Chist plexul vascular al creierului cauzelor nou-născuți și tratamentul

1. Cauze 2. Care este diferența chistului și pseudochistului? 3. Care este pseudochistului subependimal? 4. Părinții semnal 5. Ce se întâmplă dacă chistul este detectat in copilarie? 6. Contează partea - dreapta sau la stânga? 7. chist coroidianăÎn cele mai multe cazuri, chist plexul coroid este o constatare aleatoare, deoarece nu se manifestă. Cel mai adesea, acest chist dispare spontan pana la sfarsitul primului an de viață. Când detectează copilul trebuie să fie analizate in mod regulat la fiecare 3 luni, până la vârsta de 1 an.

Chist plexul vascular al creierului cauzelor nou-născuți și tratamentul

Prezența chisturi plexului coroid la făt poate fi dokazateltvom că, în timpul sarcinii a afectat factorii care conduc la perturbarea embriogenezei.

În timpul embriogenezei Formarea precede formarea vaselor de sânge ale substanței creierului, formarea de neuroni. plexului coroid situate în ventricule ale creierului, scopul acestuia - producția de lichid cefalorahidian sau LCR. Acesta este format din țesături Pial contine vase de sange si terminatii nervoase care transmit informații.

Plexus se formează după cum urmează: peretele unei bule cerebral în site-ul viitor al ventriculului menține o structură cu un singur strat, care nu este diferențiată în țesutul nervos. Afară, se învecinează cu o bogată mater PIA vasculară. Treptat, se apleacă și încorporate în căptușeala veziculelor creierului. Ei cresc împreună, formând o mulțime de noi vase de sânge, și care este format prin împletirea.

plexul vasculare la făt sunt formate pe la vârsta de 18-19 săptămâni. În această perioadă, în timpul semnele cu ultrasunete de chisturi care arata ca formarea ehonegativnoe pot fi detectate. Cel mai adesea, în perioada cuprinsă între 20 și 24 de săptămâni, când există o formare activă a creierului, marimea chistului este redus, și dispare complet.

Chist plexul vascular al creierului cauzelor nou-născuți și tratamentul

Dezvoltarea fatului merge continuu, există o constantă, diferențierea organelor și țesuturilor. Dar dacă ceva merge „greșit“, „lipsa de material de construcție“ se înlocuiește cu un chist. Înlocuirea temporară - copilul se naște, iar în timpul primului an de viață a unităților structurale necesare ale acesteia au.

Tot ceea ce este nevoie de parinti si medici - pentru a supraveghea procesul de dezvoltare și de a crea condiții optime de creștere pentru copii. Trebuie să vă faceți griji doar în cazul în care crește chisturi în dimensiune, și nu este redusă.

Care este diferența chistului și pseudochistului?

Medicii ruși folosesc acești termeni alternativ. Diferențele de fapt, dar ele sunt morfologice, se referă la structura și să aibă un efect redus asupra rezultatului.

Chist și pseudochist - o cavitate umplută cu fluid in creier - lichior. In interiorul mucoasa chistului are epiteliului și în interiorul pseudochistului - nr. Detectare această diferență poate fi numai pe echipamente de înaltă precizie, cu o rezolutie foarte mare, care sunt echipate cu mari centre medicale. Referindu-se la un chist sau un pseudochist, medicii au în vedere faptul că creierul are o formațiune cavernos.

Chist plexul vascular al creierului cauzelor nou-născuți și tratamentul

Deci, pseudochist a creierului la sugari nu necesita un tratament separat - o sticlă mică de lichid în interiorul. Astfel de copii ar trebui să fie respectate în dinamica unui neurolog.

Ce este pseudochistului subependimal?

În creier, există câteva dintre ventricule. Această cavitate pentru circulația lichidului cefalorahidian. Lichior în ele colectate și spălate de creier. Ependimei - o membrană subțire care liniile ventriculele și canalului vertebral din interior. Celulele care formează ependimei, neuroglia sau sunt celule nervoase auxiliare, și efectuează o funcție de suport pentru tesutul nervos trofică.Cavitatea formată sub ependimei (prefixul „sub“ înseamnă „mai jos“) și au chisturi subependimal.

Acesta a fost mult timp cunoscut, in care locatii ale creierului unui copil nou-născut este cel mai adesea detectată cavitate. pseudochist subependimal formate în ventriculii laterali, și anume în colțurile lor laterale, precum și o canelură împărțind talamus (talamusul) și nucleul caudat (structuri extrapiramidale). Este aceste structuri sunt numite pseudochiste. Bulele sunt situate în toate celelalte zone ale creierului și măduvei spinării, numite chisturi.

Chist plexul vascular al creierului cauzelor nou-născuți și tratamentul

părinţii semnal

Statisticile confirmă faptul că chisturile plexului coroid sunt formate în 1-2% din cazuri. Rezoluția spontană de a merge la săptămâna 24 în 90% din cazuri. Dimensiunile lor mici, este considerată de 5 mm.

Genetica se referă la formarea unui markeri „soft“ de anomalii cromozomiale. Acest lucru înseamnă că, copilul poate avea o anomalie cromozomială genetică de dezvoltare, dar nu neapărat. Ar trebui să fie o cercetare mai atentă și aprofundată, folosind metode genetice - diagnostic molecular.

În cazul detectării altor anomalii în dezvoltarea de dorit să se efectueze amniocenteză - prepararea străpungere membranelor, urmată de studiul de cromozomi. Consecințele anomaliilor cromozomiale - o boală ereditară incurabilă, și părinții ar trebui să fie conștienți de acest lucru.

Chist plexul vascular al creierului cauzelor nou-născuți și tratamentul

Ce se intampla daca chistul este detectat in copilarie?

În general, pentru a observa la patologia nu interferează cu dezvoltarea copilului. site-ul subendymal deteriorat spune ca copilul este in uter a suferit mai multe episoade de hipoxie, sau a fost infectat.

Chist poate înlocui, de asemenea, hemoragie în peretele ventricular. Cauza comuna Destul - virusul herpes, acesta este considerat a fi unul dintre motivele pentru formarea de chisturi cerebrale. Cauza leziuni ale creierului sunt naștere dificilă. Principalul lucru - la sugari nu ar trebui să crească dimensiunea chistului și perturbat de dezvoltare.

Păstrați un ochi pe dimensiunea chistului prin ultrasunete, care se face în 3, 6, 9 și 12 luni. De obicei, de un an, de multe ori înainte de chist dispare. Este, de asemenea, să respecte condițiile de dezvoltare și starea generală a copilului. Cea mai mică întârziere necesită îngrijire și corectare.

Chist plexul vascular al creierului cauzelor nou-născuți și tratamentul

Alarma ar trebui să determine următoarele plângeri, indicând o presiune intracraniană crescută, mai ales atunci când au apărut pentru prima dată:

 • plâns constant și țipând;
 • iritabilitate generală;
 • vărsături;
 • refuzul de a mânca;
 • convulsii.

Astfel de condiții sunt rare, dar conștientizarea părinților - o garanție că copilul va crește sănătos. Creșterea perie schimbă imediat comportamentul copilului.

Are partea - stânga sau la dreapta?

Practic nici unul. Chist de plexul coroid dreapta cât mai puțin periculoase, ca formarea de stânga. În jumătate din toate cazurile, diagnosticul chist sa dovedit a fi cu două fețe. Acest lucru este valabil mai ales formațiuni găsite la făt. Sunt momente când băuturi alcoolice este deja produsă și creșterea ventriculară pur și simplu „nu are timp.“ Apoi lichidul este blocat vasele de mijloc, care poate fi un chist. Astfel de cavități, uneori persistă până la vârsta adultă, care prezintă nr. Liquor, contactarea plexul fibrelor are capacitatea de a face schimb de substanțe.

Chist plexul vascular al creierului cauzelor nou-născuți și tratamentul

chisturi asimptomatici, în special descoperite de accident, nu necesită tratament. Nici un efect asupra sistemului nervos, cu motor sau funcția mentală, ei nu au.

chist coroidiană

Aceasta este singura gradul de acest gen, care necesită tratament chirurgical. plexului coroid este situat sub un fontanelei mare, și nu da un chist fontanela pentru a închide în timp util. În mod normal, închiderea completă a fontanelei ar trebui să se întâmple până la sfârșitul primului an de viață. Acest termen, mulți copii a crescut la o jumătate de an. Copil în afara timpului de închidere Fontanelle trimis la studiu cu ultrasunete, în cazul în care se găsește totul.

Chist plexul vascular al creierului cauzelor nou-născuți și tratamentul

chisturi coroidian rezolva spontan în mai puțin de jumătate din timp. Dimensiunea chisturile sunt întotdeauna solide, iar copilul suferă de volum excesiv în interiorul craniului.

Pat în același timp, poate fi confuz:

 • convulsie involuntară a mâinilor și picioarelor;
 • răspuns convulsiv la orice anomalie sau la rece;
 • somnolență sau iritabilitate constantă;
 • necoordonare;
 • dureri de cap;
 • tulburări de vedere.

Bombarea fontanelei, apăsându-l puternic întărește anxietatea copilului și poate provoca un atac de apoplexie.

Îndepărtarea se efectuează după diagnosticare cu ultrasunete complet minuțioase (nejrosonografii) IRM. Angajate în eliminarea neurochirurgie pediatrică. Diagnosticul de chisturi coroidiene - aceasta nu este o propoziție. Cu o intervenție chirurgicală vă permite recurgerea la timp pentru a vindeca complet copilul.

Evaluează acest articol:

Voturi totale: 6