Ce este scurtime de respirație cauze, simptome și tratament

1. Din motive

Atunci când o capacitate pulmonară restrictivă redusă la pacienții dificultăți respiratorii. Este posibil să nu se reflecte până când este în repaus. Aceasta ar trebui să crească, de asemenea, povara un astfel de om, deoarece există dificultăți de respirație. Acest lucru este tipic pentru persoanele cu ingrosarea pleurala sau deformare a toracelui.In apnee obstructivă a căilor respiratorii înguste duce la o creștere a rezistenței la curgere a aerului. aer normal în plămâni în timpul inhalării, dar au probleme lăsându-le.

Din acest motiv, expirație unor astfel de oameni este dificil. O astfel de dispnee însoțită de astm cardiac, atunci când lichidul din plămâni duce la îngusta cailor respiratorii si incapacitatea de a respira normal.

Ce este scurtime de respirație cauze, simptome și tratament

Când corpul dispnee circulator experiențele brusc un deficit de oxigen. Această dificultăți de respirație apare la anemie.

Paroxistică dispnee apare de obicei brusc pe timp de noapte. Trebuie să se ridice brusc pentru a opri sufocare și de a începe de respirație.

O dispnee inspirator spune atunci când deranjat respirația pacientului și o expirație - în cazul în care este mai dificil de a respira.

Chiar si persoanele sanatoase pot prezenta simptome intermitente de dificultăți de respirație. Este pe fondul anxietății și a reduce cantitatea de dioxid de carbon din sange.

O astfel de stare în medicina numită sindromul de hiperventilatie. Dispneea și poate fi în mod normal, în timpul exercițiului, atunci când prea mare nevoie a organismului pentru oxigen.

2. Dispneea la diverse afectiuni

Scurtarea respirației apare în diverse patologii. Cel mai adesea poate fi o boală a plămânilor, inimii, tulburări endocrine, anemie etc.

Dispneea din cauza organelor respiratorii obstructive, în general, manifestate cu simptome de bronșită (acute și cronice) și astm bronșic.

Dispneea încălcări restrictive apare în pneumonia, revărsat pleural, multe boli pulmonare difuze grave (fibroză pulmonară, tuberculoza, granulomatoza, boli pulmonare praf), după operații pe torace la cifoscolioze și pneumotorax.

origine centrală Dispneea (când iritabilitate a centrului respirator redus), se produce atunci când disociat respirație. Acest lucru deranjat de coordonare și funcționare a mușchiului diafragmei a mușchilor respiratorii, prin care respiratia devine ondulat.

Acest lucru se întâmplă atunci când unele patologii severe (tulburări ale circulației sângelui în abces cerebral sau inflamatie a creierului).

Dispneea din cauza acumulării de toxine (de exemplu, acetonă) sunt rare, zgomotos și respirație profundă. Acest tip de dispnee se dezvolta in boli cu respirația celulară alterată sau funcției de transport a sângelui. O astfel de respirație anormală este comă diabetică, cetoacidoza, insuficienta renala.

Ce este scurtime de respirație cauze, simptome și tratament

3. În cazul bolilor de inima

Când se produce boli cardiace dificultăți, deoarece excesul de sânge (hiperemie) in plamani si deteriorarea debitului cardiac.

Scurtarea respirației cu boli de inima se datorează stagnarea circulației sanguine și apare la început sub sarcină, și apoi într-o stare liniștită, sub forma diferitelor tulburări respiratorii și combinate cu alte manifestări ale bolii (edem, durere, patologie ritm etc.)

Dispneea astfel poate proceda în astfel de forme:

 • sub sarcină;
 • în repaus;
 • sub forma unor atacuri (până la edem pulmonar).

4. Atunci când sarcina

Desigur, chiar și oamenii sănătoși pot începe să se înece, făcându-l neobișnuit pentru activitatea fizică (de exemplu, rula până la etajul al zecelea). Dar aceasta nu este considerată o boală.

În cazul în care o persoană care a făcut față în prealabil cu sarcina, iar apoi sa oprit, atunci este dispnee anormala. Se spune că o persoană are o problemă de inimă, și el ar trebui să consulte imediat un cardiolog.

5. Natura dispnee în patologii cardiace

Dispneea sugerează procesele congestive în sistemul cardiovascular. apare de multe ori după alte simptome la momentul când procesul a început să fie difuzate. Și în cazul în care pacientul este capabil de a ignora durerea sau umflare, dificultăți de respirație, care este manifestare prea evident, nu trebuie trecut cu vederea.

Ce este scurtime de respirație cauze, simptome și tratament

Notă - Instrucțiuni de utilizare pe delețiilor. Când să bea medicamentul?În Știri (tyts) simptome de boli de inima.

In bolile de inima pot să apară dificultăți de respirație în poziția culcat (ortopnee). Acesta dispare după ce o persoană stă sau se ridică. Acest lucru demonstrează desfășurarea patologiei cardiace la om.

Astfel de oameni se tem adesea să meargă la culcare și chiar ședinței. Același fapt explică caracteristica notabilă a președintelui american Franklin Roosevelt, care a preferat să doarmă într-un scaun.

dispnee intensă

 • Cum de a depăși boala coronariană, angină pectorală, aritmie?
 • Cum de a obține complet scăpa de hipertensiune?

În special pentru cititorii portalului nostru, am pregătit informații utile - Elena Malysheva în „sănătos viu“, spune cum de a vindeca hipertensiunea arterială și bolile sale inerente!

In cazurile severe, pacienții suferă de insuficiență cardiacă, astm cardiac sau dispnee paroxistică nocturnă. crize intense de dispnee apar de multe ori pe timp de noapte, dar poziția verticală nu duce la ameliorarea stării lor, așa cum este cazul dispnee ortostatice.

Această dificultăți de respirație crește cu timpul, este conectat cu aparitia sputei spuma tuse. Un om cu un astfel de atac devine excitat, ea urmărește frica de moarte.

astm cardiac este însoțită de slăbiciune severă, anxietate, Învinețirea pielii, apariția o sudoare rece, umed și rece. Atacul de astm cardiac pune în pericol viața pacientului, de ce o astfel de persoană care are nevoie de spitalizare urgentă.

Dispneea în diverse patologii ale sistemului cardiovascular

Scurtarea respirației cu diverse patologii cardiace are caracteristici care sunt utile pentru a cunoaște, în scopul de a face ceea ce trebuie.

În plus față de dificultăți de respirație, boli de inima au simptome:

 • cu dureri în piept, sudoare lipicios la rece, anxietate, scădere bruscă a presiunii - în infarctul miocardic;
 • cu atacuri de lipsă de aer - în cazul în care pachetul aorta toracică sau pierderea de sânge severă;
 • cu aritmii cardiace - tahicardie paroxistică;
 • dispnee de efort brusc - anevrism aortic;
 • presiune scăzută, lipicioasă piele, albăstruie, durere severă în inimă, o deteriorare puternică a sănătății, uneori, pierderea conștienței - la ruptura unui anevrism aortic sau embolie venoasă profundă;
 • cu respirație șuierătoare brusc apărut, tuse, Învinețirea pielii - edem pulmonar;
 • scurtare simultană a respirației și durere în inimă, agravate de stres - în leziuni ale arterelor coronare.

6. diagnosticare

Deoarece dispnee nu este o boala, ci doar unul dintre simptomele, examinarea pacientului cu dificultăți de respirație este ținut pe deplin într-un spital.

În diagnosticul medicul consideră istoricul medical al pacientului și toate simptomele care însoțesc scurtarea respirației.

laborator efectuat (test de sânge, urină) și investigațiile instrumentale (cu raze X, ECG, ecocardiografie, Flyurografiya, tomografie computerizata, luând de sange pentru markeri tumorali, citologie spută, bronhoscopie).

7. Tratamentul

Ce este scurtime de respirație cauze, simptome și tratament

In bolile cardiovasculare apnee vindecă cardiolog.

Formulările cu dispnee trebuie să fie selectate în vederea bolii.

În cazul în care pacientul are angina. deja acasă, el are nevoie de ajutor de urgență.

Pentru o astfel de procedură se efectuează:

 • nu intrați în panică;
 • suna urgent „ambulanță“;
 • asigură un flux de aer proaspăt;
 • pat sau scaunul pacientului;
 • anulează butoanele, centura de pe haine, da punga de oxigen sau masca pentru respirație:
 • da un comprimat Nitrosorbid sub limba:
 • da diuretic (furosemid Lasix):
 • dacă dispnee psihogenă - da un sedativ (tazepam valeriană, Relanium etc.)

Este necesar să avertizeze pacienții și rudele si prietenii lor despre auto-tratamentul dispnee cu utilizarea de droguri de medicina tradițională. O astfel de auto-în acest caz, pentru a distruge pacientului. Analfabet timp poate duce la pierderea de vieți omenești, care ar fi putut fi salvate.

În cazul în care dificultăți de respirație apare rar, pe un fond de suprasarcini nervos, vă poate sfătui pacientul a primit infuzii calmante ierburi (balsam de lamaie, valeriana, Leonurus, menta).

8. Prevenirea

Ce este scurtime de respirație cauze, simptome și tratament

Boală de inimă este una dintre cele mai periculoase pentru viața umană. Aici principalul lucru este tratamentul adecvat al bolii de bază, de multe ori pentru viata.

În plus, se recomandă să se efectueze un mod corect de viață, pentru a opri fumatul și consumul excesiv de alcool, evita stresul constant, intarirea sistemului imunitar. Excesul de greutate complică, de asemenea, cursul bolilor de inima si contribuie la aparitia de scurtare a respirației.

Prin urmare, până când boala a devenit neglijat, pacientul nu ar trebui să evite lecțiile de terapie fizică, nu fi leneș să meargă cât mai mult posibil accesul la piscina. exerciții grele pentru persoanele cu boli de inima este contraindicată.

În cazul în care boala de inima este disponibil, ar trebui să fie tratate profesional, prevenind dezvoltarea unor complicații, cum ar fi acute și scurtarea respirației. Nu puteți rula boala, altfel este plin de invaliditate plină sau moartea pacientului.

9. Prognoza

Prognosticul acestui simptom este pe deplin asociat cu boala de bază și cursul. De asemenea, important ca și stilul de viață al pacientului și atitudinea față de sănătatea lor.

Din păcate, multe boli de inima rămân pentru întreaga viață a pacientului și tind să se agraveze (angină pectorală, boli de inima, aritmii, etc.)

În insuficiența cardiacă, boală severă necesită tratament constant, dar chiar și acest lucru nu poate depăși dificultăți de respirație, care este cronică.

10. Concluzii

Scurtarea respirației este un simptom teribil și nu poate fi ignorată dacă nu vrem să te probleme sau familia ta.

Este important de știut despre ea următoarele fapte:

 1. Dispneea se manifestă ca un sentiment.
 2. Nu este boala în sine, ci vorbește despre prezența ei; apariția de dispnee indică faptul că boala are un curs de severă.
 3. In bolile de inima dificultati de respiratie apare pe un fundal de alte afecțiuni pre-existente, ca oamenii nu s-ar putea observa.
 4. În orice formă de dificultăți de respirație pacientul ar trebui să solicite imediat asistență medicală.
 5. Prevenirea este tratamentul corect și la timp a bolii, care a dus la scurtarea respirației la un pacient.
 6. Prognosticul depinde direct de boala primară a pacientului.

Dragi cititori, vă încurajez să nu neglijeze grija de sanatatea lor, pentru că viața este frumoasă numai atunci când suntem sănătoși și cei dragi. O respirație bună - este de asemenea bun pentru a trăi.