Ce și cum să lipici muluri plafon fotografie și instrucțiuni video, cu privire la modul de a monta plinta cu propriile sale mâini,

Inutil să spun, că muluri plafon nu numai îndeplinește o funcție tehnică, care acoperă îmbinarea dintre perete și tavan, dar, de asemenea, joacă un rol estetic important. Prin instalarea corectă este decorarea muluri plafon, punct logic și frumos în design-ul interior. pentru ei este posibil să se ascundă de iluminat, în plus, profil bine alese se aliniază vizual geometria camerei.În acest articol vă vom arăta cum să lipiți muluri tavan, atașarea special analiza profilului de materiale diferite, precum și reprezintă instrucțiuni pas cu pas ca instalarea plinte cu mâinile lor, dintr-un material plastic și spumă.

Ce și cum să lipici muluri plafon fotografie și instrucțiuni video, cu privire la modul de a monta plinta cu propriile sale mâini,

Bine ales și lipit de plinta va decora interiorul cu atenție

Pregătirea pentru instalare

Lipite la profilul nu este în afara conceptului general de decor, ci se completează numai designul camerei, în fața acolo lipire muluri plafon, trebuie să alegeți corect fileul. Acum piața este plină de propuneri diferite, variind de la benzi de spumă simple și modele sculptate din lemn excepționale. Dar, după cum arată practica, cea mai mare cerere pentru instalarea în case de model și în case particulare, folosesc profile de polistiren, poliuretan și plastic.

În cazul în care alegerea este definit, este necesar să se calculeze. ca bice pentru nevoie de instalare. Pentru a face acest lucru, se calculează perimetrul camerei, nu uita traverselor și nișe. Rezultatul Decalajul de lungimea de turnare, valoarea inegală rotunjită și se adaugă la plasa de siguranță, un alt profil.

Ce și cum să lipici muluri plafon fotografie și instrucțiuni video, cu privire la modul de a monta plinta cu propriile sale mâini,

Unelte pentru fixarea plintelor

Ce vine mai întâi

În cazul în care materialul este selectat și calculat, în mod inevitabil apare întrebarea: atunci când lipirea plinta, îmbrăcăminților murale sau după tapetului? Cu instalarea de muluri din plastic, totul este logic, la început ei sunt atașați la perete, și numai apoi panouri din PVC sunt introduse în canelurile de profil.

Mulți oameni preferă să instaleze muluri plafon. atunci când pereții sunt deja acoperite cu tapet, astfel încât să puteți închide taie marginile inegal. Dar, în cazul în care suprafața are o curbură, o astfel de plinte de montare a sublinia toate premisele neajunsuri, va fi lacune vizibile, și în cazul în care, în plus, este lipit profil flexibil. apoi se duce în valuri, deformeaza estetica interioare întregi.

meșteșugari calificați sunt sfătuiți să se lipească de pereții de soclu, dar chiar și tapet subtăiată lipite este foarte dificil, astfel încât această metodă de instalare este cea mai complicată. În cazul în care suprafața este puternic curbată, trebuie să le aliniați în primul rând, și numai apoi lipi tapet, apoi setați plinta. În cazul în care defectele minore, trebuie să instalați mai întâi file, nivelare de umplere de suprafață, și apoi mai târziu decora pereții, tapet lipite.

Adeziv pentru fileurile de plafon asupra compoziției chimice împărțit în polimer și acrilic. Alegerea de adeziv depinde de specificul zonelor funcționale, de exemplu, atunci când plinta este stabilit în pepinieră, este mai bine să acorde prioritate acrilice ecologice, dar pentru a fi utilizate în baie sau în loggia trebuie să utilizeze adeziv polimer pe bază.

Adezivul acrilic este apa, astfel încât acestea nu au practic nici un miros, dar ele nu sunt în întregime potrivite pentru montarea unui soclu la locul în care umiditatea este crescută. probe de polimer sunt foarte durabile și rezistente la umiditate, dar ele conțin solvenți caustice, și după stabilirea file de adeziv miros specific va dura aproximativ o lună. Pentru a seta fileurile cu mâinile lor este bine stabilit lipici punct de fixare pentru tavan muluri.

adezivi sunt, de asemenea, în piață pentru instalarea de fileuri prezentate, care înțeles rapid, și chiar lipici suprafețe umede, ceea ce este extrem de convenabil, deoarece lucrările pe tavan - este un exercițiu foarte mare.Sfat: Dacă trebuie să eticheta plinte din lemn, atunci nu se poate face cu adeziv, cuie sau necesita plug-in-cuie suplimentare cu șuruburi.

Dar meșterii care aleg să repare propriile mâini, prin definiție, nu sunt caută modalități de ușor. Făcând astfel, asta e lipiciul pentru instalarea Șipcile ușor să framanta propriile lor. Fileul poate fi lipit pe chit, de asemenea, această soluție care trece fante sunt sigilate generate în timpul instalării.

Pentru a pregăti necesitatea adeziv: 1 parte apă, un sfert din lipici PVA, 1 parte chit de finisare. Componentele adezive sunt amestecate bine până la o masă omogenă, amestecul trebuie să stea timp de aproximativ o oră. Înainte de a monta muluri de tavan, masa trebuie să fie agitat din nou.

Instalarea Plinta spumă

Înainte de a instala plintei de orice material ar trebui să fie curățate de praf, murdărie și pete de ulei. Este de dorit să le prelucreze în continuare adgeziynym compoziție care va creste aderenta.

muluri spumă pentru tavan - opțiunea cea mai accesibil și buget pentru a rafina îmbinarea dintre pereți și tavan, ușor de curățat, ușor de prins pe. În cazul în care pereții sunt perfect plate, atunci un astfel de file pot fi lipite pe Acril de etanșare, adeziv punct stoarcere la fiecare 150 mm. Dar geometria corectă din camerele noastre nu pot lăuda, astfel încât instalarea de muluri plafon a fost calitativ, fără goluri, este mai bine să se utilizeze un amestec de montaj chit cu clei PVA.

Ce și cum să lipici muluri plafon fotografie și instrucțiuni video, cu privire la modul de a monta plinta cu propriile sale mâini,

De stabilire a plinte în caseta Mitre pentru tăiere unghiuri dreapta

Începe să clei plinte ar trebui să fie de la colț. Problema apare imediat, cum se efectuează muluri plafon de andocare și de montare? Dacă sunteți sigur că colțurile 90. se recomandă să utilizați o cutie de tăiere oblică unghiuri kickoff. Dar dacă prăbușirea suprafețelor plus sau minus cotul de pe hartă, apoi trebuie să facă marcajele de pe tavan. Pentru a face acest lucru, se aplică la instalarea unui loc bar, face un semn pe perete și tavan, apoi cu ajutorul zonei de construcție și o cale ferată directă otchertite 2 linii paralele în jurul perimetrului camerei, cea de pe perete, celălalt pe tavan.

Ce și cum să lipici muluri plafon fotografie și instrucțiuni video, cu privire la modul de a monta plinta cu propriile sale mâini,

Cum să clei muluri plafon, fotografie de marcare pentru tăiere colțuri în zonele accidentate

Atunci când liniile sunt trase, atașați la profilul site-ului de instalare primul punct de întrerupere tick, în același mod realizat de numărare pe partea perpendiculară. Punctele conectate printr-o linie dreaptă, pe care unghiul de cuțit este retezate sau bomfaier.

Soluție greșită tartinabil adeziv plinta lateral dacă această umplutură, compoziția este aplicată cu o spatulă pe întreaga lungime, un strat subțire. Pervazuri este stabilit în loc și apăsat ușor. După plinte ferm atașat, adeziv în exces trebuie îndepărtate cu o spatulă de cauciuc. În mod similar instalat și curea perpendicular.

Ce și cum să lipici muluri plafon fotografie și instrucțiuni video, cu privire la modul de a monta plinta cu propriile sale mâini,

Cum să atașați plintei în colțuri

După atașarea plinta elementelor unghiulare montate pe secțiuni drepte. În continuare, rosturi shpatljujut. După uscare chit toate neregulile sunt manipulate șmirghel, și sunteți gata pentru a termina pictura.

Idee: de colț decorative speciale și elemente de conectare sunt prevăzute în gama de produse de muluri poliuretan pentru instalare, care nu numai că facilitează dockingul unei baghete, dar, de asemenea, decora interior.

Cum de a lipi pe tavan din PVC Turnare

Plintă montat pe tavan, înainte de panouri din plastic instalare PVC sau MDF, profilul superior presetat șipci din lemn sau metal.

Pentru a ocoli colțurile interne și externe, precum și pentru rosturile de profil sunt prevăzute elemente speciale. În cazul în care aceste elemente interferează cu instalarea panourilor, unghiurile de tăiere se realizează în același mod ca și panoul de spumă, dar nu ar trebui să fie tăiate până la capătul fantei, lăsați aproximativ 5 mm, astfel încât în ​​timpul instalării este lăsat lacune la colțuri.

Ce și cum să lipici muluri plafon fotografie și instrucțiuni video, cu privire la modul de a monta plinta cu propriile sale mâini,

plafon plinte din PVC cu o fantă specială pentru instalarea panourilor

plintă fixate cu cleme metalice sau șuruburi cu șaibă de presă, care sunt instalate la fiecare 200-400 mm pentru amplificarea elementelor de fixare din profil lateral spate recomandat puful etanșant transparent sau alb.

Instalarea plinta la tavan suspendat

In cele mai multe cazuri, plafonul suspendat este atașat la un special de fixare bară sub formă de bară cu o canelură, care este instalat de-a lungul întregului perimetru. După instalarea tavanului în inserat canelura TRIM ciot, care acționează ca un soclu.

Rețineți că fileul pentru tavan suspendat este ales ținând cont de specificitatea de atașament. Cerința principală a Șipcile, instalate la plafoanele de tensiune, la partea de jos a fost bagheta peste partea de sus, iar profilul ar trebui să fie ușoară și flexibilă. Puteți utiliza plinta din spumă de polistiren sau poliuretan, dar o baghetă de lemn în timpul instalării poate deteriora filmul din PVC. Fiecare dintre aceste materiale are o serie de avantaje, dezavantaje, dar sunt de asemenea disponibile, astfel încât un soclu alege să instalați depinde de design-ul interior și percepția estetică.