Cenusareasa si basmul papuc de sticlă citit on-line

A fost odată un popor respectabil și onorabili. Prima lui soție a murit, iar el sa căsătorit a doua oară, dar pe o astfel de femeie gâlcevitoare și arogant, ce fel de lumină nu a mai văzut înainte.Ea a avut două fiice, foarte asemănătoare cu mama sa și cu fața, și mintea, și caracterul.

Soțul meu a avut, de asemenea, o fiică, un fel, prietenos, frumos - toate în mama moartă. Mama ei era o femeie dintre cele mai frumoase și un fel.

Și acum o nouă amantă în casă. Și apoi a arătat temperamentul său. Nu a fost pe gustul ei, dar mai ales a luat o aversiune la fiica ei vitregă. Ea a fost atât de bine că Machekhin fiica lângă ea părea mai rău.

vitrega Poor forțat să facă toate treburile murdare și greu în casă a fost de curățare oale și tigăi, săpun scări, curățate mama vitrega camerei și cele două domnișoare - surorile sale.

Ea a dormit în pod, sub acoperiș, pe așternut de paie ghimpată. Și ambele surori au avut camere cu parchet și lemn colorat, cu paturi, împodobită în ultima modă, și oglinzi mari în care modoyu ar putea să mă văd din cap până-n picioare.

Fata săracă a îndurat toate insultele în tăcere și nu au îndrăznit să se plângă chiar tatăl său. Mama vitregă așa că am pus ordine mâinile pe care acum el se uita la tot ceea ce, prin ochii ei și, probabil, ar certat doar fiica ei pentru nerecunoștința și neascultarea.

Seara, după terminarea lucrului, a urcat într-un colț, lângă șemineu și sa așezat acolo pe cutie cu cenușă. Prin urmare, surorile, și în spatele lor, și toată lumea în casa numită Cenusareasa ei.

Și totuși, în vechiul său rochie Cenusareasa, unse cu cenușă, era de o sută de ori mai dulce decât sora ei, îmbrăcat în catifea și mătase.

Și odată fiul împăratului țării a dat o minge mare și a chemat pe el toți nobilii cu soțiile și fiicele lor.

surorile Zolushkiny a primit, de asemenea, o invitație la bal. Ei au fost foarte fericiți și imediat a început să aleagă costumele lor și să vină cu modul în care să pieptene parul pentru a surprinde toate oaspeții și vă rugăm prințul.

Slaba lucrare Cenusareasa si grija a devenit mai mult decât oricând. Ea a călcate surori rochie, amidon fuste, gulerele lor cuta și bibelouri.

Casa este doar vorbim despre haine a fost.

- I - a spus un senior - purta rochie de catifea roșie și o bucată prețioasă, pe care l-am adus din străinătate.

- Și eu, - a spus cel mai tânăr, - purta o rochie modestă, dar voi avea o pelerină brodată cu flori de aur, și centura de diamant, ceea ce nimeni nu are o mare doamnă.

A trimis o modistă iscusit, care le-a construit capace lor, cu un jabou dublu, și muștele au cumpărat de la cei mai buni maestri din oraș.

Sora și apoi îi făcu semn Cenușăreasa și a întrebat-o cum de a alege un pieptene, curea sau catarama. Ei știau că Cenușăreasa să înțeleagă mai bine ceea ce este frumos și ceea ce este urât.

Nimeni nu știa cum să pricepere ca ea prins dantelă sau păr buclat.

- Și ce Cenușăreasa ar vrea să meargă la bal regal? - Am întrebat surorile, în timp ce ea le periat în fața unei oglinzi.

- Ah, tu, sora! Râzi de mine! Mi-ar permite accesul în palat în această rochie și pantofii ăia!

- Care este adevarul. Aici ar fi hilar dacă a fost o astfel de rățușca cea urâtă la o minge!

Alte pe site-ul surorile Cenusaresei ar fi periat ca cel mai rău posibil. Dar Cenusareasa a fost bună: ea le-a periat cât mai bine posibil.

Cu două zile înainte de excitare surorile minge ne-am oprit pentru prânz și cină. Ei nu pentru un moment trăgând înapoi de la oglindă și a rupt mai mult de o duzină de șireturi încercarea de a strânge talie si devin mai subtiri si mai subtire.

Și, în sfârșit ziua mult așteptată a sosit. Mama vitregă și surorile plecat.

Cenusareasa pentru o lungă perioadă de timp în căutarea după ei, iar când transportul acestora a dispărut în jurul curburii, ea a acoperit fața cu mâinile ei și a plâns cu amar.

nasa ei, care era la acel moment a mers pentru a vizita biata fată, găsit-o în lacrimi.

- Ce sa întâmplat, copilul meu? - a întrebat ea. Dar Cenusareasa a fost plâns atât de amărăciune că nu am putut răspunde chiar.

- Ați dori să meargă la bal, nu-i așa? - Am întrebat nasa.

A fost o zână - zână - și nu numai auzit ce spun ei, dar ceea ce ei cred.

- Este adevărat - Cenusareasa a spus, suspine.

- Ei bine, dacă doar o fată bună, - a spus zâna, - și voi avea grijă de asta, astfel încât să puteți vizita astăzi la palat. Fudzâț o privire la grădină și adu-mi de acolo mare dovleac!

Cenusareasa a alergat la gradina, a ales cel mai mare dovleac și a adus crucea. Ea a vrut să întreb cum un simplu dovleac va ajuta sa ajunge la minge regală. dar ea nu a îndrăznit.

O zână, fără să spună un cuvânt, se taie de dovleac și a scos din ea toată pulpa. Apoi, ea a atins crusta ei galben gros de bagheta magică, și un tărtăcuță gol o dată sculptat într-un antrenor frumos, aurit de la acoperiș la roți.

Apoi Cenușăreasa zână trimis la cămară pentru o cursă de șoareci. Vinderii a apărut o jumătate de duzină de șoareci vii.

Fairy ordonat Cenusareasa pentru a ridica ușa și să elibereze toți șoarecii la un moment dat, unul după altul. De îndată ce mouse-ul a fugit din închisoarea lui, zâna a atins bagheta ei, iar acest lucru atinge mouse-ul gri obișnuit acum transformat într-un gri, cal myshastogo.

Mai puțin de un minut mai târziu, înainte de Cenusareasa a fost deja o echipă excelentă de șase armăsari frumos caparisoned în argint.

Singurul lucru șoferului lipsește.

Observând că zână grijuliu, Cenusareasa a întrebat cu sfială:

- Asta, dacă te uiți, nu dacă prins într-un șobolan capcană? Poate, este potrivit pentru conducătorul auto?

- Ai dreptate, - a spus vrăjitoarea. - Vino uite.

Cenusareasa a adus șobolan capcană, din care peeped trei șobolani mari.

Fairy a ales una dintre ele, cea mai mare și mustăți, a atins-o cu bagheta lui, și șobolanul sa transformat imediat într-un vizitiu cu o mustață groasă - o astfel de mustață ar fi invidiat de vizitiul șef regal.

- Și acum, - a spus zâna - du-te în grădină. Acolo în spatele stropitoarea, pe un morman de nisip, veți găsi șase șopârle. Adu-le aici.Cenusareasa nu a avut timp să se agită din șopârle din șorțul, ca o zână le potolește lacheii îmbrăcați în livrea verde, împodobită cu panglica de aur.

Toate cele șase sări sprinten pe footboard a transportului, cu un aer de important, ca și în cazul în care toată viața lui au fost vizite de lacheii și niciodată nu au fost șopârle.

- Ei bine, - a spus zâna - acum aveți cecul, și puteți, fără a pierde timp, du-te la palat. Ce, esti fericit?

- Foarte! - a spus Cenusareasa. - Dar este posibil să meargă la minge regală în vechi murdare cu rochia de cenușă?

Fairy a spus nimic. Este doar ușor atins Zolushkinomu rochia ei bagheta magică și haine vechi transformat într-o rochie minunată de aur și argint brocart, toate împânzit cu pietre prețioase.

Ultimul cadou papuci de basm au fost de cristal pur, care nu a vis de orice fată.

Când Cenusareasa a fost destul de gata, zână așezat în trăsură, și strict ordonat să se întoarcă acasă înainte de miezul nopții.

- Dacă vei întârzia chiar și pentru un minut - a spus ea. - antrenorul a făcut din nou un dovleac, caii - lacheii șoareci - șopârle și podoabe din nou rândul său, într-o rochie veche, patch-uri.

- Nu-ți face griji, nu voi fi târziu! - Cenusareasa si a spus, alături de el cu bucurie, sa dus la palat.

Prințul, care a raportat că mingea a ajuns la o frumoasă, dar o prințesă necunoscut, el a fugit să-i întâlnească. El ia oferit brațul, ajutat de transport și a condus în sala, unde se aflau regele și regina și curteni.

Totul a fost liniștită, la o dată. Viorile au tăcut. Și muzicienii și oaspeții se uită involuntar la frumusețea ciudat care a venit la minge după toate.

„O, cât de bun este!“ - a spus șoaptă domn domn și doamnă doamnă.

Chiar și regele, care era foarte vechi și mai adormit decât uita în jur, și a deschis ochii, se uită la Cenusareasa, și a spus in surdina la Regina, care au văzut mult timp o astfel de persoană fermecătoare.

Doamnelor au fost angajate numai prin aceea că ea se uită la rochia și frizură, mâine pentru așa ceva, în cazul în care numai ei ar putea găsi aceleași meșteșugari calificați și aceeași țesătură frumoasă.

Prințul stătea oaspetele lui la locul de onoare, de îndată ce a început muzica, a urcat la ea și a cerut un dans.

Ea a dansat atât de ușor și grațios, că toate admirat-o chiar mai mult decât înainte.

După dans efectuate de băuturi răcoritoare. Dar prințul nu putea avea - el nu a luat ochii de la partenerul său. O Cenușăreasă în acest moment căutat surorile sale, sa așezat lângă el și spunând la fiecare câteva cuvinte plăcute, le trateze cu portocale și lămâi, care a adus-Prince.

Este foarte flatant pentru ei. Ei nu se aștepta ca acest tip de atenție de printesa necunoscute.

Dar aici, vorbindu-le, Cenușăreasa când a auzit că ceasul palat greve unsprezece, și trei sferturi. Se ridică, se înclină la tot și sa dus la ușă atât de repede încât nimeni nu ar putea prinde cu ea.

Revenind la palat, ea a reușit încă să viziteze mama vitrega si surorile ei pentru a rula la vrăjitoarea și mulțumesc ei pentru o seară fericită.

- Ah, dacă ar fi posibil, și mâine du-te la palat! - a spus ea. - Prince asa mi-a cerut să.

Și ea a spus crucea tot ce era în palat.

De îndată ce Cinderella pășit înăuntru și a pus pe șorțul vechi și saboți ca o bătaie în ușă. Acesta a revenit cu mama vitregă și surorile mingea.

- Cât timp ai făcut-o, sora, a vizitat astăzi în palat! - Cenusareasa a spus, căscat și se întinde, ca și în cazul în care doar trezit.

- Ei bine, dacă ai fost cu noi la minge, nu ești să devină să se grăbească acasă, - a spus una dintre surori. - Nu a fost o prințesă, atât de frumos ca un vis este mai bine să nu vezi! Noi trebuie să fi plăcut. Sa așezat lângă noi și chiar tratate portocale și lămâi.

- Și ce-i numele ei? - întrebă Cenusareasa.

- Ei bine, nimeni nu știe. - a spus sora mai mare.

Și mai tineri a adăugat:

- Prințul pare să fie dispus să renunțe la jumătate din viața sa, doar pentru a afla cine este ea. Cenusareasa zâmbi.

- Este această prințesă într-adevăr atât de bine? - a întrebat ea. - Ce fericit. Ați putea să am cel puțin un ochi să se uite la ea? Oh, sora Zhavotta ma lasa timp de o noapte rochia galben, pe care le purta la domiciliu în fiecare zi!

- Pur și simplu nu a fost de ajuns! - Zhavotta a spus, ridicând din umeri. Dă-i rochia această rățușca cea urâtă, ca tine! Se pare că nu am pierdut mintea mea.

Cenusareasa nu se aștepta nici un alt răspuns, și nu a ratat. De fapt, ceea ce ar fi ea a început să facă în cazul în care Zhavotta devin brusc generos și luate în cap să-i împrumute hainele mele!

În seara următoare, surorile mers înapoi la palat - si Cenusareasa, de asemenea. De data aceasta a fost chiar mai frumos și mai colorat decât înainte.

Prințul nu o lasă timp de un minut. El a fost atât de prietenos, a vorbit astfel de lucruri frumoase care Cenusareasa uitasem totul, chiar și despre faptul că ea a trebuit să plece în timp, și prins numai atunci când ceasul a început să lovească la miezul nopții.

Se ridică în picioare și a fugit mai repede decât un cerb.

Prințul a alergat după ea, dar a dispărut. Numai pe scări era un mic papuc de sticlă. Prințul o ridică ușor și ordonat portarii să întreb dacă cineva a văzut de ei, care a lăsat o prințesă frumoasă. Dar nimeni nu a văzut prințesa. Cu toate acestea, hamalii observat că a fugit pe lângă ei o fată prost îmbrăcată, dar în curând arăta ca un cerșetor decât o prințesă.

Între timp, Cenusareasa, gâfâind de oboseală, a fugit acasă. Ea nu a avut nici mai mult antrenor sau alergătorilor. tinuta sa sala de bal din nou, sa transformat într-o rochie veche, sărăcăcios, și din toată splendoarea ei tocmai a plecat acea mică papuc de sticlă, este exact la fel ca și cel pe care și-a pierdut în scările palatului.

Atunci când cele două surori sa întors acasă, Cenușăreasa le-a întrebat dacă au fost acum la minge și a venit acolo la palat, ieri, destul de distractiv din nou.

Surorile au început vying pentru a spune printesa, iar de data aceasta a fost la minge, dar a fugit, pur și simplu doar ceasul a început să lovească doisprezece.

- E într-o astfel de grabă, care a pierdut chiar și pantoful de cristal, - a spus sora mai mare.

- Un prinț luat-o, și până la sfârșitul mingea nu a dat drumul mâinii, - a spus cel mai mic.

- El trebuie să fi fost peste cap de tocuri în dragoste cu această femeie frumoasă, care pierde la pantofi bile - a adăugat mama vitrega.

Și era adevărat. Câteva zile mai târziu Prințul a ordonat să declare în mod public, la sunetul de țevi și trâmbițe, fata, care va trebui să se potrivească papucul de sticlă, ar deveni soția lui.

Desigur, primul pantof pentru a măsura prințese din oțel, atunci ducesa, atunci doamnelor instanță, dar fără nici un rezultat: ea era prea îngustă și ducesa, și prințese și doamnelor de judecată.

În cele din urmă rândul său, și surorile Cenusaresei.

Oh, cum au încercat cele două surori pentru a trage un pantof mici pe picioare mari! Dar ea nu-l urce chiar pe vârful degetelor. Cenusareasa, care, la prima vedere, a recunoscut papuc ei, zâmbind, se uită la aceste încercări zadarnice.

- Dar se pare a fi doar dreptul de a-mi - a spus Cenusareasa.

Sora și izbucni în râs rău intenționat. Dar doamnele de judecată care au încercat pe papucul sa uitat atent la Cenusareasa, și, văzând că ea este foarte frumos, el a spus:

- Am primit ordine de la Prince pentru a încerca pe papucul pentru toate fetele din oraș. Calcă, doamnă!

Sa așezat într-un scaun și Cenusareasa, purtând un papuc de sticlă pentru micul ei picior, a văzut dintr-o dată că mai nu trebuie să-l încercați: papuc a fost un fir de păr a piciorului și piciorul - pe pantofi.

Sora a înghețat în uimire. Dar chiar și mai mult, au fost surprinși atunci când Cenusareasa a scos din buzunar un al doilea papuc de sticlă - exact la fel ca prima, dar pe celălalt picior - și a pus pe fără să spună un cuvânt. În acest moment, ușa sa deschis și a intrat camera zana - Zolushkina nasa.

Ea a atins bagheta lui la rochia Cenusaresei săraci, și a devenit chiar mai magnific și mai frumos decât a fost în ajunul mingea.

A fost doar cele două surori știa cine era frumusețea ei văd în palat. Ei s-au grabit la picioarele Cenușăresei, să ceară iertare pentru toate lucrurile rele pe care a suferit de pe urma ei. surorile Cenusareasa iert cu toată inima mea - pentru că ea a fost nu numai frumos, dar, de asemenea, bine.

Ea a fost dus la palatul tânărului prinț, care a constatat că acesta a devenit chiar mai fermecătoare decât era înainte.

Câteva zile mai târziu, a jucat o nunta gay. E o poveste Cenusareasa, papuci de sticlă, sau de capăt și care au ascultat - bine facut!