chist ovarian endometrioid - cauzele, tratamente, simptome

chist ovarian endometrioid - cauzele, tratamente, simptome

Vrei crearea site? Găsiți Free teme WordPress și plugin-uri.

În prezent, multe femei sufera de boli cum ar fi chist ovarian endometrioid, endometrioma abreviat sau chisturi de ciocolată (despre ceea ce vom descrie mai jos apariție a numelui). Aceasta boala poate lovi ca o fată foarte tânără, și de vârstă mijlocie, în special, femeile sunt la femeile nulipare de risc. Potrivit statisticilor, opt din zece femei într-un fel sau altul, se confruntă cu această boală. Ce este chisturi ovariene endometrioide. simptomele sale, factorii care influențează apariția și metodele de tratament, precum și consecințele care pot apărea în cazul în care nu este tratată, boala vă vom spune în articolul de astăzi.Periculos decât chist endometrioide?

Dacă nu trata boala consecințele ar putea fi cea mai tristă, chistul poate exploda, și este în sângele ei să curgă, care, la rândul său, va duce la infectii si de moarte.

Aceeași umflare poate provoca infertilitate. și în cazul în care a avut loc deja sarcina cauza avort spontan. Există posibilitatea ca chistul se dezvolta in cancer. cu toate însoțitor „farmecele“, cum ar fi îndepărtarea uterului și uterine fanere. De aceea, medicii insista asupra tratamentului obligatoriu de chisturi endometriale.

Ce este chisturi ovariene endometrioide?

chist endometrioid este o formațiune benignă pe una sau două ovare. Specialiștii îl include într-un grup de boli numite colectiv „endometrioza“. În interiorul țesutului format ovar similar cu tesutul care formeaza baza endometrului, „endometru“. Acest tesut sangereaza, există un balon de sânge, sânge în bula începe să se oxideze și îngroșa, obtinerea de culoare maro-maro, deci celelalte chisturile nume „ciocolată“. Endometrioma este de dimensiuni diferite, uneori se poate ajunge la o dimensiune de 10 cm.

chist ovarian endometrioid - cauzele, tratamente, simptome

Cauzele endometrioma

Medicii sunt în prezent, argumentând despre cauzele chisturi ovariene endometrioza. Una dintre cele mai populare versiuni ale acestei migrarea celulelor endometriale din uter în trompelor și ovarelor. Boala incepe cu un foc mic, dar după fiecare menstruație mărește dimensiunea țesutului afectat, care începe să se acumuleze în sânge, ceea ce poate duce la mai mult cele mai multe chisturi. Cu privire la dezvoltarea de chisturi este foarte afectat de hormoni feminini, prin urmare, apariția bolii, în primul rând, la o vârstă fragedă. Corpul unei femei nu este pur și simplu proiectat pentru menstruație frecvente, și, prin urmare, există astfel de eșecuri, femeie, amânarea nașterea copilului, crescând astfel probabilitatea de chisturi lor endometrial. Una dintre cauzele bolii poate servi o varietate de tulburări în funcționarea organismului ca întreg. Imunitatea Slăbită, greutatea, utilizarea bobinelor poate provoca endometrului. Lansată diverse forme de boli cu transmitere sexuala poate oferi, de asemenea, un impuls pentru a bolii. Dacă o femeie este supusă unei intervenții chirurgicale la nivelul abdomenului, ea a avut un avort, probabilitatea de apariție a bolii în deasupra ei.

Stadiul bolii:

  • În prima etapă de leziuni tisulare este minimă, există zone de boală.
  • A doua etapă se caracterizează prin apariția de chisturi direct pe unul dintre ovare, nu este mare, aproximativ 5-6 cm. Apar aderențe în zona abdominală și fanere.
  • În a treia etapă înfrângerea acoperă ambele ovare, crește dimensiunea chist. procesele inflamatorii se aplică la tuburi cavității abdominale, uterului și uterine întregi. Fanere sunt observate, noi focare.
  • Cea de a patra etapă, dimensiunea chistului ajunge la o dimensiune mare, boala afectează organele interne.


simptome

Uneori, simptomele bolii la femei pot aparea neobservate, o femeie nu se simte nici un disconfort și învață despre prezența chisturilor, atunci când nu sunt în stare să mă gravidă, ea merge la doctor si el pune diagnosticul ei de infertilitate. Simptomele, de asemenea, poate depinde de faptul dacă există încă nici o boală concomitentă. De obicei, femeia se simte durere severă în abdomen menstruație, dureroase, precum si dureri in timpul actului sexual.

Principalele motive pentru care o femeie poate judeca dacă ea a avut boala sunt dureri severe in timpul menstruatiei. ele însele perioade devin mai lungi, există scurgeri vaginale. Caracterul durerii poate fi descrisă ca o plictisitoare, dureri abdomenul inferior si partea inferioara a spatelui. Eructații, probleme cu tubul digestiv, constipație, balonare, flatulență. Amețeli, pierderea conștienței, slăbiciune, prezența la temperaturi ridicate, precum și să însoțească endometrului. Este necesar, cu toate acestea, să se precizeze că slăbiciunea poate, de asemenea, să apară doar în timpul menstruației.

Cand actul sexual este de multe ori durere severă legată de faptul că țesuturile interne sunt inflamate. Nu este posibilitatea de sarcină, o perioadă de timp sau, ca o ocazie de a aborda la ginecolog. Dacă observați la toate simptomele de mai sus, solicitați asistență medicală. Prezența sau absența simptomelor, afectează, vârsta și stadiul bolii femeii. În cazul în care chisturile se produce ruptura și care se încadrează conținut intern în organism, febră ridicată, pacientul simte durere în abdomen, tensiune arterială devine ridicată. În acest caz, o urgenta medicala si chirurgie, posibil deces.

chist ovarian endometrioid - cauzele, tratamente, simptome

diagnosticarea bolii

La efectuarea diagnosticului de boli cum ar fi chist ovarian endometrioid. folosesc de obicei mai multe metode, primul, este examinat de un medic ginecolog. în timpul examinării a relevat o patologie mică, care este abordat creșteri lunare în dimensiune. Pentru a pune metodele de diagnostic final sunt utilizate cu ultrasunete, laparoscopie, RMN.

În timpul ultrasunete chist este foarte clar vizibil. ca o capsulă groasă, care este aproape nu se mișcă, ci doar arata si diverse alte forme de educație. Prin urmare, pentru a nu fi confundat cu diagnosticul, este necesar să se periodic din SUA, astfel încât, de exemplu, cu timpul chist luteal pot fi reduse în dimensiune, în cazul în care nu dispar. endometrioid chist aceeași va crește.

La laparoscopie de diagnostic medicul poate examina tumorile ochi și să răspundă, dacă acesta este un endometrioma. Când laparoscopia nu este obligat să facă reduceri serioase pe corpul pacientului, procedura se face sub anestezie locala. Laparoscopia este acum cea mai comună metodă de diagnostic chisturi endometriale.

Laparoscopie, de asemenea, posibil să se ia o puncție.

Puncția este de a lua cea mai mare parte a țesutului tumoral. Se efectuează sub anestezie locală, se introduce în tubul special de vagin cu un ac punctie se face și lichidul pompei aspirata. Puncției ambele medicamente si diagnostice într-o singură persoană. În timpul puncție, in tumora cade alcool (care dezenfitsiruet) și tot lichidul pompat.

Tratamentul endometrioide chisturi ovariene

După ce toate testele necesare pentru a incepe tratamentul endometrioma. Tratamentul este împărțit în medicale, chirurgicale. precum și, eventual, o combinație a celor două metode.

Atunci când tratamentul medical al pacientului este prescris un curs de medicamente pentru care ar elimina simptomele bolii și evoluția acesteia în continuare. medicamente de selecție produce medic în funcție de severitatea bolii. La etapele ulterioare ale bolii sunt folosite pentru indepartarea chirurgicala a tumorii. Până în prezent, operarea laparoscopică popular în rândul medicilor.

Avantajele acestei metode sunt evidente atât pentru medic cât și pentru pacient. Operația nu necesită tăieturi adânci, și, prin urmare articulațiilor. Perioada postoperatorie a fost nedureros.

Operația se realizează sub anestezie locală prin mai multe puncții medicul operat introduce în interiorul echipamente speciale, prin care se indeparteaza tumora. Atunci când se aplică acest tip de intervenție chirurgicală, pacientul persistă intacte toate organele de reproducere. și, prin urmare, șansa de a deveni mamă crește. După o intervenție chirurgicală, pacientul este prescris pentru a lua diverse preparate de vitamine pentru consolidarea și recuperarea completă a organismului după boală. După îndepărtarea chirurgicală a probabilității reapariției mici, datorită faptului că toată educația este scos din pacient. Mulți experți consideră indepartarea chirurgicala a chistului eficiente numai în tratamentul endometrioma.

chist ovarian endometrioid - cauzele, tratamente, simptome

prevenirea bolilor

Pentru a preveni dezvoltarea endometrioma. trebuie să se supună periodic analize la doctor. Trebuie doar sa ma uit la ciclul menstrual și apariția simptomelor de anxietate de examinare cu ultrasunete trece. Medicii de asemenea, recomandat după o intervenție chirurgicală pentru a elimina endometriomas. ca cel mai bun mijloc de prevenire a sarcinii. Deoarece, în timpul sarcinii dispare însăși cauza bolii, în cazul în care sarcina nu este exclusă, este necesar medicamente hormonale.

concluzie

Multe femei să acorde puțină atenție la semnele de avertizare, ceea ce le conferă corpurile lor. Cine este raționamentul pentru această ocupație care gândește și poate mai multe opriri. Dar, după cum putem vedea din această boală, dacă nu este tratată, poate veni consecințe foarte grave. Prin urmare, trebuie să găsim timp pentru a merge la clinica, precum și supuse unor controale regulate. Dragi femei, ai grija de tine, ai grija de corpul tau si sa ramana sanatos.

Ați găsit apk pentru Android? Puteți găsi noi jocuri și aplicații Android gratuite.