Ce vopsea pentru a picta pereții în baie, recomandări

Acoperirea peretilor din baie vopsea camera este o opțiune de buget din cauza costului relativ scăzut al materialului, astfel încât mulți sunt interesați de întrebarea de ce fel de vopsea pentru a picta pereții în baie, având în vedere specificitatea spațiului. Utilizarea dale este mai popular, dar nu toată lumea își poate permite. Un material cum ar fi vopsea pentru pereții din baie face interior nu mai puțin frumos, principalul lucru - pentru a rămâne pe materiale de înaltă calitate. O varietate de culori vopsea vă permite să faceți camera confortabilă și armonioasă. Atunci când alegeți necesar să se ia în considerare umiditatea camerei, deoarece în timp vopseaua se poate exfolia. Colorarea de calitate va asigura un rezultat bun.vopsea Alegerea

Vopsea pentru pereți de baie trebuie să aibă o rezistență la umiditate. Acoperirea trebuie să fie compatibil cu materialul suprafeței pe care este aplicat.

Principalele tipuri de vopsea:

Latex accesibile și potrivite pentru zonele umede. Ea are o mare varietate de nuanțe. Este destul de durabil atunci când îngrijirea. Pentru aceasta nu ar trebui să folosească de curățare agresive. Această vopsea nu ar trebui să se aplice în zonele din jurul baie - în aceste locuri este mai bine să se utilizeze placi ceramice.

Latexul formeaza un strat impermeabil atunci când sunt uscate special, care protejează acoperirea împotriva contaminării și umiditate. Un astfel de exemplu de realizare are o durabilitate ridicată și poate rezista la contactul direct cu apa. Poate fi aplicat vopsea latex pe pereții zonelor afectate. Acrilice o astfel de protecție nu are, dar este potrivit pentru spații umede și, în plus, are un cost acceptabil.

Vopseaua cea mai potrivită pentru baie este din latex, pentru că nu se teme de umiditate. Ca rezultat, repararea aspectul estetic de lungă durată.

Compararea diferitelor tipuri de vopsele

Tabelul de mai jos prezintă comparație latex, latex si vopsele acrilice. Caracteristicile comparative ale acoperirilor pentru pereți în încăpere umedă.

Ce vopsea pentru a picta pereții în baie, recomandări

Avantajele de vopsea pentru a acoperi pereții din baie

Tipurile enumerate mai sus de acoperire oferite de:

 • inofensivității - ecologice materiale prietenoase cu puțin sau deloc miros și nu emite substanțe nocive;
 • durabilitate - acoperire nu se exfoliază sau crack, dacă este aplicat în mod corespunzător;
 • ușurința de funcționare - materialul este aplicat uniform și se usucă repede;
 • economii în pensionare - vopseaua nu are nevoie de detergent scump pentru curățare;
 • proprietăți anti-bacteriene - apariția mucegaiului și a mucegaiului cu aceasta vopsea nu este posibilă, datorită compoziției speciale a materialului. Prin urmare, un miros neplăcut în cameră, de asemenea, nu a apărut;
 • Design excelent - datorită diversității de culori, puteți alege orice culoare și desena o imagine neobișnuită.

Ce vopsea pentru a picta pereții în baie, recomandări

Principalul dezavantaj este starea vopselei ao aplica numai pe un perete plat. La urma urmelor, acest material nu este în măsură să se ascundă neregularități. Solutia ar fi utilizarea diferitelor role texturate sau pentru a crea un model specific pe suprafata cu ajutorul unei spatule și mistria.

alegerea culorii

Atunci când alegeți un capac este necesar să se acorde o atenție la tonul materialului. interior armonios în schema de culori trebuie să adere. Atmosfera trebuie sa fie de calmare și relaxare după o zi grea. nuanțe agresive mai bine să nu se aplice.

Puteți opri alegerea pe culori reci în camera cu prezența luminii naturale - albastru sau albastru. Camere mici, fără ferestre este mai bine pentru a face un cald, de exemplu, cu utilizarea de culori pastel. Unele magazine de specialitate este folosit pentru mașină nuanțare - cu cumpărătorul pentru a picta culoarea dorită, se adaugă. Datorită acestui fapt, există o oportunitate de a extinde alegere.

Ce vopsea pentru a picta pereții în baie, recomandări
nuanțare vopsea mașină

În plus față de calitatea materialului este necesar să se concentreze asupra proprietăților sale estetice. Ce tip de a alege - un luciu lucioasă a pereților sau suprafața mată depinde de gustul fiecăruia. Dar ar trebui să fie ghidată de netezimea suprafeței:

 • pe un perete perfect plat arata luciu perfectă;
 • neregularități mici pot ascunde vopsea mată;
 • pentru un rezultat mai bun poate fi ridicat folosind culori diferite, care creează o structură mică.

Mat vopsea mai puțin rezistent la deteriorări mecanice decât strălucitor. Dar creează o atmosferă neobișnuită în cameră.Ce vopsea pentru a picta pereții în baie, recomandări

Cum de a combina nuante de culori

Monocrom de interior pare destul de plictisitor. Deoarece vopseaua este mai bine în 2 sau mai multe culori. Vă puteți concentra pe domenii specifice ale spațiilor, cum ar fi o oglindă sau un dulap. În acest scop, zona din jurul segmentul selectat să fie vopsite într-o culoare diferită. Raportul dintre pătrate vopsite trebuie să fie de cel puțin 70% / 30%, altfel camera va fi urât și fără gust.

Pentru selectarea 2 culori de potrivire pentru baie, puteți utiliza tabelul. Vertical este culoarea de bază, care ar trebui să fie de aproximativ 70% din suprafața vopsită. Orizontal - combinarea suplimentară (pentru a alege ar trebui să fie una dintre ele). Pentru a crea un contrast, puteți combina principal și accentul.

Combinatia de culori de bază vopsea pentru baie împreună.

Principalele nuanțe tendință

Combinând nuanțe suplimentare

Ce vopsea pentru a picta pereții în baie, recomandări

Folosind o matrita pentru un model neobișnuit

Puteți aplica, de asemenea, modele diferite pentru a crea 2 culori suplimentare. soluție de mare este de a utiliza șabloane. Ei sunt capabili de a accentua stilul neobișnuit al camerei, fără a necesita prea mult efort.

Ce vopsea pentru a picta pereții în baie, recomandări

Există mai multe tipuri de șabloane:

 • Turnante - poate fi vopsit în jurul valorii de model de perete;
 • proba - obținut model monocromatic în tiparul;
 • Combinat - aplicat în mai multe straturi individuale;
 • volum - pentru a furniza modele texturale folosind chit în fantele de stencil.

șabloane speciale sunt achiziționate în magazin sau făcute de mână. Ce tip de a alege - nu contează, principalul lucru pentru a adera la stilul general al camerei. Pentru fabricarea lor nu necesită un efort suplimentar. Puteți lua o hârtie obișnuită, desena o imagine sau găsi pe internet și de imprimare și se taie. Apoi, filmul luat de vinil este aplicată, iar modelul de tăiere este încercuită marcator. Orice cuțit ascuțit tăiat.

Ce vopsea pentru a picta pereții în baie, recomandări

Când șablonul este gata, la un desen atașat de perete vopsit adeziv special, în jurul căruia se aplică o bandă de mascare. Apoi, pensula, rola sau prin pulverizare vopsea aplicată. Utilizarea de adeziv special pentru a fixa stencil permite cu ușurință coaja-l după vopsire. Datorită acestui fapt, pe perete nu va fi nici un prejudiciu.

În plus față de vopsea imagini utilizând autocolante de vinil, care sunt rezistente la umiditate. Le, în orice moment poate fi dezlipite fără a lăsa zgârieturi pe perete.

Alegeți producătorul

În selectarea producătorului este mai bine pentru a opri alegerea pe mărci de încredere. Cele mai frecvente includ:

Constructorul german Jobi are o gamă largă de produse și pentru a îndeplini cerințele de mediu. durabilitate și rezistență furnizate de acoperiri. Cele mai frecvente în linia de mărfuri Jobi vopsea acrilică pentru camere umede WaschFest. Pentru nuanțarea produsele lor producător dezvoltat un sistem special de DekartColor, cu care vă puteți ridica nuanța dorită.

Ce vopsea pentru a picta pereții în baie, recomandări

Finlandez Tikkurila de peste 135 de ani, produce produse de vopsea. Aceste produse sunt testate de timp, din cauza calității poate fi sigur. Tikkurila Luya potrivite pentru camere care necesită o curățare permanentă și spălare. În compoziția sa conține componente anti-mucegai. Acesta îndeplinește toate standardele de siguranță. Dacă vopsea peretii cu acest material, va dura un timp minim înainte de a fi complet uscat.

Ce vopsea pentru a picta pereții în baie, recomandări

Dulux cunoscut brand are linia sa Realife bucătărie și baie, având o rezistență și durabilitate.

Ce vopsea pentru a picta pereții în baie, recomandări

selectați funcțiile

În concluzie, trebuie subliniat faptul că achiziționarea de vopsea pentru baie ar trebui să fie:

 • opri la producătorii de încredere;
 • materialul trebuie să fie rezistent la apă, barieră de vapori și protecție antimicrobiană;
 • calcula cantitatea necesară de cerneală. Suplimentară de cumpărare banca lipsește este de natură să cumpere umbra caracterizată;
 • înainte de repararea pentru a determina disponibilitatea camerelor alocate elementelor. Este necesar să se contoriza numărul de culori suplimentare;
 • scade zona a ușii;
 • combina corect culorile. Cel mai bine este de a alege nuante de pastel pentru cele. care doresc să vă relaxați și să se relaxeze după o zi de muncă grea. roșu agresiv sau maro face interiorul mai extravagante;
 • furnizează lucrări de pregătire înainte de vopsea, deoarece materialul trebuie aplicat numai pe o suprafață perfect plană.

Vopsiti peretii din baie nu numai se poate actualiza interior, dar, de asemenea, pentru a face mai confortabil. Aplicarea corectă a tehnologiei va oferi un efect bun și durabilitate. De asemenea, aplicarea vopselei, în loc de plăci ceramice este suficient de realizare economică.

 • Ce vopsea pentru a picta pereții în baie, recomandări
  Ce vopsea pentru a alege baie
 • Ce vopsea pentru a picta pereții în baie, recomandări
  pictura de perete tehnologie în baie, sfaturi ...
 • Ce vopsea pentru a picta pereții în baie, recomandări
  Cum de a decora o baie, variantele moderne