Ce trebuie să faci pentru copil nu se îneca

Procesul de a manca copii mici (sub 5 ani) trebuie să aibă loc în prezența adulților și controlate de acestea. Monitorizați postura copilului, nu-i permit să se întoarcă, să învețe să mestece alimente bine. Produsele trebuie să fie suficient de zdrobit, și să nu fie prea uscat și solid. Elimină utilizarea de caramel, bomboane, floricele de porumb. Nu amestecați alimente solide cu băuturi.Choke nu se poate doar mâncare. Prin urmare, achiziționarea unui copil de jucărie, și urmăriți cu atenție pentru a se potrivi vârsta lui. Jucăriile nu trebuie să conțină piese mici, sticlă, bucăți ascuțite. Noi l ia sub blocare și toate elementele potențial periculoase: baterii, ace, ace, agrafe, capace, butoane, etc.

Un deosebit de periculoase, în timpul dentitie copil, pentru că atunci când vine vorba obiectele sale, modul desenate în gură. Părinții într-o astfel de perioadă este necesar să se întărească vigilența lor.Dar dacă ghinionul sa întâmplat, cum să ajute victima? În cazul în care, după ingerarea copilului supus tuseste - căile respiratorii ale pacientului nu este în pericol. În acest caz, dregându-și glasul, el va ajuta la el. Nu se implică și nu-l atinge - doar înrăutățit situația.

În cazul în care obiectul a fost în esofag și a împins nu mai departe - du-te la medic. Fara interventie medicala este un risc de a deteriora organele digestive. Atunci când un corp străin pătrunde în sistemul respirator, persoana începe să se înece. Chemați o ambulanță și să încerce să dea primul ajutor.

În cazul unui copil mic - să ia piciorul și ridicare lui. Capul ar trebui să fie în partea de jos. În timp ce țineți această poziție, apăsați-l pe spate. În cazul în care copilul este mai mare - în jurul valorii de spate cu ambele mâini. O mână în pumn, l-au pus pe stomacul lui. Mâna lui cealaltă apuca cea mai de sus. Dramatically comprima ambele brațe la coate, și împingând în jos în mod dramatic pe stomacul lui cu pumnul. Se repetă manipularea sus pentru a scoate obiectul din căile respiratorii sau până când o ambulanță a sosit.