chiparos Cultivarea la domiciliu

chiparos Cultivarea la domiciliu

Cypress (Cupressus) - o foarte frumoasă familie chiparos Evergreen conifer. La majoritatea speciilor forma piramidala a coroanei. frunze solzoase, ramuri imbrica de acoperire.Unele specii de chiparos, de exemplu, Cupressus macrocarpa cu tulpina erecta, chiparos grațios, peren chiparos, chiparos thready, pot fi cultivate în interior. De asemenea, plângând foarte frumos forma Kashmir chiparos și plângând. Aproape toate chiparoși pot fi cultivate ca Bonsai. În aer liber Cypress în climatul nostru rece nu hibernează.

chiparos Cultivarea la domiciliu

chiparos Cultivarea la domiciliu

Cel mai adesea în floare magazine vând plante tinere Cupressus macrocarpa. Cupressus macrocarpa (Cupressus macrocarpa) conifer vesnic verde in natura pana la 25 m inaltime. La plantele tinere coroana columnare. Cu vârsta de chiparos ramură krupnoplodnogo îndoiți, provocând Crohn devine de raspandire.

chiparos Cultivarea la domiciliu

Într-o cultură derivată o forma primara, care este dat cea mai mare prioritate în cultivarea de interior. Cupressus macrocarpa pot fi folosite pentru a creste vertical erect sau un stil bonsai greșit în poziție verticală. În soiuri de fructe mari de ace chiparos colorat mai ușoare, de culoare galben-verde sau auriu. Ace Cypress miros de lamaie.

chiparos Cultivarea la domiciliu

chiparos Cultivarea la domiciliu

Îngrijirea la domiciliu Cypress

Principala dificultate, dacă aș putea numi că, în grija chiparos este întreținerea de iarnă. Toate coniferele, chiparos și nu o excepție, nu tolera temperaturi prea ridicate și aerul excesiv de uscat. Este cel mai bine în timpul iernii se simt într-o cameră rece, în cazul în care o mulțime de lumină și aer. Dar cred că nu toate casele sunt condiții ideale, și încă mai știu că chiparos - una dintre cele mai nepretențios de plante conifere și de interior. O să-ți spun despre regulile de îngrijire corespunzătoare, și în același timp va împărtăși observațiile sale de kiparisikom.

Iluminare și temperatură conținut

Dacă chiparos de iarnă lipsită de lumină, coroana ei începe să ia o formă neregulată: cu ramuri laterale iluminate dezvolta mai avansate și nu sunt îndreptate în sus, și sursa de lumină.

Pentru a evita acest lucru, aveți nevoie la fiecare 2 săptămâni pentru a transforma o oală de chiparos cu 90 °.

În lumină scăzută și ridicată în timpul iernii temperatura aerului la chiparos creștere lung, subțire ramuri și palid. Sau în lumină slabă poate pierde ace de colorat în cazul în grad cu ace de aur, se transformă atunci când lumina verde insuficientă.

Pentru a evita acest lucru, trebuie fie să reducă temperatura conținutului, sau pentru a asigura o iluminare suplimentară.

chiparos de vară poate fi scos în aer curat: pe balcon, terasă sau plantate în teren deschis în grădină.

chiparos Cultivarea la domiciliu

Udarea și umiditate

chiparos de vară udă abundent. puțin o dată la o zi, coroana lui este utilă pentru a pulveriza apa la temperatura camerei. În toamna udare scade ușor, dar camera de lut trebuie încă să fie mereu umed, ea peresushka inacceptabil. Lipsa permanentă de umiditate poate duce la moartea chiparos.

Foarte urmăriți cu atenție pentru udarea chiparos atunci când funcționează de încălzire. Dacă dintr-o dată sa întâmplat ca terenul este în oală secat puternic, oală chiparos trebuie să fie cufundat într-un recipient cu apă și se păstrează atât timp cât nu vin bule de aer. După aceea, lăsați apa să se scurgă afară, și a pus în aplicare chiparos.

Apropo, în cazul în care camera este cald, apoi o ușoară chiparos de preaplin se referă mai bine decât uscarea comă de lut. Dar nu pot abuza de tentele poate începe mucegai.Cypress udat cu apă la temperatura camerei. Apa de la robinet este de dorit să se apăra sau pe ramuri par floare albicios de var, sau utilizarea unor preparate speciale pentru îngrijirea plantelor, de exemplu, FitoKislinkoy: formulare atunci când este adăugată apă pentru pulverizare îndepărtează petele de var pe frunze de plante de interior.

Pentru a menține un bun motiv pentru umiditate chiparos în oala poate fi realizată prin pulverizarea cu apă de suprafață între udari, face această procedură în legătură cu pulverizarea coroanei.

Pentru a îmbunătăți oala de umiditate chiparos poate fi plasat într-o tavă de lut expandat. În tigaie se toarnă apă atât de mult la partea de jos a vasului nu atinge suprafața apei în tigaie. În cazul în care acest lucru nu este posibil, atunci putem doar aproape de Cypress pune un recipient mic de apă (borcan, mic recipient de plastic). Apa, în orice caz, se va evapora crește umiditatea.

Transplant Cypress poartă bine, chiar de două ori pe an: la începutul verii acesta poate fi plantate în teren deschis, în grădină, în sfârșitul verii - începutul anului cad din nou într-un vas sau recipient. Principalul lucru este de a avea timp să replanteze chiparos înapoi la nopți reci, atunci când temperatura aerului exterior, iar camera nu este cu mult diferit, în timp ce chiparos nu a fost bolnav când mutați înapoi în cameră.

chiparos transplantată în următoarele cazuri:

atunci când lut rădăcinile cameră, astfel încât încolăcit sa format din rădăcinile unui pâslă continuu; în cazul în care rădăcinile rupt prin gaura de scurgere în partea inferioară a vasului; Crohn, dacă prea mult și poate cădea în oală;

dacă pământul în oală și chiparos treptat degradare acidă (în acest caz, transplantul poate fi o neprogramate). Cel mai probabil, potul a fost prea mare.

Transplantul poate fi:

- complet atunci când rădăcinile pentru a elimina complet toate solul vechi, o astfel de transplant este practicat în cultivarea bonsai;

- incompletă atunci când o parte a terenului vechi rămâne pe rădăcini;

- manipulare, atunci când un vas mai mic, fără a rupe comă de lut complet transferat într-o mare, pe marginile vasului adăugat doar proaspăt măcinat;

- dacă aveți un chiparos mare, doar înlocuiți stratul superior poate fi produs (3-4 cm) de teren într-un vas cu sol proaspăt;

- uneori în locul transplantului putem restricționa îngrășământ.

amestec pământ

Pentru chiparos necesar substanțe nutritive și un amestec pământ permeabil. Este posibil să se utilizeze un amestec de sol de gazon, frunze și sol moale, cu adaos de nisip grosier (2: 1: 1: 1) și foaia sau SOD de pământ și nisip (4: 2: 1). Pentru Cypress, de asemenea, potrivite pentru amestec bonsai pământ. Prin amestec de sol în amestec util din îngrășământ făină de oase. Dar, în amestec de sol obișnuit pentru plante de apartament chiparos crește în mod normal, cel puțin, orice abatere în creștere nu am observat.

În partea de jos a containerului sau pot pune un drenaj bun al vechilor cioburi de lut de cărămizi roșii sparte sau argilă expandată. Pentru o stabilitate (dacă este deja o mare Kroon chiparos), în partea de jos a containerului trebuie să adăugați nisip și un strat cu drenaj poate fi de până la ¼ din înălțimea recipientului.

Când transplantare chiparosul nu poate îngropa, deci trebuie să vă asigurați că gulerul rădăcină a fost un chiparos la același nivel.

În primăvara și vara timpurie chiparos foarte receptiv la aplicarea îngrășămintelor organice, cum ar fi mullein soluție sau excremente de pasare - orice adecvat (porumbel, o rândunică) excremente, literalmente prindeți 1 litru de apă. Soluția este o bună agitare, chiparos se lasa sa stea, ele pot fi udate o dată la fiecare două săptămâni.

Dacă aveți un copac chiparos mare, transplantate în fiecare an, atunci este recomandabil să se facă îngrășământ la momentul transplantului, pentru aceasta se amestecă bine cu amestecul de sol pentru a distribui uniform substantele nutritive din sol.

Hrănirea a fost reluată nu mai devreme de 1-1,5 luni după transplant.

Cypress tolerează forfecare, care se realizează în primăvară, la începutul creșterii active a lăstari. Tunsoare, puteți specifica forma dorită a coroanei de chiparos.

chiparos Cultivarea la domiciliu
chiparos Cultivarea la domiciliu
chiparos Cultivarea la domiciliu

Acestea sunt minunile pot fi făcute din chiparos:

chiparos Cultivarea la domiciliu

chiparos Cultivarea la domiciliu

Dar dacă doar chiparos prischipnut punctul de top de creștere, deși este pentru un timp și să păstreze o creștere chiparos, este încă ceva timp cel mai puternic trage din partea superioară devine chiparos centrală și continuă să crească. Dacă chiparos devine camera foarte mare pentru conținut, este posibil să se taie partea de sus și rădăcina.

chiparos Cultivarea la domiciliu

reproducere

Cypress este propagat prin semințe și butași.

Semințele sunt semănate în chiparos primăvara devreme într-un amestec umed de nisip + turbă la o adâncime de 1-2 cm. Culturi de semințe Apoi, din nou moderat umeziți cu un atomizor, ținut sub sticlă în loc luminos și cald. După aproximativ 3-4 săptămâni, semintele au germinat. O lună mai târziu, răsaduri chiparos pot sta în ghivece mici separate.

chiparos Cultivarea la domiciliu

chiparos Cultivarea la domiciliu

Boli și dăunători

Cypress insecte scara poate fi deteriorat. mealybugs. Într-un chiparos cameră rău acarianul păianjen uscat și cald, dar menținând în același timp o umiditate ridicată, și nu se teme de racoare.

Din excesivă chiparos umiditate suferință mucegaiului.

Orice dificultăți cu, n-am văzut un chiparos. In vara am plantat în teren deschis, în timp ce mici în toamnă timpurie voi aduce înapoi. Iarna brad se află pe fereastra de vest. L-am opri de diferite părți la stropitul lumină în fiecare zi. În timpul iernii casa, desigur, de căldură, dar Cypress nu își exprimă nemulțumirea - chiar și în timpul iernii în creștere. Cred că va începe să te tunzi)) în acest an

Imagini Sursa: Flickr.com Phil Pullen, BonsaiJerez, Rosita Choque, Eric Schrader, Zoran Radosavljevic, Russell Cumming, Plantas Brazal, stevieiriswattii. Ümit AYGÜN, Mike W, jacinta lluch Valero