Ce înseamnă pentru tine conceptul de „libertate“ și „om liber“

Licențiat în Psihologie, neremunerate magazin Ambasador Brand „Pyaterochka“, un expert în gătit magazin găluște, prodazhnik incepator
Utilizatorul poate pune o întrebarePentru mine, un om liber - acesta este omul care are o alegere și este responsabil pentru ea. Și răspunsurile laconice aici nu sunt apreciate, voi descrie mai mult: în condiții favorabile, un om liber face ce vrea să facă, indiferent de consecințele și luarea acestora. Sub nefavorabil - nu-și pierde curajul, el nu renunță la dreptul său de a alege să nu transfere responsabilitatea pentru această situație pe umerii altora sau circumstanțe exterioare, ci pur și simplu acționează ca el vede dreptul, încercând să remedieze situația, în măsura în care este posibil. Dacă un om liber face rău, nu folosește scuze de genul, „Da, toți oamenii sunt atât de“ sau „astfel de circumstanțe“. Un om liber este ușor de spus „da“ și ușor de spus „nu“ fără să te simți vinovat pentru a fi cine este el.

În general, libertatea este foarte strâns legată de sensul de armonie, fericire și bunăstarea personală.

Alexey Reshetnyak răspunde la întrebările dumneavoastră în linia lui directă

Educație - specialist în relații publice. Fostul copywriter. Postuniversitar al Departamentului de Filosofie CHGIK (în Acadia. Vacation).

Libertatea - este o caracteristică a statului interioară a unei persoane. Despre libertatea omului se poate vorbi atunci când el este sigur de el însuși, nu depinde de opiniile altor oameni. La rândul său, încrederea unei persoane este prezentă în acest caz, atunci când el se respecta pe sine (și, în consecință, altele), cunosc și să accepte domeniul de aplicare al lor și în alte responsabilități.

Omul liber - cel a cărui stare internă se caracterizează prin libertate.

Explicațiile pot arăta uscate și relația unul cu altul, nu poate fi evident, așa că voi încerca să explice mai detaliat.

Când un om sigur de sine, el nu-i pasă ce cred alții despre el, el nu construiește comportamentul său, astfel încât să corespundă în mod necesar dorințele altora. Prin urmare, există o situație în care o persoană ar fi experimentat o astfel merzenkoe un neplăcut ar influența pe alții propriilor decizii - într-o situație de liberă alegere el însuși acceptă, din proprie inițiativă. Deci, este gratuit. Desigur, se consideră punctele de vedere ale altora, dar aceste opinii sunt luate în considerare numai atunci când efectele de redare sunt luate în considerare, dar nu este o chemare la acțiune, cauza lor.În cazul în care, de exemplu, un om a ajuns la închisoare, având în libertate interioară, el acceptă situația pentru ceea ce este și de a trăi cu ceea ce este aici și acum, el este încă un supraviețuitor într-un mediu nou.

Pentru ca lumea să supraviețuiască în condiții diferite, avem nevoie de respect și responsabilitate. Respect, nu este doar un alt apare, se pare, de asemenea, să-l. Mai mult decât atât, respect pentru alții provine din respectul de sine. În cazul în care o persoană nu se respectă, el nu poate respecta pe alții. Pe de altă parte, în cazul în care o persoană care nu respectă alții, și el nu se respectă. Dar ce este respectul? Mulți oameni confundat cu aprobare și admirație. Cu toate acestea, este toate conceptele diferite, și respect - nu este altceva decât o recunoaștere a dreptului omului de a fi modul în care este. Priznaosh dreptul de a face - altele le dotate automat. Priznaosh nu și pentru alții dreptul de a fi cine sunt ei, - este un indicator care nu ia de calitate (deși potențial), care nu sunt acceptate în altele. Abilitatea de a accepta - o abilitate foarte important ca mulți dintre ei nu dețin. (Apropo, în cazul în care intră în naștere este importantă, cât mai curând posibil „pentru a onora“ situația, opriți negarea și să fie în ea (bine, în cazul în care au de ea merge nicăieri?) Și a construi relația lor cu s-au adunat în jurul lumii noi, pe baza noilor aceleași condiții de ședere în ea .) Un respect de sine dă consolare: eu știu ce am dreptul de a, ceea ce eu nu știu, și nu totul în viață depinde de mine - unele dintre circumstanțele sunt mai puternice, dar chiar și în ele sunt în stare să fiu eu însămi.

Și dacă respecți - această decizie, responsabilitatea - este un stimulent pentru acțiune, și limitator. Într-o situație de naștere, de a trăi cu un confort maxim, o persoană ar trebui să revizuiască obiceiurile lor, pentru a reconstrui comportamentul lor - este responsabilitatea sa într-un stadiu incipient (în cazul în care stimul). Limita aceasta poate, de exemplu, gradul de „cooperare“ cu zatochitelyami. În condiții normale, se limitează acțiunile care sunt în zona de responsabilitate a altor persoane (fizice sau prin acord). Iar dacă nu își asumă responsabilitatea altcuiva, au altcineva, mai devreme sau mai târziu, va fi un stimulent pentru a face acțiunea pentru care este responsabil, în mod independent. Nu sunt responsabil pentru evaluarea și sentimentele altora, care este enervant, am purta pantofi galben strălucitor și un luminos blugi de culoare roșie, și un alt tricou cu imprimeu floral. Le-am purta pentru el însuși și pentru propria lui plăcere. Am dreptul. Nu este aceasta libertate? Și dacă o dată când am întâlnit pe cineva pe drum, a fost evaluat ca frazochki „Hmm ...“, și, în același timp, mai mult decât căile noastre nu se intersectează, fiecare rămâne neconvins. Și dacă vrem să o persoană trece de multe ori, dacă voi continua să ignore frazochki ca „Hmm ...“ și, uneori, rugăminți, cum ar fi „Ei bine, mă îmbrac tu sunt normale, Th așa, atunci?“, Apoi în cele din urmă o persoană pentru a a scăpa de sentimentele de furie, va trebui să accepte situația pentru ceea ce este, să recunoască dreptul de mine de a purta ceea ce vreau să poarte, să nu-mi predau viața. Responsabilitatea este împărțită, eu sunt încă liber, doar acum nu trebuie să audă cum am nevoie să trăiesc.