Ce este un server de fișiere studopediya

server de fișiere - un server dedicat pentru efectuarea de fișiere IO și stocarea fișierelor de orice tip. Ca o regulă, are o cantitate mare de spațiu pe disc, puse în aplicare în formă de RAID-matrice pentru a asigura buna funcționare și o viteză crescută de înregistrare și citirea datelor.34. Se determină special prelucrarea datelor client-server.

1. Reducerea traficului în rețea atunci când efectuează interogări

2. Capacitatea de a stoca reguli de afaceri pe server, evitându-se astfel duplicarea de cod într-o varietate de aplicații care utilizează o bază de date comună.

3. Sunt instrumente foarte utile - așa-numitele CASE-tools (CASE înseamnă-Computer Aided System Engineering), care permite pentru a descrie astfel de norme și să le pună în aplicare pentru a crea obiecte de baze de date (indici, declanseaza), desen literalmente conexiunea mouse-ul între tabele, fără nici un fel orice programare.4. posedă posibilități largi de a gestiona privilegii de utilizator și a drepturilor de acces la diferite obiecte în baze de date, backup și arhivare, și de multe ori pentru a optimiza performanța de interogare.

5. oferă posibilitatea prelucrării datelor paralele, în special în cazul calculatoarelor multiprocesor într-o bază de date de server.

Astfel, sistemul de informații client-server este cel mai simplu caz din trei componente principale:

2. Clientul oferă o interfață cu utilizatorul care efectuează logica aplicației, verifică validitatea datelor, trimite cereri către server și primește un răspuns de la el;

3. Software-ul de rețea și de comunicații, este responsabilă de interacțiunea dintre client și server prin protocoalele de rețea.