Cheratită simptomele și tratamentul ochiului și căile de atac populare tradiționale

Keratita - un grup de boli care se manifestă prin inflamația corneei transparente a ochiului (cornee). În structura generală pentru patologii oftalmologice împărtășesc tulburări legate de aceste conturi de clasă pentru aproximativ 5% din cazuri clinice. Pacienții care au fost diagnosticați cu cheratită, simptome și tratament poate varia considerabil. Ele depind de forma în care are loc procesul patologic. Cu toate acestea, în toate cazurile de inflamație a corneei necesită terapie în timp util, folosind medicamente farmaceutice și mijloace de medicina alternativa.Cauzele cheratită

Cheratită simptomele și tratamentul ochiului și căile de atac populare tradiționale
Cele mai frecvente cauze de inflamație a corneei sunt infecții virale. În 70% din cazuri clinice de pacienți cu cheratită herpetică se dezvoltă, provocate de herpes simplex sau herpes zoster. Boala poate apărea în fundal de rujeola contractante, varicelă sau adenovirus.

În alte cazuri, cauzele cheratită sunt:

 • infectie microflorei bacteriene nespecifice - streptococi, Klebsiella, Staphylococcus;
 • infecții fungice - Fusarium, Candida;
 • Infectarea microflora bacteriană specifică - patogenii salmonella, chlamydia, tuberculoza;
 • infestări parazitare;
 • aplicarea anumitor preparate medicale;
 • este alergic la polen sau alimente;
 • cașexie;
 • lipsa de vitamine;
 • artrita reumatoida;
 • boli vasculare;
 • Expunerea excesivă la UV;
 • boala inflamatorie oculară - blefarită, conjunctivită;
 • depozitarea necorespunzătoare, transport și dezinfectarea lentilelor de contact;
 • diabet și alte perturbări metabolice;
 • scăderea imunității.

De multe ori inflamație a corneei are loc pe un fond de prejudiciu chimice, mecanice sau termice la ochi.

simptome de cheratită

Bacteriene, keratite herpetice și alte forme de inflamație a corneei au un tablou clinic similar. Simptomele comune ale acestor patologii sunt:

 • Tăierea durerii în ochiul afectat;
 • sensibilitate crescută la lumină strălucitoare;
 • lacrimation anormale;
 • spasme ale capacelor;
 • o senzație permanentă corp străin în ochi;
 • scăderea acuității vizuale.

Din cauza aceasta se infiltreze și acumularea în zona afectată, corneea își pierde transparența și strălucire, tulbure ei, își schimbă forma. Cu trecerea timpului sunt formate pe expresia suprafață de eroziune și ulcere, toate ochiului implicate în procesele inflamatorii, a pierdut funcției organului afectat.

tratamentul cheratită

Atunci când simptomele cheratită și tratamentul poate varia foarte mult în funcție de cauza procesului patologic și tipul agenților săi. Cu toate acestea, cele mai multe intervenții terapeutice sunt efectuate în clinici specializate, sub supravegherea oftalmologi și profesioniști aliate.

Herpetică cheratita și alte forme de boli virale sunt tratate folosind următoarele metode:

 • picurare în ochi și interferon soluții de aciclovir;
 • de stabilire ochi unguente antivirale - Bonaftonovoy, Tebrofenovoy și altele;
 • medicamente imunomodulatoare primire interne - levamisol.


inflamație bacteriană a pacienților cornee prescris un curs de antibiotice. Antibacteriene insuflat în ochi, luate pe cale orala, utilizate ca soluții pentru injecții și inhalații.

Tuberculoasă, terapia specifică conduita cheratită sifilitica sau gonorrheal sub supravegherea unui TBC sau venereologist. In leziuni ale corneei inflamatorii care au dezvoltat pe fondul reacțiilor alergice, pacienții prescrise injectare sau instilație (instilație) antihistaminice.

Morbiditatea cheratita este o indicație pentru procedurile microchirurgicale, îndepărtarea porțiunii opace a corneei, cauterizare cu laser și răzuite straturile superioare.În cele mai severe cazuri clinice efectuate enucleerea globului ocular - extracție din cavitatea orbitei.

Tratamentul Oamenii de cheratită

Tratamentul produselor farmaceutice keratita pot fi combinate cu utilizarea de preparate prin rețete neconvenționale. Această abordare ajută la reducerea timpului de tratament și pentru a preveni recidiva.

 1. cheratită Lansat pot fi tratate cu ajutorul uleiului de cătină. În timpul primei săptămâni de fiecare oră trebuie să fie insuflat în ochiul afectat 2 picături de droguri. Din ziua a 8, frecvența tratamentelor poate fi redusă la o dată la fiecare 3 oră.
 2. Cu supurație puternic în cornee bolnave se poate folosi un amestec de suc de rostopască și extracte apoase de propolis (1: 3). În fiecare zi, înainte de a merge la culcare aveți nevoie pentru a obține fonduri pentru a îngropa ambii ochi.
 3. Pentru a combate procesul inflamator se poate aplica o picătură de suc și mumie de agave. Rip 6 frunze mari de aloe, le ține în frigider timp de 1,5 săptămâni, se macină într-o mașină de tocat carne. Mush depăși printr-un tifon curat și se dizolvă în 2 g mumiei lichid precipitat. Într-un amestec de 1 picătură timp de o lună insuflat zilnic în boala ochiului afectat.
 4. Pune pe masa o felie de pâine de secară proaspăt coaptă, să-l acopere cu un pahar inversat. Pentru a colecta condens care apare pe pereții vasului și de a folosi ca un picături anti-inflamatorii ale ochiului.
  Cheratită simptomele și tratamentul ochiului și căile de atac populare tradiționale
 5. Pentru a elimina simptomele neplăcute ale keratita pot folosi infuzia de frunze uscate de patlagina. Half-umple un borcan quart 1/10 materii prime de origine vegetală, iar pe 9/10 - apă clocotită. Wrap capacitate cu un amestec de țesut dens, infuzare 3 ore. Filtrul rezultat înseamnă și să fie utilizat pentru spălarea ochilor pacientului.
 6. Herpetică keratita este vindecat cu ajutorul unui extract apos de propolis. Pentru a obține efectul terapeutic este necesar până la 10 ori pe zi, pentru a săpa în boala afectate de ochi de extract picătură.
 7. Când este necesară opacitate a corneei pentru a spăla ochii cu infuzie de păduchilor de apă zilnic. Pentru prepararea ei trebuie să umple mare litru pumn iarbă de apă, se pune la cale 6 ore, iar lichidul rezultat se filtrează cu atenție.
 8. Pentru a evita iritațiile și ameliorarea durerii în ochi, puteți folosi lotiuni de lut. În șervețele sterile se aplică un pic argile albastru, roșu sau alb, diluat cu apă, și le suprapunem pe ochi, frunte si cefei de 1,5 ore. Procedura se repetă de 1-2 ori pe zi.
 9. mijloace eficiente de cheratită sunt contrastante loțiuni. Umeziti un tampon de bumbac în apă rece ca gheața și se aplică pe ochiul afectat timp de 1 minut. Ca urmare a acestei impregnare lotiune cu apă clocotită și ud-l în ochi timp de cel puțin 2 minute. Se repetă procedura de 10 ori.
 10. Arestați-inflamatie in corneei ochiului este posibila prin comprese preparate pe baza de suc de aloe. tifon steril ar trebui să se înmoaie suc proaspăt și se aplică pe ochii închiși timp de 15-20 de minute. Procedeul se desfășoară în mod avantajos în fiecare zi.
  Cheratită simptomele și tratamentul ochiului și căile de atac populare tradiționale
 11. Răspunzând la o întrebare cu privire la modul de a trata cheratită, să nu mai vorbim de un astfel de agent eficient anti-inflamator, analgezic și de vindecare, ca infuzia de Tsvetkov Vasilka. Pentru a face aceasta, trebuie să adormi într-un pahar de 1 lingura. l. inflorescențe de plante și se umple până la refuz cu apă clocotită. Amestecul insista 3 ore, tulpina și utilizată pentru prepararea lotiuni.
 12. Pentru îndepărtarea inflamației și a ameliora durerea in ochi cu cheratită pot folosi euphrasy infuzie apoasă. Materiale vegetale (3-4 v. L.) Se toarnă în apă (2,5 cani), Brew 4 h la fierbere. Filtru de infuzie Gata și utilizate pentru spălarea, îngroparea pacienți ochii, pregătirea loțiuni.
 13. Eficiente în stimularea sistemului imunitar local și accelerarea proceselor de regenerare în țesuturile ochiului afectat este bogat flori de bulion de trifoi. Pentru prepararea ei ½ cana de materii prime vegetale trebuie să fiarbă 15-17 minute într-un pahar cu apă, se filtrează prin tifon și se răcește. Infuzia rezultată utilizată pentru prepararea lotiuni ori pe zi.
 14. Pentru a spori imunitatea locală în keratita recomandabil să fie luate oral 1 oră pe zi. L. lichior de ghimbir. Pentru prepararea ei ras rădăcină de ghimbir (4 linguri. L.) Urmeaza toarna vodca (1/2 sticle de jumătate de litru) și infuzat 16 zile.
 15. Când durere severă și de arsură în zona de inflamație a corneei trebuie să fie făcut pachete rece de cartofi, mere dulci și castraveți. Componentele de mai sus sunt luate în cantități egale, ar trebui să se macină pe o răzătoare, învelite în tifon steril și aplicat la ochi timp de 25 minute. Tratamentul cheratită al algoritmului descris pentru a efectua pe o bază de zi cu zi.
  Cheratită simptomele și tratamentul ochiului și căile de atac populare tradiționale
 16. Formele avansate de cheratită la adulți pot fi vindecate cu ajutorul Clematis tinctura. Pentru prepararea ei trebuie să umple 1/5 din sticla de jumatate de litru de culoare închisă a plantelor iarbă, și 4/5 - vodca. Amestecul infuza de 25 de zile și a luat cu apă de 45 de picături pe zi, împărțind rata zilnică de 3 doze. Această tehnică nu este permisă utilizarea în tratamentul inflamației corneei la copii.
 17. Un dezinfectant eficient, imunomodulatoare și cheratita antiinflamator dintr-o infuzie apoasă de Calendula. Flori plante (8 v. L.) Trebuie sa fie umplut cu apă clocotită (3 cani), infuzat 6 ore. Agentul de clătire rezultat bolnav ochi de 4 ori pe zi.

In tratamentul keratitei trebuie amintit faptul că toate căile de atac și farmaceutice populare au o gamă întreagă de contraindicații. De aceea, înainte de a utiliza orice tehnici pentru a obține permisiunea de la oftalmolog, farmacist sau un specialist cu experiență în domeniul medicinii alternative.