chirurgie sarcină ectopică și tratament

Sarcina ectopică - este o patologie care se caracterizează prin implantarea unui ovul fertilizat in trompelor uterine, și nu așa cum ar trebui să fie - în uter. Se întâmplă și dezvoltarea embrionului. Această patologie este observată la 3% din femeile gravide. La risc sunt femei cu boli cronice pelvine de diferite etiologii și diferite tipuri de inflamație și tulburări ale sistemului endocrin.Sarcina ectopică: Cauze

Care sunt factorii care contribuie la apariția unei sarcini extrauterine? Se dysmotility trompelor și obstrucție. Atunci când astfel de neregularități fecundat ou este în imposibilitatea de a atinge obiectivul final - a cavității uterine - și începe implantat (fix) la peretele trompei uterine.

sarcina tubară are o altă localizare: de col uterin, cancerul ovarian si peritoneală. Cauza sarcinii ovarian si abdominale este, de asemenea, o încălcare a motilității trompelor uterine sau obstrucția acestora. Dar cauza sarcinii de col uterin, au tendința de a obține ales în spirala a uterului. În principiu, acesta este principiul utilizării unui sterilet. Dar, la un moment dat, pentru un motiv oarecare, viitorul embrionul este întârziat la nivelul colului uterin, care este atașat și începe dezvoltarea sa. Deci, începe o sarcina extrauterina. Operațiunea este inevitabilă, din păcate, ...

Care sunt simptomele unei sarcini extrauterine?

chirurgie sarcină ectopică și tratament

Sarcina în tuburi uterine este cea mai frecventă formă de patologie a sarcinii, in care embrionul este fixat în trompa uterină, dar nu și în uter. Dar, indiferent ce formă de sarcină ectopică a avut loc, aceasta va fi în continuare afișată în toate semnele de sarcină, o caracteristică normală a fertilă:

toxemiei de severitate diferite;

durere la nivelul sânilor, creșterea acestora;

slab exprimat dureri la nivelul abdomenului.

Aceste simptome atunci cand o sarcina extrauterina de multe ori se alătură în mod frecvent apar dureri severe la nivelul abdomenului, precum și descărcarea de gestiune neobișnuită, care nu sunt similare lunar.chirurgie sarcină ectopică și tratament

Din păcate, nu se dezvolta in uter, embrionul în conducta nu are nici o sansa la viata ca trompa uterina nu se poate întinde și să crească, în conformitate cu creșterea copilului, și, prin urmare, nu va fi capabil să-l înlocuiască pe uter.

Pericolele unei sarcini extrauterine?

Funcționare - este singura modalitate de a salva femeia și de a menține, cel puțin parțial, starea de sanatate. Consecințele sarcinii ectopice este împărțită în momentul apariției lor: mai devreme și târziu.

complicații precoce caracterizate prin ruperea trompei uterine, care provoaca durere sangerari severe sau soc hemoragic din cauza pierderii de sânge. În unele cazuri, există un avort spontan tubare. Aceasta este, ovulul fertilizat este decojit și afară, în cavitatea abdominală sau a uterului. Acest proces este întotdeauna însoțit de hemoragie severă și durere intensă. Consecințele acestui avort spontan tubare poate fi moartea unei femei. Ea poate deveni hemoragie internă deosebit de severă în abdomen, deoarece este foarte dificil de detectat și riscul de a pierde o cantitate mare de sânge este foarte mare. Ca urmare, o pierdere mare de sânge, o femeie moare.

Dacă a existat sângerare externă, ca de asemenea, caracteristică unei sarcini extrauterine, chirurgia este singura modalitate de a opri și de a salva viața și sănătatea femeilor.

Complicații tardive apar după un timp. Sarcina ectopică a migrat, care tratamentul este efectuat numai într-un spital, în cele ce urmează de multe ori duce la dificultăți în a concepe (și, uneori, la infertilitate), deoarece îndepărtarea tubului se efectuează în timpul intervenției chirurgicale. Șoc hemoragie, femeie miocardică afectează, de asemenea grav pe viitor planuri de a avea un copil, și probabilitatea de reapariție a sarcinii ectopice este destul de mare - de până la 15%.

Sarcina ectopică: chirurgie și tratament

chirurgie sarcină ectopică și tratament

Tratamentul unei sarcini extrauterine se face întotdeauna cu o intervenție chirurgicală. În cazul în care simptomele rupturii țevii și sângerarea internă nu sunt disponibile, laparoscopie se realizează, prin care nu este necesar să se taie peretele abdominal. În acest caz, tubul de tesatura sunt întotdeauna încercarea de a salva. Dacă există o suspiciune de hemoragie internă, operație abdominală efectuată apoi, în timpul căreia trompa uterina este îndepărtat.

chirurgie sarcină ectopică și tratament

chirurgie sarcină ectopică și tratament