți ale nasului, in functie de localizarea acestuia.

Mai ales o mulțime de disconfort ea aduce înotători și scafandri. O presiune adâncime în ea crește, ceea ce duce la durere intensa in nas si frunte.

La ruptura spontana într-un nas uman începe să curgă lichid portocaliu, care a fost în cavitate. Această caracteristică nu suportă nici un pericol pentru sănătatea umană. dar poate să-l sperie foarte mult.

Atunci când o inflamație purulentă și să se alăture alte simptome:

 • creșterea temperaturii;
 • Se pare că purulentă curge nasul;
 • obrajii în gât, ochi și dinți;
 • există semne de intoxicație.

Această condiție necesită tratament imediat și, ulterior, aceste chisturi ale sinusului maxilar este mai bine pentru a elimina în timp util.

Dimensiunile nu afectează întotdeauna severitatea simptomelor. Un grad mare de pe peretele de fund prelungit asimptomatice, și mici anastomoza Hatcher sau la peretele superior, uneori, duce la o durere teribilă a capului și a dinților.

diagnosticare

chist sinus maxilar cauze, tratament
Diagnosticul se bazează pe date de istorie și după metode de diagnosticare instrumentale. În ce mod confirmă prezența sa:

Cu raze X a sinusurilor paranazale. In imagine, ea seamănă cu o proeminență rotunjită pe unul dintre pereți, cu contururi clare netede. În acest mod determinat doar suficient de mari realizări.Razele X sunt utilizate ca un agent de contrast, care va ajuta la determinarea proeminenței de orice dimensiune. În cazul în care pacientul este chist odontogene maxilarului superior, medicul dentist selectează cealaltă proiecție pentru imagini.

puncție de diagnosticare. Dacă puncție medicul primește un lichid portocaliu specific, atunci devine o confirmare a diagnosticului. Această metodă este foarte inexacte, deoarece medicul poate ajunge la proeminența de numai dimensiuni mari și situate pe traiectoria puncție.

Tomografia computerizată. Aceasta este o metodă de încredere care permite evaluarea structurii interne a acestei zone și prezența patologiei.

sinusoskopiya de diagnosticare. In cavitatea prin anastomoză capăt de ieșire sau endoscopul speciale gaura este introdus, care permite să studieze în detaliu prezența proceselor patologice în zona imediat și biopsie și tratament, dacă este necesar.

chist sinus maxilar cauze, tratament

Această metodă, de asemenea, face posibilă pentru a diagnostica polipi, sinus maxilar și procese patologice.

Care sunt posibile complicatii?

În cele mai multe cazuri, nu are consecințe pentru pacient, această problemă nu poate fi considerat ca rareori se manifestă semne luminoase.

Efectele negative sunt observate în timpul inflamației și supurație educației. În astfel de cazuri, procesul inflamator poate provoca nu numai sinuzita sau sinuzita. dar du-te pe țesutul moale exterior.

Ce complicații sunt uneori observate:

 1. cavitatea nazala: sinuzita, proces inflamator cronic.
 2. orbitei: celulită, abcese, tromboza sinusului cavernos.
 3. efectele intracraniene ale meningita, encefalita, tromboză, abces cerebral, si altele.

Riscul acestor complicații este forțează oamenii cu boala periodic (o dată pe an) pentru a vizita un specialist și să observe dinamica procesului de dezvoltare.

Principii generale de tratament chisturi ale sinusurilor maxilare

Atunci când nu există nici un simptom, iar boala nu se manifestă, se poate viziona pur și simplu dinamica. În aceste cazuri, implicat în tratamentul acestei boli remedii populare.

Medicina alternativă oferă să o trateze în acest fel:

amesteca o lingura de ulei vegetal cu 5-6 picături de suc de aloe proaspete. Picura pe întreaga pipetă de 2-3 ori pe zi, timp de o lună întreagă;

picături de Cyclamen preparate la domiciliu sau achiziționate într-o farmacie va ajuta la rezolvarea problemei. După aplicarea lor pacientul începe să sufle în mod activ nasul și strănut, care poate duce la ruperea peretelui său și lichidul va curge din nas.

Urmărind un astfel de tratament, fara o interventie chirurgicala, este necesar să ne amintim că există întotdeauna riscul de alergii și efecte secundare.

În cazul în care simptomele au început să deranjeze o persoană și el este adesea exacerbate de inflamație cronică, tratamentul chirurgical.

Nici unul dintre droguri nu se poate obține complet scăpa de pacientul ei. Medicamentele pot suprima simptomele, dar ea și consecințele vor rămâne până când pacientul nu îndrăznește să-l elimina cu promptitudine.

Chist al sinusului maxilar: Dimensiuni pentru îndepărtarea

chist sinus maxilar cauze, tratament
Diametrul educației nu contează într-adevăr, atunci când decide cu privire la o intervenție chirurgicală. Indicația pentru o intervenție chirurgicală devine existența unor plângeri sau complicații la om.

În cazul în care elimina aceste chisturi? În orice departament specializat ORL la clinica. Pacientul alege să-l aplice la o unitate privată de sănătate, sau pentru a efectua o intervenție chirurgicală într-un spital public. Conform mărturiei la clinicile publice sunt eliminate în mod gratuit.

Prețul de îndepărtare a unui chist în instituție privată depinde de nivelul de clinici și a personalului, precum și volumul de intervenție și de alți factori. In medie, astfel operatsiyastoit 35-40 de mii de ruble.

Cum să-l eliminați diverticul? Există mai multe modalități de a scăpa de ea. Alegerea metodei depinde de echipamentul de spital, calificările profesionale și caracteristicile locației sale.

sinusotomy maxilar Classical

Această operație, în care cavitatea sinusului maxilar este deschis prin orificiul din maxilarul superior. După deschiderea mucoase chiureta speciale nete, eliminând din el tot conținutul patologic.

Această operație are loc sub anestezie. Cavitatea postoperatorie de drenaj la stânga și observa pacientul într-un spital pentru încă o săptămână.

chist sinus maxilar cauze, tratament

Mikrogaymorotomiya

intervenție traumatică mai puțin în comparație cu operația clasică. Educația de acces prin nas este îndepărtată folosind instrumente speciale.

Din cauza unor astfel de intervenții minim invazive transfer al pacientului mai ușor perioada postoperatorie, și vindecă mai repede mucoasei.

îndepărtarea endoscopica

Această metodă permite mai puțin răni ale mucoasei și reduce în mod semnificativ perioada de recuperare a pacientului. De asemenea, se realizează sub anestezie generală sau anestezie locală.

chist sinus maxilar cauze, tratament

Perioada postoperatorie

După îndepărtarea pacientului se află sub observație în clinică timp de câteva zile. În funcție de metoda de interferență poate perturba pacientul edem, durere și disconfort în zona de recuperare.

Dacă este necesar, lăsați de scurgere și analgezice prescrise. Uneori, pacientul are o febra scazuta de grad.

operație clasică este foarte traumatizant, așa că în ultimul timp prefera mikrogaymorotomii și proceduri endoscopice. După operațiunile de astăzi perioada postoperatorie trece repede și în câteva zile, o persoană poate fi transferată la modul acasă.

Cum de a evita boli

chist sinus maxilar cauze, tratament
O măsură de prevenire a acestei boli este de reabilitare în timp util și tratamentul bolilor orale, deoarece cele mai multe cazuri sunt de natură odontogene. În plus, pentru a evita dezvoltarea unor astfel de anomalii va ajuta la tratarea sinuzitei competente, rinită cronică și alte boli ale nasului.

În cazul în care simptomele este mai bine să recurgă la o intervenție chirurgicală, pentru a nu torturat ulterior de complicații ale bolii.

Decizia finală cu privire la tratamentul acestei boli ar trebui să ia un medic care cunoaște toate caracteristicile procesului patologic și a bolilor umane conexe.

Consultarea cu un medic

chist sinus maxilar cauze, tratament
Î: Am fost diagnosticat cu un chist al sinusului maxilar drept și foarte inflamat obraz. Medicul a făcut o puncție și străpuns durerea ei a fost plecat, dar el a fost sfătuit să aibă o intervenție chirurgicală. De ce să efectueze operația, atunci când a străpuns?

Răspuns. Ea a rămas în loc, imediat după pereții puncționarea dormitoare. Acesta poate fi din nou umplut cu lichid, iar simptomele reapar din nou, asa ca este mai bine să-l eliminați.

Î: chist meu fiu al sinusului maxilar stâng și provoacă muci, durere și umflarea în nas. Care picături sau tablete pot ajuta să-l eliminați?

Răspuns. Nici unul dintre picături, tablete sau procedura nu va fi capabil să-l eliminați, astfel încât în ​​cazul în care există dovezi obține mai bine scape de ea chirurgical.

Î: Imaginea prezinta îngroșarea mucoaselor si a constatat un chist care nu deranjează. Având probleme cu sosirea Situații de Urgență. Ce face doare la serviciu și să lucreze?

Răspuns. Anumite activități profesionale necesită o sănătate perfectă. Chiar dacă nu deranjează acum, rămâne un risc de ruptură sau puroi într-o situație extremă. Dacă important să alegeți o profesie, o puteți elimina rapid și apoi încercați să faceți.