Ce este o afacere off-shore - studopediya

Neeuropeni și o zonă defavorizată

Multe întreprinderi ajunge la dezvoltarea sa, atunci când este necesar pentru a gestiona capitalul eficient și efectiv, atât în ​​țara lor și în străinătate. Odată cu creșterea cifrei de afaceri și creștere a valorilor absolute ale diferitelor deduceri. Și apoi vine ziua când se constată că este necesară pentru dezvoltarea în continuare a creditului de producție semnificativ mai puțin deducerile efectuate.Întreprinzătorul apare o întrebare logică: cum să reducă taxele și eliberate de bani pentru a pune în producție și, ca metode pe deplin legitime și eficiente pentru a limita deducerile fiscale în creștere constantă? Aceste întrebări sunt, de obicei interesate de antreprenori care lucrează pe o piață foarte imprevizibilă a CSI sau au parteneri de afaceri acolo.

În lume există diverse moduri de reglementare fiscală. Unul dintre ei - înregistrarea societății într-o zonă off-shore.

Ce este o afacere off-shore

Ce este o afacere off-shore, care a dat naștere la zona cu același nume? După cum sa arătat și ce previziunile din sectorul offshore la nivel mondial?

Offshore (limba engleză off shore -. „Off shore“) - o suprafață utilizată pentru centrele financiare ale lumii, precum și anumite tipuri de operațiuni bancare. Inițial, cuvântul „off-shore“, este folosit ca un nume generic pentru o mică insulă din largul coastelor din Europa și America de Nord. Pentru dezvoltarea activă a acestor teritorii au fost absenți sau au fost stabilite taxe relativ reduse. Acest lucru a atras capital străin, care acum rămâne relevantă pentru teritoriile off-shore. Acest lucru se datorează faptului că, din cauza lipsei de resurse în majoritatea statelor insulare, oferind oportunități pentru entitățile de afaceri străine să se înregistreze companiile lor acolo astăzi este destul de profitabilă și aduce un buget stabil venituri în aceste țări.

Astfel, veniturile din Liechtenstein de 40.000 de companii offshore înregistrate în țară, reprezentând 30% din veniturile bugetare. Aproximativ 28.000 de companii offshore înregistrate în Cipru, aduce acest venit de stat insular de 200 de milioane $ pe an. Aproximativ aceleași Antile veniturilor obținute de 30 de mii de firme înregistrate. Prin urmare, de la mijlocul anilor 90 de ani secolului XX, venitul pe cap de locuitor în Insulele Cayman a fost de 27.000 de dolari SUA, Cipru - 12 mii de dolari, Barbados - 11,5 mii de dolari.

De obicei, companiile offshore sunt situate în țări mici, și mai ales în teritoriile membrilor Commonwealth-ului britanic al Națiunilor. Aceste entități publice sunt de obicei mici și a teritoriului și a populației, pentru a avea o economie cu drepturi depline. Una dintre principalele modalități de generare a acestor țări de venituri a fost de a oferi stimulente fiscale pentru investitorii străini, cu condiția ca acești întreprinzători nu vor desfășura activități industriale sau comerciale pe teritoriul tratamentului fiscal preferențial.

Cu deținută de străini (nerezidenți) ale companiilor înregistrate în aceste jurisdicții, paradisuri fiscale, impozitul pe venitul din surse externe sau sunt taxate la rata minimă (4,25% - 10%) sau nu au fost luate deloc - autoritățile sunt limitate la taxă anuală scăzută (în cadrul de la 100 la 1000 de dolari).

Cu toate acestea, o organizație de caritate poate fi ușor de explicat dacă luăm în considerare un număr foarte mare de companii offshore înregistrate acolo. Conform numărului de companii offshore sunt lider Antilele, Bermuda, Insulele Virgine Britanice și Insulele Cayman, precum Cipru și Liechtenstein.În principiu, practica larg utilizat pe scară largă de către comunitatea economică mondială. În Insulele Cayman înregistrat societățile de asigurare în 1300 și peste 500 de bănci off-shore, cu sucursale sau filiale aici sunt 43 dintre cele mai mari 50 de bănci din lume. Pe la mijlocul anilor '90 ai secolului XX, valoarea totală a depozitelor sucursale bancare în Insulele Cayman a depășit suma astronomică de 150 de miliarde de dolari. În Hong Kong, există mai mult de 300 de bănci licențiate și mai mult de 1,5 mii de bănci străine 160 250 de companii de depozit și de asigurare.

zona off-shore - o țară sau o parte a teritoriului său, a cărui lege permite companiilor înregistrate pe teritoriul său, parțial sau complet evita impozitarea tuturor tranzacțiilor efectuate în afara țării respective, sau de a reduce în mod semnificativ plățile fiscale. Funcția principală a centrelor off-shore continuă să fie reducerea la minimum plăților fiscale, asigurarea confidențialității informațiilor despre proprietarii de capital și protecția efectivă a drepturilor legitime ale proprietății.

Zonele offshore pot fi state independente (Irlanda, Luxemburg, Malta, Singapore și altele) și teritoriile lor dependente (Gibraltar ca parte a Regatului Unit sau Antile, ca parte din Țările de Jos), și o parte a statului (provincie în Canada, New Brunswick, statul american Wyoming, Canton elvețian Zug sau Republica română de Ingușetia).

Există diferențe semnificative între serviciile și condițiile financiare oferite de diverse jurisdicții offshore. Trebuie să spun că nu este ușor de a alege o zonă off-shore, cele mai potrivite pentru menținerea nevoilor financiare specifice ale antreprenorilor în fiecare caz.

Pur și simplu este cazul cu alegerea locației centrului de larg. Deci, centre de Caraibe servi de multe ori nevoile SUA și întreprinderile canadiene; Canalul și alte insule britanice au mai mult de a face cu Marea Britanie; Cipru este asociată în mod tradițional cu țările din Europa de Est și Irlanda și insula Madeira - cu Uniunea Europeană.

Fiecare zonă off-shore are propriile sale caracteristici. De exemplu, Bermuda convenabil pentru riscurile de asigurare și reasigurare. Luxemburg, Dublin și Guernsey - un paradis pentru fondurile de investiții. Insulele Virgine Britanice sunt locul ideal

competența pentru companiile multinaționale. Jersey a devenit sinonim cu încredere (fonduri de încredere). În Cayman și Bahamas sunt sucursale

toate marile bănci din lume (în Caymans muncă și companiile de asigurări de sănătate). Barbados atrage exportatorii etc.

Tipuri de zonele off-shore

În prezent, există două tipuri principale de zone off-shore. În primul rând, țara cu lipsa totală de impozitare. Este, de regulă, statele insulare mici, cum ar fi Cayman, Bahamas, Bermuda. Companiile incluse în aceste jurisdicții, sunt pe deplin scutite de taxe. Singurul cost proprietarii de astfel de societăți - plata întreținerii anuale. În al doilea rând, țările în care impozitele pe venit din surse externe sunt fie absente sau nesemnificative. Un exemplu clasic al unei țări - Cipru, în cazul în care impozitul pe profit câștigat în afara țării - 4,25%. Companiile de servicii înregistrate în aceste jurisdicții, sunt mai scumpe.

Există, de asemenea, țări cu un tratament fiscal preferențial. De exemplu, Elveția și Statele Unite ale Americii. Aceste state prevăd stimulente fiscale speciale pentru anumite tipuri de societăți comerciale sau pentru anumite tranzacții.

Împrăștiate în toată lumea offshore este adesea foarte diferite unele de altele, dar este încă posibil de a găsi caracteristicile care sunt unice pentru această formă de a face afaceri. Creat, de obicei offshore în zone mici, de multe ori situate pe insule, care este în mod natural izolat. De obicei aceste zone sunt sărace în resurse naturale și sunt improprii pentru producția agricolă și industrială. Prin acordarea acestor zone un statut special și beneficii pentru a atrage surse externe de dezvoltare economică.

Punctul important este faptul că regimul off-shore a fost introdus pentru a atrage investiții străine. Prin urmare, ca regulă, fiscale și alte beneficii sunt stabilite numai pentru companiile străine, și se iau măsuri paralele pentru a izola offshore de afaceri de pe piața internă. Nu întâmplător sunt în primul rând insula off-shore și teritoriul enclavizată a statelor individuale.

În cele mai multe cazuri, aceasta prevede că proprietarii și acționarii companiilor offshore pot fi doar persoane juridice străine și persoane fizice. Tot ce au nevoie de capital, acestea trebuie să fie importate din străinătate. oportunitate limitată

Producția de companii offshore pe piața internă, în scopul de a preveni utilizarea de statutul lor preferențial pentru a concura cu companiile naționale și subminarea monedei naționale, legislației vamale și fiscale și de control.