Cetoza, tratament, dieta, simptome (semne), cauze

Cetoza - procesul de divizare a corpului de grăsime pentru a obține energie. Acest mecanism este declanșat, în cazul în care vine un deficit de putere, pentru a fi exact - carbohidrati. Cetoza este necesară pentru a permite conservarea maximă a masei musculare.Acest proces nu este în mod inerent periculos. Efectele negative asupra organismului corpi cetonici care se acumulează ca rezultat al ruperii de grăsime. Mare pericol implică compus acetonă.

Cu o acumulare mare de a dezvolta cetoacidoza, o formă severă de care reprezintă o amenințare serioasă pentru viața oamenilor și animalelor. Acest proces poate fi vizualizat in doua specii de oameni și la animale.

cetoza uman

Cetoza, tratament, dieta, simptome (semne), cauze
Esența conceptului de cetoza și cetoacidoza este necesar să se facă distincția. Cetoza este un om și la animale pot rezulta din aportul inadecvat de glucide și înlocuirea lor cu produse proteice de origine animală.

Astăzi, procesul se dezvoltă de multe ori ca urmare a faptului că pacientul este în conformitate cu orice regim alimentar specific, al cărui scop este de a maximiza eliminarea grăsimii acumulate. Acest mecanism se produce atunci când arderea de grăsime nu este o componentă patologică și nu are nicio amenințare la adresa vieții.

Simptomele bolii la oameni și animale

Manifestările de cetoza la oameni și animale sunt caracteristicile unei iritații ale membranelor mucoase ale organelor tractului și a sistemului urogenital cetonici gastrointestinale:

Pe fondul ultimelor simptome se dezvolta deshidratare, care provoacă sete excesivă. Cand forme complicate leziune gurii și miros de urină de acetonă se observă. Este o violare a ritmului respirator, care devine tare și profundă.

Cetoza este scopul majorității diete sărace în carbohidrați, care au ca scop pierderea în greutate într-o perioadă scurtă de timp. Aceste sisteme de alimentare sunt utilizate în mod regulat de celebritati, dornici de a-si mentine greutatea normala.

Acest comportament este contrar bunului simț, ca dieta saraca in carbohidrati, refuzul de grăsimi animale și alte tipuri de dieta dezechilibrată este o măsură temporară pentru ameliorarea pe termen scurt a țesutului adipos subcutanat. O astfel de dieta este practicat de culturisti înainte de performanță.

Aceste diete includ populare și acum puterea de sistem pe Dyukanu atunci când pentru dezvoltarea completă a corpului, care se pierde o mulțime de energie, pe care doriți mâncare bună la un mare efort fizic. Acest lucru este necesar pentru recuperarea corectă și rapidă a mușchilor încărcate.

Important! Atunci când semnele de cetoza, pacientul ar trebui sa ceara sfatul medicului. O astfel de condiție poate indica debutul diabetului.Prin urmare, la animale, un astfel de proces este, de asemenea, o condiție prealabilă pentru campania medicului veterinar.

Tratamentul diabetica si forma

Cetoza, tratament, dieta, simptome (semne), cauze
In formele mai blande de tratare a cetoza nu este necesară, iar acest lucru se aplică atât la oameni cât și animalele au nevoie doar pentru a restabili un regim alimentar echilibrat, bea multe lichide și odihnă.

Dar dacă există semne clare de acetonă a crescut (așa cum este descris mai sus), este o nevoie urgentă de a vedea un medic care va prescrie tratamentul potrivit, deoarece această condiție este periculoasă pentru viața pacientului. Poate detecta acetonă în urină. acetonă precum mirosul din gură.

proces Diabeticheskiytip este foarte caracteristic, cu forme labili diabet zaharat insulino-dependent, mai ales în copilărie și adolescență. Dar se poate dezvolta cetoza si non-insulino dependent diabet zaharat stabil, în cazul în care este însoțită de condiții nefavorabile, sporește cetogenezei.

Printre eliberare cetoza diabetica:

 1. exprimat cetoza.
 2. Cetoza nerostite, ușor, uneori, sporadice.

lumina cetoza poate dezvolta la pacienții cu formă moderată și severă a diabetului zaharat. Aceasta poate provoca:

 • eroare semnificativă, dar sporadice în dieta și modul;
 • încălcarea dietei cu foame sau abuzul de grăsimi și carbohidrați ușor digerabili de origine animală;
 • nefondate reduce doza de insulină sau alte preparate care reduc zahărul;
 • situatii de stres;
 • expunerea prelungită la soare.

Există cazuri în care procesul de separare are loc pe un fundal de ARI la pacienții cu forme moderate de diabet zaharat.

La unii pacienți, utilizarea biguanidelor poate fi, de asemenea, însoțită de dezvoltarea statului ketoznogo.

Manifestările clinice la pacienți cu o formă similară de cetoza, caracterizata prin diabet decompensat ușoare. În cazul în care este starea de sănătate satisfăcătoare a testelor de laborator ale pacientului poate detecta cetonuriei.

Cetoza, tratament, dieta, simptome (semne), cauze
Studiile biochimice pot prezenta o ușoară creștere a cantității de zahăr în sânge și urină, care este diferită de cea obișnuită pentru acest glicozuria și glicemie pacientului.

Unii pacienți cetonuriei este sporadică. Aceasta se manifestă în porțiunea individuală de urină pe un fond de performanță satisfăcătoare a glicemiei și glicozuriei. Când episodică cetonuriei număr normal de corpi cetonici în sânge se datorează duratei scurte a cetonuriei, care nu este înregistrată întotdeauna.

cetoza pronunțat este un indiciu că pacientul a decompensat diabet zaharat. De multe ori se dezvoltă în forme labile severe de diabet pe fond:

 • sarcinii;
 • boli intercurente;
 • doza de insulină corecție prematură și incorectă;
 • o intervenție chirurgicală;
 • cu diagnosticul tardiv al diabetului zaharat nou-debut.

Tabloul clinic se manifestă simptome de boală severă decompensării. Caracteristici biochimice ale cetoza poate fi exprimată după cum urmează:

Din punct de vedere fiziopatologic cetoacidozei diabetice se caracterizează printr-o serie de tulburări metabolice, care sunt caracterizate prin cetoza, dar mai pronunțată. Ca regulă generală:

 • cetonuriei de mare;
 • glicozurie mai mult de 40-50 g / l;
 • Glicemia peste 15-16 mmol / l;
 • cetonemie - 7,5 mmol / l și mai sus.

Acido-bazic și echilibrul electrolitic, în această etapă nu este foarte deranjat, și corespunde imaginii simptomatic al decompensare a bolii. Ketoacidoza nu poate fi însoțită de o pierdere mare de lichid și au o deshidratare minimă, care este însoțită de forme mai severe ale bolii.