Ce și cum acasă pentru a spăla stomac

Pentru orice intoxicații alimentare, în primul rând face lavaj gastric. Această procedură elimină produsul toxic din organism. Cu toate acestea, nu toată lumea știe cum să se spele stomac acasă.Ce și cum acasă pentru a spăla stomac

Ce să facă în caz de otrăvire

În primul rând, aveți nevoie pentru a apela „ambulanță.“ La spital, victima toate procedurile necesare numai extrem va avea loc specialiști calificați. Cu toate acestea, trebuie să se țină cont de faptul că „ambulanta“ poate fi amânată. Prin urmare, este important să se știe cum se spală acasă stomac.

Dacă observați primele semne de intoxicație, ar trebui să bea multă apă și apoi se induce artificial vărsături. Puteți face acest lucru atingând câteva degete la limbă. Este această acțiune va permite declanșa reflexul faringian. Desigur, acest lucru nu este foarte plăcut, dar este necesar. În caz contrar, produsul toxic rămâne în organism și să continue să-l otrăvească. Este demn de remarcat faptul că, ca urmare a acestei proceduri consecințele intoxicației nu vor fi la fel de severe. La urma urmei, otrava va avea timp să fie absorbit în peretele stomacului, iar apoi intra in fluxul sanguin.

Ce și cum acasă pentru a spăla stomac

Următorul pas

Deoarece la domiciliu pentru a spăla stomacul nu este destul de simplu, este necesar să se urmeze o ordine strictă a operațiunilor. După ce prin voma din stomac este eliminat produs toxic, puteți trece la etapa principală. Dacă nu există contraindicații, puteți începe un lavaj gastric. Puteți utiliza soluțiile produselor care există în fiecare cabinet de medicină sau în bucătărie (din care vom descrie mai jos).

După gătit băutura victimă ar trebui să stea pe un scaun tare și să dea băutură lichid. Dacă otrăvit adult, el la un moment dat trebuie să ia cel puțin o jumătate de litru de soluție. Dacă este posibil, este posibil și mai mult. Este necesar să se umple complet prepararea stomacului de băuturi la peretele corpului a început să se întindă. Deci, soluția poate ajunge în fiecare pliu și se spală bine toxina.

După care aveți nevoie pentru a declanșa din nou reflexul faringian. Desigur, lavaj gastric - nu cel mai important eveniment plăcut. Cu toate acestea, aceasta este cea mai eficientă metodă de intoxicații alimentare.

Ce și cum acasă pentru a spăla stomac


Ce se poate face după spălare

Deci, cum să se spele afară stomac, limpede. Dar ce faci atunci? Dupa procedura, pacientul trebuie să se așeze timp de aproximativ 10 până la mototolească mai cald, desigur, cald pe abdomen. Aici, de asemenea, are propriile sale nuanțe. Cald nu trebuie să fie prea cald, deoarece acest lucru poate agrava starea pacientului. Aplicarea ar trebui să fie numai prin scutec netolstym.

În plus, experții recomandă să dea victimei cărbune activat pentru a neutraliza otrăvurile rămase. Nu ar trebui să fie utilizate după laxative otrăvire. Ele decât să agraveze starea.

soluție de sodă

Deci, ce lavaj gastric pentru otravire? Primul lucru care vine în minte - soluția uzuală de bicarbonat de sodiu. Pregătirea este foarte simplu. Este necesar să se ia apă, de preferință la temperatura camerei, și se dizolvă în ea pulberea. Pe litru de lichid necesită doar o lingura de bicarbonat de sodiu. Toate componentele trebuie să fie bine amestecat, astfel încât pulberea este complet dizolvată. Pentru procedura va avea nevoie de până la patru litri de această soluție. Irigarea stomacul va avea mai mult timp pentru a neutraliza pe deplin toxinele.

O soluție de permanganat de potasiu

În cazul în care casa nu este sifon, apoi permanganat de potasiu este în cabinetul de medicină de la fiecare. Deci, cum să se spele stomacul cu permanganat de potasiu? Pentru a prepara soluția ar trebui să ia medicația și filtrat folosind un filtru de hârtie. Acest lucru va elimina posibilitatea de ingestia de cristale mari de pulbere, care pot provoca arsuri destul de grave. Acesta este urmat de permanganat de potasiu diluat cu apă, astfel încât să se obțină o soluție roz pal.

În cazul în care victima are boli gastro-intestinale, utilizarea acestui medicament este strict interzisă.

Ce și cum acasă pentru a spăla stomac

Cine nu se poate face un lavaj gastric

Deoarece spălare de stomac la domiciliu pot exista fiecare contraindicație procedurii. Acest lucru ar trebui să fie amintit totul. Deci, nu este necesar să se spele stomac pentru cei care are un ulcer și există un risc de sângerare. De asemenea, nu efectuează această procedură în cazul în care există arsuri sau inflamații ale cavității orale. Contraindicație sunt, de asemenea, boli cardiovasculare.

În aceste cazuri, consecințele pot fi pur și simplu imprevizibil. De aceea, expertii recomanda să aștepte pentru „primul ajutor“, sau în mod independent, pentru a oferi răniți la spital.

în concluzie

Acum, că știi atât acasă, cât și se spală stomacul nu dăunează corpul tau. Respectarea toate regulile și procedurile pentru prepararea soluțiilor, puteți salva o viață. Principalul lucru nu este să intrați în panică, iar în cazul în care „ambulanța“ este amânată pentru a oferi primul ajutor pentru pacient, care acționează asupra instrucțiunilor de mai sus.

Ce și cum acasă pentru a spăla stomac

Ce și cum acasă pentru a spăla stomac

Ce și cum acasă pentru a spăla stomac