Cheratita simptome oculare si tratament

Procesul inflamator în curs de dezvoltare în cornee, și este însoțită de formarea de ceață și o scădere a acuității vizuale, numit cheratită. Boala afectează nu numai oamenii, ci și animale. Distribuția cheratită între oameni destul de largi, și complicațiile sale apar în 5-48.9% din cazuri. Prin urmare, toți cei care pasă de sănătatea ochilor lor, este important să fie în măsură să recunoască boala în timp și cunosc motivele care determină apariția. Deci, să ne uităm la nu numai clasificarea, simptomele si tratamentul bolii.Cheratita simptome oculare si tratament

Astfel, etiologia cheratita poate servi o varietate de factori care stau la baza clasificării bolii. Pentru ușurința de diferențiere, acestea sunt împărțite în interne și externe. Formele exogeni de cheratită cauzate de următorii factori

 • agenți bacterieni. Cel mai adesea duce la inflamarea florei coccal (stafilococi, streptococi, pneumococ);
 • viruși. Agenții cauzatori ai herpes simplex, herpes zoster, parainfluenza, infecție adenovirus, varicelă, rujeolă;
 • ciuperci. Keratita poate provoca Candida, Fusarium, Aspergillus și ciuperci de mucegai - agenți patogeni cheratita seboreice;
 • protozoare - Acanthamoeba, Toxoplasma, Leishmania.

Cauza cheratita sunt endogene astfel de probleme:

 • boli infecțioase cronice (tuberculoza, sifilis);
 • procese autoimune (artrita reumatoida, poliarterita nodoasă);
 • afecțiuni alergice (guturai vernal, alergie de droguri);
 • tulburări metabolice (rozaceea, psoriazis, diabet);
 • boli neurologice (inflamația nervului trigemen).

Cu toate acestea, în cazuri rare, medicii nu pot găsi cauza bolii, atunci este o cheratită de etiologie necunoscută. În plus, există o serie de factori favorizanți care influențează riscul de boli este crescut de mai multe ori.

În primul rând, există prejudiciu de orice origine - termice, mecanice sau de radiații, purtarea lentilelor de contact, conjunctivita cronica, blefarita, dacriocistita, sindromul de ochi uscat, glaucom, boli degenerative ale corneei, complicații după corectarea vederii cu laser LASIK.

Ce se întâmplă în cornee în timpul cheratită

Procesul inflamator duce la formarea unui epiteliului cornean nidus patologice - infiltratul constând din limfocite, celule plasmatice și leucocite. În funcție de localizarea inflamației, distinge cheratită superficiale și profunde. Aceasta este clasificarea de bază, care distinge cheratită.

Când localizare se infiltreze în straturile profunde ale stromei corneei, boala poate fi complicată prin formarea de ulcere, abcese sau răspândirea inflamație la corpul irisului și ciliari, în timp ce suprafața se poate dizolva infiltrate independent. procesele de reducere sunt caracterizate prin creșterea vaselor în țesutul corneei.

Simptomele de cheratită la om

Indiferent de forma de cheratită, au boala are o serie de simptome care pot fi văzute în fotografie:

 • Sindromul corneene. Aceasta este însoțită de lăcrimare, sensibilitate crescută la lumină și ochi dureroase prin eliminarea decalajului;
 • durere. Pacienții se plâng, de asemenea, de un sentiment de prezența unui corp străin în ochi;
 • deteriorarea acuității vizuale. Mai aproape de centrul globului ocular va fi infiltrare, viziunea mai deranjat. Inflamația la o perturbare a transparenței corneei, din cauza care suprafața devine plictisitoare și aspră;
 • roșeață a ochiului. Cauzate de extinderea și congestia perikornealnaya navelor.

Fiecare dintre formele de cheratită are propriile sale caracteristici, a căror manifestare depinde de starea generală a pacientului, vârsta lui și de natura agentului cauzal.

bacterial și semnele lor

cheratită bacteriană este o problemă semnificativă în oftalmologie, datorită faptului că este cauza dezactivarea temporară a pacientului și poate duce la orbire. Boala se dezvoltă sub influența florei microbiene și apare în două forme: superficial ulcer corneean bacterian și crawling.

tip bacterian Superficial procesului patologic este o consecință a infecției cu leziuni ale corneei minore, conjunctivita și alte infecții ale globului ocular. De asemenea, semnele comune ale cheratita care încep acut, atunci când este privit detectat scaun alb sau gălbui și mucopurulentă gri infiltratul, conjunctivită cauzată de administrarea concomitentă.

Studio de oaspeți - spital oftalmolog "Ichilov" Iri

Cheratita simptome oculare si tratament

Forma suprafeței unei inflamații bacteriene progresează rapid, iar după prăbușirea infiltratului format târâtor ulcer (keratită supurative). Defect de cheratită ulcerativă corneei are două margini, una dintre care progresează în întreaga zonă nouă a suprafeței corneei, iar a doua vindecã.

In partea de jos a ulcerului sunt masa necrotic, și detectate în jurul corneei edematos și plictisitoare. Aceste procese conduc la o reducere semnificativă a acuității vizuale și pot fi agravate desmetotsele (hernia membranei Descemet) și iridociclita.Dacă inflamația a corpului iris și ciliar, tabloul clinic completează hipopion (colecție de puroi în camera anterioară a ochiului), adeziuni între marginea cristalinului și irisului. Dacă timpul nu începe tratamentul cheratită supurative, aceasta poate duce la perforarea corneei, care este motivul pentru care infecția pătrunde în interiorul globului ocular și ar duce la moartea sa.

cheratită virale si simptomele lor

Cea mai comuna forma a bolii este inflamația cauzată de o infecție cu herpes. Boala are trei forme principale: un copac, metagerpeticheskuyu și discoid. Tabloul clinic este marcat sindromul corneene și o reducere semnificativă a sensibilității corneei. Schiță keratită lovește un strat de suprafață, urmată de formarea de vezicule, care sunt convertite la eroziune, și are forma unei ramuri de copac. Infiltrații caracter punct mic.

Metagerpetichesky de tip disc inflamație și afectează straturile profunde ale corneei. Când discoid cheratită infiltrare este în formă de disc și gri. Metagerpeticheskaya forma proces patologic este însoțită de formarea de multiple eroziuni și ulcerații. Pentru keratită herpetică caracterizat printr-un curs prelungit cu recurențe periodice a slăbirii de apărare al organismului.

cheratită adenovirală cauzate de adenovirusuri, diferit sezon (sezonul rece), înfrângerea de ambii ochi și conjunctivita de însoțire. Un astfel de proces patologic contagioase la alții și poate cauza focar local al bolii, iar transmiterea agentului patogen este suportat de aer și în articole de uz casnic. Boala apare de la câteva săptămâni la câteva luni, și nu predispuse la complicații.

forma non-infectioase cheratita si simptomele lor

dezvoltare keratită neuroparalitică apare ca urmare a disfunctiei primului aspect al nervului trigemen, care poate avea loc după trecerea sau boli neurologice transferate. Din cauza inervare afectarea corneei, cheratita simptome caracteristice (durere, lăcrimare, blefarospasm) va fi absent.

Prin urmare formă neuroparalitical de patologie este detectată întâmplător. Acesta este determinat de prezența modificărilor în centrul corneei, edem și umflarea stratului de suprafață, prezența zonelor de defecte erozive. inflamație Mai târziu, se alătură florei microbiene care formează un infiltrate galben și cheratită purulentă.

cheratită traumatică a ochiului este o consecinta a impactului traumatic al corpurilor străine pe cornee, radiațiile ultraviolete, căldură sau substanțe chimice. Însoțită de formarea de eroziuni, durere severă și lacrimation. La locul de prejudiciu sau din jurul acesteia va apărea infiltrare gălbuie. În unele cazuri, procesul inflamator incepe dupa 2-4 zile de la deteriorarea corneei în timpul tratamentului, care este cauzată de adăugarea florei bacteriene secundare. Aceasta boala este numita keratita post-traumatic.

Cum cheratită infecțioasă endogene

keratite infecțioase apar pe fondul unor boli cum ar fi sifilis, tuberculoza, bruceloza, malaria și altele. Procesul patologic începe după pătrunderea agenților patogeni în cornee prin vasele sanguine și limfatice. Parenchimatoase cheratită este o consecință a sifilis congenital, astfel încât în ​​timpul inspecției deformarea demn de remarcat a craniului, falduri de piele, artrita a genunchiului. Boala se caracterizează printr-un prelungit curs, recurenta, si jumatate din cazurile complicate de iridociclita.

Ca urmare a infecției cu bacilul organism tubercul dezvolta cheratita phlyctenular. Boala apare mai ales la copii și se caracterizează printr-un sindrom de cornee pronunțată și prezența noduli în straturile profunde sau superficiale ale corneei. Start cheratită tuberculoasă ascuțite, lungi și predispuse la recidive. Pentru diagnosticul diferențial folosind testul Mantoux.

Cum de a trata cheratită la om

Modelul care va fi tratat cheratita ochiul uman depinde de natura agentului patogen, localizarea focarului inflamator, vârsta pacientului și severitatea bolii. Tratamentul local se realizează prin mijloace sub forma de picaturi, unguente pentru ochi, injecții subconjunctivale.

Efecte sistemice asupra organismului, prin intermediul au tablete și diferite tipuri de preparate injectabile. Tratamentul purulente și formele profunde ale bolii necesita spitalizare. Înainte de inițierea tratamentului luați tampon sau răzuire cu formarea patologică a corneei pentru a determina tipul de agent patogen.

preparatele care sunt utilizate în tratamentul keratitei:

 • agenți antibacterieni. Prescris pentru tipul de inflamație purulentă. Când cheratită folosit picături "Cloramfenicol", "Tobrex", "Floksal", "Tsipromed". forma severa a bolii pot necesita administrarea de antibiotice sub conjunctiva sau în mușchi;
 • medicamente antivirale: soluție iduksoridina "Zovirax", "Zirgan" Interferon florenal. Folosit în inflamație herpetice și adenovirală;
 • anestezice locale „Diftal“. Ajuta la eliminarea sindromului de ochi corneei asigura analgezia;
 • midriatiki (atropina, Tsiklomed, Tropikamid). Sunt medicamente care sporesc elev. Acestea sunt necesare de Iridociclita concomitente pentru prevenirea aderențelor între elev și iris;
 • kortikosteriodnye de droguri (dexametazona, hidrocortizonul) sunt utilizate pentru a reduce inflamația și edem;
 • agenți de vindecare (Korneregel, Aktovegin). Acesta promovează procesele de regenerare după leziuni și eroziuni;

De asemenea, pentru tratamentul unui om este utilizat ca un mijloc specific și tehnici chirurgicale (coagulare cu laser, krioapplikatsiya). Pe forumuri, puteți întâlni o mulțime de diferite povești despre utilizarea terapiilor neconvenționale. Deci, în inflamație virală de usturoi utilizate pentru anestezie - ulei de cătină, pentru a îmbunătăți procesele reparative - lotiune cu miere si Kalanchoe. Dacă sunteți pe metodele tradiționale de tratament cheratită, discutați cu medicul dumneavoastră pentru a evita complicațiile.

Simptomele și tratamentul pentru ochi cheratita la animale

De asemenea, animalele noastre suferă de inflamație a corneei, care sunt principalele cauze ale microbi, traume, avitaminoze, imunitate redusă, depunerea de pigment melanină cu cheratita și predispoziție genetică. Cei cu risc pentru această boală includ Pug, pechinez, franceză Bulldog, Collie și pisici britanice și rase persane. Primele semne ale bolii - este lăcrimare, fotofobie, prezența Haze asupra descărcării corneei și a ochilor. Procesul patologic poate fi localizat în straturile superficiale și profunde ale corneei. Dacă timpul nu arată medicul veterinar animalului, vă puteți confrunta cu complicații, cum ar fi ulcerul cornean, o îngroșare a secolului al treilea, irite.

Tratamentul bolii ar trebui să efectueze un medic veterinar, cu toate acestea, activitățile principale pe care le puteți efectua la domiciliu:

 • clătiți ochii soluție slabă pentru animale de companie de acid boric;
 • antibacterian picături picurare „Sulfatsil“ sau „Cloramfenicol“;
 • în sacul conjunctival, aplicați antibiotic unguent pentru ochi „tetraciclină“.

În viitor, un oftalmolog veterinar va face un plan de tratament care include novocaină sau hidrocortizon într-o injecție subconjunctivale, medicamente resorbabile și vitamine.

Ce se poate face pentru prevenirea

Cum de a evita infecția? Pentru a preveni apariția bolilor și menținerea stării de sănătate a organismului, să încerce să adere la astfel de recomandări

 • evita accidentele. Pentru a face acest lucru, urmați regulile de siguranță la locul de muncă și la domiciliu;
 • timp pentru a schimba lentilele de contact;
 • efectueze tratamentul bolilor inflamatorii ale ochilor și a infecțiilor virale;
 • A se evita contactul cu forme contagioase bolnave ale bolii;

De asemenea, nu uitați că accesul la un medic la primul semn al bolii reduce semnificativ riscul de complicații. Acestea sunt principiile de bază ale prevenirii cheratită.