Cercul de Willis exemplu de realizare a unei lipse sau reducerea fluxului sanguin, tratament

La baza creierului uman este o rețea specială arterială ovală, numit cercul lui Willis. Inclus în artere din gama au o secțiune transversală minimă, dar ele sunt direct dependente de creier uman fluxul de sânge. Pe ce alte funcții în organism poartă cercul lui Willis, ce boli se poate lovi și cum să le diagnosticheze corect - pe. Diagrama cerc de structura prezentată în figura de mai jos.Cercul de Willis exemplu de realizare a unei lipse sau reducerea fluxului sanguin, tratament

încărcare funcțională

În organism complet persoană sănătoasă de Willis cerc este organismul care face legătura între arterele carotide unele cu altele, precum și cu un sistem complex de artere vertebrale.

Dar, o dată în corpul uman este un blocaj al vaselor de sange care alimenteaza creierul, funcția principală este inclus: cercul Willis începe să asigure fluxul sanguin adecvat la anumite zone ale creierului.

Se întâmplă așa: în momentul fluxului sanguin a scăzut într-una sau mai multe dintre arterele creierului de col uterin incepe sa experimenteze cu o acută lipsă de oxigen și substanțe nutritive pentru a compensa o problemă similară și există un cerc arterial suplimentar.

potențiale probleme

Conform studiilor, dezvoltarea normală a cercului de Willis, în doar jumătate din oamenii de acolo. Dacă luăm în considerare că acest domeniu analizat rar, proporția pacienților cu dezvoltarea normală a corpului poate fi chiar mai mici.

Din anumite motive, cercul este slab dezvoltată, nu este cunoscută.

Astfel, problema principală:

  • Hipoplazia arterelor de legătură. În timp ce alte artere care alimentează creierul să funcționeze corect, problema nu se manifestă, în timp ce restul de neobservat timp de mai mulți ani.
  • Inconsistență arterelor de dimensiuni din diferite unghiuri, asimetrie rețea extinsă. Acesta nu este recunoscut ca o patologie și de sănătate pun viața în pericol, deoarece cercul este închis, iar în caz de necesitate urgentă de a-și îndeplini funcțiile. Conform studiilor recente aceeași problemă poate provoca atacuri de migrenă frecvente.


Artera Willis deschise. Situația cea mai gravă, care este împărțită convențional în două grupe:

  • complet (în cazul unui defect sau îngustare) și incomplet (fără a conecta artere). Varianta cercului de Willis sub forma lipsei de fluxul sanguin este considerat cel mai periculos.
  • O altă problemă comună - anevrism de ea - pe.

un anevrism

De multe ori cerebral localizare anevrisme alege cercul lui Willis. La un tânăr anevrism de vârstă, de obicei, este rezultatul structurii anormale a cercului.

Persoanele fizice, de asemenea, matur cercul de Willis anevrism, în cele mai multe cazuri sunt cauzate de una dintre următoarele patologii:

  • ateroscleroza;
  • vasculita infecțioasă;
  • endarteritis sifilitica.

Principalul motiv pentru toate aceste probleme: proces vascular anormal care cauzează degradarea peretelui vascular.

Cercul de Willis exemplu de realizare a unei lipse sau reducerea fluxului sanguin, tratament

Pentru o lungă perioadă de timp anevrism nu se manifestă, de regulă, o persoană care învață despre problemele de la momentul în care rupe anevrism.

Simptomele acestui prejudiciu debilitante: torticolis, greață, vărsături, dureri de cap insuportabile, sensibilitate la lumină puternică.

Cu cât o persoană devine la spital, cu atât mai bine șansele de supraviețuire ca anevrism provoacă o emisie mare de sânge, ceea ce poate duce la moarte rapidă.

Diferența de cusut, după măsurile terapeutice necesare o persoană trăiește o viață plină.

De fapt, tratează cercul de Willis nu este posibilă. malformații congenitale sau dobândite nu sunt recunoscute ca un motiv pentru operația.

Dacă pacientul suferă de dureri de cap migrena cauzate de anomalii ale structurii cercului arteriale de medici de rețea sunt limitate la numirea de analgezice puternice.

Probleme cu corpul identifica cu ușurință și diagnosticați cu ajutorul imagisticii prin rezonanta magnetica. În cele mai multe cazuri, structura anomaliilor descoperite întâmplător în diagnosticul altor organe și sisteme.

De obicei, o intervenție chirurgicală este folosit la un moment în care există o ruptură de anevrism. Uneori se efectuează intervenția chirurgicală și înainte de ruptura de anevrism, dar în cele mai multe cazuri, medicii incearca sa faca o optiune de tratament conservator.

artera Willis' care urmează să fie tratate sunt aproape niciodată nu a avut loc - un organ important și complex al corpului uman.

Amintiți-vă simptomele unei rupturi anevrism: ea poate salva viata.

Cercul de Willis exemplu de realizare a unei lipse sau reducerea fluxului sanguin, tratament