Ce este un chist cauze, tipuri, diagnostic și metode de tratament

lucru sănătos corpul uman depanat strună. Cu toate acestea, nici unul dintre oameni nu sunt imune la apariția unor noi structuri în organism. Unele tumori pot fi destul de o lungă perioadă de timp nu se manifesta. Aceasta oferă un stimulent suplimentar pentru a fi mai atenți la propria sănătate.În această nouă formațiune este de multe ori un chist. Ce este, ce opiniile sale sunt diferite, de ce acesta poate apărea, precum și modul de a diagnostica prezența chisturilor în organism și cum să-l trateze?

Chist - ce este, și cauzele

Ce este un chist cauze, tipuri, diagnostic și metode de tratament

Chist - o cavitate patologică care are un perete și umplut cu lichid

Tradus din limba greacă chistul este un „balon“. Și nu este o coincidență. Dupa un chist - o cavitate care se formează în țesuturi și organe, și este o abatere de la normă. Orice chist are un perete și un lichid care umple cavitatea. Mai mult decât atât, chistul este separat de toate teaca înconjurătoare sau capsulă.

Aceasta tumora poate afecta orice organ din corpul uman. Piele, rinichi. ovare. creier. cavitatea bucală și nazală, glandele mamare - în toate aceste organe si tesuturi pot forma un chist. Mai mult decât atât, dimensiunea acesteia și componentele vor varia în funcție de momentul în care a fost format, și apariția spațiului.

Chistul poate fi congenitală și dobândită.

În cazul în care chistul este un congenitala, care formarea sa este obligată să se asigure că canalul excretor glandei înfundate, ceea ce înseamnă că există o acumulare de secretiile de prostata. În cazul în care există este achiziționat un chist, atunci acesta va consta din componentele care nu au fost anterior prezente în organism.

Din moment ce emit mai multe tipuri de chisturi, deoarece organele și țesuturile în care sunt formate, sunt diferite, iar cauzele chisturi acești factori, de asemenea, va depinde. Dar este posibil să se identifice comune pentru orice motive formarea de chisturi:

 • redusă de apărare imună
 • trata corect boli care sunt cauzate de infecții
 • dezechilibru hormonal
 • prezența în corpul de formare a tumorii
 • încetarea activității vitale a țesuturilor
 • colmatarea glandelor sale anexe
 • hipotermie frecventă și, în consecință, inflamație
 • prezența paraziților
 • țesuturilor moi au fost rănite

Tipuri de chisturi

Ce este un chist cauze, tipuri, diagnostic și metode de tratament

Păstrarea chist al glandei salivare sublinguală

Un chist este adevărat sau fals, înnăscută și dobândită. Deosebească și alte tipuri de chisturi:

 1. Retenția chist. O astfel de chist dobândite în timpul vieții și a format în diferite glande ale corpului. Acesta a aplatizat strat epitelial. Formarea chist de retenție se produce din cauza întreruperii sau încetarea îndepărtării secrețiilor glandei. Acest lucru se datorează faptului că fluxul prevenirea pietrelor, microscopice de praf, polen. Uneori, canalul pe care este afișat un secret, sigilat cu un buchet de secreție stătut sau tumora. Ea continuă să producă secretul formează în cele din urmă o cavitate. Această cavitate este în continuă creștere. Este substanță urduroși sau alta. De asemenea, devine mai mare odată cu creșterea dimensiunii cavității. Nespălată, salivare, glandele mamare. prostata. pancreas. ovare - toate locurile de chist de retenție de educație.
 2. Ramolitsionnaya chist. Atunci când țesutul compact datorită inflamației, infarct sau hemoragie mertveet si focare apoi se înmoaie, se lichefiază și se dizolvă, apoi un chist ramolitsionnaya. Pereții acestui tip de chisturi tisulare formate corp la care chist si creste. Cu toate acestea, în timp, țesutul inițial care formează pereții neoplasmul poate înlocui țesutul conjunctiv. chist Ramolitsionnaya diagnosticat in tumori, creierul și măduva spinării.
 3. chist Dizontogeneticheskie. Acest tip de chisturi congenitale. Se pare că în cazul în care se formează spațiul de expansiune. Aceste extensii sunt formate datorită faptului că cu timpul memorat cavitati embrionare, canale, sloturi. Chist și are loc la momentul dezvoltarii embrionului. Solul pentru germinare chisturi devin țesut Strămutate. Chist include în calitatea de membru nu numai tesutul fetal, dar, de asemenea, începe să iasă din diferite organe, cum ar fi dinți, păr. natura Dizontogeneticheskie are un chist, care formează o fante branhiale, care au putut fi conservate; Neoplasm format rămâne un accident vascular cerebral vitellointestinal; chisturi glandei prostatei. asupra rinichilor. leziuni hepatice. plămâni.
 4. chisturi. parazitare Pentru acest tip de chisturi includ stadiul larvar, ca un balon, teniei. De fapt, ea devine un chist coajă, ascunde parazit. chist parazitar poate dezvolta din cauza bolilor cauzate de Echinococcus deveni embrion. În acest loc va fi formarea de cap a creierului chistică, oase, inima, splina. calea care duce în bilă. chist parazitare suficient de lung nu poate provoca îngrijorare. Numai atunci când ea crește, astfel încât pune deja presiune pe organele din apropiere, pacientul începe să se simtă disconfort. Uneori, acest tip de chist se pot agrava. Când exploziile abces, cavitatea adiacente este infectat.
 5. Tumora chist. Este format ca rezultat al procesului metabolic si nucleația de dezvoltare a tumorii, noua cavitate. Acest tip de chisturi sunt mai predispuse la cancer. Atunci când pacientul diagnosttirovanii diagnosticat de obicei benigne tumori odontogene chistice de localizare maxilo-facială, care distruge țesutul osos; tumorale benigne sau chistice, care peretii celulelor sunt formate din vasele limfatice sau alte boli similare.


metode de diagnosticare

Ce este un chist cauze, tipuri, diagnostic și metode de tratament

Ultrasunete - o metodă de diagnostic eficientă, care ajută la detectarea prezenței chisturilor

Uneori, o persoană care este în măsură să înțeleagă în mod independent, că el chist. Acest lucru se datorează faptului că chistul se simte ca tumora patologică.

Cand vine vorba de chist piele, atunci devine evident și fără cercetări suplimentare. Un chist mamar determinat prin palpare, adică sentimentele pacientului.

Chist, care afectează organele interne, poate descoperi fără investigații suplimentare imposibilă. Diagnosticați chisturi de diferite organe pot fi utilizați:

tratamentul tumorilor

Ce este un chist cauze, tipuri, diagnostic și metode de tratament

îndepărtarea Chist - una dintre cele mai bune metode de tratament a neoplasmului

Desigur, nici o mărime se potrivește tuturor un tratament nu chisturi. Tehnica pentru a scăpa de această boală va depinde în primul rând de faptul dacă organismul tumora a lovit:

Astfel, în cazul în care „chist“ diagnostic ca auto-valoare nu este angajată. Este sigur de a fi văzut de către un specialist, care va recomanda un curs de tratament medical, conduce operațiunea sau pur și simplu să organizeze monitorizarea dezvoltării bolii.

dacă chisturi resorbție independente posibil?

Ce este un chist cauze, tipuri, diagnostic și metode de tratament
Dacă spunem că auto-absorbție a chistului nu este posibil, va fi greșit. Cu toate acestea, un chist al sanului, de exemplu, ar putea să dispară, dar se întâmplă foarte rar.

Pe de altă parte, chistul funcțional pe ovar este capabil să se dizolve în termen de patru luni. Și nu este considerat a fi un eveniment rar. Resorbția unor astfel de chisturi pot ajuta la medicamente hormonale prescrise de medicul dumneavoastră. Și un astfel de chist ovarian poate dispărea în cazul în care o femeie rămâne însărcinată. Alte tipuri de chisturi pe ovare nu pot fi eliminate fără tratament sau intervenție chirurgicală.

Chist - boala nu este fatală, dar necesită o monitorizare atentă și tratament în timp util.

În cazul chisturilor altor organe se poate spune despre același lucru: nu este necesar pentru a rula o boala, au nevoie de o monitorizare constantă, și speranțele pentru o chisturilor de resorbție independente este mai bine să plece dintr-o dată.

Posibile consecințe ale patologiei

Ce este un chist cauze, tipuri, diagnostic și metode de tratament

Chist - o dezvoltare benigne, dar poate provoca complicații

O persoană nu se simte prezența chistului a organelor interne, în cazul în care este mic și nu are semne de avertizare ale bolii.

Dar când un chist creste, incepe sa puna presiune pe organele din apropiere, ceea ce duce la apariția unei stări patologice:

 • Consecința chisturi creierului poate deveni orbire partiala, surditate, retard mintal.
 • Chist pe colul uterin este plină cu dezvoltarea inflamației de col uterin, sau endometrul uterului. Inflamatia incepe din cauza bacteriilor care se acumulează în cavitatea chistului. Uneori este posibil infertilitate.
 • O consecință gravă a tumorilor pe ovar devine o oportunitate de a se răsucească baza sa. În cazul în care asistența pacientul va fi redat la momentul nepotrivit, adică riscul de peritonită. Desigur, o intervenție chirurgicală este atunci inevitabilă. Rezultatul acestei intervenții este de a elimina ovar. În cazul în care chistul devine foarte mare, presiunea asupra organelor din apropiere crește, apoi perturbă funcționarea aparatului digestiv și a organelor urinare. neoplasme De asemenea, presiunea asupra vaselor de sange picior duce la varice. Dar poate cea mai gravă consecință a formării de ovar chistică - incapacitatea de a concepe un copil.

S-au găsit o eroare? Selectați-l și apăsați pe Ctrl + Enter. pentru a ne anunța.