Ce trebuie să știți despre servicii online Microsoft, Windows IT Pro

Ca întreprinderi și instituțiile de învățământ încep să opteze pentru soluții de mesagerie și colaborare de documente, cum ar fi „cloud computing“ pe Google și alte companii valuri Web 2.0, în mod inevitabil, se târăște gândit că modelul de licențiere tradițional de produse de server integrate de tip Microsoft Exchange și Microsoft Office SharePoint Server devine caducă.Trimite o cerere pentru un material

Ca întreprinderi și instituțiile de învățământ încep să opteze pentru soluții de mesagerie și colaborare de documente, cum ar fi „cloud computing“ pe Google și alte companii valuri Web 2.0, în mod inevitabil, se târăște gândit că modelul de licențiere tradițional de produse de server integrate de tip Microsoft Exchange și Microsoft Office SharePoint Server devine caducă. Se pare, deci cred că și la Microsoft. Noua inițiativă - Microsoft Online Services - concepute pentru a face unele dintre cele mai populare produse de server complexe la dispoziția tuturor întreprinderilor, chiar și pentru mici, ca un soluții găzduite.

In timp ce Microsoft a fost mult timp promovarea ideii de „Software + serviciu» (S + S - Software Plus Services), este în continuare numele folosit mai mult ca o scuză, nu ca o declarație de strategie. Mulți au crezut că viitorul - este o aplicatie online, accesibile prin intermediul browser web și alte soluții de non-tradiționale. Dar, totuși, întrebarea rămâne: cum va fi trecerea de la soluțiile software tradiționale pentru tehnologie, „cloud computing“ al viitorului?

Microsoft «Software + Services“ Inițiativa vizează integrarea celor mai bune practici Microsoft în domeniul dezvoltării de software paradigma «cloud computing», pe care concurenții nu licitati. Cu toate acestea, nu este doar protejarea produselor tradiționale. În Aparent, Microsoft este dezvoltatorii sunt chiar în faptul că, în primul rând, trecerea utilizatorilor cu privire la serviciul «cloud computing» va fi treptată, și în al doilea rând, este puțin probabil ca aceste soluții pot fi la fel de convenabil și eficient pentru a înlocui complet software-ul tradițional calculatoare desktop. Combinând cele mai bune soluții desktop cu servicii web, Microsoft deschide calea spre viitor și să aibă grijă cu privire la comoditatea utilizatorilor.

Și ce despre servere? Aici, soluțiile Microsoft tradiționale sunt foarte apreciate de clienți, dar acestea sunt complexe pentru a implementa și gestiona și costisitoare din punct de vedere operațional. Pentru multe întreprinderi moderne pentru a implementa propriile servicii de infrastructură (cum ar fi e-mail, groupware, sisteme de management al documentelor, etc.) este prea scump și complex. Acum, Microsoft va oferi cele mai bune soluții de tip server ca servicii găzduite disponibile pentru companiile de orice dimensiune. Primul pachet de aceste servicii vor fi furnizate ca parte a Microsoft Online Services servicii on-line. Există o altă opțiune: Utilizatorii pot transfera o parte a serviciului partenerilor Microsoft, așa cum este cazul cu serviciile găzduite Servicii Hosted Exchange.

Devid Chzhou, managerul de produs Microsoft Group, a declarat că ideea serviciului operațional Microsoft Online Services a fost născut în timpul studiului de cereri de utilizator: „Clienții noștri și-au exprimat îngrijorarea cu privire la nevoia de investiții în educație și formare pentru soluții tehnice, care nu au legătură cu afacerea lor strategice sarcini. Companiile nu doresc să înțeleagă complexitatea ciclului de viață al programului, ei ar prefera un model mai simplu, care să garanteze securitatea, fiabilitatea și disponibilitatea, iar acest lucru ar rezolva problema, svya asociate cu hardware-ul, centre de date și alte sarcini care nu au legătură cu afacerea lor. "

Potrivit lui Zhou, va merge în curând complet cu aplicatii desktop traditionale la un model orientat pe servicii și este nerealist. În ceea ce privește Microsoft, vor exista întotdeauna aplicații locale care necesită un anumit nivel de control, securitate și personalizare. Cu toate acestea, chiar și astăzi, pentru piața de software tradiționale anumitor tipuri de companii, cum ar fi companii cu o rețea de birouri regionale, pot profita de soluții S + S, ca serviciile online Microsoft Online Services. Cu toate acestea, ele pot combina abordari diferite, cu propriul server securizat Exchange în biroul principal și utilizând Exchange Online serviciu pentru organizarea schimbului poștal în birourile regionale.Microsoft Online Services Services oferă avantajele marilor centre de date dispersate geografic pentru clienții care nu își putea permite să se auto-construcție a unei astfel de infrastructură. Managementul devine mai ușor ca software-ul de server este întotdeauna actualizat în timp util, iar clienții utilizează cele mai recente versiuni și upgrade-uri în cadrul abonamentului. Utilizatorii finali, în general, nu pot avea grijă de suport tehnic, toate lucrările de întreținere se efectuează rapid. Ei pot continua să utilizeze, de exemplu, Microsoft Outlook sau Outlook Web Access (OWA) pentru clienții Exchange, ca de obicei, cu greu simt diferența.

Una dintre cele mai notabile script-uri pentru Microsoft Online Services este abilitatea de a configura clientul. Companiile mari ar putea, de exemplu, utilizați o combinație de servere gestionate local cu serverul Microsoft Online Services. O astfel de cerere poate fi temporară (în cazul trecerii de la modelele mai vechi de pe serverele Exchange Microsoft Online Services) sau permanentă (pentru biroul regional al scenariului descris mai sus). Microsoft Online Services oferă instrumente suplimentare Microsoft, inclusiv sincronizarea serviciilor locale de director Active Directory (AD) cu Microsoft Online Services servicii și instrumente online pentru migrarea de conținut vă permite să migreze cutiile poștale și alte date Exchange de la serverele locale (susținute de versiuni mai vechi la Exchange Server 5.5) în serverul Microsoft Exchange Online Services.

Potrivit Zhou, serviciul online al Microsoft Online Services nu au limite de dimensiune. Serviciul poate fi prelungit cu o licență pentru cinci utilizatori (limita inferioară) la cerințele corporațiilor internaționale. Microsoft va oferi două versiuni ale acestui produs: versiunea standard cu o infrastructură colectivă, care se va extinde în funcție de nevoile utilizatorilor, precum și o versiune specială, care oferă o anumită infrastructură. Cea mai recentă versiune este proiectat pentru corporații cu numărul de utilizatori mai mult de cinci mii. „Aproape că se acoperă complet întreaga piață“, - spune Devid Chzhou.

Una dintre dificultățile care pot apărea în timpul tranziției la acest nou model este faptul că partenerii Microsoft ca sunt în afara jocului. Cu toate acestea, acest lucru nu este adevărat. Dimpotrivă, el a spus Devid Chzhou, într-un nou model de parteneri de afaceri Microsoft va beneficia prin atragerea de noi clienti pentru serviciile Microsoft Online Services. Este de așteptat ca 70% din vânzări va fi cota de noi clienti, iar acest model oferă un venit continuu pentru parteneri.

Cum va acest model? Partenerii Microsoft în produsul Microsoft Online Services va fi capabil să meargă la proiecte one-off cu marje mai mici la veniturile stabile din furnizarea de servicii. Aduce noi oportunități pentru consultarea SharePoint, migrația on-line, și integrarea online, dar un venit regulat va aduce noi servicii de consultanta structura comision. Partenerii Microsoft va primi comision de 12 la sută pe noi vânzări produse clienți Microsoft Online Services, în primul an și șase la sută în fiecare an ulterior.

Evident, este necesar să se utilizeze Microsoft Online Services a fost benefică pentru clienții de servicii online. Cu toate acestea, comparând costul unui abonament de a utiliza serviciile online cu costul de achiziție și funcționare a serverelor individuale și să plătească pentru activitatea de personal calificat pentru serviciul lor, înțelegem că Microsoft, cel puțin, a găsit un punct de plecare rezonabil. utilizator licență de abonament User Subscription License (USL) pentru setul complet de Microsoft Online Services va fi de 15 $ per utilizator pe lună, iar costul este redus prin reducerea numărului de produse oferite. Clienții pot alege licența pentru serviciile individuale. De exemplu, Exchange Online standard de plată va fi de aproximativ 10 $ pe lună, și SharePoint Online este în valoare de 7, $ 25 de ani.

Microsoft oferă, de asemenea, o licență USL cu dizabilități numai pe web. Aceste așa-numita licență Deskless Worker va costa $ 3 pe luna pentru setul complet și $ 2. Pe lună pentru versiunile Deskless Worker la Exchange Online și SharePoint Online. O limitare evidentă: o singură licență Utilizatorii Deskless Worker pot avea acces la Exchange numai prin OWA, și nu prin Outlook.

Desigur, unele companii vor continua să creeze și să dezvolte propriile servicii de server (de exemplu, în conformitate cu cerințele organismelor de reglementare), dar mi se pare că, în afara unui serviciu găzduit - acesta este viitorul de calcul de afaceri. Trecerea la „cloud computing“ nu va reduce dependența noastră de produse de server Microsoft, va continua să fie cererea pentru profesioniștii IT calificați pentru a lucra cu aceste produse. Cu toate acestea, pentru a schimba accesul la aceste tehnologii. Viitorul industriei de calculatoare aparține tehnologiilor distribuite, iar Microsoft este foarte conștient. Dacă vă gândiți la propria dvs. de găzduire unul dintre serverele care sunt incluse în Microsoft Online Services, sau pentru upgrade-uri viitoare și migrația, ia în considerare această opțiune. Noua soluție heralds schimbări semnificative în metoda soluțiilor de server, din clasa enterprise, care va afecta atât societatea și personalul.

Partajați imagini cu prietenii și colegii